Danskerne kan næsten altid finde på en grund til at drille svenskerne en lille smule. De taler sjovt, de kommer rejesalat og kartoffelmos på hotdoggen, har elge i skovene og lever mere eller mindre af knäckebröd og köttbullar. Men når ingen ser det – i hvert ingen svenskere – så tager danskerne gerne de svenske ting til sig, sætter sig ind i Volvoen for at køre mod Ikea, hvor menuen er köttbullar til hovedret og kanelbullar til dessert.

1-0 til Sverige

Den svenske natur er helt anderledes end den, vi er vant til i Danmark.

Når turen ikke går til Ikea, går den ofte over Øresundsbroen for at tage på weekendophold i Sverige. I Sverige har de nemlig nogle af Nordens lækreste hoteller, hvor danskerne i løbet af ingen tid kan komme lidt væk fra hverdagen.

På den anden side af Øresund finder man nemlig både prisvindende spahoteller, moderne designhoteller og hyggelig, svensk skærgårdsidyl, som langt fra ligner noget, der kunne være fundet på den danske side af Broen.

Et weekendophold i Sverige er kilometermæssigt ikke langt væk, men udsigten, stilen og sproget er, hvor meget det end minder om det danske, dog alligevel noget ganske andet, og netop derfor er det charmerende at tage turen til nabolandet.

Drillerierne holder nok aldrig op, men siger man ikke, at den man tugter, elsker man? I så fald passer det glimrende på forholdet mellem danskerne og svenskerne, for når alt kommer til alt, er de jo ikke helt tossede, svenskerne. I hvert fald ikke mere end, at vi godt kan besøge dem af og til.

Ystad Saltsjöbad – Skåne

Turen fra København til Ystad Saltsjöbad tager 55 minutter.

Der er en god grund til, at Ystad Saltsjöbad igen og igen bliver kåret som et af Nordens lækreste spahoteller. Måske skyldes det udsigten over Øresund, måske skyldes det spafaciliteterne, måske skyldes det maden eller måske er det faktisk bare en kombination af det hele?

I spaafdelingen finder du blandt andet forskellige varme bade, jacuzzi, pool og sauna, så her kan du altså hurtigt bruge et par timer. På Ystad Saltsjöbad får du et luksusweekendophold i Sverige, som tager dig langt væk fra hverdagen, selvom køretiden fra Ystad til den danske grænse er under en time.

Falkenberg Strandbad – Skrea Strand

Fra København tager det 2 timer og 30 minutter at komme til Skrea Strand.

Leder du efter et weekendophold med wellness i Sverige så ret blikket mod Falkenberg Strandbad på den svenske vestkyst. Turen dertil er ikke længere end, hvis du skulle besøge moster Oda i Thy, men til gengæld er sandkagen og filterkaffen skiftet ud med cocktails og 3 retter til aftensmad. Falkenberg Strandbad har vundet mange priser for deres spaafdeling, hvor du blandt andet kan slappe af i champagnepoolen og relaxbadet.

Du kan også tage en pause fra det hele i de bløde daybeds foran den store pejs, mens du lader op til en gåtur ved stranden eller et dyp mere i poolen.

PGA Sweden National – Malmø

PGA Sweden National ligger 45 minutters kørsel fra København.

(Foto: instagram.com/pgaswedennational/)

Hvis du er vild med at spille golf, og gerne vil udfordre dig selv på en af de bedste golfbaner så overvej et weekendophold i Malmø, hvor PGA Sweden National ligger. Her har Kyle Phillips, der anses som en af verdens bedste golfbanearkitekter, designet golfbanen, der endda er med på verdensturneen som den eneste svenske.

Der skulle altså være rigelig mulighed for at finpudse handicappet men lad nu ikke det hele gå op i hole-in-ones, for der skal altså også være tid til at spise en frokost mellem slagene på greenen. Du får stillet bolde til opvarmning til rådighed og en golfvogn, der kan tage dig rundt på hele området.

The Lodge – Genarp

I løbet af 60 minutter kan du komme fra København til Genarp, hvor The Lodge ligger.

(Foto: instagram.com/thelodgeresort/)

The Lodge ligger 167 meter over havets overflade, så udsigten over området er noget af det fineste. I sommerperioden er udsigten over skovene grøn, om efteråret et flammende, gyldenbrunt view og om vinteren et sneklædt landskab, der får øjet til at søge langt ud i horisonten.

Her bliver der tid til at gå eller cykle lange ture i området efterfulgt af aftensmad på verandaen, hvor udsigten over området bliver baggrundsbilledet for middagen. Hotellet er ganske lille, så du får aldrig fornemmelsen af, at der er overfyldt, og du kan derfor trække dig tilbage fra hverdagen og slappe af uden at blive forstyrret af et overbooket hotel.

Hotel Skansen – Båstad

Turen fra København til Hotel Skansen tager 2 timer.

På Bjärehalvø lige ud til havet ligger Hotel Skansen, så her har du bølgernes brusen, mågernes skrig og det hvide sand som underlægningsmusik og baggrundsbilleder for dit ophold. Noget af det, der er med til at gøre et weekendophold på Hotel Skansen til noget ganske særligt, er Kallbadehuset, der er bygget på pæle i havet.

