Skoleklokkerne har endelig ringet sommerferien ind, der er sunget ”Ferie, ferie, ferie” og ungerne er stormet ud af klasselokalerne, klar til nye oplevelser. Det er tid til at dase i solen, hoppe i vandpytterne, spise is og opleve en masse ting, som kammeraterne skal høre, når skoleklokkerne ringer ind igen.

Hos DuGlemmerDetAldrig sælger vi oplevelser inkl. ting man kan lave i sommerferien. Vores udvalg er efterhånden vokset til at indeholde mere end 300 forskellige oplevelser i primært Danmark, men også i Norge, Sverige og Tyskland. Vil du gerne se alle vores oplevelser? Så klikker du bare på linket herunder.

Tour de oplevelse – 7 ting at lave i sommerferien for børn og voksne

I bedste Tour de France-stil kører vi gennem landet for at finde de sjoveste, hyggeligste og fedeste ting at lave i sommerferien. Lad os begynde touren med oplevelser i Jylland, nærmere bestemt Nordjylland på toppen af Danmark, inden vi bevæger os ned gennem Danmark. Tag med på cykel, i bil eller tog det bliver en tour fyldt med oplevelser!

1. GoBoat i Aalborg

Tag på en hyggelig sejltur & oplev Aalborg fra vandet.

Aalborg eller dobbelt A. Nordens Paris. Kært barn har mange navne, og hvad enten du er til den rå rapperversion eller den romantiske storbystemning, så kan Aalborg finde melodien. Start sommerferien med at stikke til søs rundt i kanalerne ved Limfjorden. I stævner ud fra Vestre Havnepromenade, så sejlturen begynder med en havnerundfart, hvor I oplever Aalborg fra vandsiden.

De tre hurtige:

Hurra, vi skal på tur – hvad skal vi pakke? Det er vigtigt at have proviant med, når man stikker til søs, så smør en madpakke eller køb en sandwich, før I stiger om bord. Har I samtidig solcreme og badetøj i tasken, skal det nok blive en god tur.

Nu er vi alligevel i området – hvad kan vi mere lave? Tag en tur i Aalborg Zoologiske Have og mød løver, tigre, pingviner og andre eksotiske dyr. I kan også besøge Lindholm Høje Museet, der byder på vikingeskatte og drabelige oldtidshistorier.

Åh nej, det regner – hvad kan vi så finde på? Prøv en chokoladesmagning og find en ny chokoladefavorit til fredagsslikskålen.

2. Ravsafari i Vestjylland

Rav kaldes også Nordens guld & du kan finde det i strandkanten.

Fra Aalborg sætter vi kursen mod Thyborøn, og selvom byen lugter lidt af fisk, skal I ikke lade jer skræmme! I får nemlig ikke friskere seafood end her på Vestkysten, hvor fiskene fanges og serveres i samme bevægelse. Når maven er fyldt med fisk, er I klar til ravsafari. Brug eftermiddagen på at lede efter gyldne sten, hør historier om ravet og hvor det gemmer sig, mens I dypper tæerne i Vesterhavet.

De tre hurtige:

Hurra, vi skal på tur – hvad skal vi pakke? Et par sko, der er gode at have på, når I går rundt på stranden, med mindre I satser på bare tæer i det varme sand.

Nu er vi alligevel i området – hvad kan vi mere lave? Jyllandsakvariet står bag ravsafarien, så når I alligevel er ved indgangen til Akvariet, hvorfor så ikke kigge ind og opleve spændende havdyr? I kan også købe en is og slentre rundt i Thyborøn for at finde Sneglehuset, som er et helt almindeligt hus, der er dekoreret med skaller lige fra soklen til tagskægget.

Åh nej, det regner – hvad kan vi så finde på? Hvad med en overnatning på Hotel Thinggaard og en tur i Sydthy Kurbad?

3. Eventyr på Aarhusbugten

Fuld fart på RIB-båden!

Fra Vestkysten kører vi tværs gennem landet mod øst, for det er svært at komme uden om Aarhus på vores tour de expérience og særligt her i 2017, hvor byen er Europæisk Kulturhovedstad. Begynd Aarhus-besøget med en tur gennem gågaden, spis frokost ved åen med de andre turister eller søg ned på de små caféer i Latinerkvarteret, hvor aarhusianerne spiser frokost og drikker kaffe. På den måde er I også tæt på havnen, så I er klar til eventyr på Aarhusbugten, hvor der sejles i vikingernes kølvand, mens sæler og marsvin svømmer rundt.

De tre hurtige:

Hurra, vi skal på tur – hvad skal vi pakke? De tre s’er: sweatshirt, solcreme og solbriller. Det kan være koldt på vandet, også selvom solen skinner og termometeret stiger stødt, og husk samtidig, at vandet reflekterer solstrålerne, så lyset og uv’en er ekstra stærk.

