Spaophold på Sjælland


i Guides, Ophold, Spa

Hvor tit pakker du kameraet ned, når du skal på spaophold?

Nej, det tænkte vi nok: ikke særligt tit. Badetøj og en god bog måske men ikke et kamera. Vil du imidlertid være en del af tidens hotteste trend, skal du pakke kameraet ned, når du tager på spaophold på Sjælland, for det er nemlig på Sjælland, at du finder nogle af Danmarks mest instagrammede seværdigheder og spahoteller. Derfor, hvis du vil være en del af den nye billedtrend, skal du gribe kameraet og begynde at knipse løs, mens du hygger dig i spaen.

 

→ Book et spaophold på Sjælland her ←

 

spaophold på sjælland

Kontrasten mellem det varme vand & den kølige luft er vanedannende.

Men du kan jo ikke bare tage billeder af, hvad som helst – det skal gøres med stil! Så derfor guider vi dig i den rigtige retning, så du ved, hvor du skal hive kameraet frem, og hvor du nok bare skal lade det ligge i tasken. Helt i tidens ånd skal vi nu se på spaophold på Sjælland gennem en kameralinse.

 

På spaophold gennem en kameralinse

spaophold på sjælland

Sommerdag på stranden foran spahotellet.

Før du går i gang med at knipse dig igennem et spaophold på Sjælland, er det godt lige at have styr på basics. Det er jo ikke fordi, at krøllede håndklæder og en tom shampooflaske siger særligt meget om, hvilket spaophold, du er på.

Det gælder om at indfange spahotellets stemning, de hyggelige øjeblikke og gode vinkler. Hvordan kan du vise folk, at du er på et romantisk spaophold på Sjælland og ikke i Jylland? Hvordan kan du vise, at du er på et luksus spaophold på Sjælland og ikke på Fyn?

 

LÆS OGSÅ: Spaophold i Jylland

 

Det kan du ved at finde ting og steder, der karakteriserer Sjælland og naturligvis det spa- og kurophold på Sjælland, som du er på. Nedenunder skal vi nu se nærmere på 4 spaophold på Sjælland fra den helt rigtige vinkel.

 

LÆS OGSÅ: Lyset, vandet & naturen – Guide til Nordens bedste spahoteller

 

Luksus spaophold på Sjælland

Få inspiration til dit næste spaophold på Sjælland herunder.

 

Marienlyst Strandhotel har #nordicvibes

På Marienlyst Strandhotel søger kameralinsen mod de klassiske, nordiske nuancer af blå. For selvom strandhotellet har ligget med soklerne i Øresund siden 1861 og spejlet sin hvide facade i de azurblå bølger, så er Marienlyst Strandhotel et af de mest fotograferede spahoteller, som du kan finde på Sjælland. Stedet emmer af den nordiske følelse, hvor lyset og vandet får lov til at fylde på hver en kvadratmeter.

 

Læs mere

 

4 ting til din Instagram

📸 1. Udsigten fra spaterrassen

spaterrassen marienlyst strandhotel

Brug hashtags som: #wellness #marienlyststrandhotel #jegbaderkunispeedos

(Foto: instagram.com/marienlyststrandhotel)

Fra panoramapoolen på spaterrassen er der et uforstyrret view over Øresund, der strækker sig i en uendelighed mod horisonten. Det opvarmede vand holder dig varm, mens den kølige vind sender en frisk brise mod dit ansigt, så kontrasterne virkelig kan mærkes.

 

📸 2. Selfie i havsaunaen

saunaen marienlyst strandhotel

Brug hashtags som: #udsigtoveroresund #sauna #hotsomnik&jay

Det er ikke mange steder, du ikke har havudsigt, når du tager på spaophold på Marienlyst Strandhotel. Fra saunaen er der direkte udsigt over Øresund og afhængig af årstiden, kan du få skiftende naturoplevelser. Om vinteren et frostklart view, om sommeren hvide toppe på de skvulpende bølger.

