Det er ikke alle, der pakker bilen og stikker sydpå eller østover til en uge på ski. Er du en af dem, der skal holde vinterferie i København, har vi samlet de bedste oplevelser, som byen har at byde på lige her.

Begynd dagen med brunch på Café Nöa’h – og tag endelig børnene med!

Begynd dagen med brunch på Café Nöa’h.

Hygge og afslapning

1.

Du anser måske ikke dig selv for at være den nye Monet, men der er jo heller ikke nogen, der har sagt, at det var nødvendigt for at nå langt i kunstverdenen. På et malekursus er der gode råd, maling på paletten og et tomt lærred foran dig. Så kan du jo selv vælge, om du vil imitere Monet eller Magritte.

2.

Hos Braunstein holder de ikke fri i vinterferien, for ølproduktionen sætter man jo ikke bare på standby. Selvom du holder vinterferie i København, kan du vist godt forsvare at tage den lille tur til Køge for at se mikrobryggeriets maskinrum og smage et par af øllene.

3.

Macarons er smagen af Paris, og når chocolatieren bag macaronkurset endda er fransk, så kommer du ikke tættere på byernes by. Med mindre, at du har rent faktisk er der. På kurset lærer du at mestre teknikken bag de små kager, så de også kommer til at smage som om, de var købt hos Laduree.

4.

Vinterferien er ikke en garanti for, at sneen ligger som et hvidt tæppe over København, men kulden skal nok bide alligevel. Hos Arndal kan du få varmen med en massage, hvor du både får en klassisk massage, en ansigtsbehandling og ubegrænset tid i spaafdelingen.

Ømme muskler

1.

En RIB-båd sejler betydeligt hurtigere end de fleste andre både, så derfor kommer du hurtigt langt omkring for at opleve skibstrafikken på Øresund helt tæt på, se søforter og vindmøller, mens landskabet inde på bredden glider forbi dig. Eller… Måske nærmere suser, for en RIB-båd sejler alligevel med op til 110 km/t.

2.

Vinterferien er den ferie, hvor mange finder skiene frem fra gemmerne, og overvejer, om skitøjet fra forrige år, er smart nok til at klare pisterne en sæson mere. Holder du vinterferien i København, og er du knap så optimistisk omkring en hvid vejrudsigt, er det heldigt, at indendørsski kan tage de værste abstinenser efter bjergluft og puddersne.

3.

Bjergluft er der til gengæld ikke meget af i de gamle B&W-haller på Refshaleøen, men det kommer du næppe til at tænke meget over, når du klatrer rundt i 50 meters højde. Urban High Rope har skiftet skovens trækroner ud med byens beton og skabt 28 forskellige rebaktiviteter. Om du får ømme muskler? Svaret er ja!

4.

Der er skovbund under de brede hjul, og vejret har sikkert efterladt stierne en smule sølede, så du skal ikke tage søndagstøjet på, hvis du vil bruge en dag i vinterferien på mountainbike. Pak i stedet noget tøj du kan bevæge dig i og kast dig ud i banecykling

Det’ for børn

1.

Mamma Mia! Hos Meyers Madhus svinger de pizzaerne i børnehøjde. Dejen bliver æltet med opsmøgede ærmer, før det er tid til at vælge det fyld, der frister mest: Herefter kommer det svære: ventetiden. Der går nemlig lige nogle minutter, før pizzaerne kan trækkes ud af ovnen, og det bliver tid til at få den første bid.

2.

Først den ene hånd, så den anden, derefter den ene fod og så den anden. Forfra igen. Sådan gentager det sig, indtil du har nået toppen af klatrevæggen hos Blocs & Walls. Højderne er forskellige alt afhængig af, hvilke vægge du udser dig, men er du meget modig, kan du komme 15 meter op.

3.

Nedtællingen er i gang: 3, 2, 1, GO! Så er det bare med at komme ud over rampen før de andre, for det gælder om at komme først i mål. Motocross giver mudder på tøjet, men det betyder nok ikke så meget, når førstepladsen på podiet bliver indtaget.

4.

Hos Karamelleriet er der søde sager på alle hylder, hvor karamellerne har en ganske særlig plads. For ude bagved står karamelkogerne, og rører i den store kobbergryde, mens duften spreder sig fra gulv til luft. Karamelmassen er meget varm, men karamelkogeren har tålmodighed, og når massen er blevet koldere, bliver karamellerne formet til smagsprøver.

Klassikere på menuen

1.

Hos Timm Vladimirs Køkken er de ikke bange for at kombinere klassikerne bøf og bajer. Der skal nemlig rødt kød på bordet, og øllen tapper du selv fra hanen. Når du har været igennem et par kødfulde retter, er det tid til en lille dessert at slutte aftenen på.

2.

Der er Daube på menuen, en klassisk fransk simret som passer til en kold vinterdag, og glasset er fyldt med rødvin fra Bordeaux-regionen. Den franske vinbonde fortæller om sin vingård i Bordeaux, og hvordan vinen har udviklet sig fra drue til det, du ser i glasset foran dig.

3.

Der er næppe noget så italiensk som pasta. Fusili, farfalle, tagliatelle. Ja, pastaen kommer i mange udformninger og for den, der ikke er opvokset med de mange typer, kan det være svært at holde styr på. Pasta er indbegrebet af Italien, så bruger du din vinterferie i København, kan du roligt lægge vejen forbi til italiensk mad hos Meyers Madhus eller Timm Vladimirs Køkken.

4.

Meyers Madhus er en af sværvægterne inden for bagning, og vil du gerne lære, hvordan du styrer en surdej og bager brød af gamle, nordiske kornsorter, så er du landet det rigtige sted. Når de sidste brød er taget ud af ovnen, får du dej med hjem, så du kan bage morgenbrød næste dag.

Ud og se

1.

Det er lige før, at du kan mærke, hvordan kuglerne flyver gennem luften, og du kigger dig mistænkeligt over skulderen, når du går i fodsporene på Flammen og Citronen. På vejen gennem København hører du om besættelsestiden i byen, og får indsigt i modstandsgruppernes arbejde og livet som Flamme og Citron.

2.

En kanalrundfart i København er altid en god idé, og selvom Kong Vinter har taget godt fat i byen, er der ingen grund til at blive på land. Tag den varme jakke, vanter og hue på og med en dampende kop kakao (eller kaffe) i hånden, så skal det nok blive godt.

3.

Hvor godt kender du egentlig København? Du ved nok, hvor tingene ligger i forhold til hinanden, men hvor tit stopper du op og kigger? Og kender du historierne om Christiansborg, hvor magtkampene har opleve Københavns højdepunkter.

4.

København er smuk, det er både sikkert og vist, og selv fra luften er det svært ikke at blive en lille smule forelsket i byen. En helikoptertur tager dig med over hele byen, og selvom du måske kender København rigtig godt, vil du nok blive overrasket over, hvor anderledes den ser ud fra luften.

Klar til vinterferie i København

Er du klar til at holde vinterferie i København nu? Hvis du stadig ikke helt har fundet ud af, hvad du skal lave i vinterferien, nu hvor der ikke står skiferie i kalenderen, kan du finde flere oplevelser i København her. På DuGlemmerDetAldrig.dk har vi samlet mere end 300 oplevelser fordelt over hele landet, så hvis du har mod på at vove dig uden for København i vinterferien, så venter der også oplevelser mange andre steder i landet. Du kan finde hele udvalget her.