Regnen trommer mod ruden, det blæser, og dagene kan godt blive lange, når man ikke kan komme ud i solen. Derfor har vi samlet nogle ting, du kan lave i efterårsferien, så du ikke kommer til at tænke over, at der er længe til sommeren kommer retur.

På listen herunder har vi samlet et par getaways til dig, der trænger til at komme lidt længere væk i efterårsferien, men ellers er den proppet med hyggelige ting, du kan lave indendørs. Selvfølgelig er der også et par idéer til, hvad du kan lave under åben himmel, for det kan jo være, at efterårsferien bliver fyldt med sol – og så er det bare med at få hue og halstørklæde på og komme ud for at nyde det.

God efterårsferie!

Pool & pejs på Ystad Saltsjöbad

📍 Saltsjöbadsvägen 15, 271 39 Ystad

På Ystad Saltsjöbad er der ild i pejsen & spaafdelingen lover sommervarme.

Efteråret er den tid, hvor mange søger syd på for at få den sidste sol og varme inden, vinteren for alvor lægger sig som en kold dyne omkring os nordboer. Vejret i Sverige er helt sikkert meget lig det danske, men åbner du dørene til Ystad Saltsjöbad er der varmt og hyggeligt. Brug tid i spaafdelingen og bliv varmet godt igennem eller læg dig med et magasin eller en god bog i loungeafdelingen og nyd udsigten over Østersøen.

Du kan også vælge at trodse efterårsvejret uden for og gå en tur langs havet, der ligger kun tyve meter fra hotellet. Bagefter kan dy sætte dig ved pejsen og bestille noget varmt at drikke – og så er efteråret slet ikke så slemt.

Mad over bål

📍 Dragsmurvej 12, 8420 Knebel

Maden laves over bål på Karpenhøj Naturcenter.

På Karpenhøj Naturcenter ulmer gløderne i bålet, og selv på en efterårsdag spreder varmen sig – godt hjulpet på vej af varme skind og hyggelige flagermuslygter. Cowboykaffen, der har snurret på bålet, er ved at være færdig, og nu går den på runde omkring bålet. Ahh, det varmer. Så er der energi til at gå i skoven for at samle urter og andet godt, der skal med tilbage til lejren for at omdannes til lækker mad.

Til en vildmarksgourmet og en vildmarksbrunch skal du nemlig selv være med til at lave maden, men de kendte redskaber fra samtalekøkkenet er skiftet ud med mere primitive alternativer. Der skal nemlig laves mad over bål, og når den er færdig, skal der spises ved langbordet, mens snakken går og varmen spreder sig i efterårsluften.

Smagen af macarons

📍 Grundtvigsvej 10A, 1864 Frederiksberg

Skal du være mesterbager i efterårsferien?

De små, søde, sprøde, franske kager er en klassiker, og det er de jo netop fordi, de er så lækre at sætte tænderne i. Desværre kan de også godt være lidt drilske at lave selv, så hvis du vil have stemningen fra Paris’ snørklede gader hjem i stuen en regnfuld efterårsdag, kan du jo starte med at lægge vejen forbi Frederic Terribles køkken.

Han har 20 års erfaring som dessertkok, og har været forbi både Falsled Kro og Nimb for at trylle lækre desserter frem. Han har altså helt styr på, hvordan macarons skal laves, når han viser dig, hvordan du skal gribe de forskellige stadier i bagningen an. Har du fået mod på mere bagning, kan du jo invitere vennerne på en omgang ”bagedyst” i løbet af efterårsferien og mon ikke, at du løber med titlen som mesterbager, hvis der skal laves macarons?

 

Brovandring over Lillebælt

📍 Galsklintvej 4, 5500 Middelfart

Lillebæltsbroen er det eneste sted i Europa, du kan prøve bridgewalking.

Bølgerne slår mod fundamentet på den gamle Lillebæltsbro, som siden 1935 har stået som en massiv kolos og forbundet Fyn med Jylland. Kigger du op gennem stålkonstruktionen, vil du se en lille flok mennesker, der krydser broen i 60 meters højde, hævet over cykler, biler og toge på vejbanen under dem. 

Udsigten fra toppen strækker sig langt ud over Lillebæltsområdet og i takt med, at øjet går på vandring, breder fortællingerne sig i vinden.

 

Udfordrende klippeklatring

📍 Ringedalsvej 5, 3790 Hasle

Frisk efterårsluft mellem de bornholmske klipper.

