En gang i mellem er det rart at sætte autosvar på emailen, lade telefonsvareren tage de indgåede opkald og så køre ud på en firmatur. Der sker nemlig noget, når man sådan forlader sin vante plads på kontorstolen i et par timer, for pludselig vil man opleve helt nye sider af sine kollegaer, som kan inspirere til, at nye idéer, muligheder og samarbejder opstår.

Teambuilding er et nøgleord, når det kommer til firmature, for det er nemlig teambuilding aktiviteter, der binder kollegaerne sammen. Spørgsmålet er bare, hvordan man får det hele til at gå op, så både teambuilding, hygge og kaffepauser kan forenes. Når du skal planlægge en firmatur, er der nemlig mange løse ender, der skal holdes styr på og inden, at de begynder at fortabe sig i lange to do-lister, vil vi samle lidt op her.

 

Kom godt i gang med teambuilding

Sejlads i RIB-båd & ballonflyvning er populære teambuildingaktiviteter.

Hos DuGlemmerDetAldrig tror vi på, at oplevelser er den bedste gave, man kan give til hinanden, og derfor har vi flere gange hjulpet både større og mindre virksomheder med at komme af sted på en firmatur, hvor teambuilding og gode oplevelser har været omdrejningspunkterne.

Hvad skal der være styr på? Få et overblik her

Når I planlægger en firmatur gennem DuGlemmerDetAldrig sørger vi for det praktiske, så I kan slappe af og nyde jeres dag. Vi vil også gerne hjælpe med at finde de helt rigtige oplevelser med teambuilding aktiviteter, som sørger for, at alle jeres medarbejdere kommer hjem med en god oplevelse i bagagen. I kan godt komme i gang med planlægningen af jeres firmatur her.

Hvilke teambuilding aktiviteter skal vi prøve?

Når I tager ud på en oplevelse sammen som firma, giver det den enkelte medarbejder mulighed for at dele sin oplevelse med kollegaerne men også med venner og familie derhjemme efterfølgende. En oplevelse skaber nemlig grobund for samtaler, diskussioner og gode grin både før, under og efter, at I har været afsted. Oplevelser er på den måde med til at styrke båndene mellem medarbejderne, og når de vante rammer skiftes ud, giver det mulighed for at se sine kollegaerne i andre kontekster – det giver blandt andet fornyet energi og et andet perspektiv på dagligdagen.

Læs også Fransk kokkeskole

Når I tager ud på en oplevelse, vil det være oplagt, hvis I vælger oplevelser, hvor teambuilding er en integreret del af oplevelsen. Det er nemlig teambuildingen, der giver kollegaerne mulighed for at afprøve samarbejdsevner på kryds og tværs, og derfor er det en vigtig del at have med. Hvis I mangler idéer til teambuilding, får I her 4 favoritter til firmaturen, der kan inspirere jer til at vælge de teambuilding aktiviteter, der passer til jeres firmatur.

 

4 firma-favoritter med idéer til teambuilding

Tag på eventyr på Aarhusbugten i RIB-båd.

Der findes så mange oplevelser og netop derfor, kan det være svært at vælge, hvilken oplevelse, der er den rigtige til jeres firma. På DuGlemmerDetAldrig.dk finder I mere end 380 forskellige oplevelser og selvom, hver oplevelse har sin egen charme, er der som sagt nogle af dem, der egner sig særligt godt til firmaer. Det gør de, fordi de indeholder teambuilding aktiviteter eller bidrager med et wow-element, der gør oplevelsen til noget helt særligt, og som kan give et nyt perspektiv.

1. Et alternativ til kantinemaden

Mangler I et alternativ til kantinemaden? Få en madoplevelse med firmaet og tag på kokkeskole.

Madlavning og teambuilding bringer folk sammen fra start til slut. Under madlavningen er samarbejdet vigtigt, for der skal både røres, hakkes og steges på én og samme tid og for, at der ikke er noget, der brænder på eller bliver forsinket, må alle tage fat og give en hånd. Tilsmagningen er også vigtig; skal der mere salt i, mangler der lidt syre?

