København er ikke kun én by. København er flere områder, der tilsammen udgør det billede, vi forbinder med vores hovedstad. Et billede, hvor Den Lille Havfrue, Nyhavn og Lurblæserne ligger side om side, selvom afstanden mellem dem faktisk er kilometerlang.

Vi tager dig med på sightseeing i København gennem byens brokvarterer fra indre by til ydre Nørrebro og videre ud i gaderne for at vise dig de kendte seværdigheder, de lokale spisesteder og de glemte perler midt i virvaret

Indhold

Lyden af København

Rådhusklokkerne falder i slag og sender den karakteristiske lyd ud over byen. Det er nok de færreste, der lægger mærke til det, måske lige bortset fra et par duer, der forskrækkede, men alligevel dovent letter og lander igen – nu blot 5 meter tættere på nye pølsebrødskrummer.

Lyd er der meget af her på Rådhuspladsen i København, for mellem tårnklokkernes kalden forplanter motorlarm, børneskrig, skurrende sirener, hvin fra Tivolis rutsjebaner og cyklisternes raslen sig. Det er alt sammen med til at forme billedet af København som en metropol. Metropolen. Vores hovedstad.

En hovedstad med et enormt udvalg af veje man kan gå, og muligheder man kan vælge. Det er ikke svært at tabe sit hjerte til København. Tabe det udspændt mellem historiske højborge, moderne monumenter, skæbner, skilleveje, brune bodegaer og fornemme finanshuse.

København har det hele, men på vej rundt i byen er der én ting, man hæfter sig ved: lydene. De vibrerer, summer og kastes rundt mellem biler, mennesker, huse og alt det andet. Det er ikke sikkert, at man lægger mærke til det, når man bevæger sig gennem byen, men så snart døren lukkes, og lydene mutes, ja så vågner ørerne igen.

For mellem metroens murren og bussernes stønnen, er der brug for oaser, hvor sanserne kan slappe af. Hvor pulsen i kroppen bliver lavere end Københavns. Oaser, hvor tiden næsten går i stå. Derfor tager vi dig med på en alternativ sightseeing i København, når vi guider dig rundt mellem oaserne – fra de kendte seværdigheder til de små, lokale steder.

Farverige Nørrebro

Lyden fra stemmer, som snakker, skaber et brusende modspil til bilernes udstødning og spontane dyyyt, der sendes afsted. Nørrebro er brostensbelagte sidegader og brede hovedveje, hvor den tunge trafik forsøger at passere. Den sagnomspundne Jagtvej skærer sig gennem bydelens mylder og uddelegerer byposter til vartegn som Assistens Kirkegård, Blågårds Plads, Superkilen og alle de andre her på det hektiske, farverige Nørrebro.

👇 Gå ikke glip af… 👇

1. Nørrebro Teater

Humor og alvor har fulgtes ad som Yin og Yan siden tidernes morgen, og på Nørrebro Teater er der plads til begge dele. Her spilles samfundsaktuelle forestillinger, der prikker til moralen og etikken på en sjov, underholdende og vedkommende måde, men uden at alvoren forsvinder.

2. Assistens Kirkegård

Som en grøn oase folder kirkegården sig ud mellem Nørrebros buldrende trafik, og på varme dage samles københavnerne mellem de kendte gravsteder, der blandt andet tæller Søren Kirkegaard, H.C. Andersen og Michael Strunge. Der er mange muligheder for gratis sightseeing i København, og Assistent Kirkegård er én af dem.

3. Superkilen

Mellem de ensformige farver, de lange, mørke asfaltveje og de gamle huse, skærer Den Røde Plads sig gennem Ydre Nørrebro. Sammen med Den Grønne Park og Det Sorte Marked udgør Den Røde Plads Superkilen, et helt særligt byrum med plads til skating, markeder, gåture og meget mere.

