DuGlemmerDetAldrig har kåret Danmarks bedste madbloggere


i Inspiration, Mad

I dag er det svært at forestille sig en hverdag, hvor man ikke lige kan gå på internettet og søge en opskrift frem, men selvom madblogs for de flestes vedkommende er blevet en selvfølge, man klikker ind på dagligt, et par gange i ugen eller når lejligheden byder sig, så har madblogs kun små 10 år bag sig. Siden 2008 har madblogs været i kraftig vækst, for her begyndte danskerne for alvor at gå online, når de havde brug for at søge inspiration til maden – både de sunde alternativer, lidt lækkert til aftenkaffen, den fine gæstemad eller nye inputs til hverdagsmaden.

Madtendenserne ændrer sig konstant i vores samfund, og madblogs fungerer nærmest som et katalog over danskernes spisevaner igennem de sidste 10 år, for madtendenserne afspejler sig tydeligt i de opskrifter, du finder på madblogs. I 2014 begyndte street food for alvor at hitte i Danmark, og opskrifter på comfort food og asiatiske banh mi-sandwiches spredte sig hurtigt på internettet i kølvandet på tendensen, lige som friskpresset juice, smoothiebowls, nordiske råvarer og molekylær gastronomi også er tendenser, der har sat sine spor på madbloggernes opskrifter.

Som en hyldest til maden og dens mangfoldighed har vi derfor udvalgt 4 forskellige kategorier – gourmetmad, vegetarmad, hverdagsmad og bagværk – og i fællesskab med DuGlemmerDetAldrigs følgere på Facebook fundet Danmarks 5 bedste madbloggere inden for hver kategori. Du kan møde dem alle sammen her!

God tur i køkkenet og god læselyst!

 


De 4 kategorier er

Klik på den kategori du vil læse mere om

Gourmet

Vegetar

Hverdagsmad

Bagværk


 

Hvem er DuGlemmerDetAldrig?
DuGlemmerDetAldrig giver dig en masse oplevelser. På DuGlemmerDetAldrig.dk finder du nemlig mere end 350 oplevelser fordelt over hele Danmark, og en stor del af de oplevelser er madoplevelser. I januar 2018 har vi haft fokus på vores madoplevelser og i den forbindelse givet vores brugere en masse ny inspiration i form af interviews med kokke, guides til lækre spisesteder i Danmark, lister over populære madoplevelser og opskrifter til en hjemmeoplevelse i køkkenet. I samarbejde med vores følgere på Facebook kårede vi i slutningen af januar Danmarks 5 bedste madbloggere inden for 4 forskellige kategorier, og det er de blogs, vi deler med dig i artiklen her.

 

Store armbevægelser – Danmarks 5 bedste gourmetblogs

Måske er det sket i takt med, at michelinstjernerne er begyndt at lande rundt omkring på de danske restauranter, men det er tydeligt at se, at danskerne er begyndt at slå ud med armene, når de går i køkkenet. Der skal godt nok stadig frikadeller på bordet men årgangsvine, trøfler, hummer og andre delikatesser er ikke længere ekstravagante sjældenheder. Her kan du møde Danmarks 5 bedste madbloggere, når det kommer til gourmet og finere madlavning. Hos dem er foie gras ikke et fyord, og opskrifterne er gerne noget ud over det sædvanlige så vær forberedt på at lade dig imponere.

 

Feinschmeckeren.dk

feinschmeckeren.dk

Hos Feinschmeckeren finder du det bedste inden for gastronomien.

(foto: feinschmeckeren.dk)

Siden 2011 har Rasmus Palsgård delt sine betragtninger om gastronomi på feinscmeckeren.dk, og som navnet antyder, er det kun de bedste restauranter, vine og serveringer, der slipper gennem nåleøjet her. Feinschmeckeren er en madblog for gourmeter, der allerede har en interesse for og en grundviden om mad, men som ønsker at holde sig orienteret om de tendenser, der sker her og nu på den gastronomiske scene. Hos Feinschmeckeren finder du artikler om det, der er værd at vide om finere madlavning fra anmeldelser af årgangschampagnen Dom Perignon fra 2009 til interviews med michelinkokke over madtendenser, der fortæller, hvor du finder byens bedste ramensuppe og hvorfor der skal akvavit i din cocktail. Du får overrakt opskrifter på lækkerier fra morkler til mørt kød sideløbende med en indsigt i, hvor du får de bedste serveringer og hvilke tendenser inden for gastronomien, som er værd at holde øje med.

