Guide til de bedste kurbade


i Guides, Ophold, Spa

Det klukker i de store kar, da en spinkel lysstråle falder ind gennem vinduet. Den fanger en krusning i vandoverfladen og leger med ringene, der breder sig som bølger. Blidt og blødt. Roligt.

Der er en ro i kurbadene, som står i skarp kontrast til verden udenfor. Herinde går du stille rundt, taler dæmpet – og har god tid. Det er det vigtigste. For det kræver nemlig, at du lader planlægningen og kalenderen blive i omklædningen at få det bedste ud af et besøg i kurbadet. Så hovedet kan holde fri og du bare kan bevæge sig rundt mellem badene.

Vi har fundet nogle lækre kurbade i Danmark, Sverige og Tyskland – og vi deler dem gerne med dig. Her i artiklen kan du læse mere om de enkelte kurbade og finde lige det, der passer til dig.

 

Kurbad i København

Midt i byen. På de store veje, de brede boulevarder, hvor bilerne buldrer af sted, er der brug for en pause fra larmen, lydene og hverdagen. Der er brug for et kurbad i København. Et roligt sted du kan søge hen for at tage en pause, slappe af og gå rundt mellem badene enten helt for sig selv eller sammen med en du holder.

Heldigvis er der mange kurbade i København, og vi har fundet nogle af dem til dig herunder.

 

1. Arndal Spa

💦 Adresse: Store Kongensgade 21, 1264 København

Hos Arndal Spa kan du opleve et afslappende kurbad i København.

Midt på den pulserende Store Kongensgade, hvor cyklerne ringende rasler forbi og bilernes støj skramler i bybilledet, ligger Arndal Spa. En lille oase med Kurbad i København, hvor du kan blive forkælet med dampbad og spabehandlinger.

 

Læs mere

 

2. Ni’mat

💦 Adresse: Vendersgade 27, 1363 København

Ni’mat er det ældste kurbad i Danmark.

Det er Østens mystik og gæstfrihed, du bliver mødt af, når du træder ind ad døren til Ni’mat. Duftene, lydene, Buddhaerne, der kigger ned på dig – det føles som 1001 en nats eventyr her midt i København. Ni’mat er det største og ældste kurbad i KBH – og resten af Danmark – og har også vundet flere spapriser.

 

Læs mere

 

Kurbad på Sjælland

Det er ikke kun i København, du finder kurbade, for på Sjælland er de strøet ud over øen som perler på en snor. Særligt ud til Øresund finder du mange kurbade, og det er da også oplagt i sådanne omgivelser at tage nogle timer eller dage ud af kalenderen for at slappe af i naturen og ved stranden.

 

LÆS OGSÅ: Spaophold på Sjælland

 

Vi har fundet nogle kurbade på Nordsjælland til dig, og du kan se dem herunder.

 

1. Kurhotel Skodsborg

💦 Adresse: Skodsborg Strandvej 139, 2942 Skodsborg

Kurhotel Skodsborg har vundet mange priser for deres kurbadsafdeling.

På Kurhotel Skodsborg får du lov til at opleve et kurbad med mange priser på cv’et. Forståeligt, for her er kurbadsafdelingen noget ganske særligt, og du kan hurtigt bruge et par timer mellem de mange bade. Kombiner dit besøg i kurbadet på Skodsborg med en svømmetur i Øresund, der bølger blåt forbi foran hotellet.

 

Læs mere

 

2. Marienlyst Strandhotel

💦 Adresse: Ndr. Strandvej 2, 3000 Helsingør

Marienlyst Strandhotel ligger lige ved Øresund.

Når du kører langs kysten mod Nordsjælland, møder du Marienlyst Strandhotel, der ligger i Øresunds vandkant med kig mod Kronborg Slot. Sænk dig ned i de varme bade med udsigt til slottet, læn dig tilbage i havsaunaen eller brug tid med de andre faciliteter, der beviser, hvorfor Marienlyst Strandhotel er blandt de bedste kurbade i Nordsjælland.

 

Læs mere

 

Kurbad i Jylland

Kurbad i Jylland er populært, og fra det nordligste til det sydligste område finder du lækre steder, hvor dine kurbadsdrømme kan blive opfyldt.

Vi har fundet et bredt udvalg af kurbade i Jylland til dig, og du kan se dem alle herunder.

