Meyers Madkurser – Bliv en bedre kok


i Inspiration

Vil du lære at bage brød, som smager så godt, at du bliver spurgt om opskriften? Vil du gerne være nabolagets bedste til at marinere og stege spareribs? Elsker du at lave mad?

Hvis du kan svare ja på minimum ét af de spørgsmål, så har jeg her et indlæg, der med garanti vil fange din opmærksomhed. Det handler nemlig om Meyers Madkurser!

Hvad er Meyers Madkurser?

Meyers Kurser er en række madlavningskurser, hvor du bliver undervist af nogle af landets bedste bagere og kokke. Det er TV-kok, iværksætter og kogebogsforfatter Claus Meyer, som står bag. Om du er nybegynder eller dygtig amatørkok, det har ingen betydning. Kurserne er for alle med interesse for madlavning.

De fleste madkurser bliver afholdt i Meyers Madhus, som ligger på adressen: Nørrebrogade 52, 2200 København N. Dog kan du også være heldig, at et kursus bliver afholdt i Aarhus eller Odense.

Hvem er Claus Meyer?

Claus Meyer er som sagt TV-kok, iværksætter, kogebogsforfatter og faktisk også foredragsholder. Det er ham, som står bag virksomhederne Meyers Madhus, Meyers Deli og Meyers Bageri. Derudover er han medgrundlægger af michelinrestauranten Noma. Tilbage i 2014 solgte han sin virksomhed ”Meyer” til en britisk kapitalfond. I dag er Claus Meyer involveret i sit store madprojekt ”Grand Central Terminal”, der består af otte restauranter/serveringssteder på New Yorks hovedbanegård.

I videoen kan du få mere at vide om Claus Meyer og projektet “Grand Central Terminal”.

Hvilke kurser findes?

Tilbage til det, som det skal handle om: Nemlig Meyers Kurser. Som du måske allerede ved, så findes der mange forskellige kurser. Der findes for eksempel bagekursus, pølsekursus og bøf & bearnaisekursus.

Hvis du gerne vil vide mere om de forskellige kurser og-/eller er i tvivl om, hvilket kursus du skal vælge, så læs med herunder. Her fortæller jeg nemlig en masse spændende om hver enkelt madlavningskursus.

Meyers Bageskole

Svarede du ja til spørgsmålet ”Vil du lære at bage brød, som smager så godt, at du bliver spurgt om opskriften?”, så er Meyers Bageskole lige noget for dig.

På dette bagekursus vil du arbejde med og lære om aromatiske meltyper, surdej og smarte bagekundskaber. Resultatet af kurset bliver et – forhåbentligt – flot og velsmagende Grantoftegårdbrød. Undervejs vil der være kaffe/te, Meyers æblemost og et par lette anretninger med bl.a. charcuteri. Du skal være forberedt på, at dine sanser i høj grad bliver aktiveret. Sanserne og din fornemmelse for dejen spiller nemlig en stor rolle i forhold til slutresultatet.

Varighed

5-6 timer

Hvor foregår det?

Meyers bagekursus kan prøves i følgende byer:

  • Aarhus
  • København
  • Odense

Køb som gave eller book som oplevelse her.

Meyers Pizzakursus

Det er ikke utænkeligt, at pizzaen er en af de mest populære madretter i hele verden. Jeg elsker at spise pizza. Især hvis der er tale om en lidt ”vovet” pizza, hvor der er brugt lidt utraditionelle ingredienser. På Meyers Pizzakursus har du faktisk mulighed for at ”freestyle” din egen pizza – men først skal dejen være på plads!

Meyers Pizzakursus er ekstremt efterspurgt – og det forstår jeg egentlig godt. På kurset lærer du nemlig at lave den perfekte pizzadej med gode råvarer. Dejen danner fundamentet for en god pizza, og den lærer du at lave, så den bliver tilpas sprød og tynd. Kurset afsluttes med spisning af din – formentlig – bedste pizza til dato og et glas god vin.

Varighed

2 timer 

Hvor foregår det?

Meyers Pizzakursus kan prøves hos Meyers Madhus i København.

Køb som gave eller book som oplevelse her.

Meyers Pølsekursus

Pølser er og bliver en super-spise, hvis du spørger mig. Jeg har især en forkærlighed for den spanske chorizo, der i øvrigt egner sig helt perfekt til tapasbordet. Den sønderjyske ringridder er også en af mine favoritter. Hvis du også kan lide pølser og gerne selv vil lære at lave chorizo og ringriddere m.fl., så er Meyers Pølsekursus lige noget for dig.

På dette kursus lærer du at lave dine egne pølser fra bunden. Du lærer grundteknikkerne, så du bliver i stand til at lave dine egne og velsmagende pølser. Under kurset vil du også modtage tips og tricks til køb af gode og prisvenlige stoppemaskiner. Disse tricks er meget relevante, hvis du gerne vil fortsætte dit arbejde som pølsemager derhjemme. Kurset sluttes af med en stor pølsemiddag med grov sennep og iskolde øl.

Varighed

5 timer 

Hvor foregår det?

Meyers Pølsekursus kan prøves hos Meyers Madhus i København.