Vi er ikke altid enige om, hvordan mad skal smage, før det er helt perfekt, og netop diskussionerne i køkkenet mens gryderne snurrer, er med til at bringe folk sammen. I kantinen er I sikkert vant til at sidde og snakke om alt muligt, men når I har været fælles om at tilberede det måltid, I skal spise på kokkeskolen, vil I opdage, at snakken glider anderledes… Jeg vidste ikke, du var god til at lave mad… Troede du også, at det gik galt, da vi tilsatte løg for tidligt…

På en kokkeskole stilles I over for nye udfordringer, som I sammen skal forsøge at løse, og når I har gjort det, kan I fejre sejren med et lækkert måltid. Det kan jo være, at I får idéer til kokken i jeres egen kantine undervejs?

2. Få nyt perspektiv

Oplev Bridgewalking i 60 meters højde.

På toppen af den gamle Lillebæltsbro venter der et view af de mere spektakulære. Til den ene side ligger Middelfart i udkanten af Kongebroskoven og til den anden side ligger Jylland med udstrakte marker og klynger af huse med havkig, mens Lillebælt kiler sig imellem som en blågrå strøm.

Bridgewalking på Lillebæltsbroen foregår i 60 meters højde, og når I går rundt på broen, vil I kunne mærke, hvordan vibrationerne forårsaget af bilerne og togene, der også bruger broen, forplanter sig i konstruktionen, som I bevæger jer på. Det giver et sus i maven men ikke mere end, at der bliver tid til at høre fortællinger fra området, om broen, skovene, havet og byerne. Bridgewalking giver jer helt sikkert noget at tale om, når I har begge ben på landjorden igen.

Området omkring den gamle Lillebæltsbro byder desuden på mange muligheder for god mad, og ønsker I et firmaarrangement med overnatning, kan det også arrangeres i området. På Fyn kan vi anbefale Hindsgavl Slot og Kongebrogården, som begge ligger naturskønt og med udsigt over havet, lige som vi kan anbefale Hotel Trinity på Jyllandssiden. Alle 3 steder ligger få minutters kørsel fra Bridgewalking.

3. Kan du også smage det?

Lær at lav flødeboller på et flødebollekursus – en god aktivitet til teambuilding.

Formålet med teambuilding aktiviteter er jo at hygge sig, komme lidt væk fra computeren og få nogle nye inputs. Selvom der er lagt op til en dag med småsnak og hygge, gør det jo ikke noget, hvis der kommer nogle faglige indspark, så man tager hjem med ny viden i baghovedet.

Til en smagning, der typisk varer omkring 1 time, vil I få et indblik i, hvordan et produkt bliver lavet og hvordan det smager. Der vil være tid til at diskutere smage og fremstillingsmetoder og som på et madkursus, vil der være mange muligheder for at få snakket om ting, der normalt ikke er emner på kontoret.

Hvis I tager til en smagning hos producenten, vil der som regel også være en rundvisning inkluderet, hvor I kommer med bag kulisserne og hører om virksomhedens hverdag. Det giver et helt unikt indblik i, hvordan andre griber deres arbejdsgange- og metoder an.

Hos DuGlemmerDetAldrig har vi et stort udvalg af smagninger. Prøv fx ginsmagningølsmagningvinsmagningwhiskysmagning, eller romsmagning. I kan også få et indblik i, hvordan man brygger en god kop kaffe på et kaffekursus eller et baristakursus og få stillet lysten til noget sødt på et chokolade– eller flødebollekursus.

4. Husk sikkerhedsselen

Klar til fart og hurtige sving?

Vi har selv prøvet Djævleræs som teambuilding aktivitet, så derfor kan vi kun anbefale det. I et hæsblæsende tempo gælder det om at nå målstregen før de andre, men vejen dertil er både kringlet og kroget, og når bilen I kører i, er mere end klar til skrot, giver det altså også nogle udfordringer.

Men det kaster også både skrig og latterkramper af sig, når bilen kastes rundt i svingene, og overhalingerne endelig lykkes. Djævleræs får virkelig tankerne væk fra arbejdsopgaverne, og ryster hele holdet sammen på en sjov og anderledes måde.

Ikke 2 oplevelser er ens

En tur i luftballon afsluttes med champagne & et besøg på Aarhus Bryghus er med kolde øl.