 

📸 3. Avocadomadden

marienlyst strandhotel gourmet

Brug hashtags som: #gourmet #nynordiskmad #megetmindreavocadomad

Det er svært at åbne Instagram uden at se madbilleder, for lækre madbilleder og især avocadomadder er i høj kurs på mediet. På Marienlyst Strandhotel serveres der elegante anretninger i brasseriet og restauranten, som du ikke må snyde dit kamera for at skyde et billede af – også selvom avocadomaden ikke er på menuen. Til gengæld er retterne smukt anrettet, farverne nøje afstemt og smagen ikke til at sætte en finger på – med andre ord; det kan ikke gå helt galt.

 

📸 4. Kongens Kronborg

udsigt til kronborg marienlyst strandhotel

Brug hashtags som: #kronborg #tobeornottobe #sandiskoeneeftergåturen

(Foto: instagram.com/marienlyststrandhotel)

Når du tager på spaophold på Sjælland, kan du ikke komme uden om, at der er nogle ting, der er mere populære at forevige på Instagram end andre. Kronborg er én af dem. Faktisk er Kronborg så populær, at det er den 2. mest instagrammede attraktion i Danmark. Så hvor heldig har du lov til at være? Fra Marienlyst Strandhotel har du nemlig udsigt til Kronborg, og har du lyst til at komme helt tæt på slottet, ligger det endda i gåafstand fra strandhotellet.

 

Mere luksus spaophold på Sjælland

Vi fortsætter turen og sætter kurs mod flere spaophold på Sjælland, hvor du får luksus og afslapning i særklasse.

 

Kurhotel Skodsborg er #nordiclifestyle

Med Dyrehavens grønne skove på den ene side og Øresunds blå bølgeblink på den anden side, vokser Kurhotel Skodsborg frem som en oase midt i naturen. Det er ikke svært at forstå, hvorfor Kong Frederik VII netop købte Skodsborg som sit sommerhus i 1857, og brugte hver en sommer her sammen med din kone Grevinde Danner. Her er det nemlig umuligt ikke bare at overgive sig til naturen, spejde ud over havet eller falde i staver foran de store vinduer, som solens varme stråler falder ind igennem.

 

Læs mere

 

4 ting til din Instagram

📸 1. Spa med dæmpet belysning

kurhotel skodsborg

Brug hashtags som: #spalife #kurhotelskodsborg #aftenlys

Når solen synker i Øresund og smører de røde farver ud på himlen, trækker lyset sig stille tilbage. Der bliver mere stille. Sådan er det også i spaen, hvor du kan afslutte dagen med et dyp før middagen eller inden hovedet rammer puden.

 

📸 2. Hygge ved pejsen

kurhotel skodsborg

Brug hashtags som: #afslapning #indendørshygge #kaffeogkage

På de kolde dage, hvor blæsten rusker i trækronerne udenfor, knitrer ilden i pejsen på Kurhotel Skodsborg. Læn dig tilbage i de bløde stole, læs i en god bog eller find et magasin, du kan slappe af med, mens du drikker en varm kop kaffe eller bestiller et stykke kage. Bare fordi, det er hyggeligt.

 

📸 3. Havdyp

kurhotel-skodsborg

Brug hashtags som: #nordiclife #friskstartpådagen #jeghåberdehartændtsaunaen

Der er ikke mange skridt fra Kurhotel Skodsborg til Øresund, og har du lyst, kan du i løbet af dit spaophold tage turen til stranden for at svømme i havet. Er du modig, og hopper du i bølgerne om vinteren, er det heldigt, at saunaen venter på dig som en varm belønning. Mange af gæsterne vælger at begynde dagen med et havdyp, og det er da også en forfriskende måde at samle appetit til morgenmaden på.

 

📸 4. Afslapning i spaen

kurhotel skodsborg

Brug hashtags som: #nordicvibes #relax #tageraldrighjem

I spaafdelingen finder du 16 forskellige faciliteter, som du frit kan bruge. Her kan du slappe af i saltgrotten og den udendørs jacuzzi, lige som du også kan bruge tiden i soft sauna eller på rasul. Mulighederne er mange, og du skal nok afsætte god tid til at få oplevet det hele.

 

Romantisk spaophold på Sjælland

Kombiner dit spaophold på Sjælland med lidt romantik og inviter din partner med på et ophold, der giver jer en pause fra hverdagen. Her har I god tid til at snakke om alle de små og store ting, der ikke altid bliver tid til, når job og fritidsinteresserer skal passes.