Nu er vi alligevel i området – hvad kan vi mere lave? Slå et slag forbi Aros, hvor I kan gå en tur i Regnbuen, mens I kigger ud over byen og ser, hvordan den skifter farve efter glasset i Regnbuen. I kan også køre forbi Moesgaard Museum for at se Grauballemanden og opleve skoven og stranden eller sætte kursen mod Karpenhøj Naturcenter i Mols Bjerge, hvor der laves mad over bål.

Åh nej, det regner – hvad kan vi så finde på? Regnvejr er computervejr. Så prøv virtual reality – det er næsten som at være med i computerspillet selv.

4. Brigdewalking mellem Jylland og Fyn

Udsigten fra toppen af Lillebæltsbroen er noget helt særligt.

Fra Aarhus sejler vi videre til Bridgewalking. Her går vi i land for at fortsætte touren til fods og krydser Lillebælt i 60 meters højde. Her er både vind i håret, et sug i maven og en udsigt ud over det sædvanlige. Den Gamle Lillebæltsbro blev indviet i 1935, men bliver stadig brugt som bindeled mellem Jylland og Fyn for både toge, biler, cyklister og gående.

De tre hurtige:

Hurra, vi skal på tur – hvad skal vi pakke? Et par sko, der sidder godt fast på fødderne og måske en varm trøje afhængig af vejret.

Nu er vi alligevel i området – hvad kan vi mere lave? Synes I, at I har siddet længe i bilen, og at komforten måske ikke er så god, som da turen startede? Så besøg Strib Automobilmuseum og få glæden ved jeres egen bil tilbage. Der er nu bare noget særligt over bilradio, klimaanlæg og sikkerhedsseler… I kan også besøge Middelfart, som er en hyggelig middelalderby med kringlede veje og skæve huse, og på Kulturøen kan istrangen blive indfriet.

Åh nej, det regner – hvad kan vi så finde på? Kig forbi Hindsgavl Slot for at gå en tur i dyrehaven, hvor krondyrene bevæger sig frit i store flokke eller gå en tur i slotsparken, som ligger lige ned til Lillebælt. Har I ikke tid en overnatning på slottet, så få en kop kaffe og et stykke kage i stuerne, inden turen går videre til Svendborg.

5. Go High Klatring på Kragerup

Du kommer helt op i trætoppene til Go High Klatring.

Så krydser vi Storebælt, og mens vi kører over broen, kan I glæde jer til at besøge Kragerup Gods. Godset har tilhørt familien Dinesen i 8 generationer, og faktisk er familien beslægtet med forfatteren Karen Blixen. Klatrebanerne i trætoppene på Kragerup Gods er ikke fra Blixens levetid, men det gør ikke klatreparken mindre eventyrlig. Der er 175 forskellige udfordringer fordelt over 5 kilometer og med forskellige sværhedsgrader, så både børn og voksne kan få sved på panden. Er du vild med højder, og har du modet, kan du tage turen 28 meter op for at se Storebæltsbroen, som I lige har krydset.

De tre hurtige:

Hurra, vi skal på tur – hvad skal vi pakke? Tag grillpølser med som I kan grille på Godsets grill efter klatringen.

Nu er vi alligevel i området – hvad kan vi mere lave? Besøg vikingeborgen Trelleborg, hvor I kan opleve vikingernes hverdag eller besøg Arena Cirkusland, der både byder på minigolf, karrusel og tog.

Åh nej, det regner – hvad kan vi så finde på? Besøg Kragerup Gods – nu er I her jo alligevel.

6. Flødebollekursus på Frederiksberg

Skal der hjemmelavede flødeboller i sommerferiens slikskål?

Efter alt den klatring kan der vist godt blive plads til en flødebolle, så vi kører mod Frederiksberg. For hvad er bedre end at sætte tænderne i en flødebolle med sprød bund, luftigt fyld og sød chokolade? Ja, det er altså bare lækkert og overvej lige, hvor hyggeligt det er, at I selv har lavet flødebollerne, når I skal spise dem om aftenen med et spil eller en god film? Det kan godt være, at flødebollerne ikke er så flotte, som dem I plejer at købe, men bag hver enkelt flødebolle gemmer sig en god historie fra en hyggelig dag.

De tre hurtige:

Hurra, vi skal på tur – hvad skal vi pakke? Pak de store smil og den søde tand, så er I godt kørende til et flødebollekursus.

Nu er vi alligevel i området – hvad kan vi mere lave? Besøg Cisternerne under jorden i Søndermarken og kryds bagefter gaden til en dag med vilde dyr i København Zoo.