Der findes ikke 2 oplevelser, der er ens. Det er noget af det magiske ved dem. Selvom I tager af sted på den samme oplevelse, på samme tid og laver nøjagtig det samme, vil I opdage, at det alligevel ikke er helt den samme oplevelse som sidst. Vejret, stemningen, nuancerne – det ændrer sig konstant. De observationer kan I dele med hinanden undervejs, og selvom det ikke lyder af meget, er sådanne små ting med til at styrke de interne bånd, fremme evnen til at forstå hinanden og udforme oplevelsen sammen.

Hvor i landet mangler I idéer til teambuilding?

Der er forskel på, om I leder efter teambuilding aktiviteter i København eller i Odense, så derfor har vi samlet idéer til teambuilding forskellige steder i landet. Det gør det nemmere for jer at finde den helt rigtige teambuilding aktivitet.

Teambuilding i København

Find flere idéer til teambuilding i København her.

Teambuilding i Aarhus

Find flere idéer til teambuilding i Aarhus her.

Teambuilding i Aalborg:

Find flere idéer til teambuilding i Aalborg her.

Teambuilding Odense:

Find flere idéer til teambuilding i Odense her.

Bliv rystet sammen med teambuilding i København

Vælger I teambulding i København, venter der mange oplevelser.

København byder på mange oplevelser, og netop på grund af byens størrelse og de mange tilbud, der ligger og venter, vælger mange at søge mod storbyen, når de skal planlægge teambuilding til firmaturen. Derfor har vi samlet nogle idéer til, hvilke oplevelser I kan kaste jer over, når I har sat kursen mod København. De oplevelser vi har fundet frem, egner sig nemlig særligt godt til teambuilding.

 

Københavns mørke sider

Oplev Københavns dystre sider med Gadens Stemmer.

Mange forbinder nok København med lækre spisesteder, Strøget, der snor sig gennem byen og turistattraktioner, som lokker kameralinserne mod sig. Men det er ikke alt, for København er også fixerum, herberger og skæve eksistenser. Det er den side af byen, som de fleste vender ryggen til, fordi det kan være svært at forholde sig til. Det har Gadens Stemmer dog gjort noget ved, for sammen med dem kommer I på en guidet tur rundt i Københavns ukendte hjørner, og fortællingerne formidles af en tidligere hjemløs eller misbruger. Her får I førstehåndsberetninger om livet i overhalingsbanen, og hvilke konsekvenser det har. Gadens stemmer fortæller de dystre historier, men under overfladen ligger håbet og troen på livet.

Op i højderne

Kom med op i højderne hos Urban Ranger Camp.

Der er et særligt skær over de gamle B&W-haller på Refshaleøen, for de fortæller en vigtig historie om skibsfart, industri og innovation. I dag er der stadig en særlig stemning over de gamle haller, der toner højt op i landskabet, og jo tættere I kommer på bygningerne, des højere bliver lyden af glade stemmer. For i dag er vinkelslibere og svejseapparater skiftet ud med rebstiger, tov og udfordringer i 50 meters højde. Urban Ranger Camp giver jer udfordringer, der kan skræddersyes til den type teambuilding, som I har lyst til, så længe I er klar til at få lidt sved på panden og trætte armmuskler. Er I klar til at klatre og hjælpe hinanden gennem udfordringerne, så skal I sætte kursen mod Urban High Roping på Refshaleøen.

Til den søde tand

Hos Peter Beier Chokolade håndlaves alle chokoladerne.

Der kan altid blive plads til et lille stykke chokolade – eller måske endda to. For det bliver nok til mere end ét stykke, når I tager til chokoladesmagning hos Peter Beier. Historien om Peter Beier er historien om en altoverskyggende kærlighed til chokolade, som har taget Peter Beier med til Caribien, hvor han I dag har sin egen kakaoplantage, der dyrkes 100% økologisk. Det er også historien om at sikre bæredygtigheden både socialt og i produktionen, det er historien om at forske i chokolade, i sorter og dyrkning og så er det historien om at være blandt de bedste chocolatierer i verden.

Er I klar til nye oplevelser?

Eller sidder I med flere spørgsmål? I er velkomne til at kontakte os her, så vil vi sørge for at hjælpe jer, så I kan komme ud på nye oplevelser og få stablet nogle teambuilding aktiviteter på benene, som vil give jer noget at snakke om i lang tid. Mangler I flere idéer til teambuilding, kan I finde mere inspiration her.