Min kæreste og jeg trængte begge til forkælelse og afslapning, så derfor valgte jeg at overraske ham med et Romantisk Ophold på Skrøbelev Gods. Vi tog turen over Lillebælt og stoppede først bilen, da vi ankom til Langeland. Skrøbelev Gods har udsigt til smukke bygmarker og skov. Derudover ligger det tæt på Rudkøbing og strand, så der er rig mulighed for at gå på opdagelse uden for godset.

Da vi ankom til Skrøbelev Gods, blev vi indlogeret på vores værelse. Vi havde købt et tilkøb, hvor vi kunne overnatte i en suite med jacuzzi på badeværelset. Vi fandt os hurtigt til rette på værelset og valgte derefter at deltage i rundvisningen, der var blevet tilbudt.

På rundvisningen fik vi fortalt spændende historier og sagn fra området. Blandt andet fik vi historien om Skrøbelev Gods’ helt eget spøgelse. En allerede gift mand havde nemlig forelsket sig i en af tjenestepigerne på den tidligere gård, og sammen havde de to op til flere gange forsøgt at komme af med hans kone – blandt andet med forgiftede pandekager. Planerne gik dog i vasken, da de to blev opdaget i at have forsøgt sig på mord. Manden blev henrettet i 1834, og det viste sig at være den sidste henrettelse på Langeland. Udover den skræmmende historie, om hvordan godset fik sit helt eget spøgelse, blev der også forklaret om Skrøbelev Gods restaureringer.

Om aftenen blev der serveret flotte og lækre retter i restauranten, som kaldes Riddersalen. Tidligere var denne længe af godset kostalden men de eneste køer, der er at se i dag, er de fire kæmpe lædersofaer, som danner ramme for en hyggelig atmosfære. Vinen, som blev serveret til retterne, var gode og velsmagende. Det var muligt at tilkøbe sig ekstra retter, hvilket vi benyttede os af.

Næste morgen stod en lækker morgenbuffet med alt, hvad hjertet kan begære, klar til os. Vi havde sovet helt fantastisk og uden nogle forstyrrelser i løbet af natten. Ikke engang spøgelset var inde at hilse på os. Vi takkede personalet for en hyggelig og afslappende tid på Skrøbelev Gods. I bilen på vej tilbage til Jylland, blev min kæreste og jeg enige om, at vi sagtens kunne have været blevet en nat mere. Eller to.

 

Vil du også prøve at overnatte på det historiske Skrøbelev Gods?