Det sker altid, at man løber tør for idéer til ønskelisten i det øjeblik, man skal til at skrive den. Det er på mange måder virkelig upraktisk og for dig, der nu bliver tvunget til at finde på noget at skrive på ønskelisten, bliver det en kedelig opgave, der hurtigt skal overstås.

Og sådan skal det jo helst ikke være. Derfor vil vi gerne hjælpe dig lidt på vej.

I stedet for, at du skal vride hovedet for idéer til ønskelisten, har vi samlet nogle forslag, som du kan lade dig inspirere af – ligegyldigt, hvilken anledning gaven skal passe til.

Herunder kan du finde inspiration til ønskelisten.

 

5 idéer – Ønskeliste til mænd

Mangler du idéer til en ønskeliste for mænd? Så se med her.

Lad os lægge ud med en ønskeliste til mændene for deres ønskelister beskyldes jo ofte for at være helt tomme for idéer. For at få udryddet de beskyldninger skynder vi os derfor at diske op med 5 idéer til mændenes ønskeliste.

 

1. Surfing i bølgerne

Klitmøller er et af de steder at surfe i Europa.

Mågerne skriger, mens de svæver rundt over Vesthavet og kigger ned på bølgerne, som blæsten kaster ind mod stranden. Jo større bølgerne er, jo større er smilene også på surfernes ansigter, når de med boardet under armen går ned mod stranden for at indtage ét af Europas bedste surfspots her i Cold Hawaii.

2. Friskbrygget kaffe

Kaffe er ikke bare kaffe.

Den snurrende lyd fra kaffemaskinen og duften af friskmalede bønner, kan lokke de fleste op om morgenen. Er han en mand med kaffeambitioner skal et baristakursus på ønskelisten, så han kan få helt styr på brygningen og titlen som hjemmebarista.

3. Into the wild

Så er der vildmarksmad!

Bålene knitrer, maden simrer og fuglene fløjter foroven. Køkkenet er rykket into the wild! Så gør klar til at lave mad over bål, partere et helt vildsvin, drikke bålgløg og bare nyde den gode stemning her under den åbne himmel.

4. Undervandsjagt med harpun

Sæt undervandsjagt på mandens ønskeliste.

Spring i våddragten og dyk ned under vandoverfladen for at fange fiskene på deres hjemmebane. Til undervandsjagt er der ikke brug for fiskestang og madding, for her fanges fiskene med harpun, og netop derfor er denne jagtform en, der tager jægeren med helt tilbage til rødderne.

5. Guidet øltur på Vesterbro

Der er både hippe mikrobryggerier & brune bodegaer på Vesterbro.

Vesterbro er blevet kåret til et af de mest cool områder i verden af Lonely Planet – og det er ikke svært at forstå, hvorfor. Her ligger de brune bodegaer side om side med hippe ølbarer, og der bliver ikke gjort forskel, for på Vesterbro er mikrobrygs nemlig på højde med en kold pilsner på flaske.

5 idéer – Ønskeliste til kvinder

Mangler du idéer til en ønskeliste til kvinder? Bliv inspireret her.

De fleste kvinder har jo nok en ønskeliste, som de opdaterer året rundt. Men selvom man forsøger at holde sig opdateret, kan man jo godt bruge et par ekstra idéer. Få ny inspiration til ønskelisten og tjek vores 5 idéer til kvindernes ønskeliste ud herunder.

 

1. Fyld cider i glasset

Den danske cider har en helt særlig smag.

Det er smagen af efterårets æbler, der boblende og perlende samler sig i glasset, når den danske cider hældes op. Det er nemlig ikke kun i England, Frankrig og Spanien, at de kan lave god cider, for nordens kølige vindstrøg giver cideren her fra landet en helt særlig syrlighed, der udfordrer udlandets bobler.

2. Afslappende spadag

Spadag er altid et hit på kvinders ønskeliste.