 

1. Sydthy Kurbad

💦 Adresse: Idrætsvej 5, 7760 Hurup Thy

Du finder Sydthy Kurbad i Vestjylland.

Man skulle ikke tro, at det er i Thy, kurbad er stort, men i den lille by Hurup finder du en perle midt i den vestjyske natur. Sydthy Kurbad har flere forskellige faciliteter, du kan benytte, og både inde og ude kan du prøve forskellige kurbade. Særligt er saunaen med glasbund, så du kan se søen under, værd at opleve.

 

Læs mere

 

2. Læsø Kur

💦 Adresse: Vesterø Havnegade 28, 9940 Læsø

Læsø Kur bruger øens berømte salt i deres kurbade.

På Læsø venter der kurbad i den tidligere Vesterø Havnekirke. Ja, du læste rigtigt. Læsø Kur ligger nemlig i den gamle kirke, der nu er ombygget til kurbad. Det giver en særlig akustik, et særligt lysindfald og en stemning, der ikke kan beskrives, men skal opleves. Kurbadet på Læsø er kendt for at bruge det salt, som sydes på øen.

 

Læs mere

 

3. Himmerland Golf & Spa Resort

💦 Adresse: Centervej 1, 9640 Farsø

Tag på kurbad ved Limfjorden på Himmerland Golf & Spa Resort.

Det er ikke kun duften af havvand, du får tæt på Limfjorden. Kurbade er der nemlig også her på Himmerland Golf & Spa Resort, hvor Nordic Spa venter med forskellige bade og behandlinger. Tjek ind til en afslappende oplevelse, hvor du ikke skal tænke på andet end, hvilket kurbad du skal vælge at gå i næste gang.

 

Læs mere

 

4. Lübker Square

💦 Adresse: Lübker Allé 123, 8581 Nimtofte

Lübker Square ligger ikke langt fra Aarhus.

Ikke langt fra Aarhus finder du kurbadet Lübker Square. Her kan du læne dig tilbage i vildmarksbadet, hvor du selv på en kold dag ikke kommer til at fryse, når du sænker dig ned i vandet. Efterfølgende kan du gå videre til saunaen eller et af de andre kurbade.

 

Læs mere

 

5. Pure Nature

💦 Adresse: Elmosevej 41, 8330 Beder

Pure Nature ligger i naturskønne oplevelser.

Der er gule kornmarker, små søde huse og lyden af brusende bølger ikke langt derfra. Pure Nature ligger midt i den smukke natur en kort køretur fra Aarhus, og kurbadet er bestemt et besøg værd. Her kan du modtage behandlinger efter dine ønsker og behov, så du efterfølgende kan køre tilbage til byen med ny energi.

 

Læs mere

 

LÆS OGSÅ: Besøg hos Pure Nature i Beder

 

6. House of Wellness

💦 Adresse: C. W, Obels Pl. 6, 9000 Aalborg

Oplev den afslappende stemning hos House of Wellness i Aalborg.

Afslapning er omdrejningspunktet, når du besøger House of Wellness i Aalborg, og selvom stedet ikke er et decideret kurbad, er de alligevel blandt Nordjyllands mest besøgte wellness-steder. Her står personalet klar til at give dig lige den spabehandling, du har brug for, og har du spørgsmål, giver de gerne råd og vejledning i forbindelse med dit besøg.

 

Læs mere

 

Kurbad i Sverige

Der er en lang tradition for kurbad i Sverige, hvor de såkaldte ”kallbadhuse” repræsenterer en gammel, svensk kurbadstradition. Når du tager på kurbad i Sverige, er der derfor stor sandsynlighed for, at det netop er denne form for kurbad, du kommer til at prøve, selvom du da også kan finde spafaciliteter, som du kender fra Danmark.

 

LÆS OGSÅ: Spaophold i Sverige

 

Herunder har vi fundet nogle kurbade i Sverige til dig.

 

1. Ystad Saltsjöbad

💦 Adresse: Saltsjöbadsvägen 15, 271 39 Ystad

Kurbadet i Ystad ligger kun en kort køretur fra Malmø.

Det er ikke kun for at komme til Bornholm, at du skal tage til Ystad, for kurbadet Ystad Saltsjöbad er bestemt også en grund til at lægge vejen forbi. Foran hotellet skvulper Østersøens bølger ind mod strandbredden, hvor sandet ligger hvidt og blødt, og med det udgangspunkt er du klar til at tjekke ind på et af de bedste kurbade i Sverige.

