Polterabend med stil – Aktiviteter og ideer

Vil I gerne undgå at holde en bøvet, kikset og uopfindsom polterabend for jeres ven eller veninde? Hvis ja, så skal I læse med her!

Vi har nemlig lavet en guide til, hvordan I holder en uforglemmelig polterabend. En polterabend med stil kunne man også kalde det. I guiden kan I finde sjove aktiviteter, idéer og gode råd til at holde den bedste polterabend for jeres ven eller veninde.

 

I guiden kan I læse om:

→ Aktiviteter og idéer for mænd

→ Aktiviteter og idéer for kvinder

→ Gratis aktiviteter og idéer til polterabend

→ Gør dagen sjovere med et polterabend tema

 


Spring direkte til vores udvalg af polterabend oplevelser

Hvis I af den ene eller anden grund ikke har tid til at læse guiden, men gerne vil se eksempler på sjove polterabend oplevelser med det samme, så er I velkommen til at hoppe direkte hen til vores samlede oplevelsesudvalg.

→ Hop til oplevelsesudvalget ←


 

Aktiviteter og idéer for mænd

En af gutterne skal giftes, så nu er det blevet tid til at planlægge en polterabend for ham fyldt med sjove oplevelser, skøre påfund – og nok også et par øl. Herunder har vi samlet nogle aktiviteter og idéer for mænd, der skal til at planlægge en polterabend.

 

Tag til ølsmagning

ølsmagning

I kan prøve ølsmagning flere steder i landet.

I Danmark er det yderst sjældent, at der bliver holdt en polterabend uden at drikke øl, men hvor bruge en hel dag på at tylle øl på gommen, så han ikke kan huske alle de fede ting, I har planlagt for ham? Hvis I gerne vil gøre øldrikkeriet en smule mere sofistikeret, kan I overveje at tage på en ølsmagning. På den måde får I stillet jeres tørst efter de gyldne dråber og gommen vil endda kunne fortælle bruden, hvad han har oplevet, når han kommer hjem igen.

 

Læs mere

 

Kør djævleræs

Are we talkin’ or are we racin’?

Vent lige lidt med at åbne den øl! For hvis I lige venter et par timer, så kan I starte dagen med at køre Djævleræs. Djævleræs er den perfekte polterabend aktivitet, hvis I elsker at køre ræs, konkurrere mod hinanden og ikke mindst have det sjovt. De mange støvskyer vil helt sikkert gøre jer tørre i halsen – og så har I jo en god undskyldning for at tage et smut til ølsmagning bagefter.

 

Læs mere

 

Fang aftensmaden til UV-jagt

undervandsjagt

Kan gommen selv fange sin aftensmad?

Hvis der ikke er stemning for at brænde benzin af, kan I overveje at tage på undervandsjagt. Dyk ned, fang fisk med harpun og overræk bruden de friskfangede fisk, når I afleverer gommen igen. Eller nej, den del må I hellere springe over… MEN at jage med harpun er super maskulint, hvis du spørger mig – og noget som helt sikkert vil bidrage til en god polterabend-stemning blandt gutterne.

 

Læs mere

 

Fisketur på Det Gule Rev

fisketur på det gule rev

Ohøj skipper! Er der bid?

Hvis I er en flok stærke søulke, der skal holde polterabend så tag da på en fisketur på Det Gule Rev. På fisketuren har I mulighed for at fange det bedste fra havet, og I kan både få torsk, havkat, lange, sej, pighaj og rødspætter på krogen. Her er der tale om en polterabend ide, der især henvender sig til gommen, der ELSKER at fiske.

 

Læs mere

 

LÆS OGSÅ: Planlæg den perfekte polterabend i Aalborg & Nordjylland

 

Prøv flyboard

flyboard

Er han modig nok til flyboard?

Hvis drengeflokken godt kunne trænge til at få et skud adrenalin og føle sig i live så prøv flyboard. Flyboard er en adrenalinoplevelse, hvor I kommer til at flyve 2-8 meter over vandet takket være en stor slange med jetdyser. Husk, I ikke må være berusede, når I prøver flyboard, så jeg taler af erfaring, når jeg anbefaler, at I planlægger denne aktivitet som noget af det første.

 

Læs mere

 

 

Aktiviteter & idéer for kvinder

Det kan godt kræve en del planlægning at få styr på hendes polterabend fra start til slut, for der skal jo findes nogle sjove aktiviteter, som dagen kan gå med. Aktiviteterne skal helst være nogle, som den kommende brud vil synes om, så hun for lige den polterabend, hun går og drømmer om.

 

LÆS OGSÅ: Polterabend for kvinder

 

Herunder har vi samlet nogle aktiviteter og idéer for kvinder, der skal til at planlægge en polterabend.

 

En dag på vandet med SUP-surf

sup surf

Udfordr hendes balanceevne med en aktiv polterabendoplevelse.

SUP surf

I løbet af de sidste par år er Stand Up Paddle surfing blevet ekstremt populært – og med god grund. Her er der nemlig tale om en sjov og udfordrende oplevelse, hvor I sagtens kan være flere af sted på samme tid. Perfekt som polterabend aktivitet for kvinder.

 

Læs mere

 

Vildmarksgourmet i naturen

vildmarksgourmet

Der er gourmetmad & naturoplevelser på programmet, hvis hendes polterabend bliver på Karpenhøj Naturcenter.

Hvis I virkelig er på udkig efter en unik polterabend ide, så skulle I prøve vildmarksgourmet i Mols Bjerge. I skal ikke forvente en dag med masser af knald på, men derimod får I en dag med masser af hygge og god mad i skønne omgivelser.

 

Læs mere

 

LÆS OGSÅ: Hvad skal man lave til polterabend i Aarhus?

 

En tur i GoBoat

go boat

Pak en madkurv med lækre snacks & hendes yndlingsdrink til en hyggelig dag på vandet.

Opskriften på en hyggelig polterabend med veninderne er faktisk super simpel: Tag en tur i en GoBoat i Aalborg eller København, pak en picnickurv og nyd nogle timers sejltur. Det kunne være en idé at tage en tur i en GoBoat ved middagstid. På den måde kan I nyde frokosten på vandet. Det lyder da meget hyggeligt, ik’?

 

Læs mere

 

En aften med maling & drinks

paint n wine

Drik et glas vin, mal et maleri & tøsesnak imens.

Hvis kreativitet og god vin skal danne temaet for jeres polterabend, så er oplevelsen Paint n’ Wine i Aarhus eller København værd at se nærmere på. Her vil I få lov til at udfolde jeres kreative talenter på et lærred i et par timer, mens I nyder et godt glas vin til. What’s not to like? En anden god grund til at prøve Paint n’ Wine er, at I alle får et godt minde fra dagen med hjem: Jeres maleri!

 

Læs mere

 

Gratis aktiviteter & idéer til polterabend

Sjove polterabend aktiviteter behøver ikke at koste noget. Der findes mange gratis oplevelser og ting at lave, der helt sikkert kan være med til at give jer en dag, I aldrig glemmer. Vi har været en tur i tænkeboksen og fundet en håndfuld gode idéer til gratis aktiviteter, I kan lave til polterabend.

 

Lav en personlig quiz

quiz

Så er det tid til quiz!

En personlig quiz om ham eller hende, der skal giftes, kan typisk få et smil frem på de flestes læber. Især, hvis quizzen indeholder spørgsmål, der går mange år tilbage, og som måske er lidt pinlige. I kan for eksempel lave quizzen: Hvor godt kender du din kommende brud/brudgom? Skriv en masse spørgsmål ned og få bruden eller brudgommen til at svare på dem.

 

Spørgsmål, I kan lade jer inspirere af, hvis I gerne vil lave en quiz

quiz

Print spørgsmålene ud & brug dem på dagen. I kan også finde flere spørgsmål.

 

Tip: Hvis I vælger at lave en personlig quiz så forsøg at finde på spørgsmål, der ikke blot skal besvares med ja eller nej. Det er nemlig sjovere!