 

Kragerup Gods er #herregårdsliv

Omgivelserne på Kragerup Gods kaster lange skygger tilbage i historien men ikke på en støvet og trist måde, for det er en spændende historie, der omgærder Kragerup Gods. Godset tykke mure kan dateres tilbage til 1610, og tæller man 8. generationer frem, vil man se, at det er den samme slægt, der har boet på herregården siden dengang. Det er familien Dinesen, der driver Kragerup Gods, og hvis du synes, at navnet lyder bekendt, er det nok fordi, at Karen Blixen er en del af familien.

 

Læs mere

 

4 ting til din Instagram

📸 1. Suget i maven

kragerup gods

Brug hashtags som: #gohigh #erderikkelidtlangtned #dontlookdown

Der er ikke meget spaophold på Sjælland over dette forslag, men når du nu har muligheden for at opleve Danmarks første klatrepark i trætoppene, så skal du næsten kigge forbi. Klatrebanen hedder Go High, og det er egentlig en rammende beskrivelse for fra de 28 meters højde, som banen svinger sig op i, kan du på en klar dag se broen mellem Sjælland og Fyn. Det er da helt sikkert en udsigt, som er et billede værdigt.

 

📸 2. Kølig hvidvin på terrassen

go high kragerup gods

Brug hashtags som: #sunshine #kuntilkanten #kragerupgods

Parken, skoven og i det hele taget naturen omkring Kragerup Gods er i en liga for sig. I sommermånederne skaber de grønne trækroner en varm kontrast til godsets hvide mure, der strækker sig mod himlen, og er det sådan en dag, du tager på spaophold, skal du sætte dig på terrassen, nyde udsigten og drikke et glas vin eller to med din rejsemakker.

 

📸 3. Afslapning i spaafdelingen

spa og wellness kragerup gods

Brug hashtags som: #jacuzzi #afslapning #fedtmandspa

De rå murstensvægge skaber et majestætisk look i lokalet, mens lyset glider ind gennem de mange, sprossede vinduer og bryder vandspejlet i poolen ved at skabe små krusninger i overfladen. Der er stille i rummet, og kun lyden fra vandet kan høres. Her er der intet andet på programmet end ro og velvære.

 

📸 4. Te i stuerne

kragerup gods

Brug hashtags som: #herregårdsliv #temedblixen #worklifebalance

På de smarte caféer i København bliver der dagligt taget hundredvis af billeder, hvor kaffekoppen er anrettet perfekt ved siden af et par småkager, så alle kan se, at nu er det hyggetid. På Kragerup Gods serveres der te, kaffe og hjemmebagt kage i de selv samme stuer, som Karen Blixen har drukket te og konverseret med resten af Dinesenfamilien i. Nyd teen som den er eller læs Vinter-Eventyr imens.

 

Spa- og wellnessophold på Sjælland, næsten

Okay, det næste spaophold falder vist ikke helt ind under kategorien “spa- og wellnessophold på Sjælland”, for faktisk ligger spahotellet i Sverige. Det skal dog med på listen alligevel for fra København til spahimlen i Sverige, er der kun en køretur på 1 time.

 

Ystad Saltsjöbad er #closetocopenhagen

Et ophold på Ystad Saltsjöbad falder næppe ind i kategorien spaophold på Sjælland, men turen til Ystad fra København kan tilbagelægges på under 1 time, så det kan næsten ikke komme tættere på, hvis altså, at du har lyst til et luksus spaophold. Skulle det ske, at køreturen har udmattet dig totalt, kan du hurtigt få genopladet batterierne på Ystad Saltsjöbad, der har vundet mange priser for deres spaafdeling.

 

Læs mere

 

4 ting til din Instagram

📸 1. Udsigt over Øresund

udsigt ystad saltsjöbad

Brug hashtags som: #ystadsaltsjobad #seaview #iamonfire

I loungen åbenbarer de store panoramavinduer et fantastisk view over Øresund, der ligger nogle få meter fra spahotellet. Inden for knitrer ilden i pejsen, så du ikke bliver kold efter et par timer i spaen, og du kan derfor lægge dig til rette i de store daybeds, som står i rummet. Drik en kop kaffe, læs et magasin og glem endelig ikke at forevige udsigten over Øresund.