 

Gastromand.dk

gastromand.dk

De 4 gastromænd serverer både rødt kød med trøfler og snasket tømmermændsmad.

(foto: gastromand.dk)

 

Gastromand.dk drives af de 4 gastromænd Webmasteren, Familiefaren, Eksilsønderjyden og Aarhusianeren, hvis erklærede mål er at være en madblog, hvor mænd deler opskrifter med mænd. Kvinderne skal dog ikke lade sig afskrække, for de kan sagtens tjekke ind og blive inspireret på lige fod med mændene. Bloggen er et herligt sammensurium af opskrifter, madguides og madanmeldelser, som henvender sig til dig, der gerne vil gøre lidt ekstra ud af maden derhjemme både i hverdagen og til særlige lejligheder, og Gastromand formår at holde en fin balance mellem Budweisere og årgangsvine. På Gastromand.dk tager de ikke forbehold for diæter og kostpyramider, og du får hurtigt en fornemmelse af, at når der skal smør, fløde og sukker i en opskrift, kan du lige så godt gå planken ud og lade være med at holde igen! Der er en stor variation i udbuddet af opskrifter og det hele serveres med en stor portion faglig viden og en humoristisk og selvironisk twist.

 

Madetmere.dk

madetmere.dk

Opskriften på Lam med ratatuille får du hos Madet Mere.

(foto: madetmere.dk)

Thomas Alcayaga er manden bag Madet Mere, som giver dig en god, gedigen blanding af opskrifter, der kan bruges til hverdagsmaden og de til finere anretninger. I én artikel kaster Madet Mere sig ud i hjemmelavede hotdog og i den næste kan du læse guides, der forklarer, hvordan du selv ruller din pasta ud. Der bliver også plads til at finde svar på køkkenets hverdagsproblemer, når resterne fra i går, som hurtigt kan få en plads bagerst i køleskabet, hvorfra de lider en voldsom skæbne, får nyt liv i andre udformninger. Som læser forstår du hurtigt, at madbloggen er drevet af en lyst til at formidle madlavning og, at det skal være sjovt at gå i køkkenet – det må gerne være udfordrende og svært, men først og fremmest skal det være sjovt! Kostrådene bliver ikke fuldt til punkt og prikke, men opskrifterne flyder i stedet i en lind strøm af vekslende emner, hvor kageopskrifterne afløser de sprøde, grønne salater og omvendt. Der skal være plads til det hele og Madet Mere giver gastronomien den fortjente plads.

 

Mikkelsmadblog.dk

mikkelsmadblog.dk

Cremet suppe med jordskokker, gulerødder og havtorn er lækker vintermad.

(foto: mikkelsmadblog.dk)

Mikkel Bækgaard er madskribent for Mad&Bolig, men madskriblerierne finder altså også vej til Mikkelsmadblog.dk, hvor opskrifterne på rimmet laks og cremet muslingesuppe blander sig med skæve indslag som vafler lavet på havregrød. Mellem opskrifterne finder du anmeldelser af restauranter og gode vine samt artikler med idéer til nytårsmenuen, hvor der er østers til de voksne og overskud nok til at lave en opskrift på pizza til ungerne, som ikke er vilde med skaldyr. I det hele taget er Mikkels Madblog en god blanding af appetitlige hverdagsretter og store michelinmundfulde men begge dele fortælles i et sprog, der gør det let at forstå. Opskrifterne er ambitiøse, men som læser bliver du guidet hele vejen, og der er tid nok til at gå i detaljer med opskrifterne, så du ikke blot sidder med nogle flotte billeder og kringlede sætninger, men faktisk bliver taget helt med ind i smagenes verden; beskrivelserne af, hvorfor den vin er god til den ret, hvorfor der skal kardemomme i her eller tilføjes en karamelsauce der for at fuldende en dessert er nemlig en af bloggens klare styrker.

 

Madsvin.com

madsvin.dk

Navnet på denne ret er sprødt hønseæg, asparges og dildsauce.

