Kender du til storbyernes skyggesider? Hvad er meningen med denne krakelerede potte? I hvor lang tid skal en øl gære? Og hvor finder man urter i naturen?

Mange spørgsmål kan opstå, når man besøger nye steder, så hvorfor ikke blive taget i hånden af et levende leksikon, som med fortællingens kunst kan vække selv de ældste historiske steder til live. Vi har lavet den ultimative oversigt over de mest populære guidede ture og rundvisninger i Danmark, så du ikke går glip af de gribende fortællinger.

Kribler det allerede i kroppen for at komme afsted, så læs med videre – her kan du finde alt fra lige fra historie og mystik til gastronomi og naturkig

👇 Du kan frit vælge her 👇

Guidede ture i det autentiske lokalliv

Har du allerede set Den Lille Havfrue utallige gange og er AROS bare ikke dit go-to stop i Aarhus længere?
Så er det måske på tide at få øjnene op for de små perler og mere barske steder, der gemmer sig i skyggen af de store attraktioner i storbyen. Vi har samlet en række oplevelse, som giver muligheden for at komme helt tæt på de lokale fortællinger og få en autentisk og mere stemningsfyldt oplevelse.

1. Byvandring med Gadens Stemmer i København

Strøget, rundetårn, Amalienborg – du kender det alt sammen. Men hvad gemmer sig backstage i København? På en byvandring i hovedstadens gader, vil du kunne opleve en stærk personlig fortælling. Guiden, som kender livet på kanten bedre end de fleste, vil vise dig et liv, hvor fixerum, narkotikasalg og gadens uskrevne regler er en naturlig del af hverdagen.

Hvornår kan du komme afsted?

2. Guidet tur med en hjemløs i Aarhus

Det kan være nemt at sige, at man har været i Aarhus, men storbyen er mere end Åen og AROS. På gaderne er der også liv efter lukketid. Kom med på en guidet tur med nogle af dem, som tilbringer allermest tid på gaden. Hør de fortællinger, som ikke altid bliver hørt – men kommer lige fra hjertet. På en guidet tur med en hjemløs får du et indblik i den barske virkelighed, der er hverdagskost for nogle hjemløse og misbrugere i Aarhus.

Hvilken dag passer dig bedst?

3. Culture walk i Aarhus

Du kender AROS, Strøget og Hovedbanegården – men hvad er egentlig historien bag Aarhus’ symbolske seværdigheder? Lær om kendte, kulturelle knudepunkter på Aarhus culture walk. En spændende byvandring gennem nogle af byens mest ikoniske steder, hvor livagtige fortællinger om Aarhus’ fortid, nutid og fremtid kan vække de tanker til live, som byen er bygget op omkring. 

Hvilken dag passer dig?

Er mystiske oplevelser mere dig? Så læs videre her

Guidede ture og rundvisninger - Historiske oplevelser

Har du også prøvet at hakke dig igennem en historiebog uden held? Det forstår vi godt –  historien skal nemlig opleves. Så hop på tidsmaskinen og lad dig drage af fortællinger om 2. Verdenskrig, tag på gåture gennem Danmarks-historien eller træd ind i museernes univers.

1. I fodsporene på Flammen og Citronen i København

Du har muligvis hørt om dem fra støvende historiebøger eller set dem i action på det hvide lærred – men hvordan var det egentlig, da Flammen og Citronen i deres modstandskamp kæmpede for Danmark? Følg deres fodspor rundt i København på en guidet tur og få et indblik i kampen mod Tyskerne med frygten for Gestapo lige i hælene.

Hvilken dag vil du tage kampen op?

2. En tur i Fængslet i Horsens

Fængsel… det er et sted, vi ikke vil hen – eller vil vi? Det gamle Statsfængsel inviterer dig nemlig ind bag murene til at opleve fængselslivet gennem 153 år. Hvordan var livet i FÆNGSLET? Hør om hverdagen fra både de indsatte- og ansattes synsvinkel og få indblik i nogle af de allermest kendte flugtforsøg.

Vil du stadig ikke i fængsel? Det synes vi nu alligevel, du burde.

Hvilken dag skal du fængsles?