Åh nej, det regner – hvad kan vi så finde på? Flødebollekursus foregår ikke under åben himmel, så I er garanteret en hyggelig oplevelse lige meget, hvordan vejret bliver, men derfor kan I jo godt smutte forbi bagekursus med Karoline Trier. Kurset er nemlig sammensat så børn og voksne sammen kan lære at bage boller og kager samtidig med, at I lærer om mel- og korntyper.

7. Den Blå Planet på Sjælland

Kom med ned i havdyrenes verden på Den Blå Planet.

Vi er ved at nå slutningen på vores tour de expérience, men vi kan lige nå en enkelt oplevelse mere, inden vi vender snuden hjem. Først tager vi på Den Blå Planet! Her lever 450 dyrearter, og I kan møde både hammerhajer, piratfisk, rokker, blæksprutter og oddere på jeres vej gennem dybet.

 

De tre hurtige:

Hurra, vi skal på tur – hvad skal vi pakke? Tag en picnickurv med og hold en hyggelig pause inden I dykker ned i den Blå Planets mange aktiviteter igen.

Nu er vi alligevel i området – hvad kan vi mere lave? Tag en dag på legepladsen og find det perfekte spot til en hyggelig eftermiddag, hvor ungerne kan lege, mens de voksne slapper af med en kop kaffe – eller måske leger med. Har I lyst til flere eventyr, så læg vejen forbi Kastrup Lufthavn, book et fly og udvid touren til Tyskland, Sverige eller Norge til nye oplevelser, I aldrig glemmer.

Åh nej, det regner – hvad kan vi så finde på? I kan sagtens bruge en hel dag på Den Blå Planet uden at skulle ud i regnvejret, men har I ekstra energi, når dagen går på hæld, så brug de sidste kræfter på klatring med Blocs & Walls.

3 ting man kan lave i sommerferien med børn

Sommerferien er årets længste ferie, og nok også den de fleste skolebørn ser mest frem til – tænk engang; flere ugers frihed! Så bliver der tid til at lave alle de ting, man bare går og drømmer om. Sove længe, se tv, lege i haven, spise is og tage en tur til stranden.

Med så mange ugers ferie bliver der også tid til nogle af de oplevelser, man aldrig har prøvet før, så man ikke kommer til at kede sig og samtidig har noget sjovt af fortælle de andre, når skoleklokken ringer ind igen. Herunder får du inspiration til 3 ting, du kan lave i sommerferien med børn.

1. Tag til karamelsmagning i København

Uhm, friskkogte karameller.

Sommerferie er istid! Ingen tvivl om det, men mon ikke, at du allerede har fundet dine favoritter i køledisken? Det har du sikkert. Så tag børnene med til karamelsmagning for at give de søde tænder et nyt territorium at udforske. Hos Karamelleriet kan du se, karamelkogeren lave lækre karameller og der langes både smagsprøver og gode historier over disken imens.

2. Se sælerne på havet

Prøv sælsafari som en af de ting man kan lave i sommerferien med børn.

Der findes både spættede og grå sæler i Danmark, og det er den spættede sæl, der er den mest almindelige at møde ved de danske kyster. Derfor er det nok dem, du kommer til at se flest af, når du sejler af sted på en sælsafari for at se, hvordan sælerne soler på stranden eller legesygt svømmer rundt i havet.

3. Skal vi have pizza til aftensmad?

Så er der pizza på menuen.

Ja, hvorfor ikke? Det er nemlig super hyggeligt at bruge tid sammen på at lave noget lækker mad, og pizza er vist noget, de fleste kan lide. Tag med i køkkenet hos Meyers Madhus og lær, hvordan pizzadejen skal blandes og bages og få tips til at komme det bedste fyld på toppen.

3 ting man kan lave i sommerferien med familien

I sommerferien er der tid til, at hele familien kan samles til hyggelige oplevelser både hjemme i haven med grillaftener eller ude af huset, hvor nye oplevelser kan prøves. Mangler du inspiration til nye ting, man kan lave i sommerferien med familien, giver vi dig her 3 gode idéer.

1. Besøg Den Gamle By i Aarhus

Der venter en spændende tidsrejse for hele familien i Den Gamle By.

Der er fortællinger til hele familien i Den Gamle By, hvor du hurtigt kan bruge en hel dag på at gå rundt mellem de mange huse for at besøge smeden, tømreren, hattemageren, hippierne, de rige borgere og alle de andre. Den Gamle By er et oplagt sted at tage på udflugt lige meget, hvordan vejret er, for her venter oplevelser både inde og ude.

2. Den klassiske kanalrundfart

Kanalrundfart er både for turister & lokale.

