Vi forestiller os altid, at sneen ligger knitrende sprød over landskabet i december. At de hvide fnug danser ned fra himlen, mens børnene kælker, næserne rødmer og den varme kakao står klar på komfuret efter en dag ude i kulden.

Det er bare ikke altid, at vores forestillinger om decembervejret passer med den virkelighed, som møder os. Der er nemlig ikke garanti for snevejr i december, og så må vi spejde langt efter snemænd, der skyder op i haverne.

Dem, der virkelig gerne vil have en hvid jul, tager på et juleophold i Tyskland eller Sverige, hvor sneen ligger højere og lokker med kridhvid julestemning og ture på ski mellem måltiderne. Vælger du at blive inden for landegrænserne og tage på et juleophold i Danmark, er der nok ikke indlagt skipauser, og det er heller ikke sikkert, at sneen ligger meterhøjt. Heldigvis går det ikke ud over julestemningen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få 10% på første oplevelse

Få inspiration til oplevelser direkte i indbakken ca. 2 gange i måneden.

Tak for tilmeldingen. Tjek nu din indbakke.

Vil du gerne pakke tasken og tage på et juleophold, så har vi samlet inspiration til dig herunder.

 

Overvejer du et juleophold på Sjælland?

Få en hyggelig & afslappende juleaften med et ophold på Sjælland.

Julemaden simrer allerede, træet er pyntet og gaverne ligger bare og venter på at blive pakket op senere. Julestress er der dog ikke noget af, når du tager på et ophold juleaften, for så skal du egentlig bare fordrive tiden med afslapning og hygge indtil, at det bliver tid til at spise og danse om juletræet. Overvejer du et juleophold på Sjælland så se med her, hvor vi har fundet 2 juleophold til dig.

 

Marienlyst Strandhotel

Marienlyst Strandhotel åbner dørene til et hyggeligt juleophold på Sjælland.

Decembervinden stryger hen over Øresund, så de grå bølger skyller lidt hurtigere ind mod strandbredden. Kulden knitrer, men inden for er det varmt og lunt, så du kan sætte dig godt til rette blot for at falde i staver eller for at fordybe dig i dagens aviser, magasiner og gode bøger. Fuldend julestemningen med et glas gløgg, der varmer i hele kroppen.

 

🎄 Mens du venter… På at duften af brunede kartofler begynder at brede sig, kan du bruge tiden i den nyrenoverede spaafdeling. Giv dig selv en tidlig julegave og book en wellnessbehandling eller brug tiden i saunaen med udsigt over Øresund. Der er næsten garanti for, at skuldrene sænker sig, når du bruger ventetiden mod juleaften på den måde.

Kurhotel Skodsborg

Du får et juleophold tæt på København, når du besøger Kurhotel Skodsborg.

(Foto: Recess City)

Begynd juleferien med et juleophold tæt ved København på Kurhotel Skodsborg. Omgivet af Øresund og Dyrehaven lyser kurhotellet op som en oase midt i naturen, og efter en lang gåtur er det lækkert at sætte sig i de bløde stole foran pejsen og få varmen ved den knitrende ild. Det er ikke muligt at booke et ophold juleaften på Kurhotel Skodsborg, men fra den 23. til den 24. december er der ledige værelser, så du kan tage en overnatning her før, at du tager videre mod et ophold ved familien et andet sted på Sjælland for at holde juleaften.

 

🎄 Mens du venter… Kan du lade julefreden sænke sig i den prisvindende wellnessafdeling, og er du modig, kan du tage et dyp i Øresund og derefter gå direkte til saunaen. De mange hyggelige kroge på Kurhotel Skodsborg indbyder også til hygge med varm kaffe, lange samtaler og måske tid med en god bog.

Pak tasken til et juleophold i Jylland

Lad hele familien mødes til et juleophold.

Når du pakker tasken til et juleophold i Jylland, skal du huske det pæne tøj, en god bog og julegaverne. Alt det andet – maden, pynten, borddækningen – behøver du slet ikke at tænke på. Det er der nemlig nogle andre, der klarer for dig, så du skal ikke være bekymret for, om julestressen kommer med i bagagen. Det gør den nemlig ikke, så her får du 2 bud på, hvor du kan tage på juleophold i Jylland.

 

Rold StorKro

Der er mange kroer med juleophold & Rold StorKro er en af dem.

Kroerne i Danmark har en lang og spændende historie, og den får du en bid af, når du tager på et juleophold på en kro. På Rold StorKro kan du tage på et juleophold i Nordjylland og opleve en ægte, dansk jul – måske ikke som du husker den fra din barndom, men mandlen skal nok gemme sig et sted i risalamanden.

 

🎄 Mens du venter… Kan du pakke dig godt ind i en varm frakke, hue og handsker og gå en tur i skoven, som Rold StorKro ligger midt i. Når du vender tilbage til kroen med røde kinder, kan du få varmen over en kop kaffe før, at du gør dig klar til julemiddagen.