☕ Tag en pause… ☕

I Jægersborggade, hvor der er liv og afslapning på samme tid. Slentr ned ad gaden, kig ind til en smagsprøve hos karamelkogerne i Karamelleriet eller køb en kanelsnurre fra Meyers Bageri med på vejen. For enden af gaden finder du Coffee Collective, der brygger en af Nørrebros bedste kopper kaffe.

🍴 Spis & drik på… 🍴

1. Mahalle

Det krydrede libanesiske køkken er det, der kendetegner Mahalle. Vælg mellem de mange, små retter på kortet og slut af med en kop dampende varm arabisk te. Efter en lang dag med sightseeing i København er der garanti for lækker mad til en god pris på Mahalle.

2. California Kitchen

Det californiske surferliv skyller ind over Nørrebro, når du bestiller en af de populære bowls hos California Kitchen. Det er sundt, let og lækkert og efter en pause her, får du ny energi til at fortsætte videre ud i Nørrebros brogede bybillede

3. Relæ

Det er en uformel og hjemlig stemning, du bliver mødt af, når du træder ind ad døren hos Relæ. Maden, der serveres, har kant, og det er præcis denne kant, der gør, at Relæ har fået en michelinstjerne. Du kan dog roligt sætte dig til bords uden at frygte for regningen, for du kan få en Relæmenu til under 500 kroner.

Maritim hygge på Christianshavn

Der kaldes til samling i folketingssalen bag Christiansborgs tykke mure, men det er ikke noget, man hører, når man står udenfor. Her er det vandet under Knippelsbro, der skyller forbi, her er det en hurtig patruljevogn, der farer forbi, her er det en blanding af forskellighed, der giver lyd. Det er lyden af christianitternes protestsange, af fjern musik, af gøende hunde og klynger af skoleelever på vej til time, der skaber Christianshavn.

👇 Gå ikke glip af… 👇

1. Christiania

En hund løber over en åben plads mellem de farverige huse, der skinner fra alle sider, og mellem træerne hænger farvede bannere – røde med tre gule prikker. Du kan ikke tage på sightseeing i København uden at besøge fristaden Christiania, der er helt sin egen city med skæve eksistenser, hyggelige spisesteder, spillesteder og smuk natur.

 

2. Kanalrundfart

Kanalrundfart er en klassiker, når det gælder sightseeing i København. I båd bliver du guidet rundt mellem nogle af byens mest ikoniske vartegn fra Operahuset til Den Lille Havfrue så sørg for, at kameraet er ladet helt op før, at du går om bord.

3. Operahuset

Operahuset ligger som et monument ved vandet over for Amalienborg og Marmorkirken. Det er Henning Larsen, der er arkitekten bag, og flere danske kunstnere har været med til at udsmykke bygningen indvendigt, blandt andre Per Kirkeby og Olafur Eliasson.

☕ Tag en pause på… ☕

Parterre, der ligger ud til Christianshavns Kanal. Træd et par trin ned ad trappen til kælderen og glæd dig til en god kop kaffe, for her har de styr på bønnerne. Der er croissanter til den lille sult eller solid morgenmad og frokost senere på dagen.

🍴 Spis & drik på… 🍴

1. Brødflov

Sæt tænderne i et stykke friskbagt, økologisk bagværk hos Brødflov om morgenen eller kom forbi til kaffe og et stykke kage senere på dagen. Bageriet er lille, men til gengæld er smagen stor.

2. Broens Gadekøkken

Der er højlydt snak, smittende latter og legende børn her ved vandet, hvor solnedgangen ikke holder sig tilbage med at sprede sine farver på de gode dage. I sommerhalvåret serveres der street food ved Broens gadekøkken på Den Grøndslanske Handels Plads, så du kan gå på opdagelse i de mange food trucks for at finde lige den ret, du har lyst til.

3. Copenhagen Street Food

På Refshaleøen finder du Nordens største street food marked med kulinariske retter fra hele verdens køkkener. Fra de amerikanske Corn Dogs i vest til thailandske panang i øst. Smag, stemning og god musik er uundgåeligt på “Reffen”.

