Vinterferie i Danmark – Ting du kan lave


i Guides, Inspiration
Det er ikke os alle sammen, der spænder skiene på toppen af bilen, pakker det varme tøj i kufferten og sætter kursen mod højder og snemængder, vi ikke helt kan prale med her i Danmark. Skituren er en af vinterferiens mest populære aktiviteter, men er du en af dem, der har skiftet den friske bjergluft ud med en vinterferie i Danmark, skal du ikke snydes for spændende oplevelser.

Der er nemlig mange ting at lave i Vinterferien – både ting, der koster lidt og ting, der er helt og aldeles gratis. Så der er ingen fare for, at du kommer til at kede dig, selvom de andre tager på skiferie, for vi har fundet vinterferiens fedeste aktiviteter til dig lige her.

 

Få en god start på vinterferien

Begynd dagen langsomt

Med en god kop kaffe

Du lærer at brygge god kaffe på et kaffekursus.

Vinterferien indbyder til rolige morgener. Du ved de morgener, der ikke er så mange af, fordi ungerne skal i skole, du skal på arbejde og vækkeuret ringer før, fanden får sko på. I vinterferien kan du tage revanche, og mens mørket buldrer uden for vinduet, kan du tænde stearinlys, brygge kaffe i ro og mag og begynde dagen med at falde lidt i staver eller lære, hvordan man brygger en rigtig god kop kaffe.

 

Læs mere

 

LÆS OGSÅ: Taler du baristaens sprog? Lær det til kaffesmagning

 

Friskpresset juice & nybagt brød

Begynd vinterferien med brunch

Vinterferien er hyggetid med brunch & gode venner.

Duften af friskbrygget kaffe, nybagt brød – både det søde og det sprøde – er opskriften på at starte en dag i vinterferien helt perfekt. Til brunch kan du helt uforpligtende mødes med vennerne eller familien, drikke friskpresset juice og småspise dig igennem dagens første måltid, mens snakken om løst og fast ruller frem og tilbage.

 

Læs mere

 

Få varmen midt i vinterkulden

Med en tur i vildmarksbadet

Selvom lufttemperaturen er under 0 grader, er vandet i vildmarksbadet 40 grader varmt.

Måske hænger solen lavt over Københavns Havn og sender sine blege stråler ned over vandet. Måske drysser hvide snefnug ned og lander på hustagene, på vejene og på træernes strittende grene. Vinteren har fat i os, kulden bider og vi drømmer om varme. Vinterferiens aktiviteter kan sagtens være varme, selvom Kong Vinter viser tænder, og på Københavns Havn bliver vildmarksbadet varmet op til 40, så det ikke bliver noget problem at få varmen i vinterkulden.

 

Læs mere

 

Behold badekåben på

Hele dagen

Brug en dag i vinterferien på afslapning med spa.

Det føles rigtigt som ferie, når du kommer til det punkt, hvor tøflerne sidder godt fast på fødderne, og du begynder at nyde sådan at tøffe lidt rundt uden at få udrettet det helt store. Det er her, du får tid til at læse den der gode bog eller bladre igennem et magasin. Tag bare bogen og magasinet med, behold tøflerne på og skift hjemmetøjet ud med en badekåbe, når du bruger en dag i vinterferien på spa.

 

Læs mere

 

Lidt til de små grå

Så hjernen ikke går på stand by

Du skal holde hovedet koldt, hvis du vil løse opgaverne.

Selvom det er skolernes vinterferie, behøver du ikke at sætte de små grå helt på stand by. Der skal selvfølgelig være tid til at flade ud på sofaen, tænde for tv’et, spise bland-selv-slik og se film, men lidt logisk tænkning på tid i Escape Room skal nok sørge for, at din hjerne ikke går helt i stå.

 

Læs mere

 

Det er okay

Med lidt skærmtid i vinterferien

Der er også ting at lave i vinterferien for computernørderne.

Computeren summer, øjnene er er stift rettet mod skærmen og koncentrationen er ikke til at tage fejl af. CS:GO er ikke kun for sjov, det er også en sport, som de fleste kan blive bidt af og med den rigtige hjælp, kan du faktisk blive en af de bedste.

 

Læs mere

 

Vinterferiens store projekt

Til hjemmebryggeren

Brug vinterferien på at brygge din egen øl.

Ølbrygning er en af de ting, du kan lave i vinterferien, hvis du har mod på at kaste dig ud i et lidt større projekt end at bage kanelsnegle og gå tur i skoven. Det er nemlig både et hyggeligt og tidskrævende projekt at brygge sin egen øl, men tager du et par gode venner med, kan I sammen brygge på et af vinterferiens helt store projekter.

 

Læs mere

 

En knasende bid

Med en blød midte

Uhm, hjemmelavede flødeboller.

Chokoladen skal knække, fyldet skal være blødt og bunden skal knase. Det er opskriften på en hjemmelavet flødebolle, og selvom det lyder ganske simpelt, ligger udfordringen i at få flødebollen til at stå knivskarpt på tallerkenen.

 

Læs mere

 

Læg kræfter i

Når du ikke kan sidde stille længere

Klatring er både for børn & voksne, bybegyndere & øvede.

Skolernes vinterferie giver ungerne en pause fra indelukkede madpakker og lektielæsning efter skole. De første dage i vinterferien, skal der ikke ske noget som helst, men uroen i kroppen begynder stille og roligt at melde sig i løbet af ugen. Så skal du stå klar med ting at lave i vinterferien, og skal kroppen rigtigt bruges, er klatring løsningen.

 

Læs mere

 

En rolig eftermiddag

Med kultur & kage

Gå på opdagelse i keramikkens verden.

Parken spreder sit vinterlandskab helt ned til Lillebælt, der blinker i kolde grå og blå nuancer. Bølgernes krusninger bryder overfladen, og i vinden kastes mågernes skrig frem og tilbage. Det er godt, man kan gå inden for i varmen, fordybe sig i keramikkens former, farver og design og slutte besøget på Clay af med kaffe, kage og udsigt over vandet.

 

Læs mere

 

LÆS OGSÅ: Mellem bølger & bøge – Visit Lillebælt

 

Udsigt over vinterlandet

I 60 meters højde

Bridgewalking er noget helt særligt.

Kulden bider lidt i kinderne, men med en varme hue på hovedet og luffer på hænderne, er du godt klædt på til at krydse Lillebælt i 60 meters højde. Den gamle Lillebæltsbro er stadig et aktivt bindeled mellem Jylland og Fyn, og broens historie er både spændende og bemærkelsesværdig – præcis som udsigten over området.

 

Læs mere

 

LÆS OGSÅ: Bridgewalking – Udsigt til noget særligt

 

En vaskeægte klassiker

En hotdog med det hele

Så er aftensmaden klar til servering.

Pølsevognen er en del af bybilledet her i landet, og når du krydser brostenene en kold vinterdag, begynder tænderne at løbe i vand, når duften af en vaskeægte klassiker rammer din næse. Hotdoggen. Den har altså bare det hele. Men det er ikke altid, at turen til pølsevognen lokker, når vintervejret lægger sig som en kold og klam dyne over landskabet. Så er det bedre at rykke sammen inde, lave sine egne hotdogs og spise til maven er mæt og glad.

 

Læs mere

 

Et strejf af varme

Fra Bourdeauxs støvede vinmarker

Vinbonden fortæller & skænker smagsprøver i glassene.

Selvom det er vinterferie i Danmark, har vinbonden ikke tid til at sidde stille. Det er nu, vinmarkerne skal gøres klar, så planterne kan komme godt fra start og sætte store klaser med druer, der skal høstes i efteråret. Tag turen til den økologiske vingård Le Raït i Bourdeaux gennem vine og fortællinger skænket af vinbonden selv.