(foto: madsvin.com)

Mads Vindfeld Andersen er madsvinet, der med et glimt i øjet er manden bag madbloggen af samme navn. På Madsvin serveres der opskrifter, som fungerer både til hverdag og fest, og der tages både udgangspunkt i lokale og danske retter lige som der også er plads til at tage en tur uden for landets grænser for at opsøge retter, der ikke nødvendigvis er hverdagsmad på de danske spiseborde. Madsvin giver dig et nuanceret billede af, hvordan den gastronomiske scene udvikler sig, og du bliver både taget med på michelinrestauranten Sauterne i Paris lige som du er med, når Madsvin guider dig igennem den bedste festivalmad på Tinderbox. Der nørdes med detaljerne på alle planer, så læseren får en klar ide om, hvordan maden smager eller hvordan den skal laves, og anmeldelserne er dejligt ærlige, uprætentiøse og med en tydelig viden om det, det handler om: mad og vin. Den lille detalje med at afslutte anmeldelser med op til 5 Madsvin er både finurlig og nem at afkode for den hurtige læser.


Grønne alternativer – Danmarks 5 bedste vegetarblogs

Der er i løbet af de sidste par år kommet et øget fokus på, at vi skal leve sundt, skrue ned for kødforbruget og i stedet søge mod grønne alternativer i planteverdenen. Det har givet en naturlig plads til vegetarblogs, som er blevet populære hos danskerne, der gerne vil spise sundt og samtidig imødekomme muligheden for at finde lækre og spændende alternativer til kødet. Maden er nemlig ikke mindre smagfuld, blot fordi kødet skæres væk eller sættes i baggrunden og nogle af dem, der tager fordommene op, og viser os alle, at grøntsagerne er vejen, kan du møde her.

 

Greenkitchenstories.com

greenkitchenstories.com

Der er farver på tallerkenen hos Green Kitchen Stories.

(foto: greenkithcenstories.com)

Parret David og Luise står bag greenkitchenstories.com, hvor de dagligt deler ud af madopskrifterne fra deres vegetariske hverdag. Madbloggen har et inspirerende setup, som det er nemt at navigere rundt i, og det har du gavn af som læser, for Green Kitchen Stories boomer af opskrifter lige fra morgenmadsopskriften på banangranola til indisk linsesuppe over lun blåbærgløgg og ikke én af opskrifterne indeholder kød. Bloggen er derfor et aktiv for dig, der er vegetar eller som bare er interesseret i at blive inspireret af opskrifter, du kan lave på din ”meatfree Monday” eller en hvilken som helst anden dag. Hver enkelt opskrift er krydret med en personlig anekdote, en hverdagsfortælling eller en hyggelig historie, der er med til at gøre opskrifterne personlige, og som tilfører de grønne køkkenfortællinger på madbloggen her en ekstra dimension. På Green Kitchen Stories bliver der på en nuanceret måde delt ud af opskrifter, hverdagsfortællinger og tankerne med at skære kød ud af kosten.

 

Madbanditten.dk

madbanditten.dk

Få opskriften på laks og asparges hos Madbanditten

(foto: madbanditten.dk)

Jane er Madbanditten, der siden 2011 har sat de sunde opskrifter i fokus og vist, at fordi maden er grøn, behøver den ikke at være kedelig. Madbanditten tager overordnet set udgangspunkt i Low Carb High Fat, hvor kulhydraterne skæres væk og der skrues op for det gode fedtstof fra blandt andet nødder og olie. Den økologiske tankegang og forståelsen for gode råvarer danner basis i de mange opskrifter, som også blandes med artikler om vægttab, en sund livsstil og drømmen om det gode liv, hvor du lytter til dig selv, din krop og de behov du har. Artiklerne er gennemarbejdede, og som læser føler du, at du opnår ny viden om en grøn livsstil, hvor Low Carb High Fat er motivationsfaktoren. Bloggen henvender sig særligt til dig, der ønsker sunde og grønne alternativer, og som har et ønske om at skære gluten, sukker og tilsætningsstoffer ud af din madplan og lære mere om Low Carb High Fat.

 

Vanloseblues.dk

vanloseblues.dk

Sprøde marrokanske forårsruller med dip.

