Duftene sniger sig ud gennem husmurene, og slynger sig rundt i gaderne. Det dufter af mad!

Spørgsmålet er bare, hvor du skal gå ind for at få stillet din sult.

Er det tid til at prøve en af de nye restauranter i Aarhus eller skal du søge mod gamle kendinge, hvor du ved, hvad menuen står på?

Få inspiration til nogle af Aarhus’ bedste restauranter og spisesteder her.

Her guider vi dig rundt til Aarhus’ hyggelige restauranter og spisesteder, så tag et kig på listen og begiv dig derefter ud i byen for at spise dig igennem de gode restauranter i Aarhus.

Café Fika – et økologisk spisested i Jægergårdsgade

På Café Fika serverer de kun økologisk mad med mange muligheder for veganerne. (Foto: facebook.com/fikamerfranuaf)

Spisestederne ligger tæt i Jægergårdsgade i Aarhus, men selvom udbuddet er stort, er køen til et bord på Café Fika lang. Spisestedet er et intimt samlingspunkt i den travle Jægergårdsgade, hvor du kan slå dig ned til et stykke tærte, en wrap eller blandet salat. De friskpressede juicer sidder lige i øjet, og kan kun anbefales til en sprød salat. Café Fika er den første restaurant i Aarhus, der fik det økologiske spisemærke i guld og kombineret med, at maden er frisk og lavet fra bunden, er det ikke nogen overraskelse, at Café Fika åbner endnu en restaurant på Nørregade i Aarhus.

Café Hack – teatereventyr på restauranten i Aarhus

Kombiner en aften på Café Hack med en tur i teatret.

På Bispetorv finder du Café Hack. Spisestedet i Aarhus’ midtby deler bygninger med Aarhus Teater, og fra det øjeblik du træder ind ad døren, fornemmer du forbindelsen til teatret, der løber gennem stedet. Stemningen er hyggelig og gennem billeder på væggene fortælles der teaterhistorie for de spisende gæster. Maden er god på Café Hack, og anretningerne serveres stilsikkert og klassisk i et niveau, hvor alle kan være med, hvad enten det er til brunch, frokost eller aftensmad. Det er oplagt at komme forbi Café Hack til en let anretning før eller efter en tur i teatret.

Restaurant Seafood – fiskerestaurant ved Aarhus Havn

Restaurant Seafood har skaldyr til en hver smag.

(Foto: https://www.facebook.com/Restaurant-Seafood-Århus-161002024537207/)

Bevæger man sig lidt væk fra restauranterne i Aarhus’ centrum, og søger mod spisestederne ved Aarhus Havn ikke langt derfra, er Restaurant Seafood et besøg værd. Her serveres også andet end fisk, men når udsigten fra restauranten er over havnen og det blå hav, vil det være oplagt at gå ombord i havets glæder. Gå all-in med et skaldyrsfad, der bugner af friske østers, krabbeklør og hummer eller prøv den helstegte rødtunge med kaperssmør. Restaurant Seafood er et godt sted til et frokostmøde, hvor du kan få smørrebrød eller en sildetallerken.

Oli Nico – et rustikt spisested i Mejlgade

Oli Nico skaber menuen ud fra det, grønthandlerne har solgt på markedet om morgenen.

(Foto: facebook.com/OliNico-Gastro-Grillbar-278629038831400/)

Hos spisestedet Oli Nico i Mejlgade i Aarhus møder du et rustikt, europæisk landkøkken. Her langes de populære retter Moules Frites og Fish ’n’ Chips, der er lavet fra bunden af gode råvarer, dagligt over disken til spisende gæster. På Oli Nico handles der ind hver morgen og det, der handles ind på markedet den gældende dag, er det, der kommer på aftenens menu. Slå dig ned i Mejlgade med friskkogte moules og et glas vin, se på cyklerne, der ræser forbi og få en sludder.

Restaurant Pondus – kvalitet ved Åen i Aarhus

Den nordiske mad er i centrum hos Restaurant Pondus.

(Foto: facebook.com/restaurantpondus)

Restaurant Pondus ligger ved Åboulevarden i Aarhus, og er et af de spisesteder ved Åen i Aarhus, der skiller sig markant ud fra de andre. Restauranten er lillebror til michelinrestauranten SUBSTANS, men prisniveauet holdes så alle kan være med, også selvom Restaurant Pondus har det økologiske spisemærke i guld. Omdrejningspunktet er nordisk bistromad, hvad enten du vælger Dagens menu, Ponduspakken eller a la carte. Vælger du Ponduspakken, får du den store tur med vinmenu og kaffe til at slutte af på – det kan anbefales. Et besøg ved Restaurant Pondus i Aarhus byder på mad af virkelig høj kvalitet og en hyggelig, intim stemning med plads til at fordybe sig i maden og samtalen.

The Burger Shack – sprødt indspark på Frederiksgade

Der er en grund til, at The Burger Shack igen og igen kåres som den bedste burger i byen.

(Foto: facebook.com/theburgershackaarhus)

Der er ingen tvivl om, at den bedste burger fås i det lille ”shack” blandt de mange restauranter på Frederiksgade i Aarhus. Bøfferne er fra fritgående kvæg, grøntsagerne økologiske og briochebollerne med det karakteristiske Burger Shack-logo på toppen er friskbagte hver dag. Top det hele med en hjemmerørt dressing og sprøde fritter krydret med timian og parmesan, så har du svaret på, hvorfor The Burger Shack blev kåret til Byens Bedste Burger i både 2016 og 2017. Stik hovedet ind til en burger med kylling, ko eller vegetar og forbered dig på, at intet er helt det samme bagefter.

Prezzemolo – en af Aarhus’ italienske restauranter

Prezzemolo serverer italienske klassikere på restauranten i Jægergårdsgade i Aarhus.

(Foto: facebook.com/prezzemolodk/)

Prezzemolo er et af de nye spisesteder i Aarhus, og vil du spise god, italiensk mad, skal du sætte dig til bords i den lille restaurant i Jægergårdsgade. Her får du ikke serveret pizza, men til gengæld er menukortets italienske klassikere også rigeligt til at stille sulten. Begynd dit besøg på den italienske restaurant i Aarhus med en antipasta og tag derfra turen videre rundt i det italienske køkken. Hos Prezzemolo finder du smagen af Italien, hvor samarbejdet mellem de enkle ingredienser og håndværket former den gode smag.

Vestergade 51 – blandt de nye restauranter i Aarhus

Stegt flæsk og sild er nogle af de ting, der er på menuen hos Vestergade 51.

(Foto: facebook.com/vestergade51)

Blandt de nye restauranter i Aarhus er Vestergade 51, som skiller sig ud fra de andre restauranter i Vestergade i Aarhus ved at præsentere sine gæster for det danske køkken. Det kan lyde som et modigt valg at satse på gammeldaws, dansk mad, men når smagene spiller, er smørrebrød, tarteletter og pariserbøf altså stadig retter, der holder. Hos Vestergade 51 er sildene til smørrebrødet hjemmelavede – både de marinerede, saltede og stegte, lige som smørret er hjemmekærnet og brødet hjemmebagt. Kort sagt; alt er lavet fra bunden og det kan smages. Bestil en rejemad og slut af med jordbær med fløde, så er du godt på vej ned ad memory lane.

Restaurant Komfur – enkelt og ligetil i Guldsmedgade

estaurant Komfur ligger i Guldsmedgade i Aarhus.

(Foto: facebook.com/RestaurantKomfur)

Der er ikke mange restauranter i Guldsmedgade i Aarhus, men i den hyggelige gade ligger Komfur alligevel og lokker folket ind til en hyggelig aften. Fra loftet hænger gryder og pander i kobber og glimter til gæsterne i en hjemlig tone, der understreges af betjeningen, som uhøjtideligt opvarter gæsterne. Menukortet er simpelt på Restaurant Komfur, og består af 5 forretter, 5 hovedretter, 2 desserter og oste, så det er til at overskue, hvilke retter du kan vælge.

