Spil golf i Himmerland


i Guides, Inspiration, Ophold

I Himmerland samles golfspillerne, både de professionelle spillere, som deltager i internationale turneringer, og nybegynderne med de usikre slag. Den himmerlandske natur folder sig ud med en enorm variation i landskabet, og netop derfor tager mange turen hertil for at opleve de udfordrende golfbaner, hvor der er mulighed for at nyde udsigten over vandet på seasidebanerne, prøve kræfter med det kuperede terræn på andre baner eller tage en rolig dag på de bynære parkbaner.

 

Golf & gourmet

Når du tager til Himmerland for at spille golf, har du mulighed for at bo tæt på golfbanerne, så du kan kombinere en dag på greenen med andre aktiviteter. Golfbanerne i Himmerland ligger meget tæt på hinanden, og du kan derfor nemt prøve flere baner i løbet af dit besøg, lige som du også kan vælge at tage på et golfophold, hvor du virkelig kan fokusere på dit spil.

 

LÆS OGSÅ: Himmerlands Vestkyst – Oplev kontrasterne i Himmerland

 

Med til golflivet hører også de hyggelige timer med god mad i klubhuset før, under og efter spillet. Her kan du slå dig ned og nyde udsigten over banerne og området, mens du tager en pause med god mad eller afslutter dagen med noget koldt at drikke. Du kan også vælge at benytte nogle af de mange gourmettilbud, der er i Himmerland, hvor de lokale råvarer og specialiteter er med til at gøre et ophold med golf til noget særligt.

I Himmerland sættes den gode stemning og de spændende matches i centrum. I denne artikel guider vi dig til Himmerlands golfklubber, og giver dig forslag til, hvor du kan spise og bo under dit besøg.

 

Himmerland Golf & Spa Resort

Himmerland Golf & Spa Resort

Himmerland Golf & Spa Resort

 

Himmerland Golf & Spa Resort tilbyder dig ikke kun golfoplevelser på et internationalt niveau, men giver dig også mulighed for at tage familie og venner med til Nordjylland og bruge en weekend med naturoplevelser, spa og mange andre aktiviteter.

 

LÆS OGSÅ: Spaophold på Himmerland Golf & Spa Resort

 

Resortet er Nordjyllands største golfresort, og siden 2014 er turneringen PGA European Tour blevet afholdt her. Det skal dog ikke afholde nybegynderen fra at kunne få en god dag på banerne, for her kan både dem med højt og lavt handicap spille med.

 

Book mit golfophold

 

Backtee Course

På Backtee Course fremstår greens og bunkers så naturskabt som muligt, når du bevæger dig igennem banen, der byder på 5 forskellige tees og 18 huller. Gør et stop ved hul 16, der har et særligt ry og kendes under navnet Himmerland Hill.

 

Himmerland Hill er en svær udfordring, for her står du langt nede i forhold til greenen, og mange golfspillere beskriver det som at spille golfbolden op på taget af et højhus.

 

På Backtee Course afholdes turneringerne Made in Denmark og Challenge Tour, men mindre øvede golfspillere kan også sagtens være med her, da banen har en handicapbegrænsning på 40. Det tager cirka 4 ½ time at nå hele banen rundt.

 

Made in Denmark – En folkefest i Himmerland

Made in Denmark – En folkefest i Himmerland

Der blæser en særlig stemning gennem luften i Himmerland, når golfturneringen Made in Denmark tager på PGA European Tour. Turneringen spilles nemlig på Himmerland Golf & Spa Resorts Backtee Course, hvor særligt hul nummer 16, Himmerland Hill, samler tilskuerne på tribunen. Det er nemlig en udfordring af de helt store for golfspillerne, også selvom spillerne hører til blandt verdenseliten.

Hvert år samles op mod 90.000 gæster til en folkefest i Himmerland for at opleve golf i verdensklasse, når både danske og udenlandske stjerner kæmper om en samlet præmiesum på mere end 13 millioner kroner. Tag med til Himmerland og bliv en del af golffesten.

 

Garia Course

Garia Course er Himmerlands første golfbane, der blev anlagt for 30 år siden, og her har du mulighed for at bevæge dig rundt mellem morænebakkernes kuperinger og i et banelayout, der både byder på søer og vandløb, lige som de mange træer og buske også bidrager til spiloplevelsen.

 

Banen strækker sig over 18 huller og har en længde fra gul tee på 5.377 meter og fra rød tee på 4.677 meter. Det tager cirka 4 timer at spille banen færdig, og handicapbegrænsningen er 54.

 

Mad i klubben

Mad i klubben

 

På Himmerland Spa & Golf Resort finder du hele 3 restauranter med hvert deres gastronomiske afsæt. I The Brasserie får du klassisk, dansk bistromad som stegt rødspætte eller lune tarteletter, men er du mere til fransk-nordisk gastronomi, får du sådan en gourmetoplevelse på Restaurant P.O.L.O., hvor de lokale råvarer er udgangspunktet for menuen. Er du træt i benene efter en lang dag på golfbanen, venter en uformel og afslappende aften på resortets pub og sportsbar Backstage at Bobby’s.