 

Læs mere

 

2. Hotel Skansen

💦 Adresse: Kyrkogatan 2, 269 33 Båstad

Hotel Skansen tæt på Malmø er kendt for kurbad i Kallbadhuset.

Det kan være et koldt gys at hoppe i Kattegats bølger, men heldigvis er der varmt i saunaen. På Hotel Skansen tæt ved Malmø er kurbadene omdrejningspunktet for et ophold. Kallbadhuset, som kurbadet kaldes, står på pæle midt i havet, så du kan se ud over vandet eller endda springe direkte i, hvis du får lyst.

 

Læs mere

 

3. Falkenberg Strandbad

💦 Adresse: Havsbadsallén 2A, 311 42 Falkenberg

Falkenberg Strandbad har flere forskellige kurbade.

Falkenberg Strandbad ligger på Skrea Strand med udsigt over Kattegat, og havde det ikke været for den lækre kurbadsafdeling på hotellet, havde det været endnu sværere at løsrive sig fra vuet. Heldigvis kan udsigten også nydes indenfor, mens du slapper af i kurbadene eller spiser middag i restauranten.

Læs mere

 

Kurbad i Tyskland

Danskerne kører gerne en tur til Tyskland for at prøve kurbad, og det er forståeligt, for Tyskland har netop ry for at være i en liga for sig, når det gælder kurbade og spa. Turen til vores naboland er da heller ikke lang, og vælger du et kurbad i Nordtyskland, kan du på under en time være fremme ved en spaoplevelse, du ikke kan finde magen til i Danmark.

Vi har fundet et kurbad i Tyskland til dig, som kun ligger en kort køretur fra den danske grænse.

 

1. Alter Meierhof

💦 Adresse:  Uferstraße 1, 24960 Glücksburg

Besøg Alter Meierhof til et kurbad i  Nordtyskland.

Alter Meierhof ligger ikke langt fra Flensborg, så du kan hurtigt køre over grænsen for at opleve hotellet, der langt uden for Nordtyskland er kendt for sine kurbade. Alter Meierhof er nemlig et 5-stjernet spahotel, der både byder på rasul og hamam i den 1400 kvadratmeter store afdeling med kurbade.

 

Læs mere

 

LÆS OGSÅ: Alter Meierhof – 5 stjerner af uovertruffen spa & gourmet

 

Hvad er et kurbad?

Vi skal helt tilbage til oldtiden, hvis vi vil finde ud af, hvor traditionen med kurbade startede. Den gang lå kurbadene ved varme kilder med mineralholdigt vand og direkte udgang til havet, og det var meget populært at mødes her for at blive renset.

Traditionen for kurbade er ikke så stor i Danmark, som den har været. Faktisk skal du til Sverige, Tyskland og Tjekkiet for at finde kurbade i deres oprindelige form; som helende oplevelser, der kan kurere både store og mindre generende symptomer.

 

LÆS OGSÅ: De bedste spaophold i Danmark

 

I dag er kurbade i lige så høj grad spa- og wellnessoplevelser, men vandet er stadig omdrejningspunktet. Det har nemlig en indvirkning på kroppen at gå rundt mellem vand i vekslende temperaturer og få den der pause, vi alle sammen snakker om, men sjældent tager.

For selvom spaoplevelser i dag ikke direkte er tiltænkt som oplevelser, der skal kurere sygdomme, hjælper de alligevel på den hverdagsstress, som bider os alle sammen lidt en gang imellem.

 

Få flere idéer til kurbad i Danmark

Er du klar til at tage på kurbad et sted i Danmark? Eller måske i Sverige eller Tyskland? Vi håber, at du her i artiklen har fundet et kurbad, du kunne tænke dig at besøge.

Har du brug for flere idéer til, hvor du kan tage på kurbad i Danmark, kan du se flere eksempler herunder. Rigtig god fornøjelse!

 

Se flere kurbade

 

 

Avatar
Jeg hedder Christine, og det er mig, der sætter ord på alle oplevelserne. Når jeg ikke tryller ved tastaturet, har jeg fingrene dybt begravet i den jyske muld hjemme i køkkenhaven eller også er jeg på vej ud på eventyr et sted i verden.