En anden ting man kan lave i sommerferien med familien, er den klassiske kanalrundfart i København. Både for lokale og turister er det en hyggelig oplevelse, som hele familien kan få noget ud af. Det er nemlig sjovt at få opfrisket hovedstadens historier, mens der sejles rundt på vandet, og er sommeren varm, er det lækkert med en kølig havbrise.

3. Kan du knække koden?

Kan du knække koden eller får du brug for hjælp?

Kan du knække koden i Escape Room selv eller har du brug for hele familien? Vi synes, du skal tage familien med i Escape Room for en sikkerheds skyld. Det er også meget hyggeligere sådan, og så kan I jo give hinanden nogle store high fives, når I har løst opgaverne inden, tiden er gået.

3 ting man kan lave i sommerferien med kæresten

Lange, lyse sommeraftener med strandture, tid til at holde i hånd, spise en is eller drikke et glas vin. Det er sådan nogle ting, man kan lave i sommerferien med kæresten. Herunder har vi samlet 3 idéer til, hvad du også kan lave med kæresten.

1. Smag noget nyt

Prøv noget nyt til en smagning.

Drikker du altid den samme slags øl og vin? Er det altid den samme plade chokolade, der ender i indkøbskurven? Så kan det være, at det er tid til at smage noget nyt. Til en smagning skal du smage på noget helt nyt. Noget, du ikke plejer at spise eller drikke, og mens munden undersøger de nye smage, fortælles der om, hvordan netop den og den og den smag er blevet til.

2. Afslapning i strandkanten

Afslapning ved stranden.

De fleste af os søger mod stranden og havet, når sommeren bliver varm, for her ved kysten er temperaturerne som regel lidt køligere end længere inde i landet. Vil du på en 1. klasses strandtur? Så tjek ind på en af de mange strandhoteller fra Ystad Saltsjöbad til Marienlyst Strandhotel, Kurhotel Skodsborg eller Falkenberg Strandbad. Her er havet kun et stenkast væk, og er det ægte, dansk sommer med silende regn, så kan du gå direkte i spaen, hvor det er sommer året rundt.

3. Ud under åben himmel

Der laves mad over bål på Karpenhøj Naturcenter.

Naturoplevelser er én af de ting, man kan lave i sommerferien med kæresten, og er der noget hyggeligere end at tænde et bål, tilberede god mad over det og se, hvordan solen går ned i horisonten? Til vildmarksgourmet på Karpenhøj Naturcenter er det lige præcis det, der er på programmet, hvor maden tilberedes af lokale råvarer og urter samlet i skoven.

Ting du kan lave derhjemme i sommerferien

Kufferten er pakket, bilen står klar, passet er fundet frem og nu er det af sted til… Til hvad egentlig? Det er jo ikke alle, som rejser ud af landet i sommermånederne. Er du en af dem, der bliver hjemme, har vi fundet 3 ting du kan lave derhjemme i sommeren – og endda helt gratis.

1. Lav snobrød over bål

Bål & snobrød er en hyggelig sommerbeskæftigelse.

Den første ting du kan lave derhjemme i sommerferien, er snobrød over bål. Man siger jo ofte om snobrød, at det er brændt uden på og råt indeni, men mon ikke, at du kan bage snobrød, der er helt perfekte? Du kan jo starte med at tænde et bål, lave en dej og så se, om ikke du kan lave noget, der faktisk smager godt.

2. Tag en tur til stranden

Brug en dag ved stranden.

Pak en taske med et par sandwiches, badetøj og et håndklæde, så er du klar til en tur på stranden. Her kan du enten dase i solen, svømme en tur eller bygge strandslotte med ungerne i vandkanten, og det kan endda være, at det lokale ishus kan friste med en kold is i sommervarmen.

3. Læs en god bog i haven

Lån gode bøger på biblioteket eller find en i reolen derhjemme.

Start sommerferien derhjemme med at tage på biblioteket og lån en stak bøger, så er der underholdning nok til mange dage. Med bøgerne under armen kan du gå på jagt efter en god plet i haven, hvor du uforstyrret kan få lov til at fordybe dig i de gode fortællinger.

Planlæg din egen tour med ting at lave i sommerferien

Tour de expérience er nået til vejs ende, og selvom det føles som om, at sommerferien lige er begyndt, lurer hverdagen om hjørnet så husk at knipse en masse billeder, når I tager af sted på oplevelserne, så I kan hygge jer i efteråret med at genopleve alle minderne.

Du kan også planlægge din egen oplevelsesrute med oplevelser fra DuGlemmerDetAldrig. Tag familien eller vennerne under armen og kør ud for at opleve sommeren sammen.