Gourmetophold – 7 favoritter


i Gourmet, Ophold

Leder du efter et anbefalet gourmetophold?

Det kan nogle gange være lidt svært at vælge mellem de mange flotte slotte og hoteller, der tilbyder gourmetophold. Og i øvrigt også at finde et sted, hvor omgivelserne og værelserne er af lige så høj kvalitet som maden. Derfor giver jeg dig her mine forslag til de 7 bedste gourmetophold i Danmark, så du kan tage din partner under armen og nyde en romantisk weekend i den kulinariske verden. Velbekomme!


Se det samlede udvalg & find gode tilbud på gourmetophold

Hos DuGlemmerDetAldrig kan vi tilbyde dig en håndfuld forskellige gourmetophold i Danmark. Vil du gerne se hele udvalget inkl. priser, tilbud, anmeldelser m.m.?

→ Så klikker du bare her ✔

Ellers er du mere end velkommen til at læse mine anbefalinger herunder.


 

Hotel Fakkelgården

Adresse: Fjordvejen 44, Kollund, 6340 Kruså

På toppen af en bakke med udsigt over Flensborg Fjord ligger de lange, gule bygninger, der udgør Hotel Fakkelgården. Der har den faktisk ligget siden 1936, hvor den hed Grænsehjemmet og var en slags kombineret vandrehjem og kulturhus for unge. For 23 år siden åbnede så Hotel Fakkelgården med flotte, lyse værelser indrettet i den helt perfekte romantiske, skandinaviske stil som med det samme får dig til at føle dig hjemme – eller ønske, at det var dit hjem!

Som en lille prik over i’et er der også udsigt til fjorden fra værelserne – kort sagt har du overhovedet ikke lyst til at forlade stedet nogensinde igen. Men man bliver alligevel meget glad, når man endelig får slæbt sig ud af værelset og ned i restauranten. Der er ingen hokuspokus og flydende nitrogen her, bare virkelig, virkelig godt håndværk. Ingen levende myrer og mos på din tallerken, men derimod fantastisk, fransk inspireret mad og vine, der passer helt perfekt til din ret og fuldender hele oplevelsen. Og så er Hotel Fakkelgården desuden berømte for deres morgenmad, så der er lidt lokkemad til at få dig ud af sengen om morgenen ;)

Du kan booke et drømmeophold lige her (det hedder opholdet rent faktisk!)

Ikke helt sikker? Så tag lige et kig på Gastromands anmeldelse her.

 

 

Ruths Hotel

Adresse: Hans Ruths Vej 1, 9990 Skagen

Ruths Hotel ligger i de helt igennem idylliske omgivelser i Gl. Skagen. Med de smukke, røde og hvide bygninger blandt de karakteristiske Skagen-gule huse og den hjemlige atmosfære føler du dig afslappet og forkælet lige så snart, du ankommer. Ligesom Dragsholm Slot har Ruths Hotel to restauranter; Ruths Brasserie og Ruths Gourmet.

I Brasseriet får du klassisk fransk mad, solidt håndværk og afslappet hygge, hvor Ruths Gourmet er den mere eksklusive del. Fælles for dem begge to er, at det er virkelig lækker mad med kæmpe respekt for råvarerne.

De super hyggelige værelser er indrettet i en smuk, skandinavisk stil og det minder lidt om et luksuriøst badehotel – hvis I er flere af sted, er der endda huse og lejligheder, man kan leje. Så selvom det ikke lige er uge 29, er Ruths Hotel helt bestemt et besøg værd. Hvis du bestiller deres gourmetophold, får du adgang til Ruths Wellness oven i hatten – som en lille sjov ting, kan du prøve deres undervands-motionscykler.

Tag en tur op til toppen af Danmark og nyd hinanden på dette idylliske hotel; du kan booke dit ophold lige her.

 

 

Norsminde Kro

Adresse: Gl. Krovej 2, 8300 Odder

Den bedste måde at beskrive Norsminde Kro på er, at det er ren idyl. Du er tæt på både søer og havet og lige uden for døren ligger en lille, hyggelig lystbådehavn.

Du får en følelse af at slippe helt væk fra hverdagen og ind i et lille drømmeunivers, hvor du kan slappe af, være dig selv og uforstyrret nyde din ledsagers selskab. Jeg er især vild med deres hyggelige vinkælder, hvor du kan smutte ned og udvælge vin eller nyde din middag – det føles næsten som at være på et fransk vinslot! Det er hyggeligt og super lækker mad – og samtidig helt nede på jorden. Du kan virkelig mærke kokkenes passion for at skabe og sammensætte gourmetmad og –menuer. Der bliver leget med smagsindtryk og præsentationer, så du hele tiden bliver overrasket.

Gør det lidt nemt for dig selv og book et samlet gourmetophold i Jylland her.

Ikke helt sikker på, om du vil have en uforglemmelig oplevelse på Norsminde Kro? Så læs lige Spiseguidens anmeldelse – hvis du ikke orker det, kan jeg afsløre, at de fik 6/6 stjerner.

 

 

Broholm Slot

Adresse: Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Hvis du trænger til lidt ekstra afslapning og romantik, så tag på Broholm Slot. Slottet er så fyldt med historie og respekt for den, at du ikke kan undgå at blive en lille smule forelsket – og nostalgisk. Alle værelser er indrettet forskelligt, alt efter hvem der tidligere har boet på værelset og er endda opkaldt efter de tidligere beboere. Alt er gennemført ned til mindste detalje og giver et indblik i slottets historie og arv. Jeg har personligt kastet min kærlighed på Birgitte-suiten, som er indrettet med lyse, romantiske møbler og bare ser helt vidunderlig ud.

Slottet er omgivet af den smukkeste natur, med søer, slotsparker og stier – kan du tage din mand eller kone med en tur i Kærlighedsparken hvor I kan nyde hinandens selskab på en af kyssebænkene eller gå en tur på Eventyrstien og beundre den smukke natur. Om aftenen sætter I jer til rette i den smukke restaurant og bliver forkælet med en 5-retters gourmetmenu, som er sammensat af lækre råvarer efter sæsonen. Fun fact: Broholm Slot har lagt navn til både Broholmerhunden og Broholmæblet, som stadig dyrkes på slottet. Jeg kan kun anbefale dig at glæde din mand eller kone med et ophold på Broholm Slot – det bliver helt sikkert en fantastisk oplevelse, I aldrig vil glemme.

Er du klar til at score lidt ekstra point derhjemme? Så kan du booke dit gourmetophold supernemt lige her.

Hvis du har lyst, kan du læse mere om den fynske perle her.

 

 

Molskroen

Adresse: Hovedgaden 16, Femmøller Strand, 8400 Ebeltoft

Molskroen ligger lige ud til den idylliske Ebeltoft Vig. Faktisk er der direkte adgang fra hotellet til stranden, så du og din udkårne kan gå en tur langs vandkanten og opbygge en god appetit. Restauranten her er nemlig virkelig noget at se frem til! Det er fransk inspireret gourmetmad, med kæmpe fokus på at skaffe de allerbedste råvarer, som løfter retterne til et helt andet niveau.

Menuen er en blanding af nye, innovative retter og de klassiske, franske specialiteter, så selvom du måske ikke lige er til frølår og snegle, kan du stadig få virkelig lækker, fransk mad. Og som en ekstra bonus, er prisen også til at overkomme – og meget rimelig for et gourmetophold af den her kvalitet! Så tag et smut forbi Molskroen og nyd en lille flig af Frankrig på en lille kro i Ebeltoft – det vil du garanteret ikke fortryde!

Er du klar til en uforglemmelig oplevelse? Så kan du læse mere om dit ophold og booking på Molskroens website her.

Molskroen er i øvrigt så heldige at have stjernekokken Michel Michaud i spidsen for deres køkken – du kan læse lidt mere her.

 

 

Dragsholm Slot

Adresse: Dragsholm Allé, 4534 Hørve

Hvis du kun skal på ét gourmetophold i dit liv, så vælg Dragsholm Slot.

Manden bag det hele er Claus Henriksen, som i øvrigt tidligere har været souschef på Michelin-restauranterne Noma og Formel B. Han har siden 2008 fremtryllet fantastiske retter af lækre, lokale råvarer i Slotskøkkenet på Dragsholm Slot. Det medførte i øvrigt en meget velfortjent plads på Condé Nast-magasinet Bon Appétit’s eksklusive liste ”Food Lovers Hotel 2014”

Slotskøkkenet i den smukke kælder giver dig en helt særlig oplevelse med deres innovative og overraskende måder at sammensætte og tilberede råvarer på. Og så har de i øvrigt en af Danmarks bedste sommelierer, Peter Fagerland, som finder lige netop den vin fra vinkælderen, som passer allerbedst til din menu og fuldender hele oplevelsen. Slottets anden restaurant, Lammefjordens Spisehus er uformelt og nede på jorden og indrettet i smuk, skandinavisk stil. Du kan virkelig mærke kærligheden til mad og vin, både i Slotskøkkenet og Spisehuset – faktisk vil jeg sige, du skylder dig selv denne oplevelse mindst én gang i livet. Det er virkelig noget helt særligt – luksus, forkælelse og gastronomi på højeste plan.

Du kan læse Bon Appétit’s anmeldelse af Dragsholm Slot her, eller finde dit livs bedste gourmetophold på Sjælland her.

 

 

Munkebjerg Hotel

Adresse: Munkebjergvej 125, 7100 Vejle

Umiddelbart ser Munkebjerg Hotel ikke synderligt imponerende ud udefra med de mørkerøde mursten og det flade tag, men indenfor sker der noget magisk. Her ligger nemlig restaurant Tree Top, som i øvrigt har en af Danmarks måske smukkeste udsigter over Vejlefjord. Et besøg i Restaurant Tree Top starter i vinkælderen, hvor du nyder et glas champagne og en snack inden eventyret starter i restauranten.

De unge kokke fremtryller virkelig imponerende retter, som overrasker og pirrer dine sanser og smagsløg. Det er kreativitet på højt plan og du er garanteret en kulinarisk oplevelse, du aldrig glemmer. Du kan endda bo i et af Tree Top værelserne, hvor du og din partner helt uforstyrret kan nyde den smukke udsigt og hinanden.

Klar til kvalitetstid med den, du elsker? Så kan du booke dit ophold på Munkebjerg Hotels hjemmeside – eller måske bare Tree Top Adventure?

Hvis du ikke er helt solgt endnu, så gør dig selv en tjeneste og læs den her anmeldelse.

 

Flere favorit gourmetophold

Når der kommer til gourmetophold, kan det være svært at begrænse sig til kun 7 favoritter. Der er jo simpelthen så mange gode steder derude, som vi gerne vil dele med dig. Derfor har vi lige samlet 7 ekstra favoritter, som du også lige kan tjekke ud, når du er i gang.

 


 

Bandholm Hotel

Bandholm Hotel har været kongeligt privilegeret siden 1682, og når man ser, hvor hotellet ligger, er det heller ikke svært at forstå, hvorfor kongen har givet Bandholm det stempel. Hotellet ligger lige ned til Smålandshavet, så tillader vejret det, kan du samle appetit til middagen med en gåtur langs stranden efter din ankomst. Middagen indeholder mellem 5 og 7 serveringer, og der er vinmenu inkluderet i prisen.

Pris: fra 3.590 kr. (for 2 personer).

Book her.

 


 

Hotel Amerika

Hotel Amerika ligger i Østerskoven ved Hobro og meget tæt på Mariager Fjord. Naturen i området er smuk, og det kan anbefales at tage et par gåsko med, hvis du vil se dig omkring i skoven. Middagen er en 4-retters menu med kaffe, the og sødt til at runde måltidet af på.

Pris: fra 2. 198 kr. (for 2 personer).

Book her.

 


 

Kragerup Gods

En af Danmarks mest berømte forfatterinder storytelleren Karen Blixen kom på Kragerup Gods i sine unge dage. Det skyldtes, at Blixen var beslægtet med familien Dinesen, der ejede godset. Det er stadig Dinesen-slægten, der ejer godset, som i dag drives af den 8. generation Dinesen. Middagen består af en 3- eller 5-retters menu, og der serveres kaffe, the og sødt efter maden.

Pris: fra 2.189 kr. (for 2 personer).

Book her.

 


 

Sdr. Bjert Kro

Sdr. Bjert Kro er en af de gamle, danske kroer, der kan dateres helt tilbage til 1855, men der er nu ikke noget altmodisch over stedet. Gastronomien er et særkende for kroen, der har fået meget fine anmeldelser i The White Guide. Der serveres en 5-retters menu med vin til.

Pris: 2.400 kr. (for 2 personer).

Book her.

 


 

Hotel Thinggaard

Hotel Thinggaard har Nationalpark Thy i baghaven, og inspirationen til aftenens middag er derfor hentet her, lige som alle råvarerne er dyrket i lokalområdet. Det er muligt at tilkøbe en billet til Sydthy Kurbad, der ligger lige ved siden af, og som er kendt for sin sauna med glasbund. Middagen, der serveres, er en 5-retters gourmetmiddag.

Pris: fra 1.996 kr. (for 2 personer).

Book her.

 


 

The Thief

The Thief er Norges svar på D’Angleterre, så det er luksus i særklasse, du bliver mødt af, når du tjekker ind på hotellet. Hotellet ligger centralt i Oslo, så du har mulighed for at udforske byen før middagen bliver serveret. The Thief serverer en 5-retters gourmetmiddag med en5-retter vinmenu til.

Pris: 4.395 kr. (for 2 personer).

Book her.

 


 

Buschcraft

Der er ikke meget luksus på vildmarksopholdet, men til gengæld kommer du helt tæt på naturen. Natten tilbringer du i en tipi og ”dynen” er rensdyrskind. Der bliver også tid til en tur i vildmarksbadet og svedehytten før en gourmetkok annoncerer, at det er tid til at gå til bords.

Pris: 1.495 kr. pr. person.

Book her.

 


Bryd hverdagen med et gourmetophold

Et gourmetophold er den perfekte måde at komme lidt væk fra hverdagen, koble helt af og nyde hinandens selskab. Det er en oplevelse, du aldrig vil glemme og er den perfekte gave til ham eller hende, du elsker. Måske kan de dygtige kokke og lækre, kreative retter endda give dig lidt inspiration til aftensmaden derhjemme?

Se alle vores gourmetophold her

Har du andre bud eller har du prøvet nogle af stederne?

Så smid en kommentar og hjælp dine medmennesker med at finde det helt rigtige gourmetophold.

Gourmetophold – 7 favoritter
4.7 (93.33%) 3 votes

Nanna Cathrine Jensen
Jeg arbejder med at sprede de gode oplevelseshistorier hos DuGlemmerDetAldrig. Vi har alle fortjent uforglemmelige oplevelser - gennem historier og guides gør jeg det nemmere at komme afsted :)