 

Mad i klubben

Mad i klubben

 

Løgstør Golfklub

Løgstør Golfklub

Løgstør Golfklub

 

Løgstør Golfklub ligger helt ned til Limfjorden og Frederiks den VII’s Kanal, og fra hele baneanlægget har du udsigt over fjorden. Det giver dig en fantastisk naturoplevelse, når du bevæger dig rundt på banerne. Samtidig ligger golfbanen tæt på byen, så du har mulighed for at benytte dig af Løgstørs tilbud på vej til eller fra golfklubben.

 

Seaside Golfbane

Seaside Golfbane er en 18-hullers bane, der ligger lige ned til Limfjorden. Banens layout byder på et kuperet terræn med udsigt over fjorden fra alle banens huller, og du har derfor rig mulighed for at stoppe op og nyde udsigten undervejs.

Golfbanens længde er fra rød tee 4.910 meter og fra gul tee 5.825 meter, og hele turen rundt kan du møde udfordringer, der stiller krav til dit course management. Især er banens beliggenhed ved Limfjorden en udfordrende faktor, for vinden spiller ofte en afgørende rolle, når slagene skal slås.

 

Mad i klubben

Mad i klubben

 

Kombiner en dag på golfbanen med en hyggelig pause i Løgstør Golfklub, hvor du kan købe øl, vand, vin og kaffe. Der er ikke nogen restaurant tilknyttet klubben, men der kan ved grupper på mere end 10 personer bestilles mad udefra, så dagen kan afsluttes med varme retter, buffet eller smørrebrød.

 

Mad i klubben

Mad i klubben

 

Aars Golfklub

Aars Golfklub

Aars Golfklub

 

Aars Golfklub er placeret i den grønne himmerlandske natur, der med sin store variation både giver dig spændende udfordringer på banen og en fin dag i naturen. Når du bevæger dig rundt på greenen, har du udsigt til marker og søer samtidig med, at du bevarer et view ind over Aars. Efter en dag på golfbanen kan du besøge Aars og opleve livet i den hyggelige by.

 

18-hullers golfbane

Den 18-hullers golfbane i Aars har et let kuperet terræn, hvor søer, skov, åbne vidder og grønne fairways er en del af banen. Course management er nøglen til at få en god oplevelse, men banen tilbyder udfordringer til alle uanset niveauet. Turen rundt på golfbanen er ikke fysisk krævende, og de fleste vender glade og tilfredse tilbage til klubhuset med en fornuftig score.

 

Mad i klubben

Mad i klubben

 

I Aars Golfklub kan du bruge mange timer på greenen, men får du brug for en pause, kan du holde den i klubhuset. Her kan du købe øl, vin, vand og kaffe. Der er ikke en restaurant tilknyttet klubben, men ved grupper på mere end 10 personer, er det muligt at få bestilt mad udefra, så dagen kan afsluttes med en lækker bid mad.

 

Mad i klubben

Mad i klubben

 

Hvalpsund Golf Club

Hvalpsund Golf Club

Hvalpsund Golf Club

 

Hvalpsund Golf Club ligger på Louns halvøen og hører til blandt de nyere golfklubber i Nordjylland, selvom klubben faktisk kan fejre 10-års jubilæum. Når du bevæger dig rundt på golfbanen, vil du næsten på hele ruten have udsigt til Louns sø og Limfjorden, men terrænet tager dig også med ind i en tæt plantage.

Golfklubben ligger tæt på havnen og efter en dag med golf, kan du opleve det hyggelige havnemiljø eller gå en tur langs stranden. Du kan også benytte dig af nogle af mange kulturtilbud i oplandet, hvis der er tid til mere.

 

LÆS OGSÅ: Golfophold & gourmet på Hvalpsund Færgekro

 

18-hullers golfbane

På denne 18-hullers mesterskabsbane får du udfordringer i et let kuperet terræn med et varieret banelayout, der er præget af seaside views, skov, parkområde og drilske bunkers. Foruden de mange udfordringer, hvor alle golfspillere uanset niveau kan bruge mange timer sammen, giver golfbanen dig også smukke udsigtspunkter over området. Er du på tur med familien eller firmaet, er denne golfbane et oplagt besøgsmål.

 

Mad i klubben

Mad i klubben

 

Klubhuset i Hvalpsund Golf Club ligger højt placeret og har derfor panoramaudsigt over Louns Sø og golfbanerne, og du kan blandt andet nyde udsigten fra den store terrasse. Her afslutter mange en dag på golfbanen med god mad i godt selskab.

 

Mad i klubben

Mad i klubben

 

På gensyn på greenen

Tag på en hyggelig tur til Himmerland og oplev nogle af landets bedste golfbaner kombineret med lækre, lokale smagsoplevelser. Har du lyst til at opleve Himmerlands mange muligheder uden for golfbanen, kan du se vores anbefalinger til gode spisesteder og kulturseværdigheder i området her.

 

Rigtig god fornøjelse – og på gensyn på greenen.

 

Avatar
Jeg hedder Christine, og det er mig, der sætter ord på alle oplevelserne. Når jeg ikke tryller ved tastaturet, har jeg fingrene dybt begravet i den jyske muld hjemme i køkkenhaven eller også er jeg på vej ud på eventyr et sted i verden.