3. Sex, synd & skandaler i København

Du har måske gået rundt i København op til flere gange uden at vide, hvilke historier byen gemmer på. Når du bevæger dig på en guidet tur, vil alt det usagte om København blive hevet frem – historier om salsnymfer, kongelige eskapader og hemmelige stævnemøder. En oplevelse, der kan give røde kinder og krumme tæer. At se København på samme måde igen bliver nok svært.

4. Christian IV og Rosenborg i København

Træd ind på slottet, hvor nogle af Danmarks farverige konger og dronninger har boet, for nu kan du opleve Rosenborg Slot – lige fra riddersal og kongens arbejdsværelse til kælder og kronjuveler. På en guidet tur bag de store slotsmure, vil du høre fortællinger Rosenborgs bygherrer Christian IV – Danmarks måske mest kontroversielle konge. Historierne vil fylde de store sale og tage dig med tilbage til renæssancen. 

Hvilken dag vil du være royal?

Flere historiske rundvisninger

Kultur

Blod, bødler & bordeller i København med Weird Walks

Tag med på en spændende krimitur i Københavns gader. Hør de faktuelle historier, mens nu bevæger dig rundt i gaderne, hvor de fandt sted.

København K

Kultur

Aalborg under besættelsen med Aalborg Tours

Aalborg var under 2. Verdenskrig en strategisk vigtig by for Tyskland på grund af sine to lufthavne. Hør hele historien.

Aalborg

Kultur

Christian IV og Rosenborg med Hamlet Tours

Kom med på en historisk tidsrejse tilbage til renæssancen. Oplevelsen omdrejningspunkt er Christian IV’s liv og hans lysthus Rosenborg Slot.

København K

Kultur

Historisk rundvisning på Schackenborg Slot

Schackenborg Slot åbner dørene op til en magisk fortælling. Læs mere og book nu.

Tønder

Kultur

Slotsholmen og Christiansborg med Hamlet Tours

Kom med på en historisk rundvisning ved Slotsholmen og på Christiansborg i København med Hamlet Tours.

København K

Kultur

Rundvisning på Bunkermuseet i Hirtshals

Kom med på en oplevelse tilbage i tiden. Læs mere her.

Hirtshals

Kultur

Fanden er løs... i København med Weird Walks

Det at sælge sin sjæl til satan var populært, men det kunne gå grueligt galt, hvis man blev taget i det. Hør om Københavns mørke sider.

København K

Adrenalin

2. Verdenskrig fra RIB-båd med Mai-Event

Oplev 2. Verdenskrig fra en RIB-båd & hør historikeren fortælle om, hvordan krigen udfoldede sig i og omkring Aarhusbugten. Læs mere her.

Aarhus C

Kultur

Byen paa vrangen med Weird Walks

Oplev København med en twist, når Weird Walks tager dig med på en anderledes byvandring i Københavns gader. Få et nyt syn på byen.

København K

Kultur

Københavns historie - krigsfortællinger & kanalrundfart

2 x guidede ture i København, både til lands og til vands

København V

Kultur

Dødens vandring med Ghost Tour

Uhyggelig vandring gennem Københavns historie med fokus på dissektioner af mennesker, de store epidemier som kolera og den sorte død.

København K

Er lokale oplevelser mere dig? Så læs videre her

Guidede ture og rundvisninger - Gastronomiske oplevelser

Er du nysgerrig på gastronomiens verden? Har du lyst til at udvide din smagshorisont, eller nyder du ganske enkelt at spise i det fri? Mad og drikke er altid en god fællesnævner for oplevelser, man kan have sammen.
Vi har samlet nogle lokale perler i gastronomiens verden, som kan være med til at udfordre, overraske eller behage dine smagsløg i stemningsfyldte omgivelser.

1. Ost- og Ølsmagning på Gundestrup Mejeri og Bryghus på Fyn

Kan ost og øl gå hånd i hånd? Svaret kan du finde på Gundestrup Mejeri og Bryghus, hvor de rent faktisk kombinerer deres oste i deres ølproduktion. En rundvisning i det traditionsrige mejeri byder på gamle fortællinger om den sydfynske oste- og ølproduktion og ikke mindst nye dufte. Alle ved, at indtryk lagres bedst på fuld mave, så selvfølgelig tilbydes der smagsprøver af de lokale oste og specialøl.

Hvilken dag skal du smage?