Køb som gave eller book som oplevelse her.

Meyers Mexicansk Street Food

Mexicansk mad har en charme og historie over sig, der tiltaler mig helt vildt. Derfor bliver jeg selvfølgelig ekstra begejstret, når jeg ser, at Meyers Madhus har et kursus i mexicansk mad: Meyers Mexicansk Street Food. Et kursus, jeg MÅ prøve en eller anden dag!

Når der bliver sagt mexicansk mad, så tænker jeg på salsa, tortillas, jalapeños og selvfølgelig tacos. Og det er lige præcis disse ingredienser og retter, du bl.a. kommer til at arbejde med på dette kursus. Kurset vil lære dig et væld af ”gadeteknikker”. Teknikker, som gør dig i stand til at lave autentiske, mexicanske madretter.

Underviseren er Bente Nissen Lundsgaard. Hun har om nogen indsigt i det mexicanske køkken. Bente har været på kokkeskoleophold og på et væld af rejser i Mexico. Rejser, som har givet hende en masse erfaringer, tips, teknikker m.m., der gør hende til en meget kompetent kok. Derudover har hun skrevet kogebogen ”Smagen af moderne Mexico”. En bog, du helt sikkert får lyst til at købe efter kurset.

Varighed

5 timer

Hvor foregår det?

Meyers Mexicansk Street Food kan prøves hos Meyers Madhus i København.

Køb som gave eller book som oplevelse her.

Meyers Hotdogkursus

På Meyers Hotdogkursus lærer du at lave hotdogs helt fra bunden. Det betyder ikke, at det kun er brødet, som laves fra bunden – det er ALT! Det er alt lige fra stopning af stegepølser til blanding af ketchup.

Hvis du gerne vil imponere dine gæster med natmad ud over det sædvanlige, så er det her et perfekt kursus. På to timer kan du nå at blive en mester i, hvordan gode hotdogs skal laves. Sku’ der være overskydende pølser, får du dem med hjem til grillen.

Varighed

5 timer

Hvor foregår det?

Meyers Hotdogkursus kan prøves hos Meyers Madhus i København. 

Køb som gave eller book som oplevelse her.

Meyers Southern BBQ & Street Food

Det amerikanske sydstatskøkken kombineret med New Yorks soul food shacks – så har du opskriften på et madkursus, der får din mund til at løbe i vand. Meyers Southern BBQ & Street Food er et smagfuldt madkursus, hvor du bl.a. lærer at lave hickory-røgede spareribs, barbeque-sauce, fried chicken, Collard Greens og meget mere!

Elsker du at grille? Hvis du gør, så kan dette kursus kun anbefales. Kurset er oplagt at prøve, hvis du føler, at du er løbet lidt tør for ideer og inspiration, når du selv griller. ”Soul Food” stammer fra de sorte amerikanere, som migrererede mod det nordlige USA (Chicago og New York) i starten af det 20. århundrede.

Varighed

5 timer 

Hvor foregår det?

Meyers Southern BBQ & Street Food kan prøves hos Meyers Madhus i København. 

Køb som gave eller book som oplevelse her.

Meyers Bøf & Bearnaisekursus

Åh, der er nu ikke noget så lækkert som en god bøf, fritterede kartofler og en mindst lige så god bearnaisesauce. Desværre er det alt for sjældent, at jeg får denne fantastiske ret. Og det skyldes måske, at jeg er for dårlig til at lave den. Hvis du ligesom jeg gerne vil være bedre til at lave bøf og bearnaisesauce, så er dette madlavningskursus fra Meyer perfekt!

Meyers Bøf & Bearnaisekursus lærer dig at blive en mester til denne ret. Du lærer alt fra at stege den perfekte bøf, til hvordan du pisker den bedste bearnaisesauce. Når kurset er slut, skal du og dine meddeltagere nyde jeres lækre bøffer med bearnaisesauce – og et godt glas vin til.

Varighed

1,5 time

Hvor foregår det?

Meyers Bøf & Bearnaisekursus kan prøves hos Meyers Madhus i København.

Køb som gave eller book som oplevelse her.

Meyers kokkeskole er for madglade børn og voksne

Meyers kokkeskoler og kurser henvender sig bestemt ikke kun til madglade voksne. Også børn er velkomne, når der for eksempel skal laves hotdogs. Den store mangfoldighed i både deltagere og kurser er helt sikkert en af grundene til, at Meyers kurser er blevet så populære.

Mange børn har en stor interesse for mad og elsker at være i køkkenet. Derfor synes jeg, at du som forælder bør overveje at tage børnene med, da der helt sikkert venter en stor oplevelse for hele familien. Hvis du spørger mig, så er et kursus hos Meyers Madhus den perfekte ferie- eller weekendaktivitet.

Børn under 18 år skal være ledsaget af en voksen på Meyers madlavningskurser.

Avatar
Mit navn er Simon, og jeg arbejder med marketing hos DuGlemmerDetAldrig. Jeg er stor fan af oplevelser. Især dem der inkluderer adrenalin, outdoor, wellness og selvfølgelig cykling som den "cykelfreak" jeg er!