 

Læs mere

 

Smag selv

Ost, øl & gode fortællinger

Ost & øl er det nye makkerpar.

Det er ikke helt utænkeligt, at du en aften i vinterferien inviterer venner eller familie på ost og rødvin. Det er bare hyggeligt at rykke sammen i varmen, samles om god mad og fylde glasset med noget lækkert. Men, hvorfor altid vælge vin? Øl komplimenterer faktisk ost langt bedre, og på Gundestrup Mejeri & Bryghus bruger de endda vallen i ølproduktionen for at understrege sammenhængen. Du kan jo selv smage, om ikke de har ret i, at ost og øl er et godt makkerpar, før du sender invitationerne ud til vennerne.

 

Læs mere

 

En hyggelig aften

Med god mad & vin

Spis godt midt i ugen – fordi det er vinterferie & du ikke skal tidligt op i morgen.

Vækkeuret ringer ikke i morgen, så du kan godt blive siddende lidt længere. Også selvom det er tirsdag. For det fine ved vinterferien er nemlig, at du ikke skal nå noget. Så du kan med god samvittighed læne dig tilbage og lade Mads Cortsen rulle tirsdagseksperimentet ud for dig; 8 retter, 5 glas vin og mulighed for at kigge kokken over skulderen, hvis du vil have køkkentricks med hjem.

 

Læs mere

 

Gratis ting at lave i vinterferien

Vinterferien indbyder til varme drikke & hyggelæsning.

Hvornår er der vinterferie? Sådan når man at spørge sig selv mange gange, når december takker af efter en måned med lys, hygge og familietid. Pludselig kan det hele virke så tomt, og man kigger langt efter den magiske dato for vinterferie, der venter et sted ud i fremtiden.

Vinterferien giver nemlig noget tiltrængt energi midt i vinteren. Der kommer lidt overskud igen, tid til at opleve noget og være sammen. Vinterferiens aktiviteter behøver heldigvis ikke at være dyre, for der er mange gratis oplevelser, som du kan opleve uden at tage pungen op af lommen.

 

Vinterferien giver dig tid til at slappe af, sove længe & læse gode bøger.

Overalt i landet finder du biblioteker, hvor du kan låne stakkevis af bøger med hjem, krybe sammen under et tæppe eller måske endda under dynen, drikke varm kakao og rejse ud på spændende eventyr. Bibliotekerne har også mange gratis tilbud til både børn og voksne i vinterferien, som du kan deltage i, når du alligevel skal have fornyet stakken med bøger.

Når du holder vinterferie i Danmark, er der ikke nogen garanti for, at sneen har lagt sig over landskabet, også selvom du står klar med kælken og længes efter en ordentlig sneboldkamp. Mens du venter på sneen, kan du tage forbi Kalø Slotsruin i Rønde, besøge De Syngende Træer i Aalborg eller tage på verdensrejse i Hobro, hvor du finder Verdenskortet.

 

Hvor skal du sove i nat?

Du kan holde vinterferie på Fakkelgaarden & Hotel Thinggaard, hvis du trænger til en forlænget weekend.

Selvom du ikke har udsigt til skiferie, er det ikke ensbetydende med, at du behøver sove hjemme i din egen seng hele vinterferien. Du kan jo tage på et weekendophold i Danmark – måske med spa eller gourmet som turens tema? Det kan jo også være, at du får brug for en lille afstikker til Tyskland eller Sverige. For ja, du har jo bestemt dig for at holde vinterferie i Danmark, men sådan en tur over grænsen til Alter Meierhof i Tyskland eller Ystad Saltsjöbad i Sverige tager kun en time, så… Det er jo så godt som hjemme i Danmark.

Rigtig god vinterferie.

 

Avatar
Jeg hedder Christine, og det er mig, der sætter ord på alle oplevelserne. Når jeg ikke tryller ved tastaturet, har jeg fingrene dybt begravet i den jyske muld hjemme i køkkenhaven eller også er jeg på vej ud på eventyr et sted i verden.