Kulturklassikere i indre by

Knitrende poser fra shopping på Strøget, og duernes flaksende vinger er lyden af indre by. Her knejser Rundetårn om kap med Magasin du Nord, og flagene smælder på toppen af flag ship stores og ambassader. Cyklisterne cirkler ind og ud mellem turisterne, der stopper op for at tage billeder. Knips. Storkespringvandet. Knips. Nyhavn. Knips. Lurblæserne. Knips. Knips. Knips.

👇 Gå ikke glip af… 👇

1. Botanisk Have, Rosenborg Slot & parkmuseerne

Ingen sightseeing i København uden et (gratis) besøg i Botanisk Have, der har været en grøn oase i byen siden 1600. I haven finder du blandt andet Palmehuset fra slutningen af 1800-tallet, der har en stor samling af eksotiske og sjældne planter, som både børn og voksne kan blive begejstrede over at opleve.

Palmehuset er en del af parkmuseerne, der også tæller Rosenborg Slot, Arbejdermuseet, Geologisk Museum, Statens Museum for Kunst, Den Hirschsprungske Samling og Davids Samling. Det er muligt at købe én samlet billet til alle museer og derved gøre prisen på din sightseeing i Københavns klassiske oplevelser meget billig.

2. Nyhavn

Fra det hektiske liv på Kongens Nytorv er det næsten som at træde ind i en anden verden, når du drejer ned gennem Nyhavn. Skibene vugger i havnen, og snakker sitrer på værtshusene, der i klare farver lyser op langs kajen. De gamle huse og de kolde fadøl er det, Nyhavn er kendt for, men faktisk er det også her, at H.C. Andersen har boet og skrevet flere af sine kendte eventyr.

Det er også fra Nyhavn, at du kan tage på sightseeing i København med båd og opleve de kendte turistattraktioner fra vandet.

3. Amalienborg

Det store palads midt i København ligger som et historisk vartegn mellem Marmorkirken og Operaen. Når splitflaget vejrer på toppen af palæerne, er det et tegn på, at den kongelige familie befinder sig på slottet, og kommer du forbi klokken 12.00, kan du hver dag opleve Livgardens vagtskifte på slotspladsen.

☕ Tag en pause… ☕

På La Glace, hvor tiden går i stå et øjeblik, når du træder ind ad døren. Der er en stemning fra en svunden tid på konditoriet, hvor kaffe, te og chokolade serveres fra kander, og udvalget af kager fremvises i glasmontrer og vinduer. Sportskagen er en klassiker på La Glaces kagekort, men en enkelt macaron kan også være nok til at tilfredsstille den søde tand.

Læg også vejen forbi Paludans Bogcafé, hvor du fra gulv til loft er omgivet af bøger og plakater. Sæt dig til rette mellem de mange historier med en god kop kaffe eller lidt mad til studievenlige priser og læs i en medbragt bog eller lån en fra hylderne.

🍴 Spis & drik på… 🍴

1. Atelier September

Det er avocadomaden, der har gjort Atelier September til en af de mest instagrammede caféer i København, men den hyggelige indretning og den gode kaffe har selvfølgelig også hjulpet. Begynd dagen i ro og mag med kaffe og grød, mens du kigger ud på Gothersgade, der langsomt vågner, eller kom forbi i løbet af dagen til et let måltid.

2. Vækst

Drivhuset vokser op gennem restaurantens to etager, og selvom du befinder dig i indre København, føles det som om, at du er langt væk fra byens lyde. Hos Vækst er maden nordisk, let og overvejende grøn, så træk stolen ud og sæt dig til bords mellem de grønne planter.

3. Geist

Det er overraskende, kreativt og råt på Geist, der med udsigt over Kongens Nytorv giver dig smagsoplevelser, du sent vil glemme. Du vælger selv det antal retter, du har lyst til, og køkkenet sætter serveringerne foran dig i den rækkefølge, de finder bedst. Lad dig begejstre af Bo Bechs elegante idéer og bestil på bord Geist.

Fransk & fashionable på Frederiksberg

I en boligkarré klapper et vindue op, og et morgentræt ansigt kigger ud; lukker lydene ind og sender sine egne retur. På kaffebarerne knurrer stemplerne allerede og lyden af mønter, der udveksles og to-go-coffee, som sendes retur, fylder gaderne. Skramlende barnevogne skubbes gennem kvarteret på vej mod nye oplevelser, nye udfordringer, nye opgaver i vuggestuen, i skolen, på jobbet, mens et par klikkende, høje hæle tripper modebevidst forbi. Det er Frederiksberg.

👇 Gå ikke glip af… 👇

1. Cisternerne

Man sænker automatisk stemmen, når man går rundt i cisternene, for selv et enkelt dryp fra loftet forplanter sig til en enorm lyd her under jorden. Tidligere var cisternerne et vandreservoir, der forsynede københavnerne med drikkevand, men i dag er vandet erstattet af kunstudstillinger og arrangementer.

2. Værnedamsvej

Værnedamsvej er københavnernes Paris, og den franske stemning sitrer i gaderne, hvor caféfolket slapper af. Slå dig ned med dem på en af de mange caféer, sip et godt glas vin, bestil en stærk espresso med en croissant eller gå på opdagelse blandt specialforretninger og delikatesser.

3. Frederiksberg Slot & Frederiksberg Have

Frederiksborg Slot ligger med udsigt over Frederiksberg Have, og er du historisk interesseret, kan du komme inden for til en rundvisning. Du kan dog også nøjes med at kigge rundt i haven for at opleve Det kinesiske Lysthus fra 1799 eller Københavns Zoo i havens nordlige hjørne.

☕ Tag en pause… ☕

På verdens mindste hotel; Central Hotel og Café. Her er der ét værelse, og den tilhørende kaffebar har kun fem pladser. Det er til gengæld hele charmen ved stedet, og på en solskinsdag kan du sidde foran hotellet og drikke en kop kaffe, mens du kigger på bylivet.

🍴 Spis & drik på… 🍴

1. Falernum

Der serveres vin på Falernum, så her kan du komme forbi om aftenen til et enkelt glas eller blive hængende til tapas og et glas mere. Selvom Falernum er kendt som en hyggelig og intim vinbar, der særligt om aftenen sætter scenen, er den også et besøg værd i løbet af dagen til både morgenmad og frokost.

2. Granola

En nostalgisk stemning strømmer gennem Granola, men det er ikke på kanten af kitsch. Tværtimod. Det er stemningsfyldt og vedkommende, så slå dig endelig ned til en friskbrygget kop kaffe eller bestil en let ret, mens du lader øjnene gå på opdagelse i indretningen.

3. Mêlée

Om sommeren flokkes københavnerne foran Mêlées overdækkede terrasse for at spise mad, snakke og drikke et glas vin, lige som de om vinteren rykker inden for i varmen. Maden på Mêlée er klassisk fransk, men selvom det er tidsløst, er der også plads til et par eksperimenter fra tid til anden.

Rå & cool Vesterbro

Det er lyden af sirener, der bestemmer bag Hovedbanegården, hvor togsporene fører ud i verden. Det er den rå virkelighed og lyden af Københavns bagside, som er i konstant alarmberedskab her ved Istedgade. Men det er også lyden af en dunkende bas fra Kødbyens natteliv og kindkys på kendte caféer, for der balanceres med andet end hårdhed her på knivsægget mellem det hippe og det hæsblæsende på Vesterbro.

👇 Gå ikke glip af… 👇

1. Tivoli

Det er en eventyrlig verden af glitrende farver, knitrende candyfloss og fantasifulde forlystelser, du kan opleve i Tivoli. Lad dig opsluge af ballongyngerne, af lanterne i havens træer eller mærk hjertet slå lidt hurtigere på en tur med en af rutsjebanerne.