Det eneste sted i Danmark du kan klatre på klipper, det er på Bornholm. Er du nybegynder, kan de bornholmske klippevægge være et godt sted at begynde, for mange af klipperne er lodrette, og du får derfor hurtigt en fornemmelse for, hvad det vil sige at klatre.

Til de garvede eller øvede klatretyper har Bornholm selvfølgelig også klippevægge, som kan give udfordring og sved på panden. Klatring er nemlig en sportsgren, som kan tilpasses alder og niveau på stedet, og det er derfor en god aktivitet til børnefamilien, der har lyst til at bruge noget energi uden for i efterårsluften.

 

Bløde penselstrøg & efterårsfarver

📍 Stenhøjsvej 10, 8260 Viby J eller Ved Gershøj 40, 2760 Måløv

Når efterårsvejret er mest regnfuldt, er det hyggeligt at rykke inden for med pensler & lærred.

Efteråret er kendt for at indeholde nogle kolde dage, hvor mørket tidligt sænker sig over landet, og hvor regn og blæst gør sit for at holde os indendørs. På de dage er det altid hyggeligt med en indendørs aktivitet så, hvad med at finde farverne og penslerne frem?

Det betyder ikke så meget, hvilket kunstnerisk niveau du er på, om du er nybegynder eller har malet i mange år, for på malekurset bliver du hjulpet og guidet på lige præcis det niveau, du er på. Giv efteråret farver på, drik en kop kaffe og få en snak med andre glade malere.

Kanalrundfart i København

📍 Kvæsthusbroen 1, 1252 København K

Tag på kanalrundfart i København en lun eftermiddag.

Du kender sikkert godt de klassiske kanalbåde, som sejler rundt i Københavns kanaler, mens guiderne fortæller om Den Lille Havfrue, Operaen, Nyhavn og alle de andre seværdigheder, som byen byder på.

Det er dog ikke nogen helt almindelig kanalrundfart, du kan komme på her, for godt nok kommer du rundt til de kendte ”must sees”, men du får også et glas rosévin serveret, mens København glider forbi. Kaptajnen fortæller anekdoter om byen og seværdighederne, og hvis du samler venner og familie, er I hurtigt klar til en privat kanalrundfart i København.

En verden af chokolade

📍 Store Kongensgade 3, 1264 København K eller Vesterbrogade 2, 1550 København

Ryk inden for i varmen hos Peter Beier til en chokoladebrunch.

Vi kender pålægschokolade, fyldte chokolader og varm kakao. Men hvad med chokoladebrunch? Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men den er altså god nok! Her får du alt det, du kender fra det klassiske morgenbord, og så alligevel ikke. Det er nemlig chokoladen, som sættes i centrum og får lov til at fylde på tallerkenen.

Men det er nu også helt ok her i efterårsferien, og vi lover, at du bestemt ikke går fra bordet med tom mave.

Efterårsvarme på Hotel Thinggaard

📍 Jernbanegade 5, 7760 Hurup Thy

 Hotel Thinggaard er der god mad & spa.

Hotel Thinggaard er næsten placeret i Nationalpark Thy, så det er oplagt at pakke gåskoene og bruge en time eller to på at gå ture i nationalparken. Skinner solen, sådan som den kan gøre på de gode efterårsdage, kan du være heldig at se vildt, der græsser, men er efteråret mere til den regnfulde side, vil det bare føles dobbelt så godt at sænke sig ned i spaen hos Sydthy Kurbad.

Sydthy Kurbad har blandt andet et massagebassin, der er placeret under en stjernehimmel og en vildmarkssauna, der står på pæle, og hvor bunden er lavet af glas, så du kan se fiskene svømme rundt under dig. Efter en tur i saunaen er der middag på Hotel Thinggaard, og måske kan du nå en tur mere rundt i Nationalpark Thy inden, du kører hjem fra efterårsferien?

Efterårshygge med lokalbrygget øl

📍 Carlsensvej 5, 4600 Køge

Braunstein brygger lokal øl på havnen i Køge.

Historien om bryggeriet og destilleriet Braunstein begynder med de to Braunstein-brødre, der på en fisketur til Skotland finder ud af, at de vil destillere whisky hjemme i Køge. Da først idéen havde bidt sig fast, var der ikke nogen vej udenom, og i dag har mikrobryggeriet mange priser på cv’et.

Ølsmagningen starter med en rundvisning på bryggeriet, hvor der fortælles om håndværket bag ølbrygningen og de forskellige bryggemetoder for, hvordan laver man egentlig en god øl? Efter rundvisningen skal der smages på 5 forskellige øl, og får du lyst til en grillpølse, er grillen tændt, så den værste sult også kan blive stillet.