 

Gæt & Grimasser

Kan gommen & bruden finde en grimasse, der kan passe?

Har I set Klipfiskerne på TV2? Det sjoveste ved Klipfiskerne er uden tvivl, når deltagerne skal lave Gæt & Grimasser. Det at skulle imitere noget eller nogen – for eksempel et videoklip, en kendt eller måske bruden, der skal imitere gommen – kan få de fleste til at knække sammen af grin. Og lige præcis derfor skal denne gratis aktivitet til polterabend selvfølgelig med her på siden.

 

En klassiker til polterabend

Drukspil er altid populært til polterabend.

Drukspil er en god og gratis aktivitet til en polterabend. Et drukspil, der aldrig slår fejl, er ølbowling. Find fire stole, en fodbold, et par tomme flasker, en nogenlunde fair dommer og vupti, så er I klar til at spille. Ølbowling leder os desuden også videre til næste aktivitet, der ikke koster noget: BODYBOWLING!

 

Gør klar til bodybowling

Den her oplevelse tager kegler.
I videoen herover kan I få lidt inspiration til, hvordan bodybowling kan spilles og ikke mindst, hvordan I kan lave en sej bane.

Bodybowling er uden tvivl min favorit, når det kommer til gratis aktiviteter og idéer til en polterabend. Det handler kort sagt om at bruge sin egen krop til at vælte kegler med.

 

Her er hvad I skal bruge:

 • En stor presenning.
 • Affaldssække.
 • Opvaskemiddel.
 • Halvfyldte 1,5 liters sodavandsflasker, der skal bruges som kegler.
 • Vand.
 • Godt humør.

 

Sådan spiller I:

 • I skal starte med at brede presenningen ud på en så jævn overflade som mulig. Det kunne for eksempel være på en fodboldbane.
 • Nu er det tid til at tilføre presenningen en masse opvaskemiddel og vand, så den bliver glat.
 • Stil så de halvfyldte sodavandsflasker op som kegler i den ene ende af banen.
 • Lav to huller i affaldssækkene, så I kan stikke benene igennem.
 • Nu er det tid til at kaste sig ned på banen og ”slide” hen mod keglerne og se, hvor mange I kan vælte.

 

Pro tip: Hvis I virkelig vil have smæk for skillingen, så spænder I en bilslange op mellem to træer (eller to bundsolide pæle). Brug så bilslangen som en form for menneskelig slangebøsse til at skyde hinanden afsted med.

 

Gør dagen sjovere med et polterabend tema

De bedste polterabends er typisk kendetegnet ved, at de har et tema. Det kan for eksempel være et 1980’er tema, hvor der laves en turnering i arkadespil, der spises grillkylling og tøjet er fra 1980’erne.

Det kan også være et tema, der tager udgangspunkt i en trend – for eksempel hipstertrenden. På med hornbrillerne, tophuen og hvad en hipster ellers ville gå med.

Summa summarum: et tema vil typisk gøre en polterabend sjovere og mere mindeværdig. Især fordi I vil blive lagt mærke til, hvis I for eksempel vandrer ned ad gaden i udklædning. Derfor er det noget I som venner og veninder bør overveje, når I planlægger herlighederne.

 

Tips til deling af billeder & video

En polterabend er en stor dag, der som regel byder på en masse gode og minderige øjeblikke. Disse øjeblikke bliver tit og ofte fanget af et smartphonekamera og efterfølgende postet på de sociale medier. For at gøre det nemmere for jer alle at se billederne og videoerne, så kan I med fordel lave et fælles hashtag til deling. Det kan for eksempel være #erikspolterabend. På den måde kan I med et enkelt klik søge alle billeder og videoer frem. Smart!

 

LÆS OGSÅ: Tid til en mini-moon

 

Avatar
Mit navn er Simon, og jeg arbejder med marketing hos DuGlemmerDetAldrig. Jeg er stor fan af oplevelser. Især dem der inkluderer adrenalin, outdoor, wellness og selvfølgelig cykling som den "cykelfreak" jeg er!