Årets julehistorie – Jul med Familien Done it All Olsen


i Gaveguides, Julegaver

På loftet sidder Nissen med sin julegrød, sin julegrød så god og sød, han nikker og han spiser og han er så glad, men pludselig ser han Julemanden sidde med sine store hænder i skødet. Gavesækken er stadig tom, og foran ham står julegrøden urørt. Julemanden er ikke så glad, kan Nissen godt se. Det kan jo være fordi, forbindelsen til internettet er så dårlig, tænker Nissen, der jo godt ved, at julehandlen foregår online i disse tider, og at internettet derfor er en vigtig ting for Julemanden. Men det er ikke det, der er galt, for ovre i hjørnet glimter de grønne prikker, præcis som de skal – netforbindelsen er helt up to date, selvom Julemanden havde været skeptisk omkring det med at skifte fra modem. Men det gik. Så hvad er galt?

 

Familien Done It All Olsen

Familien Done It All Olsen. Det er det, der er galt. Familien består af fire personer. Mor, som har alt. Far, som har alt. Og to teenagebørn – hende, som har alt og ham, som har alt. Hende, som har alt, har faktisk også en kæreste, som har alt, men det er en helt anden historie, så den lader vi ligge. Familiens hund har ikke alt, men sådan er det tit med hunde, de har ofte så ondt af dem selv, at de slet ikke opdager, at de faktisk har alt. Sådan er det også med Familien Done It All Olsens hund.

Nissen trisser hen til Julemanden, vifter med grødskeen og laver lyde, men lige lidt hjælper det. Det er ikke forbindelsen til internettet, den er gal med men derimod forbindelsen til Julemanden. Nissen synker stille sammen ved siden af Julemanden, og læner sig sørgmodigt op ad stolebenet. Nissen har ikke en gang lyst til grød mere, så nu er der for alvor frit spil til rotterne, som allerede skotter mindre og spiser mere. Sådan sidder Nissen lidt og sukker, da han pludselig hører Julemanden mumle.

 

Et MindMap over oplevelser

”Åh, så er den gal igen. Sådan er det hvert år efterhånden. Familien Done It All Olsen er altid de sværeste. De har jo allerede prøvet alle de ting, jeg havde tænkt, kunne være gode julegaver til dem.” Nissen kigger op, og ser, at Julemanden åbner et MindMap over Familien Done It All Olsen. Mor, som har alt, har allerede mikset drinks på et cocktailkursus hos ham den flotte Timm Vladimir, og rødmet lidt imens. Mor har også skiftet filterkaffen ud med latte efter et baristakursus, og da hun kom hjem fra surfing i Cold Hawaii, mente hun endda selv, at hun er en mor, som har alt.

Ikke nemt. Slet ikke spor nemt at være Julemanden.

Far, som har alt, har også krydset en del oplevelser af i løbet af året, og efter at have kørt Ferrari selv, tog han turen mellem Fyn og Jylland i 60 meters højde med Bridgewalking, inden han blev den deltager til undervandsjagten, der fangede det hele. Bestanden var tynget længe efter Fars fangst.

Men hvad så med børnene, der har alt, tænker Nissen. Hende, som har alt, fiksede fem flotte flødeboller på et flot flødebollefad til flødebollekursus, inden hun to et solospring i faldskærm. Modigt, tænker Nissen, og læser videre. Ham, som har alt, gamede all night long til en træningsdag hos Tricked Esport, og måtte på grund af for meget skærmtid, sendes til klatring for at få rørt sig. Han fik også tid til at køre gokart F1 style, naturligvis, sammen med hende, som har alt. Det er en fed ting at opleve sammen, synes Nissen, og tænker på alle de oplevelser, han godt selv vil prøve.

 

DetGlemmerJegAldrig

Julemanden tørrer en tåre væk fra øjenkrogen med kvasten fra sin hue, og Nissen kan godt forstå, hvorfor. Her minutter i lukketid en juleaften – og med en tom gavesæk. Nissen kender godt de familier, som har alt, for han kommer nemlig selv fra familien Done It All Nissen, og i samme sekund kommer han til at tænke på, hvad han selv plejer at gøre, når han giver sin familie gaver.

I bare glæde hopper han så højt, at han lander på Julemanden, som spjætter i bare forskrækkelse. Nissen klikker hurtigt ind på duglemmerdetaldrig.dk, og begynder at lægge gaver i kurven, mens Julemanden ser forundret til. Mor, som har alt, får lov til at blive dyrepasser for en dag i Givskud Zoo. Far, som har alt, sender Nissen på bageskole hos Meyers Madhus. Hende, der har alt, får tøsetid med en spadag time out hos Arndal, og ham, der har alt, skal ud på djævleræs.

Fire klik senere har Nissen en fyldt kurv, og 10 sekunder senere tikker oplevelserne ind i Julemandens mailboks, så Nissen kan printe gavekortene, pakke dem ind og komme dem i gavesækken. Julemanden tørrer endnu en tåre væk med kvasten fra sin hue, men nu er det en glædeståre. Han springer, som Julemanden nu kan springe, op i kanen og kigger på Nissen. ”DetGlemmerJegAldrig, tak Nissen”, siger Julemanden, inden han flyver af sted mod Familien Done It All Olsens Hus.

På den måde gik det til, at familien, som har alt, fik det, de lige stod og manglede.

Avatar
Jeg hedder Christine, og det er mig, der sætter ord på alle oplevelserne. Når jeg ikke tryller ved tastaturet, har jeg fingrene dybt begravet i den jyske muld hjemme i køkkenhaven eller også er jeg på vej ud på eventyr et sted i verden.