Nevis Bungyjump på New Zealand


i DeGlemmerDetAldrig

Mads Thomassen var på sit livs eventyr med Dansk Studie Center, hvor han sammen med 34 andre unge rejste tre måneder i Vietnam, Australien og New Zealand. En af de mange adrenalinpumpende oplevelser var Nevis Bungyjump – verdens 3. højeste elastikspring.

Noget af det vildeste, jeg prøvede på turen, var Nevis Bungyjump på New Zealand. Nevis var på daværende tidspunkt med sine 134 meter verdens 3. højeste, og var derfor selvsagt noget af en udfordring.

 


Hvor er verdens højeste bungy jump?

I Sydafrika finder du verdens højeste bungy jump på 216 meter. Hvis du vil prøve verdens 2. højeste bungy jump på 160 meter, så skal du til The Last Resort i Nepal.


Bungy Jump New Zealand

Springet ligger i New Zealand nær Queenstown, som er er den uofficielle hovedstad for ekstrem sport. Man kan prøve ALT det ekstrem sport, man kan forestille sig; skydiving, jetboating, downhill mountainbiking, farlige vandreture osv.

Nerver og adrenalin

Selvom det var mit tredje bungyjump på tre dage, var jeg stadig utrolig nervøs. Turen derud tager ca. 45 minutter, og allerede her begynder nervøsiteten at komme snigende, da bussen inden ankomst skal kæmpe for at komme op ad en meget stejl klippe med frit fald ud til siden.

Nevis Bungyjump New Zealand

Jeg fik en kort breifing af personalet, og fik derefter en slags seletøj på. Selve springet foregår fra et lille skur, der hænger spændt ud over en dyb kløft på nogle wirere. Man tror det er løgn første gang, man ser skuret hænge frit ude over det golde landskab, og det virker surrealistisk, når der en gang imellem kommer et rædselsslagent skrig, fra en der springer. Gulvet i skuret er lavet af glas, og dette gør at nervøsiteten får endnu et nøk opad.

Følte mig som en pingvin

Grundet seletøjet og den fastspændte elastik vraltede jeg rundt som en pingvin. Dette er en smule komisk, da det netop var i dette øjeblik, at jeg virkelig gerne ville have fuldstændig styr på, hvad jeg foretog mig – jeg skulle jo nødigt falde ud over kanten.

Bungy jump New Zealand

Da jeg stod på kanten og kiggede knap 150 meter ned, gik der et sus igennem kroppen. Jeg når ikke at tænke så meget, for der står en stor, stærk New Zealænder bag mig og tæller ned. Når han er færdig med at tælle, så springer man – no matter what! Ellers får man en lille puf. Der står på hjemmesiden, at der er frit fald i 8 sekunder, men det føles, som om der går et splitsekund. Først da linen begynder at tage fat om benene, indser man at man ikke falder i den visse død, men i stedet kommer til at hoppe rundt, som på en trampolin. Det er det vildeste adrenalin kick, i det sekund jeg springer, da hjernen virkelig tror, at jeg springer i den visse død.

Det rene vanvid

Jeg synes Nevis fortjener 9 ud af 10 stjerner på “vildhedsskalaen”. Selvom jeg havde bungyjumpet 2 gange før, skydivet, jetboatet, prøvet verdens største swing, taget dykkercertifikat osv., så var det stadig vildere end alt det tilsammen. Det eneste, der slog den oplevelse, var da jeg ugen efter prøvede at flyve mit eget stuntfly i Nelson – det var vanvittigt!

Se den fede video fra verdens 3. højeste bungyjump her:

Kommer du ikke lige forbi New Zealand, kan du få dit adrenalinsus hos Bungyjump Copenhagen, som udbyder spring fra 69 meters højde i København. Køb det her.

Mads Thomassen
Jeg bor på Frederiksberg og, læser HA Almen på CBS. Jeg elsker tennis og rødvin, men især at rejse. Jeg har været mange steder i verden, og mit næste projekt bliver rejsen i forbindelse med 5. semester, hvor jeg gerne skulle ende et eksotisk sted (Hong Kong, Shanghai, Singapore, Melbourne, Seoul etc.).