Oplevelsesprisen 2015 – Vinderne er fundet


i Nyheder

I 2015 stemte over 10.000 mennesker på deres favoritoplevelse, og 3.000 nominerede en oplevelse. Stemmerne er talt sammen, og vi har nu fundet vinderne af Oplevelsesprisen 2015 i de seks kategorier.

 

Run to The Beat

 

Sport/Action

I kategorien Sport/Action vandt motionsløbet Run to the beat, som afholdes af Bang & Olufsen. Run to the beat var i forvejen kendt i England, men er et nyt tiltag i Danmark. Musikken er omdrejningspunktet for løbet og den efterfølgende efterfest. Under din løbetur er der DJ’s til at motivere og hjælpe til at holde rytmen – undersøgelser har nemlig vist, at musik hjælper til at flytte opmærksomheden væk fra din træthed, udføre dine øvelser mere korrekt og gør dig i bedre humør. I 2016 afholdes løbet lørdag 3. september, og du kan læse mere og tilmelde dig her.

 

De andre finalister i kategorien Sport/Action

Giant 24 Race udbudt af Televom

The Warrior udbudt af Nordic Race

Body flight udbudt af Copenhagen Air Experience

Faldskærmsudspring udbudt af Dropzone Denmark

 

Hotel Vejlefjord - De Termiske Bade

Wellness

I kategorien Wellness vandt Hotel Vejlefjord med deres Termiske Bade, som tæller over ti forskellige bassiner, grotter og bade. De Termiske Bade er en central del af Hotel Vejlefjords spa- og wellnessafdeling, og du kan bl.a. prøve et lys-bad, hvor du bader i et bassin med forskelligfarvet lys, som kan have en helende effekt på diverse hudsygdomme og ar. En af favoritterne i De Termiske Bade er dog Skov-badet, som er et opvarmet, udendørs bassin, hvor du kan nyde naturen og udsigten eller kigge på stjerner om aftenen. Du kan læse mere og booke din tur i De Termiske Bade her.

 

De andre finalister i kategorien Wellness

Wellnessophold udbudt af Hotel Thinggaard

SpaDag udbudt af Læsø Kur

Mindfulness- og yogaweekend udbudt af Comwell Sport Rebild Bakker

Massage udbudt af Arndal Spa

 

Agerskov Kro

Ophold

I kategorien Ophold løb Agerskov Kro med sejren. Den sønderjyske kro har siden 1981 været ejet af ægteparret Bodil og Peter Otte, som løbende har renoveret og udvidet den gamle kro. De tilbyder en række forskellige ophold, bl.a. en weekend med dans, gourmetophold eller golfophold. Du kan læse meget mere om den familieejede kro (og familien bag) og booke et ophold lige her.

 

De andre finalister i kategorien Ophold

Ophold udbidt af Comwell Kellers Park

Weekend og madoplevelse udbudt af Henne Kirkeby Kro

Weekend Wellness udbudt af Gilleleje Badehotel

Ophold udbudt af Absalon Hotel

 

Chokoladedag - Selsoe Slot

Smag

Til Chokoladedag på Selsø Slot, som vandt i kategorien Smag, kunne man opleve slottets kokkepige riste kakaobønner, som blev malet til en chokoladepasta. Chokoladepastaen blev efterfølgende forvandlet til varm chokolade, og man kunne høre om chokoladens historie – bl.a. dens rejse til den danske herregård – og dufte og smage sig frem til, hvilke krydderier der blev brugt. Selsø Slot tilbyder også rundvisninger på slottet, og du kan læse mere og planlægge dit besøg her.

 

De andre finalister i kategorien Smag

Copenhagen Dining Week udbudt af Copenhagen Food & San Pellegrino

Smag på Skallingen udbudt af NaturKulturVarde

Gourmetmiddag udbudt af Restaurant Bind

Kaffekursus udbudt af The Coffee Collective

 

Faarup Sommerland

Børn

Den populære forlystelsespark, Faarup Sommerland vandt Oplevelsesprisen i kategorien Børn. Der er over 40 forskellige forlystelser – inkl. et vandland – så du er sikker på at finde noget for hele familien. Parkens forlystelser, spisesteder og stier fylder et areal, der svarer til ca. 55 fodboldbaner, og der er efter sigende færrest gæster mandag, fredag og søndag, så hvis du vil undgå køen til rutsjebanen, bør du nok satse på en af de dage. Faarup Sommerland er i øvrigt også blevet kåret til Europas andenbedste forlystelsespark. Du kan planlægge jeres besøg og læse mere om parken her.