(foto:vanloseblues.dk)

Maria, der står bag madbloggen Vanløse Blues, kalder sig selv for ”lidt af en grøntsagspassionist”, og dykker man ned i opskrifterne, hun deler på sin madblog, er det vist ikke en overdrivelse.  Vanløse Blues serverer opskrifter på sund mad, der er hurtigt, let og uden brug af ingredienser, du ikke kan finde i dit lokale supermarked, kan danne basis for en vegetarisk livsstil: det skal nemlig ikke være kompliceret at lave mad – det skal være sjovt og smagfuldt, er fornemmelsen, du som læser sidder tilbage med. Der er fokus på grøntsagerne og de vegetariske opskrifter, og mangler du inspiration til, hvordan du kan minimere dit kødindtag, viser Vanløse Blues dig, at linser, kikærter og tofu er gode alternativer. En lækker feature på bloggen, som desuden kan være med til at minimere madspildet derhjemme, er opskriftsindekset. Her kan du blive inspirereret til at bruge den sidste rest broccoli eller et par gulerødder, der gerne vil spises, for du kan nemlig klikke på de enkelte ingredienser i indekset og dermed få vist de opskrifter, hvor netop den ingrediens spiller hovedrollen i aftenens opskrift.

 

Thomaserex.com

thomaserex.com

En lækker pastaret uden kød.

(foto: thomaserex.com)

Thomas Erex driver madbloggen af samme navn, hvor han deler ud af sine veganske opskrifter, der udfolder sig i spændvidden mellem vegansk julemad, en sprød banh mi-sandwich over pastaretter og en saftig burger, hvor kødet erstattes af et grønt alternativ. Opskrifterne er ikke tidskrævende og indviklede, og kødspiserne vil uden tvivl også kunne finde inspiration til måltider, hvor grøntsagerne er i fokus. Blandt opskrifterne finder du også artikler, hvor Thomas deler ud af sine egne oplevelser fra livet som veganer, og reflekterer over den veganske livsstil og forholdet mellem kød og grønt. Samtidig bliver der også plads til interviews med andre veganere, som tilføjer madbloggen en fin dimension. Thomas kommer rundt om mange dilemmaer og muligheder, som lægger sig i forlængelse af den veganske livsstil, og han formår at svare på de spørgsmål, der opstår, gennem et indeks, der guider dig til, hvor du kan begynde en vegansk livsstil og købe veganske produkter som slik, mælk og pålæg.

 

Carrotstick.dk

carrotstick.dk

Hvem siger, at der skal kød på pizza?

(foto: carrotstick.dk)

Bag carrotstick.dk står et helt team af madglade mennesker, der med Marie Klee i spidsen skriver opskrifter til madbloggen. Artiklerne på Carrot Stick er sat op, så de er nemme at overskue, og indholdet er gennemarbejdet både, når det kommer til opskrifterne og til artiklerne om mad og ernæring og krop og træning, der på et overordnet plan er med til at give dig nye vinkler på en sund livsstil. Der er masser af inspiration til dig, der leder efter vegetariske og veganske retter men også til dig, der gerne vil i gang med juiceren derhjemme, lave en lækker, sund morgenmad eller blot finde ny inspiration til aftensmaden med eller uden kød. Opskrifterne er varierede og nemme at gå til, og ingredienserne kan købes i de fleste supermarkeder, så hvad enten du har lyst til at afprøve laksetærten med feta og spinat, de sunde bountybites eller et farverigt tilbehør i form af bolsjebedecarpaccioen eller den eksotiske buddha bowl med karameliserede rødløg, er der en ny, grøn indgangsvinkel med opskrifter til dig.


Ny inspiration – Danmarks 5 bedste blogs i kategorien hverdagsmad

Frikadeller. Bolognese. Risengrød. Forfra igen. Det kan være svært at opfinde den dybe tallerken hver dag og sørge for, at maden både er sund, lækker og inspirerende så ofte sættes madambitionerne på repeat og de samme retter gentages i forskellige variationer. Derfor søger mange af os efter inspiration på madblogs, hvor der tages forbehold for familieliv og ulvetime, og her får du, som en saltvandsindsprøjtning til hverdagsmaden, Danmarks 5 bedste bloggere i kategorien hverdagsmad.

 

Madfilosofie.dk

madfilosofie.dk

Spaghetti cabonara er en italiensk klassiker, der er lækker i hverdagen.

(foto: madfilosofie.dk)

På Madfilosofie, der er drevet af Anne Sofie, finder du god hverdagsmad, der er let at lave men som stadig emmer af nytænkning og anderledes indgangsvinkler, for selvom der er plads til opskrifter på gammeldags suppe, finder du også opskrifter på skumfiduser og grønne pitabrød med citronskal og spinat. Opskrifterne er gode til børnefamilierne og andre, der har brug for at få udskiftet et par af gengangerne på madplanen uden, at de skal stå i køkkenet flere timer om dagen og de gode råd, der bliver givet undervejs, sørger for, at du ikke går helt galt i byen med opskrifterne fra Madfilosofie. Som en naturlig afveksling mellem opskrifterne finder du anmeldelser af restauranter og hoteller, rejseguides og nyttige spare- og køkkentips. Anmeldelserne af spisesteder, restauranter og hoteller rundt omkring i Danmark er hyggelige indslag, som uden at tage fokus fra Madfilosofies opskrifter giver læseren lyst til at tage ud for at prøve andre madoplevelser end de lokale traktementer.

 

Klidmoster.dk

klidmoster.dk

Du finder mange gode hverdagsretter hos Klidmoster.

(foto: klidmoster.dk)

På forsiden af sin blog erklærer Klidmoster, at hun har en forkærlighed for smør og økologi, og det lover jo allerede godt for resten af læsningen. Malou er klidmosteren, der med en uddannelse som gastronom i baghånden har et fagligt højt niveau, som hun formår at omsætte til opskrifter, hvor både nybegyndere og øvede madører kan være med. Opskrifterne på bloggen er mange, men indekseringen gør det let finde rundt i det store udbud, og du kan således hurtigt få et overblik over, om du har lyst til comfort food, fødselsdagsbuffet, indisk, hyldeblomster eller gedekød, som blot er nogle af kategorier, du finder hos Klidmoster. Både opskrifterne og de personlige fortællinger fra køkkenet er skrevet frit fra leveren, ingenting bliver pakket ind, og det gør et besøg på klidmoster.dk til et dejligt og uformelt visit, hvor opskrifterne er lige til at gå i gang med.

 

Valdemarsro.dk

valdemarsro.dk

Cremet hokkaidosuppe er lækkert, hurtigt og nemt at lave.

(foto: valdemarsro.dk)

Siden 2007 har Ann-Christine drevet Valdemarso, hvor hun komponerer hverdagsmad til både børn og voksne. Det hele er dejligt nemt at gå til, og madbloggen er et hyggeligt univers af familieliv, opskrifter, køkkenliv, haveliv og skønne oplevelser. Opskrifterne fra Valdemarsro kan sagtens laves med børnene som små assistenter i køkkenet, og mange af opskrifterne opfordrer da også til at indtænke børnene i køkkenet med sine hverdagsfortællinger og tanker om mad, børn og kræsenhed. Mellem opskrifterne finder du også guides til gode spisesteder og take away-steder, som er udarbejdet så fint, at de uden videre kan trækkes frem på farten eller bruges som afsæt for en ferietur. Som noget nyt er Valdemarsro begyndt at lancere videoer, hvor Ann-Christine står foran kameraet og tilbereder en ret. Det er lækkert at se en video, hvor maden bliver lavet, før man selv kaster sig ud i projektet derhjemme, og ligesom de skrevne opskrifter er videoerne gennemarbejdede, så du føler dig godt rustet til at gå i gang med madprojektet efterfølgende. En anden god feature er, at du kan tilmelde sig en madplan og hver lørdag få tilsendt den til din mail, så du selv slipper for at vride hjernen for gode idéer.

 

Madenimitliv.dk

madenimitliv.dk

Hos Maden I Mit Liv finder du et stort udvalg af opskrifter.

