Guide til manden, der skal give julegave til kvinder

De fleste mænd kan vist nikke genkendende til, at det kan være svært at finde julegaver til kvinder. Sværhedsgraden bliver ikke nemmere, når du læser PriceRunners undersøgelse fra sidste år, der viser, at kvinderne gerne selv vil bestemme, hvad de får i gave.

Det gør det alt andet lige svært for dig at give en gave, som ikke er et gavekort, og som hun ikke forventer at få.

Fortvivl ej!

Heldigvis giver undersøgelsen også udtryk for, at personlige gaver er et stort hit – og det er hér, du som mand skal have dit fokus, hvis du virkelig vil blæse hende bagover af begejstring!

Jeg giver dig ”opskriften” på at give julens bedste gave til hende 

Her på siden vil jeg med udgangspunkt i PriceRunners undersøgelse, statistik fra sidste års julehandel og egne erfaringer hjælpe dig med at gøre det nemt og overskueligt at give en god julegave til kvinden. Du finder opskriften nederst på siden.


RØD ALARM: Er der kun få dage til juleaften?

Hvis du læser dette indlæg med kun få dage til juleaften, og du stadig ikke har købt julegaver til hende, så er der ingen tid at spilde!  

Gå direkte til vores store udvalg af julegaver til hende – og find en julegave som vil gøre hende glad. Husk det er aldrig for sent at sende en gave via DuGlemmerDetAldrig.


Julegaver til kvinder, som hittede i 2016

julegaver-til-hende

Hvad der hittede sidste år, vil med stor sandsynlighed også hitte i år. Herunder har jeg samlet nogle af de mest populære julegavekategorier til hende fra 2016. Kategorier, som måske ikke er så personlige, men vil falde i god jord hos langt de fleste kvinder.

Gavekort til shopping

Som tidligere nævnt vil kvinder gerne selv bestemme, hvad de får i gave. For at imødekomme dette ”julegaveønske”, kan du med fordel vælge at give et gavekort til shopping. Hvis jeg skal være ærlig, så er gavekortet lidt den ”nemme” løsning i forhold til julegaver. Overraskelsesmomentet er ikke så stort ved at give et gavekort sammenlignet med for eksempel en oplevelsesgave. Dog er der tale om en smart gaveide, hvis du for eksempel er på ”total bar bund” – og der kun er et par dage til juleaften.

Parfumer

Parfumer er hvert år en af de mest populære gaveideer. Vælger du denne gaveide, er det en god ide at købe den parfume, hun har skrevet på ønskelisten. Har hun ikke skrevet noget, så forsøg at finde en parfume, der duftmæssigt matcher den, hun allerede bruger. Det øger chancen for, at hun kan lide den. Et trick, jeg tidligere har haft stor succes med. 

Klassiske smykker

Smykker er – ligesom parfumer – også en meget populær julegaveide. Det er typisk de mere klassiske smykker, der bliver givet juleaften. Og med klassiske smykker menes der halskæder, øreringe og fingerringe. Pandora og Kranz & Ziegler er to brands, der står på mange kvinders ønskeliste hvert eneste år. Så dem kan du overveje at tage et nærmere kig på, hvis ikke hun har skrevet et specifikt mærke på ønskesedlen!

Boliginteriør

Boliginteriør såsom Kay Bojesen figurer og lignende er også populært at ligge under juletræet. I 2015 blev der givet mange ”boliginteriør”-gaver – og denne kategori forventes også at blive populær i år. Hvis ikke du vil give Kay Bojesen figurer, så er interiør fra de to brands House Doctor og Normann Cph noget, du kan overveje. House Doctor og Normann Cph er nemlig to ret så populære brands hos det kvindelige køn.

Personlige gaver vil hitte i 2017

Vil du give en julegave, der blæser hende bagover af begejstring? Giv en personlig gave! En personlig gave er kendetegnet ved, at den ”passer” på gavemodtagerens personlighed. Det kan for eksempel være et match mellem gaven og gavemodtagerens fritidsinteresse. For eksempel: Et golfophold til golfspilleren.

En af fordelene ved at give en personlig gave er, at den typisk skiller sig ud fra mængden. Den bliver lagt mærke til. Derudover vil gaven med stor sandsynlighed også blive husket i mange år frem, da gavemodtageren kan spejle sig selv og sin personlighed i den – hvilket kan være svært, hvis der ”blot” er tale om et gavekort.

undersøgelse om julegaver
Magasin har fået Epinion til at undersøge, hvad der bliver lagt mest vægt på ved en gave. Som du kan se, er det vigtigt, at den er personlig og overrasker. Læs mere om undersøgelsen på Finans.dk.

Giv en oplevelse som personlig gave

En af de bedste personlige gaver du kan give, det er en oplevelse. Oplevelser er noget, som bryder med den til tider trivielle dagligdag. Noget, som alt andet lige gør et større indtryk end for eksempel en Kay Bojesen figur (sagt i al respekt for Kay Bojesen figurer). Jeg synes også, at det er nemmere at gøre en gave personlig, hvis det er en oplevelse.

Populære julegaver til kvinder:

Jeg var lige et smut forbi vores ”datacenter” og fandt ud af, at nedenstående oplevelser er nogle af de mest købte. Måske en af oplevelserne vil være god at give til hende, du kender?

Hvorfor er oplevelsesgaver gode at give?

udspring

Der er en helt særlig (og faktisk meget enkel) grund til, at oplevelsesgaver er så gode at give. Oplevelser gør os lykkelige!