2. Rundvisning hos Stauning Whisky i Vestjylland

Når historien er næsten lige så god som produktet. I en lille Vestjysk by blev en hobby hos ni lokale mænd til et professionelt destilleri. En fantastisk historie, hvor hårdt arbejde har resulteret i et samarbejde med nogle af markedet største whisky-producenter. På en rundvisning i de Vestjyske rammer kan man få en oplevelse for alle sanser, komme helt tæt på produktionen i det store destilleri og smage på den danske whisky. Tag med i processen helt fra maltning til glas.  

Hvornår kan du komme afsted?

3. Sanketur med aftensmad i Madsmedjen i Nordjylland

I gamle dage var sankning af planter og urter en vigtig ressource for overlevelse. I dag er overlevelse skiftet ud med oplevelse, og sanketure er blevet en god måde at lære skovbunden at kende på. Slettestrand i Jammerbugten har en fantastisk natur og danner rammer for en guidet tur med naturens spiselige skattekammer i fokus. De selvplukkede spiser bliver omdannet til en overdådig ret veltilberedt i en oase midt i skoven.

Vælg din sankedag

Flere gastronomiske rundvisninger

Smag

Ginsmagning hos Copenhagen Distillery

Copenhagen Distillery åbner dørene til 1,5 times ginsmagning & rundvisning bag Christiania. En af de bedste ginsmagninger i KBH.

København S

Smag

Rundvisning & whiskysmagning hos Thy Whisky

Kom med til en whiskysmagning hos Thy Whisky, der har vundet internationale priser for deres økologiske whiskyer, og få også en rundvisning

Snedsted

Smag

Oplev en dansk vingård hos MODAVI

Dansk vin har vundet indpas på vinmarkedet, og MODAVI er med helt i front. Tag turen rundt på vingården og kom tæt på produktionen.

Kolding

Smag, Natur

Vildmarksgourmet i Mols Bjerge

Kom med ud i "vildmarken" i Mols Bjerge og få en vild gourmetoplevelse. En god oplevelse, hvis du godt kan lide TV-programmet Nak og Æd.

Knebel

Smag

Ølsmagning & Rundvisning på Løkken Bryghus

Ølsmagning & Rundvisning på Løkken Bryghus bærer præg af høj kvalitet & god smag. Læs mere her på siden.

Løkken

Smag

Food Walk

Kom med på en lækker, inspirerende og hyggelig Food Walk, når du, eller en heldig gavemodtager, skal med på en guidet tur rundt i Aarhus.

Aarhus C, Aarhus C

Natur, Smag

Kulinarisk Tangsafari med Nordisk Tang

Lær at finde den bedste tang og efterfølgende tilberede delikate retter, hvor tangen kommer i fokus.

Endelave

Smag

Guidet øltur på Vesterbro med Copenhagen By Mie & Friends

Tag med på en guidet øltur gennem Vesterbro & hold pit-stop på 3 lokale barer, hvor der serveres kolde øl.

København V

Er aktive oplevelser mere dig? Så læs videre her

3 gode grunde til en oplevelse hos DuGlemmerDetAldrig

Masser af ledige datoer
Sammen med vores værter sikrer vi, at der altid er masser af ledige datoer, så du og dem, du følges med, let kan planlægge turen
Du vælger dato før køb
Datoen vælges, før du betaler. Alt praktisk kan altså klares med det samme, og du kan bruge din energi på at glæde dig til oplevelsen
Læs, hvad andre tænker om oplevelsen
Vi samler løbende anmeldelser af vores oplevelser, så du kan lade andres anbefalinger hjælpe din beslutning

Guidede ture med spøg og mystik

Kender du det, når det dirrer i hele kroppen? Man tør ikke, men vil gerne alligevel!
Hvis du er en af dem, der gerne vil lidt alligevel – så skynd dig hellere at læse videre.

På disse oplevelser får du rig mulighed for at dykke ned i mystiske gåder, blive revet med tilbage til fortællinger om en dyster tid i Danmark og lade dig opsluge af gamle spøgelses-historier. 

1. Mordmysteriet ved Christiansborg i København

Et mord er begået! Hvem står bag dette grusomme mord? Det skal du opklare! Ta’ afsted ud i Københavns gader på din jagt efter morderen og oplev byens seværdigheder, mens du ihærdigt leder efter spor til din efterforskning. Til slut har du forhåbentlig samlet alle trådene og fanget den skyldige, før det er for sent! Hvis du har en indre Sherlock Holmes gemt i dig – så skynd dig afsted.