(foto: madenimitliv.dk)

Anne-Kathrine er uddannet inden for ernæring og sundhed, og siden 2010 har hun brugt madenimitliv.dk til at udbrede hendes kendskab til god og sund mad. Maden I Mit Liv tager læseren med ind i køkkenet, og viser årets gang gennem mad og billeder, så der mellem opskrifterne også bliver plads til livsstilsinspirerede indlæg med rejseguides og hverdagsglimt. Der er fokus på varieret hverdagsmad, og de skæve opskrifter som hasselback pizzakartoffel og brunchæg i tarteletskaller tilføjer bloggen det humoristiske glimt, som ellers kan mangle i hverdagsmaden. Hver uge finder du en ny madplan for den kommende uge, som du frit kan bruge som sin egen madplan, og det fine er netop, at den er udfærdiget sådan, at grøntsagsrester og lignende, der ikke bliver brugt den ene dag, indgår i retten den næste dag, så der ikke opstår madspild.

 

Madogkaerlighed.dk

madogkaerlighed.dk

Hverdagsmaden behøver ikke at være svær at lave.

(foto: madogkaerlighed.dk)

Maria er kvinden bag Mad Og Kærlighed, som har delt sund og nem hverdagsmad krydret med artikler om hverdags- og familielivet siden 2016. I en skøn blanding mellem fifs til madpakken så den bliver ved med at være spændende, og små pirogger og æggewraps, der er hurtige at tage med på farten, finder du også opskrifter på drinks til en voksenaften med vennerne. Mad Og Kærlighed tager udgangspunkt i familielivet, og mange af opskrifterne henvender sig derfor primært til de børnefamilier, som har lyst til at leve en sund hverdag, hvor der både er plads til de hippe smoothiebowls og det gammeldags bankekød. Det hele er skrevet og fortalt i et sprog, som giver dig som læser mod på at komme i gang med opskrifterne, også selvom opskrifterne er nye for dig.


Søde sager – Danmarks 5 bedste kage- og bageblogs

Statistikkerne taler et tydeligt sprog: danskernes interesse for bagværk og kagebagning har været stigende siden 2012, hvor Den Store Bagedyst rullede over skærmene for første gang. Programmet var en øjenåbner for mange danskere, der pludselig fik lyst til at kaste sig ud i glace, mousse og tårnhøje lagkager, nu hvor den slags teknikker ikke kun var forbeholdt konditorerne længere, men pludselig var noget, som vi alle sammen kunne lave hjemme i køkkenet. Der skal stadig være styr på teknikkerne, og intet er overladt til tilfældighederne, men Danmarks 5 bedste kage- og bagebloggere er klar til at hjælpe dig helt i mål, og du kan møde dem her.

 

Thefoodfactory.dk

thefoodfactory.dk

Du bliver lækkersulten af et besøg hos The Food Factory.

(foto: thefoodfactory.dk)

Julie Lykke Nielsen sætter fokus på de søde sager, hvor sukker, æg og hvedemel bliver rullet ud i store mængder på bagebloggen The Food Factory. Opskrifterne henvender sig til dig, der har lidt erfaring med at bage kager, og som derfor har styr på nogle grundlæggende teknikker og i forvejen har en lille smule bageudstyr i køkkenskabene. Især er det en styrke, at The Food Factory har oprettet en kategori, hvor der er plads til opskrifter på glutenfrit bagværk, hvor hindbærislagkage og vaniljefudge viser vejen frem som et stærkt alternativ til de glutenholdige opskrifter, som normalt er dominerende på bageblogs. Kageopskrifterne på The Food Factory er imponerende, og billederne viser smukt dekorerede og meget indbydende kager som dig, der har mere erfaring med at bage end blot at lave bradepandekager vil elske – alle andre vil også kunne nyde bloggen og lade sig opsluge af den gennemførte æstetik.

 

Anneauchocolat.dk

anneauchocolat.dk

En smuk og lækker æblekage til efterårets kaffebord (foto: anneauchocolat.dk).

