Ting du kan lave i efterårsferien


i Inspiration

Regnen trommer mod ruden, det blæser, og dagene kan godt blive lange, når man ikke kan komme ud i solen. Derfor har vi samlet nogle ting, du kan lave i efterårsferien, så du ikke kommer til at tænke over, at der er længe til, sommeren kommer retur.

På listen har vi samlet et par getaways til dig, der trænger til at komme lidt længere væk i efterårsferien, og ellers er listen proppet med hyggelige ting, du kan lave indendørs. Selvfølgelig er der også et par ting, du kan lave under åben himmel, for det kan jo være, at efterårsferien bliver fyldt med sol, og så er det bare med at få hue og vanter på og komme ud for at nyde det.

God efterårsferie!

 

Ystad Saltsjöbad

Efteråret er den tid, hvor mange søger syd på for at få den sidste sol og varme, inden vinteren for alvor lægger sig som en kold dyne omkring os. Vejret i Sverige er helt sikkert meget lig det danske, men åbner du dørene til Ystad Saltsjöbad, er der varmt og godt. Brug tid i spaafdelingen, og bliv varmet godt igennem, eller læg dig med et magasin eller en god bog i loungeafdelingen og nyd udsigten over Østersøen. Du kan også vælge at trodse efterårsvejret udenfor og gå en tur langs havet, der ligger kun tyve meter fra hotellet, og bagefter sætte dig ved pejsen og bestille noget varmt at drikke – så er efteråret slet ikke så slemt.

Læs mere om opholdet her.

 

Macaronkursus med fransk dessertkok

macaronkursus

De små, søde, sprøde, franske kager er en klassiker, og det er de jo netop fordi, de er så lækre at sætte tænderne i. Desværre kan de også godt være lidt drilske, så hvis du vil have stemningen fra Paris’ snørklede gader hjem i stuen en regnfuld efterårsdag, kan du jo starte med at lægge vejen forbi Frederic Terribles køkken. Han har 20 års erfaring som dessertkok, og har været forbi både Falsled Kro og Nimb, så han har helt styr på, hvordan macarons skal laves, når han viser dig, hvordan du skal gribe de forskellige stadier i bagningen an. Har du fået mod på mere bagning, kan du jo invitere vennerne på en omgang ”bagedyst” i løbet af efterårsferien og mon ikke, at du løber med titlen som mesterbager, hvis der skal laves macarons?

Læs mere om kurset her.

 

Sort sol i Sønderjylland

Når fuglene letter fra marker, grene og tagrygge for at samle sig i store flokke, så ved man, at efteråret er i gang. Sort sol er et sikkert efterårstegn, for her samles stærene i kæmpe flokke på op til 1 million fugle, som flakser rundt i skumringen, inden de går til ro. Det er et helt særligt syn at se de store flokke flyve omkring på himlen, så solnedgangen næsten bliver væk i formationerne, og selvom du ikke synes, du er den store natur- og fulgeentusiast, er det svært ikke at lade sig rive med af synet. Guiden, der tager dig med på turen ud i den sønderjyske marsk, vil fortælle om området og dyrelivet, mens I søger efter det sted, hvor stærene vil overnatte.

Læs mere om naturoplevelsen her.

 

Klippeklatring hos Bornholms Ourdoorcenter

Det eneste sted i Danmark du kan klatre på klipper, det er på Bornholm. Er du nybegynder, kan de bornholmske klippevægge være et godt sted at begynde, for mange af klipperne er lodrette, og du får derfor hurtigt en fornemmelse for, hvad det vil sige at klatre. Til de garvede eller øvede klatretyper, har Bornholm selvfølgelig også klippevægge, som kan give udfordring og sved på panden. Klatring er nemlig en sportsgren, som kan tilpasses alder og niveau på stedet, og det er derfor en god aktivitet til børnefamilien, der har lyst til at bruge noget energi uden for i efterårsluften.

Læs mere om klippeklatring på Bornholm her.

 

Malekursus i Aarhus

malekursus i aarhus

Efteråret er kendt for at indeholde nogle kolde dage, hvor mørket tidligt sænker sig over landet, og hvor regn og blæst gør sit for at holde os indendørs. På de dage er det altid hyggeligt med en indendørs aktivitet, så hvad med at finde farverne og penslerne frem? Det betyder ikke så meget, hvilket kunstnerisk niveau du er på, om du er nybegynder eller har malet i mange år, for på malekurset bliver du hjulpet og guidet på lige præcis det niveau, du er på. Giv efteråret farver på, drik en kop kaffe og få en snak med andre glade malere.

Læs mere om malekurset her.

