Vinkursus for begyndere og connoisseurs


i Inspiration, Mad

Har du styr på de rubinrøde dråber, når du skænker vin i glasset for middagsgæsterne, eller har du lige været forbi Google og få et online-vinkursus, for at få styr på de overordnede linjer, inden det ringede på døren?

Hører du til den sidste type, kunne det godt tyde på, at din viden om vin, kunne bruge et brush up på et vinkursus. Så kan du komme i dybden med, hvilke noter, aromaer og farver, du skal holde øje med, og samtidig smage dig vej gennem ”pensum”.Vi har samlet en god håndfuld vinkurser og smagninger rundt omkring i Danmark, så nu har du ingen undskyldninger for ikke at agere sommelier for vennerne næste gang, du inviterer på middag.

 

Vinsmagning hos Alletiders Vin

vinsmagning aalborg

Hos Alletiders Vin er det ikke supermarkedet klassikere, der skal smages på, for de vil gerne præsentere nogle vine for dig, som du ikke lige støder på i hverdagen. Alletiders Vin propper flasker op fra hele verden så næsten lige gyldigt, hvilken drue, du bedst kan lide, burde du finde en favorit i løbet af aftenen.

Tag på vinkursus i Aalborg her.

 

Vinsmagning hos Kjær & Sommerfeldt

vinkursus kjær sommerfeldt

Kjær & Sommerfeldt har solgt vin siden 1875, og de formår at formidle ikke bare vinenes nuancer og smage men også Kjær & Sommerfeldts sjæl og historie, der er så tæt forbundet med vinene. Kjær & Sommerfeldt er specialiseret i Bordeaux-vine, men har som Københavns ældste vinhandel, udviklet sortimentet til at omfatte mere end 45 partnere fra hele verden, som kan levere de bedste vine serveret i Kjær & Sommerfeldts historiske rammer.

Tag på vinkursus i Aarhus eller København her.

 

Italiensk vinsmagning hos Eataly

italiensk vinsmagning

Eataly giver dig en rundvisning i de italienske vine, og forklarer, hvordan geografi og klima har indflydelse på, hvordan vinen smager. Hos Eataly er den italienske parole om, at livet er for godt til ikke at spise og drikke godt, mottoet, der sætter dagsordenen, for som navnet antyder – sammensætningen af Eat og Italy – er Eataly det helt rigtige sted at tage en bid af Italien.

Tag på vinkursus i København her.

 

Minivinsmagning hos Smagførst

vinsmagning smagførst

Smagførst samler nørderne – men på den fede måde! For her har hver medarbejder, hver deres interesse inden for et felt, som de fordyber sig i og nørder. Derfor er de godt rustede til at dele deres viden og begejstring for vin (eller gin og rom), og klæde dig godt på, så du også får lyst til at smage og nørde dig videre i vinens verden.

Tag på vinkursus i Aarhus her.

 

Paint ’n’ Wine

Studentergave til hende - Paint 'n Wine

Måske har du en Monet i maven uden at være klar over det? Paint ’n’ wine giver kunstneren i dig frit spil med pensler, lærred og tre glas vin on the side. Du får lov til at slå dig løs med vennerne eller kæresten i et par timer, mens I drikker god vin, lytter til hyggelig musik og udfolder jer kreativt med penselstrøgene.

Tag på vinkursus i København og Aarhus her.

 

Vinsmagning på Fakkelgaarden

vinkursus fakkelgaarden

Fakkelgaarden er kendt af de fleste, og ligger som en anmelderrost milepæl i det gastronomiske landskab, med en overdådig udsigt over Flensborg Fjord. Skal du med til vinsmagning på Fakkelgaarden, kommer fjordudsigten ikke til sin ret, for du skal dybt ned i Fakkelgaardens vinkælder, hvor både de europæiske og oversøiske vine ligger. Men fortvivl ej, selvom smagningen foregår i vinkælderen, kan du ikke undgå at blive henført til vinmarkerne rundt omkring i hele verden.

Tag på vinkursus i Kruså her.

 

Wine ’n’ dine med fransk vinbonde

wine and dine

I udkanten af Bordeaux-regionen laver den dansk-franske vinbonde Jon Capoul sine økologiske vine. Når han ikke går rundt i vinmarkerne, tager han turen til København for at præsentere sine vine, og for at fortælle historien om, hvordan det er at være økologisk vinbonde, få jord under neglene og udvikle de bedste vine. Under smagningen får du serveret en klassisk, fransk simreret – Daube – hvor oksekødet har simret i rødvin en times tid.

Tag på vinkursus i København her.

 

Champagne- og macaronsmagning i København

champagnesmagning

Champagne er en af de mousserende vine, som de fleste har et godt forhold til. Men selv inden for champagner er der forskel på, hvordan de skal drikkes, og til hvad de skal drikkes. Brut, Doux, Sec eller Demi Sec – ja, der er mange ting, der skal være styr på, inden den rigtige flaske kan poppes på det rigtige tidspunkt. Under smagningen bliver der serveret macarons, og du vil både blive præsenteret for de klassiske, søde macarons, men også macaroneksperimenter fra det salte køkken, hvor røget laks, gedeost og foie grais er en del af opskriften.

Tag på vinkursus i København her.

 

Tag på vinkursus

Vi håber, at du har fundet noget inspiration på listen her, og har fået lyst til at dykke ned i vinens verden, hvad enten det er den røde, hvide eller mousserende vin, der har vundet dit hjerte.

Har du lyst til flere smagninger, kan du se vores udvalg her.

 

Vinkursus for begyndere og connoisseurs
5 (100%) 1 vote

Christine Granild
Jeg hedder Christine, og det er mig, der sætter ord på alle oplevelserne. Når jeg ikke tryller ved tastaturet, har jeg fingrene dybt begravet i den jyske muld hjemme i køkkenhaven eller også er jeg på vej ud på eventyr et sted i verden.