Anne Moltke Dahl startede en chokoladeblog i 2009, og selvom forkærligheden for god chokolade har hængt ved, er der kommet en del opskrifter til, hvor chokoladen må vige pladsen for andet sødt. Det kommer blandt andet til udtryk i kategorien ”Brød og boller”, hvor der mellem opskrifter på kanelsnegle og fastelavnsboller også bliver plads til luciaboller og koldhævet brød. Nogle af opskrifterne kræver lidt teknik men for dem, der blot mangler en opskrift på en lækker kage til kollegaerne eller familiefødselsdagen, er der også noget at komme efter, og du finder opskrifter på alt fra kajkager og brownies til havtornis og chokoladetrøfler. Anneauchocolat.dk balancerer nemlig elegant mellem både det ene og det andet, det krævende og det lette og som læser guides du fint af Annes ekspertise og små fifs. I de enkelte opskrifters introduktioner fornemmer man Annes viden og passion omkring de enkelte kager og beskrivelserne af smag, udseende og valg af ingredienser giver en ekstra dimension til opskrifterne, som man værdsætter som læser.

 

Cutecarbs.com

cutecarbs.dk

Snickerskagen er et sikkert hit hos både børn og voksne.

(foto: cutecarbs.dk)

Tóra står bag cutecarbs.com, som er hyggelig og inspirerende læsning for dig, der leder efter kage- og brødopskrifter. Pølsehorn, pizzasnegle og naanbrød blander sig med opskrifter på marcipanæg, flødeboller og slikkepinde, og det store udbud er interessant læsning ikke mindst, når opskriften på batmandboller pludselig dukker op. Opskrifterne er nemme at give sig i kast med, og der er gode introduktioner til hver enkelt opskrift, så selvom du er helt ny i køkkenet, kan du godt prøve kræfter med Cute Carsbs. En lækker detalje, som er værd at hæfte sig ved, er, at der er tidsangivelser på opskrifterne, så du har en idé om, hvor lang tid det tager at lave den enkelte opskrift, inden du går i gang. Der er både en samlet tid og en tid, der indikerer, hvor lang tid hhv. bagetiden og forberedelsestiden er, så du som læser bliver hjulpet godt på vej helt fra begyndelsen.

 

Nannabroe.dk

Lige til at sætte på kagebordet.

(foto: nannabroe.dk)

Bag bagebloggen nannabroe.dk sidder Nanna, der siden 2016 har delt opskrifter på søde sager, flotte kager og sjove idéer til morgenbordet, hvor blandt andet morgengrød med smag af gulerodskage giver et nyt blik på, hvad morgenmaden også kan være. Opskrifterne er nemme at gå til, og de fleste af ingredienserne er ikke svære at skaffe, så opskrifterne vil være et hit, hvis du får uventede gæster på besøg eller mangler en kollegakage. Hver opskrift har en lille introduktion, hvor læseren får et indblik i kagens smag og nogle af de ting, der gør denne opskrift helt speciel. Samme sted finder du også et par fifs, så du er opmærksom på svære elementer, og dermed undgår, at fx din chokolademousse skiller. Opskrifterne er overskuelige i deres opsætning for de opskrifter, hvor der skal holdes styr på flere elementer, – måske to forskellige kagebunde – er opskriften inddelt i afsnit, hvor hvert delelement får sit eget afsnit – en praktisk og fin detalje, der letter læserens forberedelser i køkkenet.

 

Copenhagencakes.com

Copenhagencakes.com er drevet af Cecilia, som har skabt et univers med de fineste kager og opskrifter. Mellem opskrifterne finder du små artikler, hvor bagningens teknikker bliver dyrket, og du får et godt indblik i arbejdet med fx fondant eller stribet frosting. Copenhagen Cakes bevæger sig elegant mellem opskrifter på kager og desserter til is og andre søde indslag, så du kan blive inspireret til at bage både til hverdag og fest. De fleste af opskrifterne er nemme at gå til, men for den øvede bager kan der også findes flere udfordrende opskrifter, fx i en islandsk flagkage, som også kræver noget udstyr, der ikke er i alle husholdninger. Copenhagen Cakes prioriterer de uddybende beskrivelser af smag og opbygning, når det gælder de store lagkager, men selv de små mini-doughnuts får grundige beskrivelser med på vejen. Passionen for bagning skinner tydeligt igennem hos Copenhagen Cakes, og de personlige betragtninger omkring kagebagningen fylder på en fin og god måde, så læseren mærker skribenten bag opskrifterne.


Velbekomme – har vi fået det hele med?

Har vi fået det hele med? Det kan jo være, at du sidder med en virkelig lækker opskrift eller kender en madblog, som vi ikke har med her, men som du mener, er Danmarks bedste. Så del den med os!

 

Christine Granild