 

Kanalrundfart i København

kanalrundfart københavn

Du kender sikkert godt de klassiske kanalbåde, som sejler rundt i Københavns kanaler, mens guiderne fortæller om Den Lille Havfrue, Operaen, Nyhavn og alle de andre seværdigheder, som byen byder på. Det er dog ikke nogen helt almindelig kanalrundfart, du kan komme på her, for godt nok kommer du rundt til de kendte ”must sees”, men du får også et glas rosévin serveret, mens København glider forbi. Kaptajnen fortæller anekdoter om byen og seværdighederne, og hvis du samler venner og familie, er I hurtigt klar til en privat kanalrundfart i København.

Læs mere om kanalrundfarten her.

 

Middag for 2 på Sdr. Bjert Kro

Sdr. Bjert Kro har eksisteret i mere end 160 år, og som mange andre kroer rundt omkring i landet, har den været byens faste holdepunkt. Her har man mødtes, når noget skulle fejres, eller hvis andre vigtige lejligheder bød sig. I dag er Sdr. Bjert Kro stadig et vigtigt samlingspunkt, men ikke kun for byens beboere, for rygtet har spredt sig til andre afkroge: man spiser godt på Sdr. Bjert Kro. Derfor kommer folk gerne langvejs fra, for at få god mad og vin og måske endda en overnatning efterfølgende, så man ikke skal køre hjem samme aften. Menukortet er ikke fast på Sdr. Bjert Kro, men skifter efter, hvilken af de 4 kokke, der udtænker menuen netop den dag, så du kan roligt spise på kroen mere end én gang, for det er aldrig til at vide, hvad aftenens menu bliver.

Læs mere om middagen på Sdr. Bjert Kro her.

 

All-you-can-eat-chokoladesmagning

all you can eat chokolade

Det lyder næsten for godt til at være sandt: all-you-can-eat-chokoladesmagning! Men den er god nok. Hos Søberg Chokolade ved de nemlig godt, at ét stykke chokolade ikke er nok til at tilfredsstille den søde tand. Hvis du så samtidig har de studier i baghovedet, som siger, at chokolade er sundt, så gælder det vist om at spise for et par dage. For sundhedens skyld vel at mærke. Søberg Chokolade finde de bedste chokolader frem, så der både er ren chokolade og fyldte chokolader, og når du ikke kan spise mere chokolade, er der også karameller og lakridser, som du kan fortsætte med. Faktisk serveres der mellem 40 og 50 forskellige slags søde sager så mon ikke, at aftensmaden bare skal være lidt let?

Læs mere om chokoladesmagningen her.

 

Spaophold på Hotel Thinggaard

thinggaard

Hotel Thinggaard er næsten placeret i Nationalpark Thy, så det er oplagt at pakke gåskoene og bruge en time eller to på at gå ture i nationalparken. Skinner solen, sådan som den kan gøre på de gode efterårsdage, kan du være heldig at se dyr, der græsser, men er efteråret mere til den regnfulde side, vil det bare føles dobbelt så godt at sænke sig ned i spaen. Sydthy Kurbad har blandt andet et massagebassin, der er placeret under en stjernehimmel og en vildmarkssauna, der står på pæle, og hvor bunden er lavet af glas, så du kan se fiskene svømme rundt under dig. Efter en tur i saunaen er der middag på Hotel Thinggaard, og måske kan du nå en tur mere rundt i Nationalpark Thy, inden du kører hjem fra efterårsferien?

Læse mere om spaopholdet på Hotel Thinggaard her.

 

Ølsmagning hos Braunstein

braunstein ølsmagning

Historien om bryggeriet og destilleriet Braunstein begynder med de to Braunstein-brødre, der på en fisketur til Skotland finder ud af, at de vil destillere whisky hjemme i Køge. Da først idéen havde bidt sig fast, var der ikke nogen vej udenom, og i dag har mikrobryggeriet mange priser på cv’et. Ølsmagningen starter med en rundvisning på bryggeriet, hvor der fortælles om håndværket bag ølbrygningen, og de forskellige bryggemetoder – for hvordan laver man egentlig en god øl? Efter rundvisningen skal der smages på 5 forskellige øl, og får du lyst til en grillpølse, er grillen tændt, så den værste sult også kan blive stillet.

Læs mere om ølsmagningen hos Braunstein her.

 

Hvilke ting skal du lave i efterårsferien?

Fandt du nogle ting, du kan lave i efterårsferien? Ellers har vi mange flere bud lige her. Der er både flere ophold, flere hyggelige indendørs aktiviteter og også en masse til dig, der søger action eller aktiviteter udendørs. Gå lidt på opdagelse og find så de ting, du kan lave i efterårsferien.

 

Ting du kan lave i efterårsferien
4.5 (90%) 2 votes

Christine Granild
Jeg hedder Christine, og det er mig, der sætter ord på alle oplevelserne. Når jeg ikke tryller ved tastaturet, har jeg fingrene dybt begravet i den jyske muld hjemme i køkkenhaven eller også er jeg på vej ud på eventyr et sted i verden.