Silkeborg er et af Danmarks bedste og smukkeste steder at køre på mountainbike – og med god grund. Her finder du naturskønt terræn, der henvender sig til alle niveauer: Fra nybegynderen, som gerne vil have en god naturoplevelse til den øvede rytter, der gerne vil have maksimal fart over feltet.

Silkeborg er et ”mekka” for MTB-entusiaster

Det er ikke uden grund, at Silkeborg bliver kaldt for ”Danmarks Harzen”. I Søhøjlandet finder du nemlig noget af Danmarks bedste mountainbiketerræn. Hver eneste uge kommer MTB-entusiaster fra nær og fjern for at køre og træne i skovene i og omkring Silkeborg. For nylig blev der rapporteret om 1000 besøgende i skovene på en enkelt weekend.

MTB i Silkeborg er populært!

Singletrack i Nordskoven og Vesterskoven

Hvis du godt kan lide at udfordre dig selv på balance, teknik, ned- og opkørsler, så skal du svinge et smut forbi Nordskoven og Vesterskoven. I Nordskoven finder du et næsten 100% singletrack bestående af et blåt, rødt og sort spor. Her er der garanti for sved på panden!

Vil du gå et skridt ned af ”sværhedsgrads-stigen”, kan jeg anbefale dig en tur i Vesterskoven. Her finder du et lidt nemmere spor, der giver dig et bedre flow. Selvom sporet er nemmere, så skal du stadig holde tungen lige i munden for at holde gang i cyklen.

Udforsk skovene på de bredere stier

Er du på jagt efter naturoplevelser af så høj kaliber, at du bliver nødt til at stoppe op for at tage et billede til Instagram, så vil jeg anbefale dig at udforske skovene på de bredere stier og veje. Du kan for eksempel køre en tur rundt om Julsø og lægge vejen forbi Himmelbjerget. Turen rundt om Julsø er en af de smukkeste ruter du kan køre på MTB i Silkeborg – og på landevejscykel for den sags skyld.

Oplevelserne venter på dig!

At køre på MTB i Silkeborg kan næsten lyde for godt til at være sandt. Hvis du også har det på den måde, kan jeg kun anbefale dig at tage cykeltøjet på, spænde hjelmen og komme af sted. Du vil hurtigt blive overbevist om, at Silkeborg er i en klasse for sig, når snakken falder på MTB-oplevelser.

Har du set vores mountainbike-oplevelser i Silkeborg?

Hos DuGlemmerDetAldrig.dk kan du finde en håndfuld mountainbike-oplevelser, hvoraf tre af dem foregår i Silkeborg. Disse oplevelser er et nærmere kig værd, hvis du gerne vil prøve kræfter med MTB i Silkeborg på en sjov måde. Oplevelserne er guidede og henvender sig til alle – fra nybegynderen til den øvede.

Herunder kan du læse mere om den enkelte MTB-oplevelse i Silkeborg.

MTB introduktion

MTB introduktion er en god oplevelse for dig, der er nybegynder og gerne vil lære mere om ”det at køre på mountainbike”. Oplevelsen starter med en gennemgang af MTB’en, herunder udstyr, anvendelse af bremser, gearskift osv.

Når gennemgangen er overstået, indstilles cyklen til dine personlige mål – og det er nu tid til at komme i skoven og køre. Du kører i Nordskoven og undervejs vil du blive guidet om, hvordan du bruger mountainbikecyklen optimalt, når terrænet for eksempel bliver ekstra udfordrende.

Bike & Hotdog

Bike & Hotdog er den perfekte oplevelse for dig/jer, der elsker at køre på mountainbike og ikke mindst spise en god hotdog. Oplevelsen indebærer en guidet tur i Nordskoven sammen med Silkeborg Mountainbike Center.

Når turen er slut, fyldes ”benzin på motoren” igen i form af hotdogs og en vand, øl eller cocio fra den lokale pølsevogn tæt på Silkeborg Mountainbike Center.

Bike & Bryghus

Lyder MTB-tur og ølsmagning som noget for dig? Bike & Bryghus er en oplevelse, der tager dig med på tur rundt i Silkeborgskovene. Når tørsten efter øl så småt begynder at melde sig, går turen forbi Virklund Bryghus.

På Virklund Bryghus er der rundvisning og ølsmagning. Bare rolig. Der bliver ikke serveret så meget øl, at turen hjem på MTB bliver uforsvarlig.

Giv oplevelserne i gave til ham/hende, der kører mountainbike

Ovenstående MTB-oplevelser er oplagte at give til ham/hende, der kører mountainbike. Især hvis vedkommende endnu ikke har prøvet at cykle i Silkeborg. Du kan købe oplevelserne på DuGlemmerDetAldrig.dk. Gør du det, kan du vælge at få lavet et flot oplevelsesgavekort og dertilhørende gaveæske.

Hvorfor give en oplevelse fra DuGlemmerDetAldrig som gave?

Video af MTB ruterne i Silkeborg

Når jeg ikke arbejder her hos DuGlemmerDetAldrig.dk, bruger jeg hver uge 1-4 timer på at køre mountainbike i og omkring Silkeborg. På nogle af mine træningsture har jeg smidt et GoPro-kamera på cyklen for at optage lidt video, så du kan få en fornemmelse af, hvordan det er at køre på mtb i Silkeborg.

Pssst! Min video er endnu ikke færdig. Derfor har jeg tilladt mig at indsætte en anden video fra Nordskoven.

Naturstyrelsens retningslinjer for MTB-kørsel

Inden jeg vil sige “god tur”, så synes jeg, at du skal læse Naturstyrelsens retningslinjer for MTB-kørsel. På den måde får alle en god oplevelse, når de færdes i skoven.

  • Kør kun på skovveje, stier og MTB-ruter
  • Vis hensyn over for andre gæster i skoven. Sæt farten ned, hold afstand og gør opmærksom på dig selv
  • Kør ikke på ruter, der er forbeholdt gående og vandrere
  • Kør ikke på trapper. Eller ved siden af. Gælder både opad og nedad.
  • Kør ansvarsfuldt og husk cykelhjelmen

Læs mere om Naturstyrelsens retningslinjer.

Gå ikke glip af: