Opskrift på de lækre macarons – Smagen af Paris


i Guides, Inspiration, Mad

Hvis du har slentret ned ad gaderne i Paris, ved du, at de små, pastelfarvede macarons er indbegrebet af pariseridyl. Sprøde og fine ligger de i vinduerne hos et hvert patisserie i byen og venter på, at man køber et par stykker, man kan spise på sin vej videre.

Selvom macarons for mange er lig med smagen af Paris, er det ikke ensbetydende med, at du bliver nødt til at tage turen til kærlighedens by for at spise macarons. Du kan nemlig sagtens lave dem selv.

 


Vil du lave nemme macarons selv?

Så skal du overveje et macaronkursus tæt på dig. Her lærer du at lave macarons med forskelligt slags fyld.

 

Læs mere


 

Herunder får du en let opskrift på macarons, så du kan få smagen af Paris derhjemme, selvom du befinder dig langt fra de små, snørklede gader og brede boulevarder.

 

Opskrift på macarons

Opskrift på macarons

Der bliver 20 macarons ud af denne opskrift. Kan du ikke spise dem alle sammen på én gang, kan de små, franske makroner heldigvis fryses.

 

Det skal du bruge

100 g mandelmel
150 g flormelis
75 g æggehvider
1 knivspids salt
50 g sukker
½ dl piskefløde
100 g hvid chokolade
50 g smør
Frugtfarve

 

Sådan gør du

1. Start med at sigte flormelis og mandelmel sammen i en skål.

2. Pisk æggehviderne stive med saltet og rør så sukkeret i lidt ad gangen. Når marengsen er tyknet, tilsætter du et par dråber frugtfarve og vender derefter mandelmel og flormelis i blandingen.

3. Fyld massen i en sprøjteposte og lav 40 cirkler på en bageplade. Cirklerne skal være ca. 2 centimer.

4. Nu skal du fjerne lufthullerne i cirklerne. Det gør du ved at ”slå” bagepladerne ned i bordet. Herefter skal makronerne tørre ved stuetemperatur i 30 minutter til 1 time – tag opvasken eller drik en kop kaffe, mens du venter.

5. Varm ovnen op til 180 grader. Så snart, du har sat makronerne ind i ovnen, skal du skrue ned på 140 grader og lade dem bage i ca. 12 minutter.

6. Lad kagerne afkøle og gå videre til at lave fyld til dine macarons.

 

Fyld til macarons

1. Først giver du fløden et opkog.

2. Hak den hvide chokolade og rør den i fløden, så den smelter. Rør også smørret i.

3. Tilsæt den smag og den farve du gerne vil give dine macarons og lad så cremen køle.

 

Sådan samler du dine macarons

1. Start med at vende bunden i vejret på halvdelen af dine macarons.

2. Fyld cremen i en sprøjtepose og sæt den i toppe på de macarons, der vender med bunden op.

3. Saml nu de macarons, der har fået creme på, med dem, der ikke har.

 

Nu er dine macarons klar til at blive serveret. De kan holde sig i køleskabet i 2 dage.

 

Fyld i macarons – flere varianter

Fyld i macarons – flere varianter

Macarons er kendt for sine fine pastelfarver, der hver især fortæller om den smag, kagenerne har. De hvide macarons er fyldt med hvid chokolade. De brune er macarons med saltkaramel eller mørk chokolade. De røde er macarons med hindbær, og de grønne macarons er med smag af pistacie.

Vi har givet dig opskriften på macarons med hvid chokolade, men udgangspunktet er det samme, når du vil lave farvede macarons. Derfor er denne opskrift på macarons en let måde at variere udseendet på kagerne, så du uden ret meget arbejde kan servere et fad med regnbuefarvede makroner for dine gæster.

 

LÆS OGSÅ: Kongerigets kager fra sønderjysk kaffebord til franske fristelser

 

På et macaronkursus får du opskriften på macarons med flere forskellige slags fyld. Vil du gerne have helt styr på mål og ingredienser før, at du begynder at eksperimentere med at lave macarons med saltkaramel eller hindbær, er et kursus vejen frem.

 

Har du brug for hjælp?

Har du brug for hjælp?

Det er ikke mange ingredienser, du skal have styr på, når du bager macarons, og fremgangsmåden ser da også nem ud. I hvert i opskriften. Men macarons er ikke nemme at få helt perfekte. Makronerne kan hurtigt blive seje eller bløde. Fyldet kan klumpe, og det kan også give udfordringer at få dem samlet uden, at de knækker.

På et macaronkursus får du opskriften på, hvor du let kan bage macarons selv derhjemme, og undervejs får du serveret små tricks, der gør de drilske kager til nemme macarons, du selv kan bage.

 

Lær at lave macarons

 

God fornøjelse!

 

Avatar
Jeg hedder Christine, og det er mig, der sætter ord på alle oplevelserne. Når jeg ikke tryller ved tastaturet, har jeg fingrene dybt begravet i den jyske muld hjemme i køkkenhaven eller også er jeg på vej ud på eventyr et sted i verden.