Dr. Thomas Gilovich har fat i den lange ende

Dr. Thomas Gilovich, psykologiprofessor på Cornell University, har efter 20 års undersøgelse fundet ud af, at vi ikke skal bruge penge på ting som smartphones, dyre sko, designermøbler osv., hvis vi gerne vil være lykkelige. Ting giver os kun en kortvarig lykkefølelse sammenlignet med oplevelser.

Oplevelser bidrager nemlig med en længerevarende lykkefølelse. Og hvorfor så det? Dr. Thomas Gilovich har konkluderet, at oplevelser bliver en større del af vores identitet, end køb af materielle goder. Det vil sige: Jo større en del af vores identitet “noget” er, jo lykkeligere bliver vi. Det er lige præcis denne opdagelse, der ligger til grund for, hvorfor du bør give en oplevelsesgave til hende frem for en juicepresser, dyr jakke eller en tredje ting.

Hvis du gerne vil læse mere om undersøgelsen udført af Dr. Thomas Gilovich, så kan du gøre det her. Artiklen ”8 reasons why people who spend money on experiences are happier” fra Lifehack er også glimrende at læse, hvis du gerne vil vide mere om emnet.

Gør det nemt for dig selv og køb julegaverne på nettet

julegaver-paa-nettet

Jeg skal da være den første til at indrømme, at julegaveindkøbene til hende til dels er svære, fordi jeg er doven og har svært ved at motivere mig selv til at løbe byen rundt efter gaver. For at gøre det nemt for mig selv vælger jeg at købe størstedelen af mine gaver på nettet.

Det synes jeg også, du skal gøre, hvis du har det ligesom jeg. På den måde kan du sidde i fred og ro og ”surfe” rundt på internettet for at finde de bedste julegaver til kvinder. Vælger du at give en oplevelsesgave, så skal du helt sikkert handle på nettet. Du finder nemlig det største udvalg af oplevelsesgaver online!

Hvorfor køber danskerne julegaver online?

Personligt køber jeg julegaver på nettet, da det sparer mig for en masse tid, og giver mig adgang til mange flere forhandlere og webshops sammenlignet med en tur på gågaden i Silkeborg (hvor jeg kommer fra). Herunder kan du se, hvorfor den gennemsnitlige dansker køber julegaver på nettet. 

  • For at spare tid
  • Det er lettere at finde gaverne
  • Der er mulighed for at spare penge

Kilde: FDIH

Opskrift på, hvordan du finder den bedste julegave til kvinden

ansigtsbehandling

Som lovet får du her min opskrift på, hvordan du giver den bedste julegave til hende. Følger du mine punkter herunder, så tør jeg godt forsikre, at du kommer til at give en af de bedste julegaver nogensinde.

Start med at finde hendes behov og interesser

Find blok og blyant frem. Du skal nemlig i gang med at brainstorme. Dette trick har hjulpet mig mange gange. Det går ganske enkelt ud på, at du skal notere alle de behov, interesser, hobbyer osv. ned som hun måtte have. På den måde får du et overblik over, hvilken person hun er – og hvad der fanger hendes interesse. Og det er noget som gør valget af gave meget nemmere.

Er der ting hun længe har ønsket?

Hører du hende tit sige, at hun ønsker sig en eller anden ting? Hvis du gør, så har du allerede fundet ud af, hvad du bør give. Det kan for eksempel være et løbeur, hun længe har haft kig på. Hold øjne og øre åbne – det vil hjælpe dig!

Har du overvejet at give din tid som gave – f.eks. hjælp til havearbejde?

Skal du for eksempel give gave til en person, der i en periode har været stresset og derfor har forsømt havearbejdet lidt? I sådan et tilfælde kan du give julens bedste gave i form af dig selv og din arbejdskraft. Giv din tid i gave og hjælp hende med havearbejdet. Det vil hun med garanti sætte større pris på sammenlignet med en eller anden parfume.

Oplevelsesgaver er kendt for at give et større indtryk

For at blive lidt i ”indtryk-genren”, vil jeg anbefale dig at give en oplevelsesgave, hvis du gerne vil gøre et stort indtryk hos hende. Utallige undersøgelser viser som tidligere nævnt, at oplevelsesgaver bidrager med en længerevarende følelse af lykke sammenlignet med en ny telefon eller lignende materiel genstand. Og det smarte ved oplevelsesgaver er, at du kan finde noget til enhver tænkelig smag.

Gør gaveoplevelsen komplet med flot indpakning og håndskrevet kort

Hvis du vil gøre dig nogle forhåbninger om at give en af de bedste gaver i år, så er det vigtigt, at du går all in. Det vil sige, at indpakning og kort/gavehilsen også skal sidde lige i skabet. Det handler om at skabe en komplet gaveoplevelse, så modtageren er begejstret i det øjeblik hun får øje på din gave.

Hvad tror DU, hun bliver gladest for?

Vi er efterhånden nået til et punkt, hvor du burde have en meget god ide om, hvad du bør give hende i julegave. Nu er tiden kommet til, at du skal tænke dig godt om. Hvad tror DU, hun bliver gladest for, af de ideer og forslag du har noteret undervejs? Find ud af det, og du har valgt den bedste gave til hende.


Avatar
Mit navn er Simon, og jeg arbejder med marketing hos DuGlemmerDetAldrig. Jeg er stor fan af oplevelser. Især dem der inkluderer adrenalin, outdoor, wellness og selvfølgelig cykling som den "cykelfreak" jeg er!