Vi starter på toppen af Danmark og bevæger os ned gennem Jylland, tager turen over Fyn og ender på Sjælland. Vi skal nemlig på miniferie i Danmark, og vi mener det helt bogstaveligt, for vi tager nemlig turen rundt i hele landet for at finde små hyggelige hoteller og gamle slotte med spøgelseshistorier gemt bag de tykke mure.

Læg mærke til, at vi har fundet 3 oplevelser, der passer til den miniferie, du skal på.

Ruths Hotel

På toppen af Danmark ligger Ruths Hotel i Gl. Skagen. Byen er en charmerende gammel fiskerby, der er kendt for sine gule huse med røde tage og hvidt kit mellem teglstenene. I dag er Gl. Skagen ikke en aktiv fiskerby, men tiltrækker i højere grad folk, der gerne vil gå lange ture på stranden, tage et dyp i havet eller bevæge sig ind over klitterne for at gå på opdagelse i den særlige hedenatur, der grænser op til byen. Ruths Hotel ligger i centrum af Gl. Skagen, og har i mere end 110 år været et attraktivt badehotel, hvor gæsterne kunne slappe af. I dag er Ruths Hotel kendt for sin wellnessafdeling, den korte afstand til havet og ikke mindst sin gastronomi, hvor flere af landets dygtigste kokke på et tidspunkt har lagt vejen forbi køkkenet.

Oplevelsestur til Læsø

Der er både en tur i RIB, frokost og adgang til det anerkendte Læsø Kur på programmet.

Pris: 900 kr.

Book & se flere billeder her

Hotel Thinggaard

Når vi bevæger os fra det allernordligste og ned langs Vestkysten, når vi på et tidspunkt til Hotel Thinggaard. Den nærmeste nabo er Nationalpark Thy, som oven i købet også var Danmarks første nationalpark, og netop inspirationen fra nationalparken er nem at spore i køkkenet på Hotel Thinggaard, som henter råvarer både fra nationalparken og fra oplandet omkring limfjordslandet. Hotel Thinggaard ligger nemlig udspændt mellem det voldsomme Vesterhav på den ene side og den rolige Limfjord på den anden og afhængig af, hvad dit temperament er til, kan du jo søge enten den ene eller den anden vej, når du vil ud for at opleve området omkring Hotel Thinggaard.

 

Surfing i Cold Hawaii

Cold Hawaii er surfernes paradis, men selvom du er ny i bølgerne, kan du sagtens være med.

Pris: 349 kr.

Book & se flere billeder her

Ravsafari med Jyllandsakvariet

Rav er kendt som Nordens guld, men det kan være svært at finde. Lær, hvordan man gør.

Pris: fra 79 kr.

Book & se flere billeder her

Lyng Dal

Lyng Dal er et lille familiedrevet hotel, der ligger i det midtjyske Søhøjlandet. Vi er nået til Gl. Rye på vores miniferie i Danmark. Lyng Dal er omgivet af den smukkeste natur, som matcher det stråtækte tag på bindingsværkshuset så godt, at der ikke skal være nogen tvivl om, hvor idyllisk stedet er. Turen til Aarhus er ikke lang, så det kan fint lade sig at gøre at tage en dag i byen, hvor butikker og kulturtilbud kan blive udforsket, inden turen går tilbage til Lyng Dal for at slappe af og spise god mad. Lyng Dal er nemlig anerkendt for sit gastronomiske niveau og deres store indsats i køkkenet, er også blevet belønnet med en flot anmeldelse i The White Guide. Alle de råvarer, der bliver en del af menuen på Lyng Dal, er nemlig dyrket i egen baghave lige som kødet er opdrættet på nabogården.

 

Ginsmagning hos Njord Gin

Njord Gin gentænker smagen af gin og eksperimenter med lyng og havtorn som smagsgivere.

Pris: 399 kr.

Book & se flere billeder her.

Broholm Slot

Så er det tid til at krydse Lillebæltsbroen, for nu går turen videre til Fyn for at holde miniferie på Broholm Slot. Slottet har mere end 700 års historie gemt i de tykke slotsmure, og stedet har samtidig lagt navn til både Broholmæblet og hunderacen Broholmer. Til Broholm Slot hører en stor park, og har du godt fodtøj med, kan du gå den 2 kilometer lange rute på Eventyrstien, hvor du kan opleve steder som ”Hvileskoven”, ”Sehesteds fiskeplads” og ”Kærlighedsparken”. Der er selvfølgelig også et slotsspøgelse på Broholm, der går under navnet Den Grå Dame. Man ved ikke meget om hende andet end, at hun er ganske ufarlig, for man mener nemlig, at hun var en barnepige, der boede på slottet for 700 år siden, og som den dag i dag stadig går rundt i gangene for at sørge for, at børnene sover trygt om natten.

 

Flødebollekursus hos Det Søde Liv

Der skal både være styr på bunde, skum og den tempererede chokolade, før flødebollen er spiseklar.

Pris: 299 kr.

Book & se flere billeder her.

Læs om endnu flere oplevelser i Naturpark Lillebælt:
Mellem bølger og bøge – Visit Lillebælt

Ost- og ølsmagning på Gundestrup Mejeri & Bryghus

På Gundestrup kombinerer de ost og øl på bedste vis.

Pris: 249 kr.

Book & se flere billeder her.

Kragerup Gods

Vi bliver ikke længe på Fyn, for nu går turen videre til Sjælland, hvor der venter en miniferie på Kragerup Gods. Det er ikke mange, der kan fortælle, at deres familie har boet på den samme plet igennem 8 slægter, men sådan er det for familien Dinesen, der ejer Kragerup Gods. Måske har du hørt navnet Dinesen før, for forfatterinden Karen Blixen er nemlig født Dinesen, og er således beslægtet med familien Dinesen på Kragerup Gods, og i sine unge dage opholdt Blixen sig da også på godset. Men selvom Kragerup Gods har en lang forhistorie og bygninger, der kan dateres tilbage til 1610, er der ingen frygt for, at stedet er gået i stå. Tværtimod. Kragerup Gods drives som et bæredygtigt landbrug samtidig med, at offentligheden kan opleve stedets historie og svinge sig i trætoppene på Go High-klatrebanerne.

 

Go High Klatring

I toppen af træerne på Kragerup Gods er der installeret klatrebaner i forskellige sværhedsgrader.

Pris: fra 120 kr.

Book & se flere billeder her.

 

Hvor skal din miniferie gå hen?

Turen er ved at være slut, og vi har kørt mange kilometer for at komme rundt i alle afkroge af Danmark for at besøge store og små steder, hvor der er mulighed for en hyggelig miniferie. Måske har du allerede besluttet dig for, hvor du vil holde miniferie i Danmark? Måske er du stadig på udkig efter det helt rigtige sted? Hvis du har brug for mere inspiration, kan du se hele vores udvalg af ophold her.

Du kan også finde flere aktiviteter, som du kan give dig i kast med på din miniferie lige her, hvor du også kan vælge, hvor i landet oplevelsen skal prøves. Det går jo ikke, at du skal på miniferie på Broholm Slot, men booker en oplevelse i nærheden af Hotel Thinggaard.

Når du har bestemt dig for, hvor du vil holde miniferie i Danmark, er der kun tilbage at pakke tasken og komme afsted. Rigtig god tur!