RUNAAR – en anderledes løbeklub


i Nyheder

Vi er stødt på et fedt løbefænomen i Aarhus, som vi gerne vil dele med vores læsere. Det er gratis, socialt, frivilligt baseret og har, på kun et halvt år, vokset sig fra at være en lille gruppe på fire løbere til nu at være oppe på mere end +80 løbere pr. gang. Vi blev nysgerrige efter at vide, hvad der driver værket og hvordan opnår man så stort engagement på så kort tid.

RUNAAR

Af Søren Bisbo

Run for Aarhus startede i februar 2014 med det formål at skabe et løbefællesskab i Aarhus, hvor løb kan udvikle sig til andet end bare motion. RUNAAR er for alle og uanset hvilken løbeform du er i, tager vi imod dig med åbne arme. Vi er ikke professionelle løbere, men derimod helt almindelige mennesker, der bare gerne vil have lidt sved på panden, møde folk og skabe nye relationer.

Run

For at skabe et fællesskab har vi fra start lagt vægt på det sociale aspekt. Vi deltager i både seriøse og mindre seriøse løb, , vi fester, vi spiser, vi tager på ture og arrangerer en masse skæve og anderledes tiltag sammen.

Løb er en gratis glæde

Hele ideen til RUNAAR udsprang af en frustration over, at man, i hvert fald ikke i vores verden, skal betale penge for at løbe med andre. Løb er lig med frihed – og frihed skal man ikke give penge for – det har alle ret til.

Gratis løbeklub Run For Aarhus

Trods det, at der eksisterede mange løbeklubber i Aarhus, så vi et hul i markedet. Et hul som i den grad trængte til at blive fyldt ud med en urban løbeklub, hvor løbeglade Aarhusianere, uanset alder og form, uforpligtende kunne dukke op og løbe, netværke og skabe stærke tilhørsforhold til andre løbeentusiaster– uden at hive en krone op af lommen.

Fra fire til firs

Siden den dag i Februar, hvor regnen styrtede ned over blot 4 personer i M.P. Bruuns Gade, og dannede rammen for vores første løb, har interessen for at deltage i vores løbearrangementer været enorm. Vi er i gennemsnit 80 løbere om onsdagen til Wednesday Wheeze, hvor man har mulighed for at løbe 5-, 7,5- eller 10 km i forskellige pacegrupper, så alle kan være med. Vores rekord er 130 personer.

Vi har ca. 2000 likes på Facebook og 1000 følgere på Instagram. Selvom disse tal overgår vores forventninger og giver en indikation af, at vi gør noget rigtigt, så er det ikke det, der driver vores engagement og passion for RUNAAR. Det er den glæde og entusiasme, vi ser hos løberne, der gør det hele værd.

Stor mangfoldighed

Vi opnår en kæmpe stor tilfredsstillelse hver evig eneste gang vi kan se, at folk møder andre fra Aarhus til vores løb, som de ellers ikke ville have mødt nogen andre steder. Vi har efterhånden opbygget en stor og loyal skare af mennesker med forskellige baggrunde, interesser og kompetencer – heriblandt alt fra trommeslagere, jægerpiloter til folk i fine jakkesæt der arbejder hos store koncerner. Denne mangfoldighed er kernen i RUNAAR. Vi har opdaget hvor lidt der skal til for, at disse personligheder kan begynde at snakke sammen, udveksle tanker og ideer og i sidste ende skabe en eller anden form for relation til hinanden.

Vi har en fest

RUNAAR er sociale

RUNAAR er en bemærkelsesværdig klub, hvor vi hepper og skaber en fest når vi mødes. Vi klapper hinanden i mål hver gang vi er ude at løbe og i sådan en grad, at folk i M.P. Bruuns Gade kvitterer med et smil, et klap og et positivt tilråb, når de ser en stor flok i løbetøj foran Skt. Pauls Kirkeplads, hvor vi holder til. Vi gør meget ud af, at skabe en fest hver eneste gang, da det giver et vanvittigt kick. Du får et helt andet sus end på en helt normal onsdag hvor man selv trækker i løbeskoene for at komme ud og få nogle kilometer i benene. Det kick kan folk forvente at få hver gang de løber med os, foruden den mulighed, der ligger i at møde nye mennesker og opnå en større livsglæde i hjertet af Aarhus.

Vil du løbe med?

Det hele organiseres via vores Facebook og Instagram. Vi poster vores arrangementer på de digitale platforme og sådan kan man nemt og enkelt tilmelde sig et event og dukke op, hvis man har lyst. Vi har lige udvidet med mandagsløb og dermed får man mulighed for at løbe med RUNAAR tre gange i ugen.

Søren Bisbo
Jeg er 26 år og kandidatstuderende på uddannelsen Innovation Management, Aarhus Universitet. Ved siden af studierne spiller jeg, på deltid, professionel håndbold i Odder. Sammen med medstifter Jacob Halle og medarrangør Lærke Hjertensgaard organiserer jeg løb i RUNAAR.