Velbekomme – Madoplevelser i København


i Inspiration

You’re not you, when you’re hungry! Så skulle det ske, at du bliver sulten på din vej rundt i København, er det jo heldigt, at du nu har en liste lige ved hånden, som viser dig de bedste madoplevelser i København.

Her er madoplevelser til dig, der skal have et ordentlig måltid mad men også til dig, der bare lige skal have lidt sødt til kaffen.


Lidt lækkert til kaffen

madoplevelser i københavn

1

De er trendy, de små, sprøde, smørbagte croissanter og det er ikke kun i Frankrig, at de er eftertragtede på morgenbordet. Spørgsmålet er bare, hvordan man laver den bedste croissant? Frederic Terrible finder de franske opskrifter frem, og viser dig, hvordan de laves på et crossaintkursus.

2

Hvis du trænger til det klassiske kagebord med lagkage, roulade og en kringle med snasket remonce, er du landet det rigtige sted. TV-kokken Karsten Kroman tager dig med på et klassisk kagekursus, hvor de gode, gamle opskrifter får nyt liv.

3

Tiramisu er den italienske dessertklassiker med det skøre navn ”træk mig op”. Hvorfor den hedder sådan, må forblive en hemmelighed, men tager du en tur forbi Eataly på tiramisukursus, får du foruden den traditionelle tiramisu også lov til at udforske to moderne varianter.

4

Macarons må siges at være smagen af Paris, og selvom mange af os godt kunne bruge en lille afstikker til byernes by, er det ikke helt nemt at lave de små kager. Heldigvis er et macaronkursus hos den franske dessertkok Terrible den hurtigste one way-ticket til smagen af Paris.

 

 

 

De klassiske valg

sjove madoplevelser i københavn

1

Er det sidst på eftermiddagen en lørdag i København eller skal weekenden først til at begynde, så er en vinsmagning et godt bud på, hvad du kan bruge tiden på. Du kommer rundt om en række vine, og hører samtidig om de forskellige vines historier og nuancer til en vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt.

2

Det er mange år siden, at det franske køkken tog danskerne med storm, og med retter som boeuf bearnaise og crepes suzette er det da heller ikke svært at blive begejstret. Meyers Madhus giver dig opskrifterne på de franske klassikere.

3

Fra det franske køkken tager vi direkte videre til det italienske, hvor Eataly vil vise dig rundt i de italienske regioner. Der skal smages på lokale delikatesser fra Piemonte til Toscana, mens der fortælles om de særlige kendetegn for regionens madkultur.

4

Til wine ’n’ dine med fransk vinbonde, får du et særligt indblik i livet som vinbonde i Frankrig. Der bliver smagt på vinen samtidig med, at vinbonden fortæller om druerne, dyrkningen og området. Til slut serveres den franske klassiker daube.

 

 

 

Børnetid

anderledes madoplevelser i københavn

1

Et flødebollekursus hos Social Foodies er ikke kun for børn, for barnlige sjæle og alle andre flødebollefans kan altså sagtens være med her. Der skal tempereres chokolade til den store guldmedalje og præmien, der venter, er hjemmelavede flødeboller.

2

Hos Karoline Trier mener de, at det aldrig er for tidligt at begynde at kokkerere i køkkenet. På bagekurset skal der bages forskellige slags brød, og du får endda en dej med hjem til næste dag, så familien kan blive vækket med friskbagte boller.

3

Står der tit pizza på menuen derhjemme? Til et pizzakursus lærer ungerne at bage italienske pizzaer så, hvis madplanen trænger til en opdatering, er det måske nu ungerne skal have en ugentlig maddag, hvor de laver pizza til hele familien?

4

Tag med på en karamelsmagning hos Karamelleriet, hvor du får et indblik i karamelkogerens hverdag. Der bliver masser af tid til at spørge, hvordan man laver karamellerne men endnu vigtigere, er der rigeligt med tid til at smage på de gyldne karamelstykker.

 

 

De skæve madoplevelser

1

Hvis du er på udkig efter de lidt skæve madoplevelser i København, kan det være, at du skal lægge vejen forbi Timm Vladimir til et ølbrygningskursus. Du lærer, hvordan man brygger øl, får smagsprøver undervejs og et ølbrygningskit med hjem bagefter.

2

Kender du pestoens historie, og ved du, hvordan den har udviklet sig gennem tiden? Eataly har opskriften på pesto, og på deres pestoworkshop deler de den med dig, og fortæller samtidig, hvorfor pestoen er blevet så populær.

3

Tapas er for det spanske køkken, hvad smørrebrød er for det danske, og præcis lige som smørrebrødet er blevet moderniseret de sidste par år, er den spanske tapas det også. Tag med til en moderne spansk tapasaften med Karsten Kroman og smag, hvordan tapas har udviklet sig.

4

Kombinationen af vin, lærred og maling lyder måske skørt, men til Paint ’n’ wine skal der males og drikkes vin. Samtidig. Anser du ikke dig selv som den store kunstner, skal du ikke fortvivle, for billederne bliver ikke udstillet, det handler bare om at hygge sig.


 

 

 

Blev du mæt?

Blev du mæt af at læse guiden til madoplevelser i København eller er du stadig lidt småsulten? Du kan finde alle vores madoplevelser i København her, og har du brug for at udvide dit gastronomiske landkort en lille smule, kan du finde madoplevelserne på Sjælland her. Ellers er der vel ikke andet at sige end grab a Snickers eller måske bare velbekomme.

 

Se også: Oplevelser i København

Avatar
Jeg hedder Christine, og det er mig, der sætter ord på alle oplevelserne. Når jeg ikke tryller ved tastaturet, har jeg fingrene dybt begravet i den jyske muld hjemme i køkkenhaven eller også er jeg på vej ud på eventyr et sted i verden.