 

2. Kødbyen

Kontrasterne og det rå look er det, der gør Kødbyen til et af de mest populære områder i København. Side om side med spisesteder, gallerier og natklubber ligger slagterierne, og lusker du hjem fra en fest i Kødbyen en tidlig morgen, vil du opleve, hvordan slagterierne får leveret varer. Der er en grund til, at Lonely Planet har kåret Vesterbro til et af de mest cool områder i verden.

3. Sønder Boulevard

Sønder Boulevard løber som en grøn åre gennem Vesterbros mørkegrå asfalt og samler københavnerne til forskellige aktiviteter. Der er legeplads til børnene og gode caféer, hvor de voksne kan drikke kaffe eller øl. Særligt på de varme sommerdage, er der liv på Sønder Boulevard, men gaden er også et besøg værd en overskyet dag på grund af sine gode shoppingmuligheder.

 

☕ Tag en pause på… ☕

Bagerste række i Imperial, der er Skandinaviens største biograf. Når benene er trætte efter timers sightseeing i København, er det tiltrængt at læne sig tilbage i de røde sæder med popcorn og en god film.

🍴 Spis & drik på… 🍴

1. En guidet øltur

Vesterbro er kendt for sine brune bodegaer og hippe ølbarer, der uden problemer ligger side om side. Kom med på en guidet øltur gennem Vesterbros brogede barer fra bodegaerne, der serverer gulddamer på flaske, til mikrobryggerierne med de anmelderroste specialøl.

2. Kihoskh

Kihoskh er klassisk Vesterbro. Egentlig er Kihoskh en købmand, der forsyner de lokale med dagligvarer, men stedet er også blevet der, hvor du hænger ud med en kop kaffe eller spiser friskbagt brød, mens du kigger på bylivet ved Sønder Boulevard.

3. Kiin Kiin Bao Bao

Det er de luftige, asiatiske baos, der spiller hovedrollen hos Kiin Kiin Bao Bao, hvor københavnerne mødes til lette anretninger og lækre cocktails før, turen går videre ud i byen. Maden kan beskrives som ”asiatisk tapas”, og inspirationen hentes fra storesøsteren (med michelinstjernen) Kiin Kiin på Nørrebro.

Familievenlige Østerbro

Bilerne brummer forbi i et tjept tempo langs de brede boulevarder og blander sig med den smækkende lyd af døre, der går op og i, når kunder strømmer ind og ud af designbutikkerne. Over Kastellet kredser en flok måger med skrattende skrig og bryder musikken fra træernes raslende kroner og havets våde, vuggende skvulp. Det er naturens stille sitren, der mødes med familiernes hastige skridt her på Østerbro.

👇 Gå ikke glip af… 👇

1. Langelinie, Den Lille Havfrue & Gefionspringvandet

Tag på en gåtur ad Langelinie, der blev anlagt i forbindelse med Københavns Frihavn i 1894, og som i dag er hjemsted for nogle af Københavns mest berømte turistattraktioner; Den Lille Havfrue og Gefionspringvandet. Du skal dog også opleve Langelinie for sine butikker og spisesteder eller bare for den gode udsigts skyld.

 

2. Fælledparken

Løberne krydser forbi på stierne, der bliver spillet fodbold under solen og hundene bliver luftet mellem træerne. Fælledparken er et af Københavns grønne frirum, hvor byboerne samles til solbadning, legeaftaler på legepladsen eller picnic på plænen.

Ved Fælledparken finder du også Telia Parken, der er Danmarks nationalstadion, og hvor landsholdet har sin hjemmebane.

 

3 Nyboder, Kartoffelrækkerne og Brumleby

Gå på opdagelse i de hyggelige gader ved Nyboder, Kartoffelrækkerne og Brumleby for at opleve et ægte stykke københavnerhistorie. De tre kvarter er vidt forskellige, men hver især har de deres egen historie at fortælle.

☕ Tag en pause på… ☕

Juno The Bakery til godt brød, croissanter og snegle. Der er ofte lang kø foran bageren så kom forbi før, at sulten melder sig. Til gengæld er brødet hele ventetiden værd, og særligt kardemommesnurrerne kan du se frem til at sætte tænderne i.