 

Himmerland Golf & Spa Resort

Himmerland Golf & Spa Resort samler hele familien til et juleophold.

På Himmerland Golf & Spa Resort kan hele familien samles til et juleophold i Nordjylland, for her er der både plads og aktiviteter nok til hele familien. Turen til Limfjorden kan tilbagelægges på kun 15 minutter, men du kan også sagtens blive på resortet, for her finder både store og små alt, hvad de har brug for.

🎄 Mens du venter… På, at det bliver tid til at pakke julegaver op, kan du bruge tiden i bowlingcenteret, i badelandet, legelandet eller spaafdelingen. På Himmerland Golf & Spa Resort er der oplevelser, som hele familien kan bruge tiden på før, at det er tid til at hente gaverne under juletræet, så ventetiden flyver hurtigt her.

Hotel Viking

Brug tiden op til juleaften i wellnessafdelingen.

Her i det nordligste Jylland med udsigt over Kattegat ligger Hotel Viking. Begynd dit juleophold her med en gåtur i strandkanten før, at du kan slappe af med gløgg og æbleskiver i de hyggelige stuer på hotellet. Når aftenmørket falder på, kan du trække dig tilbage på værelset for at gøre dig klar til, at den klassiske julemiddag serveres.

🎄 Mens du venter… På, at det bliver juleaften, kan du slappe af i den 2700 m2 store wellnessafdeling. Her kan du blandt andet nyde udsigten over Kattegat fra spaterrassen, lige som du også kan bruge energi i fitnessafdelingen, så der bliver plads til en stor portion julemad senere på dagen.

Juleophold i Sverige

Kør over Øresundsbroen til et juleophold i Sverige.

Der er ikke langt til vores naboer på den anden side af Øresund, så du kan hurtigt og nemt tilbagelægge turen til Sverige, hvis du vil udskifte den danske jul med den svenske. Vil du på et ”kør selv juleophold”, hvor du pakker bilen med hele familien og alle julegaverne, er Sverige et godt valg, for fra Sjælland skal du ikke køre langt før, at du er fremme. Herunder har vi fundet et forslag til, hvor du kan tage på juleophold i Sverige.

 

Ystad Saltsjöbad

Find passet frem, pak tasken & kør selv på et juleophold.

Ystad Saltsjöbad ligger i det sydlige Sverige, og turen fra København til Ystad tager under én time. Det er ikke en lang tur, og fremme på hotellet kan du gå direkte til spaafdelingen, hvor der er god tid til at slappe af. Du kan ikke booke et ophold juleaften på Ystad Saltsjöbad, men du kan tage en overnatning fra den 23. december til den 24. december og dermed kickstarte juleferien med et juleophold i Sverige.

🎄 Mens du venter… På, at det bliver juleaften, kan du gå en tur langs Øresund eller bare blive inden for og slappe af foran pejsen med et magasin. Du kan selv vælge, om du vil beholde badekåben på hele dagen, stadse dig op og drikke en cocktail i baren eller måske lige frem lade det ene afløse det andet.

Se flere ophold

Vil du på juleophold?

Julen er en tid fyldt med traditioner, og hver familie har deres helt egne traditioner, som de hvert år følger til punkt og prikke. For sådan er det med højtider – og særligt med julen. Det er først ”helt rigtigt”, når alt er, som det plejer. Når vaniljekransene er bagt af moster Oda og klejnerne af faster Klara, for eksempel.

Men det er jo ikke altid, at man har lyst til at følge traditionerne og gøre, som man plejer. Nogle gange kan det være rart at få rystet gavesækken og prøve noget andet, så man får et nyt perspektiv på det hele. Det kan et juleophold være med til.

Der findes mange andre ophold i Danmark end juleophold, og vil du bare gerne være hjemme juleaften og hygge med de traditioner, der knytter sig til din jul, så synes vi, du skal gøre det. Melder lysten sig til et ophold alligevel i løbet af juledagene, så kan du se hele vores udvalg af ophold her.

Vil du på et juleophold ved Flensborg Fjord? Læs vores guide til Flensborg her

Når du tager på et juleophold, kan du selv være med til at bestemme, hvor julet det skal være. Måske orker du bare ikke at spise risalamande eller brunede kartofler igen i år? Så kan det være, at du skal tage på et juleophold med fokus på gourmet for at spise en julemiddag, der udfordrer de klassiske juleretter.

Måske orker du ikke det store forbrugerræs? Så kan et billigt juleophold med fokus på nærvær og hygge være det, du har brug for. Eller måske vil du bare gerne skifte de vante rammer ud og i stedet for at blive i Danmark tage på et ophold i Tyskland for at holde juleaften?

Mulighederne er mange og lige meget, om du vælger at tage på juleophold i Tyskland, Danmark eller Sverige, så vil vi bare gerne ønske dig en rigtig god jul.

Hvorfor give en oplevelse fra TrueStory som gave?