Oplevelsesfonden – Gør en forskel for udsatte børn


i Nyheder

Du kan gøre en forskel for udsatte børn, når du køber en oplevelse.

Alle børn har ret til at være glade, men rigtig mange har brug for hjælp udefra for at blive det.

Derfor tillader vi os efter dit køb hos DuGlemmerDetAldrig at spørge om en lille donation til vores Oplevelsesfond. Det sker i forbindelse med køb af oplevelser på vores website. For hvad der svarer til en kop kaffe, kan du være med til at skabe gode oplevelser for børn, som ellers ikke ville få dem – på grund af alvorlige sygdomme og/eller sociale og økonomiske udfordringer.

Oplevelsesfonden er startet den 17. november 2016, og alle bidrag går til evens og oplevelser, hvor vi inviterer udsatte børn og deres familier ud på oplevelse. Dette sker blandt andet gennem Foreningen Far, Børnenes Kontor, Mødrehjælpen og andre udvalgte samarbejdspartnere.

Her på siden kan du se, hvilke oplevelser børnene og deres familier har fået gennem fonden.

 

Vil du donere?

Ønsker du at donere et større beløb til Oplevelsesfonden, kan du kontakte vores direktør, Lasse Kjær, på lasse@duglemmerdetaldrig.dk.

Du kan også donere 50 kroner til Oplevelsesfonden direkte, uden at købe en oplevelse, via dette betalingslink (ePay).


Donationer i 2018

En oplevelse for livet under havets overflade

Lørdag d. 14.04 fik 30 børn og deres mødre fra Mødrehjælpens lokalforening i Aarhus en uforglemmelig oplevelse i Kattegatcentret. Sponsoreret af Oplevelsesfonden hos DuGlemmerDetAldrig, var programmet spækket med nye oplevelser, hyggeligt samvær, frokost og en masse læring om livet i havet og de mange dyr.

Her fik de bl.a. rundvisning med en uddannet guide, der gav en masse spændende fun-facts om havets dyr, livet under vandet og en indsigt i de farlige hajer. Børnene var meget engagerede og stillede gode spørgsmål.

Både børn og forældre var dybt opslugte af de mange fisk, hajer og andre havdyr. 

Min dreng har bare suget hele oplevelsen til sig. Normalt er han meget tilbageholdende, sky og en smule bange for nye oplevelser, steder og personer, men i dag har han følt sig helt tryg. Har sjældent set ham så medrevet. Fantastisk.

Mor til William

Fun facts om fisk

  • Rødspættens mund vender mod højre og pighvarrens mund mod venstre – sådan kender fiskerne nemmest forskel på de forskellige fangster ude på havet.
  • Hajen: Har 6 rækker tænder, der bliver skiftet ud i løbet af ¾ år.
  • Hajer er i princippet ikke farlige for mennesker. Det, der er farligt, er vores opførsel omkring de faretruende dyr. Fx ligner en surfer en havskildpadde, når han ligger på sit board. Derfor angriber hajen ofte mennesker – ved en fejl.

Det har virkelig været en god oplevelse. Pigerne har været her på skolebesøg, men med den guidede rundvisning og oplevelsen i dag som helhed, får de bare så meget mere med hjem denne gang.

Mor til Line og Amalie

Dyb koncentration, ny viden og hyggeligt samvær var dagens omdrejningspunkter – og masser af fisk, naturligvis!

 

På vejen hjem i bussen var der god stemning, og alle havde haft en god dag. Efter en lang dag med mange oplevelser meldte trætheden sig dog – både for børn og voksne.

Familierne ville ikke have haft muligheden for at kunne tage derud med sammen med deres børn uden hjælp fra Oplevelsesfonden. Formålet er netop, at mødre og børn kan få positive oplevelser sammen, hvor der er et større overskud end ellers, fordi rammerne og økonomien er sørget for. Vi går meget op i, at vores arbejde også skal have et udbytte for mødrene. Det er vigtigt for dem at kunne mødes og danne netværk.

Randi Kristensen, frivillig hos Mødrehjælpens Lokalforening, Aarhus


Donationer i 2017

 

På grund af vores kunders donationer, har Oplevelsesfonden i 2017 været i stand til at donere et større beløb til både Børnenes Kontor og Mødrehjælpen.

Hos Børnenes Kontor blev pengene brugt på deres sommerlejr, som afholdes hver sommer. Sommerlejren samler børn fra meget vanskelige kår, og foregår over en uge i et stort sommerhus ved Ajstrup Strand syd for Århus. Sommerlejren og de aktiviteter, børnene kommer på i løbet af ugen, er alle betalt af Børnenes Kontor og deres bidragsydere.

Hos Mødrehjælpen er pengene gået til deres sommerhjælp. Visionen bag er at give børn muligheden for gode sommeroplevelser med deres forældre, fordi det i rigtig mange tilfælde går ud over børnene, når forældrene ikke har overskud – psykisk eller økonomisk – til at skabe de gode oplevelser. Derudover var 30 børn og mødre fra Mødrehjælpen en tur bag kulisserne hos Den Blå Planet til en spændende dag med havets dyr i november 2017.

Børnene risikerer nemt at blive ekskluderet fra fællesskabet i skolen, fordi de stikker udenfor og – modsat de andre børn – ikke har noget at fortælle om, når ferien er slut. Sommerhjælpen gav familien billetter til en sommeroplevelse for både forældre og børn under 18 år samt penge til transport og lommepenge til børnene. Det lykkedes Mødrehjælpen at samle nok penge ind til, at alle godkendte børn kunne få sommerhjælp – det havde ikke været muligt uden jeres donationer.

Det er altså dig, der har doneret, der er med til at sikre, at Danmarks udsatte børn har fået en god oplevelse den her sommer, en god historie at fortælle klassekammeraterne, leg, smil og glade barndomsminder.

Tak.

 

Lasse Kjær
Jeg er direktør hos DuGlemmerDetAldrig. Jeg elsker oplevelser og gerne i kombination en iltflaske på ryggen, et sejl over mit hovede eller et snowboard under mine fødder.