Er der noget mere lækkert end en hjemmelavet flødebolle med sprød bund, luftigt skum og et knasende lag chokolade udover? Uhm.

Det er altså bare noget af det bedste og så måske endda med en duftende kop kaffe ved siden af, godt selskab og lidt hyggelig musik i baggrunden. Det er vist opskriften på en hyggedag.

 

Heldigvis behøver du ikke at være nogen Mette Blomsterberg for at servere hjemmelavede flødeboller til kaffen. Det er nemlig ikke spor svært at få et resultat derhjemme, som er meget bedre end de flødeboller, du køber i supermarkedet og hos konditoren.

Det tager lidt tid at lave flødeboller, men på en regnfuld søndag eftermiddag, hvor du alligevel ikke har andet på programmet, vil det være perfekt at finde en opskrift på hjemmelavede flødeboller frem.

Vil du lave verdens bedste flødeboller?

Så skulle du måske overveje et flødebollekursus tæt på dig. Her får du også opskriften på hjemmelavede flødeboller med andet end det klassiske, hvide skum.

Opskrift på nemme, hjemmelavede flødeboller

Der bliver 30 hjemmelavede flødeboller ud af denne opskrift, så der burde være nok til hele familien.

Sådan gør du

1.  Hvis du laver de hjemmelavede flødeboller med bunde af marcipan, starter du med at skære en rulle marcipan i 30 skiver. Marcipanskiverne lægges på bagepapir, og marcipanbundene bages nu ved 180 grader i 5-8 minutter, til de har fået lidt farve. Vil du ikke have marcipanbunde under dine hjemmelavede flødeboller, kan du udskifte marcipanen med en vaffel eller en kiks, som ikke skal bages først.

2. Imens bundene bager, begynder du at lave det skum, der skal være i flødebollerne. Kom sukker og vand i en gryde og lad det koge i et par minutter. Sukkerlagen er klar, når den er gylden i kanten.

3. Samtidig piskes æggehviderne let, og den kogende sukkerlage tilsættes langsomt mens der piskes. Æggehviderne piskes helt stive og det tager cirka 15 minutter.

4. Kom skummet i en sprøjtepose og sprøjt det på marcipanbundene. Bag nu flødebollerne 5 minutter i ovnen ved 180 grader, så de får en fast overflade.

5. Når flødebollerne er afkølede overtrækkes de med tempereret chokolade. De hjemmelavede flødeboller er klar til servering, når chokoladen er stivnet.

Flødebolle-tip

Vil du gerne lave hjemmelavede flødeboller med lakrids, kan du tilsætte lakridspulver til marengsen, når du pisker den.

Hvad er holdbarheden på hjemmelavede flødeboller?

Hjemmelavede flødeboller har en holdbarhed på 3-4 dage, hvis du opbevarer dem i køleskabet. Du behøver derfor ikke at spise alle flødebollerne den dag, du har lavet dem med mindre, du simpelthen ikke kan lade være.

Vil du have ordentligt styr på de hjemmelavede flødeboller?

Det er ikke mange ingredienser, du skal bruge for at lave hjemmelavede flødeboller, men derfor kan det godt være, at opskriften driller alligevel. Måske stivner æggehviderne ikke ordentlig? Måske bliver marcipanbundene alt for hårde? Eller også driller tempereringen af chokoladen lidt?

Opskriften på hjemmelavede flødeboller får du også på et flødebollekursus, men det vigtigste du får med dig fra sådan et flødebollekursus, er faktisk de små tips og tricks, der hjælper dig til at få succes med de hjemmelavede flødeboller hver gang.

LÆS OGSÅ: Modbydeligt lækre, hjemmelavede flødeboller

Vil du servere hjemmelavede flødeboller for Mette Blomsterberg – og måske endda vinde titlen som mesterbager – kan det være en god idé at tage på et flødebollekursus først. Så er du i hvert fald næsten sikker på, at flødebollerne bliver lige som de skal være, hver gang.