Madlavningskursus – mig?

Skrevet af Jette Overgaard Blok.

Da jeg i foråret vandt et madlavningskursus hos Timm Vladimir, efter jeg deltog i en konkurrence via Oplevelsesprisen på nettet, var jeg slet ikke så begejstret som mine venner, der, ifølge deres kommentarer på Facebook, var drønmisundelige. Jeg tænkte dog, at da jeg i mit arbejdsliv lever af at puffe mennesker, giver det mening også selv at blive puffet i ny & næ, så jeg fik bestilt et kursus og 2. september 2014, var jeg så af sted.

Kokkeskolens fantastiske koncept

Foto: Jette Overgaard Blok

Det var helt klart en veninde/par ”thing”, men heldigvis var der 2 gode mænd, der teamede op med mig, man er nemlig sammen to og to – og vi havde en fest. Konceptet med at tale om mad, lave mad, nyde mad, spise mad, og så endda i godt selskab, er jo helt generelt ganske fantastisk og jeg følte mig henført til timerne i hjemkundskab i folkeskolen. Altså på den gode måde.

Nordisk tema

Foto: Jette Overgaard Blok

Aftenens bord, var spækket med krydderurter, skalotteløg, friske radiser, blommer, hasselnødder samt godt værktøj at skære og skylle med. Med en meget kompetent underviser lavede vi af de lækre råvarer en både flot og lækker menu bestående af:

Maltpizza med bacon, vesterhavsost og alverdens krydderurter

Rimmet laks med fennikel og hjemmerørt mayo med urter, dertil tyndt skårede rugbrødschips

Vildt, masseret med alskens krydderurter (rosmarin, lavendel, røgsalt) med en spæd sommersalat til

Bagte blommer med skyrskum drysset med rugbrødskrummer og hindbærkrymmel

Hvis du kan mærke mundvandet, så forstår jeg dig. Konceptet var “Nyt Nordisk” og jeg frygtede helt klart biller og rucola salat, men jeg fik det skønneste og smukkeste måltid.

Tid til både at yde og nyde

Foto: Jette Overgaard Blok

Menuen blev som sådan ikke udleveret – vi lavede en ret ad gangen, spiste en ret ad gangen, underviseren fortalte og så var det om at klø på. Det hele foregik i roligt tempo med god stemning og god tid til både at fordybe sig i kørvel, løvstikke og rosmarin samt at nyde et glas vin.

Det påminder endnu engang en om, at lækre råvarer bare gør det hele sjovere. At enkel mad ofte smager helt fantastisk og at de rigtige varer sådan set er det, det hele handler om. Husker en ven fornyelig nævnte for mig, at det jo ikke var svært at have en sund livsstil, da det handler om, hvad der er tilgængeligt i dit køkken.

Én gang til

Foto: Jette Overgaard Blok

Næste gang må jeg have min mand med – helt klart. For jeg vil gerne prøve dette igen. At blive påmindet om at den gode mad tit er simpel, velsmagende og smuk på samme tid og jeg er inspireret til at fortsætte det simple liv i køkkenet hjemme på min egen matrikel.