De store panoramavinduer giver dig udsigten over Kattegat lige gyldigt, hvor du befinder dig i Kallbadehuset; om det er i den opvarmede, japanske udendørspool eller i saunaen. Når du har indsnust den friske havluft, kan du trække dig tilbage i loungen og drikke en frisklavet smoothie eller en kop kaffe foran pejsen – det er afslapning.

Hotel Gässlingen – Skanör

Det tager 55 minutter at køre fra København til Hotel Gässlingen.

(Foto: hotellgasslingen.com/da/)

Skanör, hvor du finder Hotel Gässlingen, omtales ofte som Sveriges svar på Skagen, så orker du ikke en tur til toppen af Jylland, er et weekendophold i Sverige måske mere noget for dig. Hotellet ligger lige ud til vandet, og byen emmer af hyggelig idyl med bindingsværkshuse, der er malet i alle tænkelige farver over nuancen ”pastel”.

På Hotel Gässlingen kan du begynde dagen med et spabad og derefter spise morgenmad på den den delvist overdækkede terrasse, før du tager ud for at udforske området. Hotellet er ganske lille med sine 29 værelser, men det er kun hyggeligt, at man ikke overrender hinanden og skal kæmpe om pladserne ved den udendørs pool.

Elite Hotel Mollberg – Helsingborg

Fra København til Elite Hotel Mollberg er der en køretid på 1 time og 20 minutter.

(Foto: elite.se/en/hotels/helsingborg/hotel-mollberg/ & instagram.com/elitehotelsofsweden/)

Elite Hotel Mollberg stammer fra 1800-tallet og er et af Helsingborgs fine, gamle hoteller, der har en lang historie bag sig. Godt nok er værelserne nyrenoverede, men du får stadig fornemmelsen af at være en del af historien, for det hele er istandsat, så der bliver taget hensyn til den klassiske arkitektur, der er med til at give Elite Hotel Mollberg sin særlige vibe.

Middagen serveres i én af hotellets to restauranter, hvoraf den ene er et fransk brasserie, der sender stemningen fra La France direkte til Sverige. Her får du med andre ord de perfekte rammer til et romantisk weekendophold i Sverige.

Clarion Hotel Post – Gøteborg

Køreturen fra København til Clarion Hotel Post tager 3 timer og 20 minutter.

(Foto: https://www.instagram.com/clarionpost/)

Clarion Hotel Post ligger midt i Gøteborg, så du kommer ikke tættere på byens liv end her. Hotellet er bygget i den gamle posthusbygning, og er nu et topmoderne designhotel med et internationalt touch. På tagterrassen kan du spise i restauranterne eller tage en cocktail, før du tager videre ud i Gøteborgs natteliv.

Du kan selvfølgelig også blive optaget af arkitekturen på Clarion Hotel Post, hvor receptionens disk er lavet af ægte krystal, for her er der ikke blevet indgået kompromiser, når det gælder skæve detaljer og moderne, arkitektoniske løsninger.

Giv et weekendophold i Sverige som gave

Morgenmad på svensk.

(Foto: instagram.com/clarionpost/)

Der er mange gode grund til at give et weekendophold i Sverige som gave til en, du holder af. Det kan være, at der er en helt særlig grund til, at vedkommende skal have sådan en gave.

Det kan være en bryllupsdag eller en årsdag, som skal fejres med et romantisk weekendophold i Sverige eller måske skal ham eller hende bare forkæles uden grund og sendes af sted på et weekendophold i Sverige med luksus fordi det er velfortjent efter en periode med hårdt arbejde eller andet.

Væk fra vasketøjet

Under alle omstændigheder er det altid dejligt at tage af sted på et weekendophold, og om der er en grund eller ej, betyder ikke noget. Følelsen af at komme lidt væk fra hverdagen, fra vasketøjet, madpakkerne og arbejdet er noget, som de fleste altid bliver glade for.

På et weekendophold skal man nemlig ikke tage stilling til vasketøjet, smøre madpakkerne eller gruble over arbejdsopgaverne, men i stedet kan man læne sig tilbage og nyde, at der faktisk er andre, der laver maden og reder sengen.

Den tid man ellers skulle have brugt på rengøring og oprydning, kan pludselig bruges på afslapning i spaen, gåture ved vandet eller afslapning med en spændende bog, god tid til morgenmaden eller en ekstra kop kaffe midt på dagen.

En varm kop kakao & en kanelbulle er et must i Sverige.

(Foto: instagram.com/thelodgeresort/)

Det giver et ekstra smil på læben at pakke tasken og tage af sted i et par dage, og selvom der ikke er langt til Sverige – de fleste af ovenstående hoteller kan du faktisk køre til på en time, måske lidt mere, måske endda lidt mindre – så føles det som om, at du er langt væk.

Når udsigten pludselig er en anden, når dynen og puden er skiftet ud, når maden smager en lille smule anderledes og sproget klinger lidt mere syngende, end man er vant til, så føles det altså som ferie. Også selvom ferien ikke varer en uge og går til sydlige himmelstrøg.

Et weekendophold i Sverige kan faktisk gøre præcis det samme, så har du ikke allerede besøgt nabolandet mod øst, så skal du overveje, om det ikke vil være en god idé at give sådan et weekendophold i gave – så har du nemlig også en undskyldning for selv at tage med på turen. Det er nemlig hyggeligst at dele sådan en tur med en anden, selv når det er et weekendophold i Sverige.

Oplev Sverige