Min bucket list – things to do before I die


i Inspiration

Bliv klogere på hvad en “bucket list” egentlig er og se hvad Lasse, anføreren fra DuGlemmerDetAldrig, har af spændende oplevelser på sin egen personlige bucket list.

Stop lige op og brug 2 minutter på at liste dine største drømme i hovedet eller på papir.

Hvis du går listen igennem, vil du måske, som jeg, indse, at du ikke gør nok for at opnå de drømme. Det er en skam og noget vi skal have ændret på. Derfor er konceptet “bucket list” – kort fortalt en personlig liste med “things to do before I die”. En god øvelse for de fleste.

Jeg har i mange år haft listen i mit hoved, men inspireret af min ven Jens Jakob Andersen og lanceringen af DuGlemmerDetAldrigs fantastiske oplevelsesmagasin, er det blevet tid til, at jeg får nedskrevet min personlige bucket list.

En slags bindende lykkekontrakt med dig som vidne.

Fælles for alle drømmene på min bucket list er, at de er meget målbare og enten har jeg realiseret dem eller også har jeg dem endnu til gode.

Let’s begin!

Heli-snowboarding

Jeg har stået på snowboard siden jeg var 5 år gammel, men mangler stadig at opleve “Heli-snowboarding”, hvor du i helikopter bliver fløjet op på toppen af et snefyldt bjerg med alt dit udstyr. Når helikopteren har afleveret dig på toppen smutter den igen, hvorefter din opgave er at komme til bunden – selvfølgelig med målet om at udforske steder, hvor andre ikke har kørt før. Altsammen i selskab med voldsomme mængder puddersne.

Svømme 3 kilometer i åbent hav

Jeg elsker havet og forestiller mig derfor at en længere svømmetur, må være en fantastisk oplevelse. Jeg mangler bare formen. Men jeg har intentioner om, at der skal gå sport i den. Derfor er 3 kilometer nok også en passende længde. Med lidt god vilje burde det ikke tage mere end en sommer at træne sig op til og det kan jeg jo passende gøre hos Aarhus Havbane.

Havsvømning hos Aarhus HavbaneFoto: Aarhus Havbane

Blive en god surfer

Jeg har boet i Australien i knap et år uden at blive god til at surfe. Det er dumt. Jeg var ude at surfe, men slet ikke nok til virkelig at lære det. Det vil jeg. Om det bliver hos Westwind i “Cold Hawaii” eller måske en surfskole i Portugal, ved jeg ikke, men lære at surfe, det skal jeg!

surf-undervisning
Ansigtsudtrykket fra min første surf-lektion siger lidt om sværhedsgraden…

 

Skydiving ✔

Da jeg var cirka 10 år gammel, prøvede jeg at paraglide, selvfølgelig i tandem, fra et bjerg i Østrig. Det var en fuldstændig vanvittig oplevelse for mig på det tidspunkt. Så vanvittig at jeg var meget tæt på at trække i land, lige inden vi løb ud over skrænten i cirka 2000 meters højde. Siden den dag fik jeg en drøm om at prøve et rigtigt frit fald: et skydive. Den drøm fik jeg indfriet, da jeg var 19 år gammel og sprang i tandem ud fra et fly over byen Cairns, i det nordøstlige Australien. At sidde på kanten af et fly, og bare vente på at blive “skubbet” ud over kanten af tandemmasteren, er noget jeg aldrig glemmer.

Hos DuGlemmerDetAldrig har vores videohold oplevet det samme. Se det her:

Dykning i Great Barrier Reef ✔

Jeg har altid elsket at snorkle og har gjort det rigtig meget på diverse ferier som barn. Derfor har jeg også altid drømt om at tage et dykkercertifikat og prøve at dykke i Great Barrier Reef, Australien. Desværre fik jeg aldrig muligheden for at scubadykke (dykning med iltflaske), da min læge i Australien var i tvivl om, hvorvidt mine lunger ville kunne holde til det pga. astma. Derfor blev det “bare” til snorkling, men når du tager en dykkerbåd to timer ud i stillehavet og rammer et spot, hvor der mange steder kun er cirka én meter ned til revet, gør det heldigvis ikke så meget. Great Barrier Reef er ubeskriveligt! Oplev det, mens det stadig er der.

Great Barrier Reef fishFoto: Wireless traveler

Vipasssana meditationsretreat

Jeg dyrker meditation til husbehov, men er overbevist om at min oplevelse med meditation – selvom det uden tvivl har en meget positiv effekt på mig – er begrænset. Meditation er langt hen ad vejen et spørgsmål om vilje til at blive god til det. God til at være bevidst. Vilje til at fokusere på formålet med meditation. Den bedste måde at rykke mit niveau må være at tage på et eller flere meditationsretreats. Drømmen er at kombinere det med et ophold i Japan, men mindre kan også gøre det.

Flyve i helikopter over New York ✔

I 2012 prøvede jeg for første gang at flyve helikopter. Det var i forbindelse med en videooptagelse over Aalborg. En rigtig god oplevelse, som gav mig smag på mere. Jeg ville prøve det samme, men over Manhattan. Den drøm gik i opfyldelse i sommeren 2013, hvor jeg sammen med en kammerat tog en 20 minutters helikoptertur henover Manhattan. En meget speciel oplevelse, som jeg klart vil anbefale til andre. Vi fløj med firmaet “New York Helicopter”.

helikoptertur-new-york
At vi aftenen inden var “faldet i” på hotellets rooftop-bar, gjorde ikke turen mindre spændende…

 

Sejle over atlanterhavet

At tage familiens båd og sejle (jeg tager IKKE kaptajnrollen) den fra Kanarieøerne til Caribien i november/december er den ultimative drøm. Alternativt kan det også lade sig gøre som frivillig gast på både, som tager samme tur.
At finde en båd og hoppe med som frivillig gast, har Mikkel Skovbo skrevet en super beretning om her.

Ballonflyvning

Vi lever af at sælge oplevelser, men alligevel har jeg aldrig prøvet en af de største oplevelser du kan få herhjemme: ballonflyvning. Det skal jeg have lavet om på! Det skal siges at jeg flere gange har planlagt en tur, men hvor turen så er blevet aflyst pga. for meget vind.

Min lyst til ballonflyvning blev ikke mindre, da jeg så den her video fra en af vores ture:

Gå El Camino de Santiago

Som barn hadede jeg at gå lange ture – nu elsker jeg det. En lang gåtur, uden det der minder om opkobling til den digitale verden, er fantatisk. Måske er det fordi, mit arbejde er så fokuseret på at være online, at jeg føler behov for det modsatte. Det er også grunden til, at jeg en dag vil gennemføre en tur som El Camino de Santiago eller lignende. Jeg har dog læst, at der er meget lidt natur og alt for meget trafikstøj på netop den tur. Derfor, når tiden kommer, vil jeg nok undersøge alternativer med mere natur og mindre støj.

Hvad drømmer du om?

Det vil være sejt, hvis du smider et link til din egen bucket list i en kommentar. Hvis du bare har listen i hovedet, kan du selvfølgelig også skrive den direkte i kommentarfeltet. Så er det også lidt mere bindende for dig.

Ha’ det godt!

Lasse Kjær
Jeg er direktør hos DuGlemmerDetAldrig. Jeg elsker oplevelser og gerne i kombination en iltflaske på ryggen, et sejl over mit hovede eller et snowboard under mine fødder.