Du kan også tage forbi bæredygtige Social Foodies til is, chokolade eller hjemmelavede flødeboller. Sidstnævnte kan du endda selv få lov til at prøve kræfter med at lave, hvis du har en konditor gemt i maven.

🍴 Spis & drik på… 🍴

1. Souls

Glødepærerne hænger fra loftet, og de grønne planter skaber varme i caféen på Østerbro, hvor en hyggelig og afslappende stemning skinner igennem. Maden er bæredygtig, økologisk, glutenfri og vegansk og den serveres fra morgen til aften, så her kan du søge hen på alle dagens tidspunkter, når maven skal mættes.

2. LêLê Street Kitchen

Hvis du er træt i benene og i hovedet efter en dag med sightseeing i København, skal du spise på LêLê Street Kitchen. Her er der vietnamesisk mad på tallerkenen, det koster ikke en formue og stemningen er tilpas afslappet til, at du roligt kan strække benene.

3. Gro Spiseri

På vej op af vindeltrappen, når du nok at tænke, hvor er jeg på vej hen, men bare rolig du er på rette vej. For enden af trappen finder du Danmarks første tagfarm ØsterGRO, der er en grøn have på taget af et gammelt bilauktionshus. Du er altså på toppen af Østerbro, når du sætter dig omkring bordet hos Gro Spiseri – midt i haven, midt i byen, på samme tid.

Tag på en ny tur med sightseeing i København

Arkitektoniske Ørestad

Føddernes trin kastes rundt mellem bygningerne, og sender skridtene rundt som et rungende ekko mellem de høje bygninger. Ørestad er et moderne forretningsområde i København, hvor blanke sko og knivskarpe habitjakker passer ind i den stilrene arkitektur.

Fra Rådhuspladsen er der en tur på 10 minutter med metroen, men på vejen derud ændrer lydene sig markant. Trafikken trommer stadig i baggrunden, men fuglefløjt sniger sig også ind her, hvor Kalvebod Fælled er inden for rækkevidde, lige som Field’s sprøde shoppingposer og Royal Arenas buldrende bas også lokker folk til Ørestad.

👇 Gå ikke glip af… 👇

1. DR Koncerthuset

Mellem de høje betonvægge er der udspændt et imponerende glastag, som giver udkig til himlen over koncerthuset, og fra foyeren bliver du ledt ud til de fire forskellige koncertsale. Hver sal har sit eget arkitektoniske udtryk, men gennemgående for alle sale er den overvældende akustik, der har sikret Koncerthuset en plads på listen over verdens 10 bedste koncertsale.

2. 8tallet

Bjarke Ingels Group står bag mange af Ørestadens iøjefaldende bygninger, som VM-husene, VM-bjerget og så selvfølgelig 8tallet. Det særlige ved 8tallet er, at hele huset er bundet sammen af en kilometer lang sti, som beboerne slår sig ned på i sommersolen. I den ene ende af 8tallet finder du desuden Café 8tallet, hvor du kan få en kop kaffe og lidt mad, mens du kigger ud på Kalvebod Fælled.

3. Kalvebod Fælled

Den tidlige morgensol rejser sig i horisonten og sender de første, spinkle stråler ind over Kalvebod Fælled. Det kan være svært at forestille sig, at Rådhuspladsen kun er få metrostop herfra, når du ser, hvordan naturen breder sig. Ved Naturcenter Vestamager finder du både café, naturlegeplads og andre aktiviteter, lige som du kan leje cykler, hvis du vil på sightseeing i Københavns natur.

☕ Tag en pause… ☕

I Field’s, der er Skandinaviens største shoppingcenter. Her er alt samlet under ét tag; fra nyeste mode til hyggelige spisesteder for ikke at glemme et legeland for børn og en 12-hullers golfbane.

