I en tid, hvor internettets mange fristelser spiller en større og større rolle i vores hverdag, ser vi en stigende tendens til, at fritid og arbejdstid flyder sammen online. Private email-korrespondancer, planlægning af legeaftaler, bestilling af frisørtid og julegaveshopping.

En undersøgelse fra Deloitte viser, at danskerne bruger 20 minutter af deres arbejdsdag på private gøremål, hvilket vil svare til én samlet arbejdsdag pr. måned.

Spørgsmålet er bare, om det er okay at shoppe julegaver i arbejdstiden?

Vi har undersøgt, hvor udbredt fænomenet er, og udarbejdet en undersøgelse, der viser, hvilke kommuner i landet, der køber flest julegaver målt pr. indbygger – i arbejdstiden vel at mærke.

På kortet herunder kan du se, hvor mange eller få julegaver den enkelte kommune køber i forhold til alle andre kommuner. Jo mørkere farve kommunen har, jo flere julegaver bliver der købt i arbejdstiden pr. indbygger.

Køber din kommune mange julegaver i arbejdstiden?

Hvilken kommune køber flest julegaver i arbejdstiden?

 


Lavet af Truestory.dk

Top 10 over kommuner, der køber flest julegaver i arbejdstiden

 1. Dragør
 2. Aarhus
 3. Solrød
 4. Frederiksberg
 5. Egedal
 6. Favrskov
 7. Lyngby-Taarbæk
 8. Skanderborg
 9. København
 10. Roskilde

Top 10 over kommuner, der køber færrest julegaver i arbejdstiden

 1. Ærø
 2. Morsø
 3. Brønderslev
 4. Lolland
 5. Ishøj
 6. Jammerbugt
 7. Vesthimmerlands
 8. Lemvig
 9. Hjørring
 10. Varde

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på kommunernes indbyggertal fra 2018 fra Danmarks Statistik og køb foretaget hos Truestory i arbejdstiden* fra d. 1. november 2017 til 22. december 2017.

*Arbejdstiden er defineret som alle hverdage (mandag til fredag) fra kl. 08.00 til 16.00.

Index-tallet er fundet ved at tage udgangspunkt i antal køb for hver kommune, divideret med antallet af indbyggere i kommunen og derefter sammenligne tallet med landsgennemsnittet. For eksempel: Indbyggere i Aarhus køber 2,08 gange så mange julegaver i arbejdstiden sammenlignet med landsgennemsnittet.

Information, der er taget i brug til at lave undersøgelsen, er anonymiseret.

Har du spørgsmål til undersøgelsen, er du velkommen til at skrive til simon@duglemmerdetaldrig.dk.

 

Disclaimer: Vi kan ikke med 100% sikkerhed sige, at købene reelt set er foretaget af folk i arbejde eller der er tale om køb af studerende, pensionister, arbejdsløse, folk der arbejder uden for ”normal” arbejdstid og lignende. Derfor skal denne undersøgelses resultater blot ses som en tendens ift. julegavekøb.

Hvem er Truestory?

Truestoryg handler om oplevelser og oplevelsesgaver. Vi er en oplevelsesvirksomhed, der siden 2012 har været danskernes vej til at komme ud for at opleve alt fra bagekursus til ballonflyvning. Det betyder, at vi hvert år sender rigtig mange ud for at opleve, og i december bliver størstedelen af Truestorys oplevelser solgt som julegaver. Forhåbentlig fordi oplevelserne er en del af folks julegaveønsker.