Vi ruller gennem Sjælland, den største ø i Danmark og hjemsted for hovedstaden allerlængst mod øst. Her er store vidder, vilde krondyr, der brøler i skovkanten, og tætpakkede byer med bilos, kebabsteder og snuskede barer. Sjælland har det hele, og vi har samlet de sjoveste oplevelser på Sjælland, så du kan komme ud og opleve det bedste, øen har at byde på.

GoBoat i København

Hello sailor! Er du klar til at se København fra vandet? Turen starter på Islands Brygge, men derfra er det dig, der har kaptajnshatten på, og kan bestemme, hvor turen går hen. Skal det være en hyggetur med picnic eller er du mere til sightseeing gennem København? Du kan starte turen med sightseeing for derefter at lægge til land, spise lidt mad og hoppe en tur i vandet, inden turen går hjem igen.

Den lokale anbefaling: Kødbyen ligger på Vesterbro, og er et af Københavns hippe steder. Her får du gode burgere med sprøde fritter hos Tommis Burger Joint og surdejspizza hos Mother.

Go High Klatring

Hvis du tør klatre hele vejen, skal du op i 28 meters højde, men så venter der også en helt særlig udsigt: her kan du nemlig se Storebæltsbroen, selvom den ligger 50 kilometer væk. Du kan også nøjes med at prøve kræfter med nogle af andre 175 klatreudfordringer, men fælles for dem alle er, at du skal op mellem trækronerne. Er du klar til at go high?

Den lokale anbefaling: Vikingeborgen Trelleborg er et must, når du er på de her kanter. Der er altid gang i den på Trelleborg, for vikingerne holder sig i gang, mens de planlægger det næste togt. Oplev vikingelivet som det var for mere end 1000 år siden.

Baristakursus

Hos The Coffee Collective er kaffe ikke bare kaffe. Nej, her må der nemlig gerne nørdes med bønnerne og forarbejdningen af dem, inden de forvandler sig til varm, drikkeklar kaffe. Er du også en af dem, der tager kaffen seriøst? Så tag med på baristakursus, lær nye bryggemetoder og få styr på steaming af mælk, så din latte bliver lækker.

Den lokale anbefaling: Frederiksberg Have er en af Københavns mange parker, og den grænser lige op til København Zoo. Tag en slentretur gennem parken eller slå dig ned i en af de hyggelige kroge.

Undervandsjagt

Så kan du godt finde harpun, våddragt og snorkel frem, for nu skal der fisk på menuen! Hvis du er træt af at stå på forblæste havnemoler med fiskestangen, og alligevel altid skulle forbi fiskehandleren på vej hjem, hvorfor så ikke jagte fiskene på deres egen hjemmebane i havet? Skal du mod forventning alligevel en tur forbi fiskehandleren på vej hjem, overskygges fiskenes sejr forhåbentlig af adrenalinen fra undervandsjagten.

Den lokale anbefaling: Spis morgenmad på Wulff & Konstali inden du tager på undervandsjagt. Kryds fem eller syv ting af på bestillingssedlen så bliver småretterne anrettet som et lille morgenmads-tag-selv-bord. Vaniljevaflen med saltkaramel og hyldeblomstflødeskum er et must!

Kitesurfingkursus

Når bølgerne er gode og vinden rigtigt får fat i dragen over dig, så føles kitesurfing næsten som at flyve. Men før du bliver sluppet fri på åbent vand, skal der være styr på de grundlæggende teknikker, så du kommer godt fra start. På kurset bliver der også tid til at lave nogle øvelser i vandet, fx bodydraging, så du er godt rustet til at tage kampen op med bølgerne.

Den lokale anbefaling: Besøg Copenhagen Street Food på Reffen og lad maven bestemme, hvad menuen skal bestå af. Er det svært at vælge lyder anbefalingen på en Fat Burger med et strejf af chilimayo.

Start din planlægning hos DuGlemmerDetAldrig?