På en varm sommerdag kan turen gå videre til Ismageriet, der serverer frisklavet, italiensk is. Bestil en klassisk iskugle med chokolade eller nougat eller prøv en sorbet lavet af bær og frugt fra lokalområdet.

🍴 Spis & drik på… 🍴

1. Gorm’s

Det er en bid af varmen fra den italienske sol, du sætter tænderne i hos Gorm’s, så har du udlængsel, er dette næppe det rigtige sted at sætte sig til bords. Der er nemlig italienske pizzaer med knasende sprøde bunde og enkle, lækre toppings på menuen.

2. Restaurant BARK

Det er en grøn oase, du sætter dig til bords i på Restaurant Bark, hvor 60 store træer og mere end 4.000 grønne planter er en del af inventaret. Maden laves over åben ild af lokale råvarer, bæredygtigheden er i centrum, og du inviteres inden for til en rå og smagfuld naturoplevelse.

3. Restaurant BASALT

Det er bålet, der er i centrum på Restaurant Basalt og maden, der serveres, er en hyldest til ildens styrke og varme. Råvarerne hentes i lokalområdet, for det er naturen, der er køkkenets spisekammer og kokkenes store inspiration.

Hvordan kommer jeg rundt i København?

Der er forskellige måder, du kan komme rundt i København på, når du skal opleve de mange attraktioner, hyggelige caféer og lækre spisesteder, som ligger rundt omkring i byen.

Den lette måde at komme rundt i city på er ved at gå, men sightseeing i København kan blive en udfordring på to ben, hvis ikke du vil slide dine skosåler op. Heldigvis er metroen en nem og hurtig måde at komme igennem byen på, og mange københavnere benytter dagligt den underjordiske forbindelse.

Herunder får du 3 andre på bud, hvordan du også kan komme rundt i København.

Sightseeing i København på cykel

Har du ikke din egen cykel med, kan du rundt omkring i byen leje bycykler. På cykel kan du opleve store dele af København inden for kort tid, og byen er da også flere gange blevet kåret som verdens bedste cykelby. Du kan derfor sagtens hoppe på cyklen og tage på sightseeing i København.

Sightseeing i København med bus

De gule bybusser kører konstant i København, og du kan nemt hoppe på en bus og tage på sightseeing i København på egen hånd. Du kan dog også vælge at tage med en af de busser, der planlægger sightseeing i København, og dermed få en organiseret tur gennem byen, så du er sikker på at få set de vigtigste seværdigheder.

Sightseeing i København med båd

En kanalrundfart er en populær måde, hvor du med båd kan tage på sightseeing i København. Det er ikke dyrt, og på den måde er du sikret at komme forbi de mest kendte attraktioner, der kan opleves fra vandet.

Du kan også tage på din egen sightseeing i København og selv bestemme, hvor båden skal sejle hen. Det giver dig mulighed for at holde en picnic på vandet eller blot sejle rundt uden mål for at opleve byen på egen hånd.

Planlæg din sightseeing i København

Vi håber, at vores guide gennem Københavns forskellige brokvarterer har givet dig inspiration til at opleve byen på egen hånd. Du kan vælge at planlægge din sightseeing i København hjemmefra, så du i god tid ved, hvad du vil opleve og hvor du vil spise.

Det kan være praktisk, hvis børnene skal med eller I blot er en stor flok, der tager sammen afsted. Nogle seværdigheder og oplevelser skal du også booke billet til i forvejen, og det ville jo være ærgerligt først at opdage det, når du står der. Derfor kan lidt research før afgang være med til at gøre turen til en succes.

Har du allerede oplevet de klassiske turistattraktioner, er en alternativ sightseeing i København nok mere noget for dig. Selvom udsigten fra Rundetårn er flot og Lurblæserne på Rådhuspladsen er ikoniske, kan det nogle gange være lige så spændende at oplevee de lokales København.

Mangler du idéer til oplevelser i København, som også de lokale mødes til, kan du blive inspireret til en alternativ sightseeing i København her 👇

God tur rundt i København!

Gå ikke glip af