Spadag står på mange kvinders ønskeliste, for det kan altså godt blive tiltrængt med en pause midt i hverdagen. Det er muligt at få massage eller andre spabehandlinger på dagen, men det er ikke et must, for det er også bare ren velvære at læne sig tilbage i saunaen, dampbadet eller de andre spafaciliteter.

3. Urban High Roping

Prøv kræfter med verdens højeste indendørs high roping bane.

Verdens højeste indendørs high roping bane er 50 meter høj – og den findes på Refshaleøen i København. Oppe under loftet i de gamle B&W-haller er der 28 forhindringer i forskellige sværhedsgrader, men hvad der ser nemt ud fra jorden, kan godt være en udfordring i de gyngende højder.

4. Vildmarksgourmet

Mad under åben himmel.

Cowboykaffen snurrer allerede på bålet, men før det bliver tid til at drikke en kop, går turen ud i vildmarken for at samle urter til maden. Når kurven er fyldt med urter, er det tid til at rykke sammen om gryderne, for selvom maden laves over åben, er det gourmetmad, der ender på tallerkenen.

5. Bridgewalking over Lillebælt

Tag turen over Lillebælt i 60 meters højde.

Bridgewalking foregår på toppen af den gamle Lillebæltsbro i 60 meters højde, så det er vist overflødigt at nævne, hvor vild udsigten er herfra. På turen over broen fortæller guiden om broens historie, området og naturen i skovene og havet lige ved broen.

5 idéer – Ønskeliste til bryllup

Mangler der idéer til en ønskeliste til bryllup? Bliv inspireret her.

Udfordringen ved at skrive en ønskeliste til brylluppet er, at man er to om at skrive den, og derfor bliver nødt til at sætte nogle ønsker på, som begge parter er enige om. For at undgå potentielle uenigheder om det sprængfarlige emne, har vi samlet 5 idéer til brudeparrets ønskeliste herunder.

 

1. Dinner in the dark

Får du noget på gaflen?

Det er ikke bare mørkt. Det er kulsort, når middagen serveres til dinner in the dark. Så, hvordan smager maden egentlig, når man ikke kan se den? Hvordan får man overhovedet noget på gaflen? Og er det virkelig sådan her, det føles at være blind? Få svarene til dinner in the dark.

2. Frokost på Fakkelgården

Fakkelgården er kendt for sin gastronomi i hele landet.

Fakkelgårdens gule bygninger ligger på en bakketop, så der er frit udsyn til Flensborg Fjord, som blåt og bølgende vugger frem og tilbage foran hotellet. Det er dog ikke kun udsigten, Fakkelgården er kendt for, for stedet fremhæves altid som et af landets lysende, gastronomiske fyrtårn.

3. Vinsmagning hos vinbonden

Det er vinbonden selv, der skænker op og fortæller.

Det er ikke hver dag, at man får lov til at møde vinbonden, som har lavet den vin, der bliver hældt i glasset. Men Jon Capoul er manden bag de økologiske vine fra Chateau Le Relaït, og det er også ham, der skænker op i glassene og fortæller, hvordan vinen er blevet til, fra druerne er modnet til de hældes på flaske.

4. En tur i luftballon

En tur i luftballon skal ikke beskrives, den skal opleves.

Det er næsten ubeskriveligt at forklare, hvordan det føles at svæve hen over landskabet i en luftballon. Alting er så roligt, der er god tid til at opleve, hvordan verden ser ud i fugleperspektiv og et øjeblik mærke, hvordan tiden går i stå.

5. Sejltur i goboat

Pak en madkurv & tag på en hyggelig sejltur.

Der er ikke nogen fast sejlplan, der skal overholdes, for i en goboat kan man sejle, hvorhen man vil så længe, der er vand under kølen. Pak en madkurv, husk et tæppe, grib badetøjet og sejl ud på eventyr og vær kaptajn for en dag.

5 idéer – Ønskeliste til fødselsdag

Escape room kan godt komme på ønskelisten til en 18 års fødselsdag.

En ønskeliste afspejler ofte, hvem vi er, for ønsker fortæller jo netop noget om, hvilke interesser vi har. Men den afslører også hurtigt, hvilken alder vi har, for der er altså tydelig forskel på, om man står med en ønskeliste til en 18 års fødselsdag i hånden eller en ønskeliste til en på 11 år. Eller 65 år for den sags skyld.

Hvad enten det er en ønskeliste til en på 11 år eller 18 år, der er brug for, har vi samlet 5 blandede idéer herunder.

 

LÆS OGSÅ: Mangler du gode idéer til ønskeliste til fødselsdag? Se mere her

1. Begynd dagen med brunch

Brunch kan både komme på mors, fars og teenagerens ønskeliste.

Der er ikke noget bedre end at lade være med at sætte vækkeuret og så bare vågne stille og roligt næste morgen. Det er noget, de fleste gerne vil have på ønskelisten til fødselsdagen, og en brunch er nok det tætteste, man kommer på at kunne opfylde det ønske.

2. En anderledes byvandring

Tag med på en anderledes byvandring i Aarhus eller København.

Det er ikke så tit, at man får lov til at se skyggesiderne, når man går rundt i byen og kigger på butiksvinduerne eller lidt fortravlet suser afsted. Tag med på en anderledes og tankevækkende byvandring, når en af gadens stemmer viser rundt i det bybillede, de færreste af os kender.

3. Den Gamle By

Der er altid hyggeligt i Den gamle by.

Gæssene skræpper op, da en flok børn med et tøndebånd hujende løber hen over torvet. Tømrerne hamrer i værkstedet, bryggeren gør klar til en ny om gang øl og en langhåret hippie har fundet guitaren frem. Dump ned i historien når tidsrejsen begynder i Den gamle by, og oplev verden som den var engang.

4. Smagen af chokolade

Mmm, smagen af chokolade.

Det er en lang rejse, kakaobønnen skal på, fra den høstes med en machete i den caribiske kakaoplante til den spises som ægte, håndlavet chokolade. Til chokoladesmagningen fortælles der om de mange processer, der går forud for den færdige chokolade, og der er selvfølgelige smagsprøver undervejs.

 

LÆS OGSÅ: En verden af chokolade – Mød Peter Beier Chokolade

5. Til bords ved det sønderjyske kaffebord

Der er mindst 14 forskellige kager på bordet, når der er sønderjysk kaffebord.

Der skal både kager på bordet og på ønskelisten til fødselsdagen – og det kommer der også! For der skal faktisk være mindst 14 forskellige kager før, at kaffebordet må kaldes sønderjysk. Det største problem bliver måske at have appetit nok til at smage på dem alle.

5 idéer – Ønskeliste til teenager

Få inspiration til en ønskeliste til teenageren her.

Teenagetiden strækker sig over en hel del år, og der er derfor stor forskel på, om man er nyudklækket teenager eller om man efterhånden er ved at være ude på den anden side. Derfor kan der også være stor variation i de idéer, der er på teenagerens ønskeliste.

Herunder har vi samlet 5 idéer til, hvad teenageren kan sætte på ønskelisten.

 

1. Hjemmelavede flødeboller

Det er sjovt at lavede flødeboller – og der kommer smagsprøver med hjem.

En sprød bund, luftigt skum og knasende chokoladeovertræk. Det lyder jo egentlig meget simpelt, men det er faktisk slet ikke så nemt at lave flødeboller selv. Heldigvis er der hjælp at hente på et flødebollekursus.

2. Fart på med wakeboard

Sæt wakeboard på en ønskeliste til teenageren.

Wakeboarding er faktisk en kombination af vandski, snowboarding og surfing på samme tid. Tag med en tur på vandet til en oplevelse, der udfordrer balancen og som helt sikkert kvitterer med ømme armmuskler næste dag.