Masser af ledige datoer
Sammen med vores værter sikrer vi, at der altid er masser af ledige datoer, så du og dem, du følges med, let kan planlægge turen
Du vælger dato før køb
Datoen vælges, før du betaler. Alt praktisk kan altså klares med det samme, og du kan bruge din energi på at glæde dig til oplevelsen
Læs, hvad andre tænker om oplevelsen
Vi samler løbende anmeldelser af vores oplevelser, så du kan lade andres anbefalinger hjælpe din beslutning

Den Blå Planet

Oplev dyrene under vandet helt tæt på.

På Den Blå Planet svømmer hammerhajer, rokker og oddere rundt sammen med ribbegopler, der lyser i mørke, og mange andre sjove, skøre og helt særlige havdyr. Du kan være heldig at møde havfruen, der frit svømmer rundt blandt fiskene, eller måske kan du finde Nemo i koralrevet. Den Blå Planet viser dig verdenen under havet med alle de finurlige fakta og sjove historier, som akvariernes 7 millioner liter vand gemmer på.

Den lokale anbefaling: Værnedamsvej er en sidegade til Gammel Kongevej og kendes som Københavns ”Lille Paris”. Spis en croque monsieur på Granola og sug de franske vibes til dig eller sving forbi Falernum til et godt glas vin.

Bag kulisserne på Zentropa

Se kulisserne tæt på.

Kom med bag kulisserne på Zentropa og hør røverhistorier fra livet i studiet. Det ene øjeblik står du i Carl Mørcks lejlighed, den næste går du rundt i Afdeling Q. Vi har nok alle sammen et favorit øjeblik med Zentropa, og det kan jo være, at du er heldig, at det er lige præcis det øjeblik, som får lov til at udspille sig, mens du er det. Er du helt eller skurk i Zentropas film? Det kan jo være, at du kommer tættere på en afklaring, mens du går rundt i kulisserne, og hører om, hvordan filmen bliver til fra studie til klipning, inden den blænder op på det hvide lærred.

Den lokale anbefaling: Middelalderlandsbyen i Brøndby er et arkæologisk frilandsmuseum, hvor der laves smykker, våben og mad på ægte middelaldermanér. Besøg smedjen, giv dyrene mad eller prøv en ægte rustning. Middelalderlandsbyen er en gratis oplevelse på Sjælland.

Chilismagning

De kan være så stærke, at tårerne vælter frem i øjnene, og halsen snører sig sammen, men de kan også være milde og søde, så de kan spises som en snack. Det svære er bare at se, om det er en stærk eller mild chili, du står med i hånden, og nogle gange kan styrken være temmelig afgørende… En chilismagning må være vejen frem, hvis du har lyst til at bevæge dig længere ind i chiliens kerne. På Gartneri Toftegaard dyrkes der økologisk, og gartneriets viden om chilier er stor, så det er det rigtige sted at begynde sin udforskning af chilien.

Den lokale anbefaling: En vandring langs Stevns Klint giver panorama-views, der ikke kan indfanges på billeder, men skal opleves. Kombiner vandreturen med et besøg på Stevnsfort.

Kør motocross

Er du klar til at give den gas? Så skal der køres motocross! Her er sving, bump og bakker, der giver mudder på benene og sved på panden, når du kæmper med teknik og hestekræfter i håbet om at komme i mål før konkurrenterne. Der bliver kørt konkurrence i heats, så fyld tanken med benzin og gør klar til en fed omgang ræs.

Den lokale anbefaling: På Panzermuseum East får du den kolde krig helt ind under huden, og du kan endda komme til at køre en pansret mandsskabsvogn. Museet er Danmarks største private samling af militærkøretøjer fra den østlige side af koldkrigsperioden, og du finder alt fra lastbiler til jeeps og uniformer her.

Meget mere Sjælland

Vi har rejst fra by til by i jagten på de bedste oplevelser på Sjælland, og vi håber, at du har fundet de oplevelser, der passer perfekt til en hyggelig dag med udflugter. Vi har samlet de gratis oplevelser på Sjælland og de sjove oplevelser på Sjælland, men du kan selvfølgelig og se hele vores udvalg af oplevelser på Sjælland her.

Der er nemlig mange flere oplevelser på Sjælland, så både adrenalinjunkieen, kunstelskeren, outdoormusen og storbyrotten kan finde lige den oplevelse, de står og mangler.