Skovmøllen – begynd dagen i skoven

Skovmøllen er indrettet i en gammel mølle, der stadig drives i dag.

Begynd din dag hos Skovmøllen med en brunch, der ikke hører til blandt de sædvanlige brunchbuffeter. Hos Skovmøllen serveres din brunch som 3 retter, der både i smag og udseende er afstemt efter årstiden, som glider forbi i skoven lige uden for vinduerne. Ostene er fra Arla Unika, pølserne fra OMHU og naturligvis er der kaffe, te og æblemost ad libitum, så du kan blive siddende længe for at vågne, mens fuglene står op.

4 michelinstjerner til Aarhus

Det er en oplevelse at sætte sig til rette i stolen på en michelinrestaurant, for her spiller alting: mad, vin, indretning og betjening. Der er ikke så meget at diskutere, det er en helhedsoplevelse, som skal nydes.

Restaurant Gastromé

Restaurant Gastromé fik sin første michelinstjerne i 2015.

(Foto: facebook.com/gastrome)

Rosensgade i Latinerkvarteret er en af Aarhus’ ældste gader og her med udsigt til de toppede brosten, ligger en af de bedste restauranter i Aarhus, Restaurant Gastromé, der fik sin første michelinstjerne i 2015. I tråd med tiden sætter menuen fokus på årstiden og lokale råvarer, der hentes fra fiskeriet, landbruget og bryggerierne i Aarhusområdet.

Når du sætter dig til bords hos Restaurant Gastromé, kan du vælge mellem 3 menuer; SignatureFuld gas og Halv gas. Her kan du forvente at blive præsenteret for en grundkærlighed til det klassiske køkken men stadig med innovationen lurende i detaljen. Indretningen supplerer madens æstetiske udtryk, og indkapsler en nordisk atmosfære med skind i stolene, der spiller op mod en rå og eksklusiv stil, så både mad, indretning og betjening går op i en højere enhed.

Restaurant Frederikshøj

Den kendte kok Wassim Hallal leder køkkenet på Restaurant Frederikshøj.

(Foto: facebook.com/Restaurant-Frederikshøj-225449997639054)

I udkanten af Mindeparken og lige der, hvor Marselisborgskovene begynder at tage rigtigt fat i landskabet, ligger Restaurant Frederikshøj, som siden 2015 har haft den eftertragtede michelinstjerne på cv’et. Restaurantens vinduer knejser fra gulv til loft, og lukker naturen ind i restauranten til de spisende gæster, som får det bedste af Aarhus’ natur – havet, skoven og dybden – som baggrundstæppe for det gastronomiske niveau, der løfter sig fra tallerkenen. Restaurant Frederikshøj har plads til 40 gæster, så det er en intim oplevelse at spise her.

I køkkenet står den anerkendte Wassim Hallal, der sørger for, at alt spiller – og det gør det! Ikke nok med, at smagsindtrykkene er usammenlignelige – det siger næsten sig selv – men på Restaurant Frederikshøj spiser du også med øjnene, for madens visuelle udformning udfordrer samtidig øjet med sin legende kunstfærdighed.

Restaurant Domestic

Lokal mad og flotte omgivelser hos Restaurant Domestic i Mejlgade.

(Foto: facebook.com/restaurantdomestic)

Restaurant Domestic i Mejlgade i Aarhus gør ikke meget væsen af sig, og hvis ikke du ved det, kan det være svært at finde ud af, hvad der gemmer sig bag den røde dør i baggården. Her er nemlig ikke prangende skilte, der viser vej, men hvad der ”mangler” i ”her-kommer-jeg-attitude” findes tusindfold i den mad, der serveres bag døren. Michelinstjernen landede hos Restaurant Domestic i 2017 og følges desuden af det økologiske spisemærke i sølv.

Gastronomien flugter årstiden, og alt er baseret på lokale råvarer fra Aarhusområdet. Derfor finder du fx ikke citron og chokolade, der ellers er almindelige ingredienser i køkkenet, hos Restaurant Domestic. Det sætter dog ikke nogen begrænsninger, men åbner i stedet for nye muligheder, overraskelser og smage for den spisende. Restaurant Domestic serverer michelinmad i ”hjemlige” omgivelser og trods et meget højt gastronomisk niveau, føler man sig velkommen fra start til slut.