LÆS OGSÅ: Få idéer til ønskelisten til 18 års fødselsdag

 

3. Klatring for alle

Klatring kan godt give ømme armmuskler.

Både arme og ben skal koordineres på samme tid, når der skal klatres, og selvom det ser legende let ud, kan det godt være en udfordring. Heldigvis er udfordringen dog ikke større end, at man får lyst til at tage kampen op igen og igen.

4. Virtual realitys spændende verdener

Det er sjovt, det er underholdende, det er lige til at sætte virtual reality på teenagerens ønskeliste.

Det ene øjeblik løber man panikslagen væk fra de kødædende zombier, det næste dykker man med hvaler i et blåt hav. Virtual reality er ikke kun for gamere, det er for alle, der kan lide at blive opslugt af en god fortælling.

5. Flyv højt på et flyboard

Selvom man ikke er teenager, når man bliver 18 år, kan flyboard godt komme på ønskelisten alligevel.

Flyboard er for de modige vandhunde, der har styr på balancen. For med en god balance, lidt teknik og masser af øvelser kan man faktisk komme 8 meter op i luften. Det kan dog også godt være, at man må nøjes med en maveplasker.

 

LÆS OGSÅ: Ønskeliste til konfirmation – Hvad skal der på ønskelisten?

Lav en god ønskeliste

Få inspiration til en god ønskeliste i videoen.

Hvis du gerne vil undgå at finde på undskyldninger for, hvorfor du ikke har lavet en ønskeliste, når du bliver spurgt, hvad du ønsker dig, så skal du læse med nu.

Det kan nemlig være svært at finde på ønsker sådan her og nu, når man bliver spurgt, for det tager noget tid at finde ud af, hvad man godt kunne tænke sig eller hvad man har brug for.

 

LÆS OGSÅ: Lav en ønskeliste til jul

Derfor er det en god idé at lave en ønskeliste løbende. Så kan du skrive dine ønsker på, når du finder på noget og dermed være helt sikker på, at du ikke glemmer ønsket til den dag, hvor du får brug for det.

Næste gang du så bliver spurgt, hvad du ønsker dig, kan du kigge på din ønskeseddel og finde inspiration. Når du har fået et ønske opfyldt, fjerner du det selvfølgelig fra din ønskeliste, og på den måde kan du hele tiden være opdateret.

 

Lav din egen ønskeliste

Der var engang, hvor ønskelisten var en, man skrev på et stykke papir – som så med stor sandsynlighed blev væk på et tidspunkt. Det hjælper jo ikke meget for en ønskeseddel, der er blevet væk, giver jo ikke meget inspiration.

I dag er papiret blevet erstattet af apps, der gør det muligt for dig at lave din egen ønskeliste online. Det betyder, at du altid kan opdatere din ønskeliste og ikke behøver at vente til, du får fundet det papir, du ellers har skrevet dine ønsker på.

LÆS OGSÅ: Inspiration til en ønskeliste til konfirmation

Du kan også oprette en ønskeliste online i forbindelse med store fester for eksempel, hvis du skal lave en ønskeliste til konfirmation eller 18 års fødselsdag. Samtidig er det endda både nemt og hurtigt at dele en online ønskeliste med venner og familie.

 

Mere inspiration til din ønskeliste

I videoen kan du få inspiration til, hvordan du kan pakke en oplevelse ind.

Vi håber selvfølgelig ikke, at du efter at have læst indlægget her, stadig har et blankt stykke papir liggende, hvor der kun står Min ønskeliste og ikke andet. Der skal jo helst skrives lidt mere på ønskelisten.

 

LÆS OGSÅ: Tid til oplevelser – Ønskeliste til student

Har du brug for mere inspiration til din ønskeliste, skal du lægge vejen forbi DuGlemmerDetAldrig.dk. Her finder du mere end 350 forskellige oplevelser, som du kan lade dig inspirere af og mon ikke, at du finder et par ønsker, du kan skrive på din ønskeliste.

Det håber vi.