Hvilken dag skal du være detektiv?

2. I fodsporene på De Dødes København

Vink farvel til taxa, WiFi og mobiltelefoner for turen går til fortidens København. Meget er sket i tidens løb – lige fra bybrande til sygdomsepidemier. På denne guidede tur bliver du taget med dertil, hvor dramatiske begivenheder fandt sted. De døde københavnere får selv ordet undervejs på byvandringen og gennem rørende øjenberetninger og livagtige fortællinger, vil du forestille dig begivenhederne ske lige for fødderne af dig.

Flere oplevelser fyldt med mystik

Natur

Puzzle walk i Kødbyen

Tag med på en spændende puzzle walk gennem Kødbyen. Oplev Kødbyen på en ny måde, mens du løser de udfordrende gåder. Læs mere om oplevelsen.

København V

Kultur

Drabet ved Rundetårn med Solve a Mystery

Kom med på en spændende krimitur i København med udgangspunkt i Rundetårne. Følg ledetrådene, løs gåderne & find ud af, hvem morderen er.

København

Kultur

Drabet ved Amalienborg Slot med Solve a Mystery

Kom med på en spændende krimitur i København, hvor du er efterforsker. Følg ledetrådene, løs gåderne & find ud af, hvem morderen er.

København K

Natur

Puzzle walk på Assistens Kirkegård

Kom med på en anderledes byvandring på Assistens Kirkegård. Løs mysteriet med en spændende puzzle walk. Kan du knække koderne og finde svar?

København V

Kultur

Puzzle Walk på Christiania

Kom med på en anderledes byvandring på Christiania. Løs mysteriet med en spændende puzzle walk. Kan du knække koderne og finde svar?

København V

Kultur

Det hjemsøgte København med Ghosttour

Kom med på en medrivende byvandring omkring nye og ældre spøgelseshistorier i København. Turen tager 1 1/2 time.

København

Kultur

Det glemte parallelsamfund med Ghosttour

Denne historiske byvandring i Københavns gader handler om natmændene. Hør de spændende fortællinger, mens du går gennem indre by.

København K

Kultur

Menneskeskæbner med Ghosttour

Kom med på en tur gennem gaderne i København, hvor vandrehistorier og anekdoter bliver levende undervejs.

København K

Er historiske oplevelser mere dig? Så læs videre her

Guidede ture i naturen

Safari lyder så eksotisk, men det er også så meget andet.
På en safaritur i Danmark kan du opleve en natur med kriblende dyreliv, brusende kyststrækninger og skovens hemmeligheder, som bare venter på at blive oplevet. Vi har hjulpet dig på vej med en lille guide til naturoplevelser for enhver smag, om du er vildmarksguru eller ej – der er lidt for alle.

1. Ravsafari med Jyllandsakvariet i Vestjylland

Du har måske som barn gået langs kysten og ihærdigt ledt efter rav – dog ofte uden held. Drømmer du stadig om at finde Frejas gudindetåre, der forvandlede sig til rav? Så har du muligheden nu. På ravsafari kommer du nemlig på en guidet tur, hvor du oplever naturen og havets liv. Du vil høre fortællinger om rav, også hvornår og hvordan du finder det. En oplevelse for store og små, der har lyst til at gå på jagt efter Nordens Guld. 

Hvornår skal du på rov?

2. Vildmarksgourmet i Mols Bjerge

Vil du gerne ud i vildmarken men ikke gå på kompromis med maden, så har vi muligvis løsningen her. I Mols Bjerge knitrer bålet og duften fra de simrende gryder breder sig ud i den frodige skov. Det er ikke den traditionelle spejdergryde, det er gourmetmad, som du selv er med til at lave. Du skal på en guidet sanketur og finde spirende guld. Dagens fangst vil skabe rammerne for en gastronomisk oplevelse.

Hvornår skal du afsted?

3. Sælsafari i Vadehavet i Sønderjylland

Når du hører ordet ‘safari’, er det sjældent ordet ‘sæler’, der popper op i hovedet. Men ganske rigtigt – i Vadehavsområdet er der rig mulighed for at komme tæt på de solslikkende sæler på sandbankerne. Ombord på Rømø-Sild færgen vil du opleve de mange betagende forskelligheder Vadehavet byder på. Engagerede naturvejledere vil guide dig på turen og fortælle om naturen og dyrelivet – noget, der både fanger store og små.