 

📸 2. Cocktails ved poolkanten

ystad saltsjöbad

Brug hashtags som: #spalife #relax #bedreendköttbullar

(Foto: instagram.com/ystadsaltsjobad)

Stik fødderne i poolen, læn dig tilbage og bestil din yndlingscocktail. Gin & Tonic, Aperol Spritz eller måske noget helt tredje. Bartenderen shaker og rører lige det, du har brug for, mens du kan putte dig i badekåben eller tage en svømmetur i poolen, mens du venter på, at din drink bliver færdig. Det kan godt være, at du kun er 1 times kørsel fra København, men følelsen af at være langt væk hjemmefra, indtræffer lige der.

 

📸 3. The Creek Experience

spaen ystad saltsjöbad

Brug hashtags som: #thecreekexperience #duckface #fordiliveterforkorttilatladevære

The Creek Experience er den ultimative spaoplevelse, som er inspireret af sparitualer fra hele verden, og som inkluderer både Hamam og Rasul. Stemningen er eksotisk, og indretningen varierer og understøtter fra start til slut den helhedsoplevelse, som du går igennem. Tager du en selfie før og efter, at du prøver The Creek Experience, vil du helt sikkert kunne se forskel.

 

📸 4. Øresundsbroen

øresundsbroen

Brug hashtags som: #oresundsbroen #heyasverige #vardetenelg

Øresundsbroen er den 4. mest instagrammede attraktion i Sverige. Om det primært er danskerne, der fotograferer broen, når de krydser landegrænserne, melder historien ikke noget om, men derimod kan vi udlede, at det er et must at tage et billede af Øresundsbroen, når du triller over.

 

LÆS OGSÅ: Spaophold i Sydsverige

 

Et afslappende spaophold på Sjælland

Afslapning på et spaophold.

Føler du dig rustet til et spaophold på Sjælland? Når alt kommer til alt, behøver du jo ikke at bekymre dig om de perfekte instagrambilleder, de rigtige vinkler og de catchy hashtags, for et spaophold handler i bund og grund bare om at slappe af. Det handler om at hygge sig, spise god mad og forkæle sig selv med lækre spabehandlinger.

 

Tag billeder, hvis du har lyst og del dem gerne med os under #duglemmerdetaldrig – så ses vi i æteren!

 

Spa på Sjælland på Instagram

marienlyst strandhotel

Morgenmad på Marienlyst Strandhotel.
(Foto: instagram.com/marienlyststrandhotel)

Måske har du lagt mærke til det? At telefonerne altid sniger sig frem for at indkapsle et øjeblik, så oplevelsen kan blive forstærket og tages frem igen og igen som et fysisk minde. Måske har du også lagt mærke til det tegn, som altid følger billedet? Hashtagget, som gør, at du kan finde billeder, der befinder sig i samme kategori, som det billede du ser på.

 

LÆS OGSÅ: De bedste spaophold i Danmark

 

Instagram er et virtuelt fotoalbum, som du kan dele med hele verden, lige som du kan bladre i de andre brugeres billeder og lade dig inspirere til selv at komme ud for at opleve noget. Et spaophold på Sjælland måske. Instagram er en kilde til evig inspiration, som kan forstærke vores lyst til at opleve, og hvor vi selv kan dele billeder af vores egne oplevelser.

 

Del dine oplevelser med os

#duglemmerdetaldrig

 

Når vi deler vores oplevelser med hinanden, kan det give anledning til at vi kommer steder hen, hvor vi ellers ikke ville være endt. På den gode restaurant, den hyggelige café eller på det bedste kur- og spaophold på Sjælland.

 

Avatar
Jeg hedder Christine, og det er mig, der sætter ord på alle oplevelserne. Når jeg ikke tryller ved tastaturet, har jeg fingrene dybt begravet i den jyske muld hjemme i køkkenhaven eller også er jeg på vej ud på eventyr et sted i verden.