Restaurant SUBSTANS

Restaurant SUBSTANS har det økologiske spisemærke i guld.

(Foto: facebook.com/restaurantsubstans)

Siden 2016 har Restaurant SUBSTANS haft en stjerne i michelinguiden, men har bejlet til en siden 2015, hvor restauranten i Frederiksgade i Aarhus fik en stjerne i den nordiske michelinguide. Køkkenet hos Restaurant SUBSTANS kobler dansk og fransk gourmet på kreative og spændende måder, der vækker smagsløgene, øjnene og næsen for hver servering, der kommer ind. Restaurant SUBSTANS kan desuden tilføjes til listen over økologiske restauranter i Aarhus, for de er også indehavere af det økologiske spisemærke i guld.

Restaurant SUBSTANS’ gastronomi er baseret på lokale råvarer, og alt er tilpasset årstiden, så smagene konstant er i takt med den sæson, der bølger forbi udenfor. Du kan vælge mellem 2 menuer, Knap så stor pakke og Stor pakke og tilføje vin- eller saftmenu afhængig af, hvad du foretrækker. Vælger du vinmenuen, får du økologiske vine, der gerne er ufiltrerede og lavet af små producenter, i glassene.

Alle de andre spisesteder

Fra michelinrestauranternes stjernehimmel tager vi turen videre til andre spisesteder i Aarhus, der selvom michelinmærkatet endnu ikke er dumpet ind ad brevsprækken, alligevel springer i øjnene som nogle af de gode spisesteder i Aarhus.

Restaurant Moment – økologi og hjemmedyrket grønt

Restaurant Moment er en del af Friland på Djursland.

Det er ikke kun i Aarhus’ midtby, at man spiser godt, for tager du turen et stykke uden for Aarhus er Restaurant Moment klar med en helt særlige spiseoplevelse. Med udgangspunkt i beliggenheden ved Nationalpark Mols Bjerge laves der mad af råvarer, som er dyrket i Restaurant Moments egen køkkenhave eller hentet i den omgivne natur. Konceptet fra jord til bord køres helt ud, og det giver nerve, intensitet og ærlighed i den mad, der serveres.

CANblau – tapas på Klostertorvet

Oplev spansk stemning og tapas på CANblau i Aarhus.

(Foto: facebook.com/CANblau)

CANblau er en tapas restaurant i Aarhus, hvor det at være sammen om at spise sættes i centrum. Her kan retterne nemlig serveres sådan, at de kan deles, og hele bordet kan derfor være fælles om at vælge fra menukortet og gå på opdagelse i de mange tapasanretninger. Det er også en mulighed at vælge en tapasmenu, der er fastsat af CANblau, hvis det kan være svært at beslutte, hvilke tapas, der skal prøves. Den spanske middelhavsstemning er under alle omstændigheder helt intakt hos CANblau.

Kowloon – autentisk, asiatisk mad

Autentisk, asiatisk mad finder du hos Kowloon.

(Foto: facebook.com/Kowloon-Aarhus-174357703229083)

Kowloon er en thai restaurant i Aarhus, men hører samtidig også ind under de vietnamesiske og kinesiske restauranter i Aarhus, for Kowloon laver mad fra Kina, Vietnam og Thailand. Smagene er autentiske, og selvom chiliens styrke er tilpasset de danske smagsløg, er der stadig mulighed for at få sved på panden – eller selv tilføje et hak op ad Scovilleskalaen. Indretningen er simpel, men der er heller ikke brug for de store visuelle aha-oplevelser, når der placeres en dampende varm pho foran dig.

Sulten efter mere?

Der venter mange lækre madoplevelser i Aarhus.

Er du sulten efter mere? Så tag turen forbi DuGlemmerDetAldrig. Her er der mange flere muligheder for at få stillet din sult.