Hvilken dag passer dig bedst?

Flere naturlige oplevelser

Smag, Natur

Vildmarksbrunch med Fremus in the Woods

Jeres outdoorevner bliver finpudset, når I tager en tur i vildmarken & lærer, hvordan I laver mad over bål & finder spiselige ting i naturen

Værløse

Natur, Smag

Vildmarksbrunch i Mols Bjerge med Karpenhøj Naturcenter

Du kender sikkert caféernes svar på brunch, men i Mols Bjerge er der vildmarksbrunch på menuen. Her tilberedes maden i stedet over bål.

Knebel

Natur, Adrenalin

Oplevelsestur på Limfjorden med RIB-IT

9 timers oplevelsestur på Limfjorden med RIB-IT med stop ved Aggersborg, Fur, Glyngøre & Livø.

Aalborg

Natur

Guidet kajaktur i Det Sydfynske Øhav

Tag med på en naturoplevelse, der tager dig helt tæt på det maritime miljø i det Sydfynske Øhav.

Svendborg

Natur

Tangsafari med Nordisk Tang

Tang er et bæredygtigt superfood med gode egenskaber. Tag med på tangsafari & få et indblik i, hvordan tang høstes & kan bruges i maden.

Grenå, Horsens

Natur

Sælsafari med Jyllandsakvariet

Tag med på en spændende sælsafari i Limfjorden & kom helt tæt på gråsælen. Se også spættede sæler, mens guiden fortæller.

Thyborøn

Adrenalin

Eventyr på bugten med Aarhus SeaRangers

En tur på bugten med flot natur, gode historie og vind i håret når båden "flyver" afsted med sine 600 hestekræfter.

Aarhus C

Natur

Vandretur i Jylland med Østjysk Outdoor

10 km vandretur i Jylland med guide fra Østjysk Outdoor i et tempo hvor alle kan være med.

Hobro, Skørping, Viborg

Er gastronomiske oplevelser mere dig? Så læs videre her

Aktive guidede ture

Er du heller ikke til oplevelser, hvor du får pulsen helt i bund? Men higer du tværtimod efter, at vinden bruser gennem dit hår eller tørre mudder væk fra kinden? Så læs med her. Vi har samlet en række oplevelser til dig, der er vild med at prøve grænser af –  enten til vands, til lands, i luften – eller måske det hele?

1. Guidet Puch maxi tur med Maxitours i Midtjylland

Det må være forsvarligt at sige, at den eneste rigtige måde at opleve Thyborøns til lands er på to hjul og med en mælkekasse bagpå. Drønsmart på en Puch Maxi kan du spænde hjelmen og komme på guidet tur rundt i en by med sit helt eget kulturelle udtryk. Med en lokal guide kan du komme med rundt i de skøreste kroge af byen, hvor selveste tørfisk har rødder, så lokale røverhistorier kan godt komme på tale. 

Hvornår skal du på tur?

2. Bridgewalking Lillebælt på Fyn

Kan Lillebælt godt komme til at se lille ud, når man er 60 meter oppe i luften? Det kan du selv komme op og vurdere på en guidet tur over den gamle Lillebæltsbro. En oplevelse, der suser lidt ekstra i både håret og maven – med Danmarks flade landskab er det muligt at spejde langt. Der vil selvfølgelig være en guide med hele vejen, som vil fuldende oplevelsen med historier om både område og broens første spadestik i 1935.

Hvornår skal du afsted?

3. Eventyr på Limfjorden i Nordjylland

Der var engang 300 hestekræfter, som ville tage dig med på oplevelser på vandet. Sådan kan dit eventyr starte på Limfjorden, hvor du kan komme på RIB-safari med fart over feltet. Det vil suse i kinder og hår og nærmest føles som at glide hen over vandet. Natursyn vil der være flere af, for Limfjorden maritime landskab er værd at besøge fra vandet – og på denne guidede tur kan du få fortællinger om områdets land, vand, dyr og meget mere.

Hvornår skal du på farten?

Er natur oplevelser mere dig? Så læs videre her

Hvorfor give en guidet tur fra DuGlemmerDetAldrig som gave?