Banke, banke på – Det er vinterferie i Aarhus


i Inspiration

Det er vinterferien, der står derude og banker på.

Ja, med denne elegante omskrivning af en kendt popsang, har de fleste vist gættet, at det er guiden til vinterferie i Aarhus, der kan læses her.

Aarhus byder nemlig på andet end Thomas Helmig-sange i gaderne, en tur i Regnbuen og kolde fadøl ved åen, selvom det da også er ting, der er med til at danne det samlede billede af byen. Har du imidlertid tænkt dig at bruge vinterferien i Aarhus – som turist langvejs fra eller som turist i egen by – finder du på listen her et udvalg af oplevelser, som du kan prøve, nu hvor skiferien er udskiftet med et besøg i Smilets By.


 

Til lands og til vands

 

1

Start dagen med en tur på boardet, og måske et dyb i havet, inden du kan padle inden for og blive varmet igennem i saunaen.

Hvad: SUP-surf og sauna.

Pris: 500 kr.

Book her.

2

Hvis du følger med i Vild Med Dans, har du måske allerede luret, hvordan hofterne skal vrikke og ryggen rettes. Hvis ikke så er der håb endnu for, at du lærer det.

Hvad: Lær at danse med Let’s Dance.

Pris: 800 kr.

Book her.

3

Dykning er ikke kun en sommeraktivitet, og har du lyst til at udforske havet omkring Aarhus i vinterferien, tager en erfaren dykker dig med på tur.

Hvad: Prøvedyk.

Pris: 599 kr.

Book her.

4

Det blæser altid på havet, men har du alligevel lyst til en tur på vandet, så stig om bord i kanoen og sejl af sted på søerne, hvor vinden ikke bider så meget.

Hvad: En hyggelig dag i kano.

Pris: fra 595 kr.

Book her.


 

Ud i det blå

 

1

I hverdagen ser man sjældent byens skyggesider, når man farer fra A til B. Brug et par timer i vinterferien på at høre, hvordan Aarhus også kan være.

Hvad: Guidet tur med en hjemløs.

Pris: 99 kr.

Book her.

2

Aarhusbugten gemmer på mange historier og skjulte skatte. Sejl i kølvandet på vikingerne og hør, hvordan Aros blev til Aarhus.

Hvad: Eventyr på Aarhusbugten.

Pris: 399 kr.

Book her.

3

Det kan godt være, at du har boet i Aarhus i mange år, men hvor godt kender du egentlig din egen by, de små skæve historier og hemmelige steder?

Hvad: Aarhus Culture Walk.

Pris: 150 kr.

Book her.

4

2. Verdenskrig satte sine spor alle steder, og heller ikke Aarhus gik fri. Derfor kan vi i dag finde historier og vragdele fra krigens tid på bunden af Aarhusbugten.

Hvad: 2. Verdenskrig fra RIB-båd.

Pris: 399 kr.

Book her.

 

 

 


 

Dårligt vejr? Bliv inde i varmen

 

1

Når vejret alligevel ikke indbyder til udendørsaktiviteter, kan man lige så godt rykke indenfor og forsøde tiden med et par hjemmelavede flødeboller.

Hvad: Flødebollekursus.

Pris: 299 kr.

Book her.

2

Det er svært ikke at komme uden om Njord Gin, som får stor anerkendelse for deres gentænkning af ginen. Lyng og havtorn er bare nogle af de nye ingredienser.

Hvad: Ginsmagning på Njord Gin Distillery.

Pris: 399 kr.

Book her.

3

Vintermånederne er hårde for huden, så bruger du vinterferien i Aarhus, skal du unde dig selv at lægge vejen forbi et af byens bedste spasteder.

Hvad: Spadag hos Helle Thorup.

Pris: 1.995 kr. (for 2 personer).

Book her.

4

Der er vin i glasset og maling på paletten, så det er kun fantasien, der sætter grænser for dine kreative evner på lærredet.

Hvad: Paint ‘n’ wine.

Pris: 399 kr.

Book her.


 

Hvad er der på menuen?

 

1

Det italienske køkken er fyldt med gode råvarer, der på trods af deres enkelhed indeholder en virkelig stor smag. Italien er nemlig meget andet end bolognese.

Hvad: Italienske klassikere hos Timm Vladimirs Køkken.

Pris: 945 kr.

Book her.

2

Cowboykaffen snurrer på bålet, og du skal selv på rov i naturens spisekammer efter vilde urter, men middagen er stadig gourmet på højt niveau.

Hvad: Vildmarksgourmet.

Pris: 675 kr.

Book her.

3

Café Hack deler bygninger med Aarhus Teater, og kunne restaurantens vægge tale, ville de fortælle om de skuespillere, der i tidens løb har spist der.

Hvad: Middag på Cafe Hack.

Pris: 1.229 kr. (for 2 personer).

Book her.

4

Spis dig gennem Aarhus i vinterferien og find ud af, hvad der sker på byens gastronomiske scene. På vej fra spisested til spisested krydres turen med fortællinger fra bylivet.

Hvad: Food walk.

Pris: 399 kr.

Book her.


 

Børn og barnlige sjæle

 

1

En ristet med det hele kan være super lækker, men hvorfor ikke kaste sig ud i at lave klassikeren fra bunden nu hvor det er vinterferie?

Hvad: Hotdogkursus hos Birks Køkken.

Pris: 449 kr.

Book her.

2

Europas største indendørs gokartbane finder du i Aarhus, og asfalten er klar til at blive testkørt af dig, der holder vinterferie i Aarhus.

Hvad: Kør gokart.

Pris: fra 120 kr.

Book her.

3

Når du er træt af at sidde foran computerskærmen, og i stedet gerne vil være en rigtig del af spillet, så er du klar til virtual reality.

Hvad: Virtual Reality hos Limitless.

Pris: 175 kr.

Book her.

4

DGI-Huset har en af Danmarks højeste klatrevægge, og har du styr på, hvordan du skal sætte hænder og fødder, kan du klatre hele vejen til toppen.

Hvad: Klatring i DGI-Huset.

Pris: 100 kr.

Book her.


 

Klar til vinterferie i Aarhus?

Er du klar til at holde vinterferie i Aarhus nu? Hvis du stadig ikke helt har fundet ud af, hvad du har lyst til at opleve i vinterferien, kan du gå på opdagelse i mange flere oplevelser i Aarhus her, så du kan finde nogle sjove aktiviteter, du kan prøve i din vinterferie.

Desuden har vi på DuGlemmerDetAldrig.dk samlet mere end 300 oplevelser fordelt over hele landet, så hvis du har mod på at vove dig uden for Aarhus i vinterferien, så venter der også oplevelser mange andre steder i landet. Du kan finde hele udvalget her.

Avatar