 

De andre finalister i kategorien Børn

Legoland

Djurs Sommerland

Randers Regnskov

AQUA Akvarium og Dyrepark

 

Faengslet

Kultur

Det gamle statsfængsel i Horsens er blevet omdannet til Europas største fængselsmuseum, og vandt Oplevelsesprisen i kategorien Kultur. Fængslet i Horsens gør en dyd ud af at fortælle de tidligere indsattes historier med stor respekt og indlevelse, og de forskellige udstillinge giver dig et unikt indblik i fangernes dagligdag og historie. Du kan bl.a. opleve den gamle isolationsafdeling og rockergangen.

 

De andre finalister i kategorien Kultur

Copenhagen Pride Week

Scandinavian Beach Polo World Cup

Moesgaard Museum

Hamlet på Kronborg

Hvad er Oplevelsesprisen?

Oplevelsesprisen har siden 2013 kåret Danmarks bedste oplevelsesudbydere. Prisen er opstået ud fra et ønske om at anerkende og hylde de mange dygtige mennesker, som hver dag gør noget ekstra for at levere kvalitetsoplevelser til danskerne. Vi håber, Oplevelsesprisen kan være med til at sprede kendskabet til de mange fantastiske og unikke oplevelser, der er i Danmark.

 

I 2015 var hotelkæden Small Danish Hotels medarrangør af prisen, som dækker over seks kategorier; Sport/Action, Wellness, Ophold, Gourmet, Børn og Kultur.

 

Med prisen ønsker vi at tilføre oplevelseslandskabet en ekstra dimension og gøre plads til nogle af alle de små perler, der findes ude i krogene. Samtidig giver prisen os mulighed for at hylde de udbydere, der gør et stort stykke arbejde for at give danskerne nogle uforglemmelige oplevelser,

 

– Jørgen Christensen, direktør for hotelkæden Small Danish Hotels

 

Hvordan kårer vi vinderne?

Oplevelsesprisen er en brugerpris, og det betyder, at det er de personer, som har prøvet oplevelserne, der kan nominere, og som i sidste ende afgør, hvem der vinder prisen.

Det fungerer på den måde, at du i første runde nominerer den eller de oplevelser, du synes, har fortjent at vinde Oplevelsesprisen. Herefter inddeler vores jury, som består af eksperter indenfor livsstil og turisme, de nominerede i de seks forskellige kategorier.

I sidste ende har du mulighed for at stemme på den oplevelse, som du synes skal vinde Oplevelsesprisen.

 

Mød Juryen

 

 

jan-olsen-visitdenmark-jurymedlem1

Jan Olsen

Jan Olsen har siden 2011 været direktør for VisitDenmark, Danmarks nationale turismeorganisation. Han ved om nogen, hvilke oplevelser der skal til for at gøre Danmark til et interessant rejsemål.

 

 

Anne-Mette Knattrup

Anne-Mette Knattrup

Anne-Mette Knattrup har siden år 2000 været turistchef hos VisitRanders. Samtidig er Anne-Mette formand for bl.a. Dansk Turismefremme, der har udvikling af turismen på det lokale niveau på dagsordenen.

 

 

anne-vibeke-isaksen1

Anne-Vibeke Isaksen

Tv-vært, journalist og foredragsholder Anne-Vibeke Isaksen er Danmarks ukronede rejsedronning. Hun har besøgt alle kroge af Danmark, men derudover også 90 andre lande i de seneste 20 år. Hun er samtidig formand for foreningen Danske Rejsejournalister.

 

Nanna Cathrine Jensen
Jeg arbejder med at sprede de gode oplevelseshistorier hos DuGlemmerDetAldrig. Vi har alle fortjent uforglemmelige oplevelser - gennem historier og guides gør jeg det nemmere at komme afsted :)