Hvert år i maj fylder lyden af hvinende dæk, lugten af olie, varme koblinger og gummi, og vibrationerne fra massive hestekræfter luften omkring mindeparken i Aarhus. Her afholdes nemlig Nordeuropas bedste racefestival – Classic Race Aarhus.

Besøgende fra hele Danmark strømmer til festivalen, der år efter år slår sin egen publikumsrekord. Siden 2010 har tallet været støt stigende; fra 10.000 besøgende det første år, til 40.000 i 2016 og omkring 42.500 i 2017. I år forventer de endnu engang at overstige sidste års besøgstal, hvilket gør arrangementet til et af Danmarks største.  300 racerbiler i to forskellige klasser giver gæsterne ræs for alle pengene på den 2600 meter lange bane i de smukkeste omgivelser.

Hvert år samles over 40.000 bilglade folk til Classic Race.

Første gang jeg så, hørte og mærkede Formel 1 bilerne køre op ad Oddervej – det lange stræk, hvor de skal bruge max motorkraft for at accelerere. Det var en vildt rå kraft, som jeg har set mange gange i fjernsynet, men at opleve det på egen krop på sidelinjen, var en formidabel oplevelse.

Ingrid Munk, 55 år

Classic Race Aarhus er en non-profit organisation, og har helt fra begyndelsen været drevet som et velgørende arrangement. Overskuddet fra de tre dages aktiviteter rundt om Mindeparken går til at støtte projekter, der kan højne børns trafiksikkerhed. Netop derfor, er tilslutningen af frivillige stor – sidste år hjalp omkring 850 frivillige med at afvikle det store arrangement.

Meget mere end gamle mænd i gamle biler

Til Classic Race kan du opleve biler fra 7 årtier – også veteranbiler!

Classic Race Aarhus er ikke bare en oplevelse i sig selv, men inkluderer en lang række af andre oplevelser og aktiviteter for de besøgende. Hovedattraktionen er naturligvis de smukke, klassiske biler, banen og selve løbet – men du kan opleve meget mere end bare det: en storslået åbnings-ceremoni, udstillinger af veteranbiler, boder, sæbekasseløb og et væld af børneaktiviteter. En sand fest for hele familien.

Tag for eksempel med på en rejse tilbage til 50/60’erne i GoodLook-street, hvor udklædte gæster tager dig med til en anden tid med god musik, champagne og mad. I denne tidslomme kan du opleve motorsportens gyldne æra, og lære en masse om motorsportens historie. Romantikken er i højsæde, når ti udvalgte par bliver gift midt i mindeparken under løbet, ved en flot bryllupsceremoni, hvor du kan være med som tilskuer.

→ Har du mere lyst til selv at sidde på førersædet i de hurtige biler? ←

Hvis du er vild med fart og spænding, kan du få lov til at prøve det lige her.

 → Eller hvad med en god omgang djævleræs? ←

Tryk speederen i bund, mens du drifter, laver hjulspin og overhaler konkurrenterne i hårnålesvingene.

Det internationale setup spiller en stor rolle. Hver tredje af de 300 kørere er fra udlandet, hvilket er med til at sikre det høje internationale niveau. Derfor kan du som gæst opleve det største Formel 1 felt nogensinde i Danmark. Endelig er der mulighed for at gøre et godt kup, når du på den todages internationale auktion, kan købe en vaskeægte liebhaverbil. Hele 100 stk. er til salg – måske du selv skal have en med hjem?

Fede oplevelser i unikke rammer

Bliv blæst bagover når de hurtige biler kører forbi.

Omgivelserne for festivalen er helt ekstraordinære; på den 2600 m lange bane forenes action med en idyllisk udsigt til strand, bugt og skov, mens storby, Mindeparken og Marselisborg Slot triumferer i baggrunden: Intet motorløb kan tilbyde en bedre placering. Af samme grund bliver banen af mange kaldt for Nordens Monaco.

Oplev flere biler i 2020

Classic Race hylder hele paletten inden for motorsport, og det høje niveau er klart medbestemmende til løbets fortsat voksende popularitet. Derudover er Classic Race Aarhus et arrangement, der præsenterer motorsportens udvikling over syv årtier – fra de rustikke efterkrigsbiler til de moderne racere fra MASCOT DTC-serien.

Løbet afholdes i 2020 for 11. gang. Alligevel er intet år som det forrige, og programmet byder endnu engang på nye oplevelser og events.

Classic Race har i 2017 indgået en ny 5-årig aftale og kontrakt, og det er derfor langt fra sidste gang, at du kan opleve topsport, benzin og flot natur på tæt hold.

I år er LEGO for første gang repræsenteret. Du kan læse mere om eventet, der afholdes for 11. gang siden 2010 d. 15-17 maj. i Aarhus her.

 

Gå ikke glip af: