Luksus hoteller i Danmark


i Inspiration, Ophold
Der er det ved luksus hoteller, at man ikke skal tænke på noget som helst selv, når man tjekker ind. Sengen er redt, maden er lavet og det eneste man skal tænke på, er, hvornår man vil spise og hvad man vil lave indtil, at maden serveres.

Skal tiden bruges i spaafdelingen? På shopping i byen? Gåture ved vandet? Eller måske noget helt fjerde? Det er præcis det, der gør et ophold på et luksus hotel i Danmark til noget særligt. Det er afslapning, ro, forkælelse – ja kort sagt: det er luksus.

Derfor finder du herunder 10 luksus hoteller i Danmark.

 

10 luksus hoteller i Danmark

De danske luksushoteller byder på wellness, gastronomi & afslapning.

Der er noget særligt over at vågne i en hotelseng. Sengetøjet, der dufter helt specielt. Lydene fra de andre hotelgæster, der langsomt vågner. Lyset, der kigger ind gennem de tunge gardiner og måske sniger duften af morgenkaffe sig endda også ind gennem den lukkede dør.

Det er afslapning sådan at ligge her uden at skulle nå noget, og der er god tid til at bestemme, hvordan dagen skal begynde. Måske med en tur i poolen eller en svømmetur i havet efterfulgt af en varm tur i saunaen? Det kan jo også være, at en løbetur, spinning eller yoga frister mere, hvis ikke lige dynen lokker til at tage en halv time mere med lukkede øjne.

Dagen kan begynde, som man vil, når man tager på et af de mange luksus hoteller i Danmark, men underordnet, hvordan dagen begynder, venter morgenmaden, når øjnene vågner.

Friskbrygget kaffe. Et glas juice. Måske en sprød croissant. Der er noget for en hver smag på morgenbordet, for med en mæt mave kan dagen rigtigt begynde.

 

👇 Herunder har vi samlet 10 luksus hoteller i Danmark – god fornøjelse! 👇

 

1. Kurhotel Skodsborg

📍 Adresse: Skodsborg Strandvej 139, 2942 Skodsborg

Henning Larsen Architects har tegnet spaafdelingen på Kurhotel Skodsborg.

Kurhotel Skodsborg er et luksus hotel tæt ved København, der med en prisvindende og arkitekttegnet spaafdeling må siges at være et af Danmarks førende spahoteller. Fra hotellet er der udsigt over Øresunds blinkende bølger, og den nordiske indretning på stedet indbyder til afslapning og ro i de smukke, lyse naturomgivelser.

 

Læs mere

 

2. Fakkelgaarden

📍 Adresse: Fjordvejen 44, Kollund 6340 Kruså

Fakkelgaarden er både en restaurant & et luksus hotel i Jylland.

I Kruså tæt ved grænsen til Tyskland og med udsigten over Flensborg Fjord ligger Fakkelgaarden, der er Jyllands bud på et luksus hotel. Fakkelgaarden er kendt i hele landet for sin gastronomi, der med udgangspunkt i det sønderjyske køkkens friske og lokale råvarer imponerer med sit høje niveau. Begynd opholdet med kaffe eller et glas champagne, før middagen serveres i restauranten.

 

Læs mere

 

3. Marienlyst Strandhotel

📍 Adresse: Nordre Strandvej 2A, 3000 Helsingør

Marienlyst Strandhotel har udsigt over Øresund.

Siden 1861 har Marienlyst Strandhotel åbnet dørene for både kongelige og alle andre, der har haft brug for at slappe af i de stilfulde omgivelser. Luksushotellet har 4 stjerner og en udsigt til Øresund og Kronborg Slot ikke langt derfra. På Marienlyst Strandhotel er det oplagt at slappe af i den nyrenoverede spaafdeling, hvor det er muligt at modtage behandlinger, men både stedets brasserie og restaurant er også et besøg værd.

 

Læs mere

 

4. Kragerup Gods

📍 Adresse: Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby

Ejerne af Kragerup Gods er i familie med Karen Blixen, som også selv har boet på godset.

Bygningerne på Kragerup Gods kan dateres helt tilbage til 1610, så der gemmer sig mange fortællinger i murene, som i dag danner rammerne om det 4-stjernede hotel. Kragerup Gods ligger i naturskønne omgivelser med udgang til en stor park, der indbyder til afslappende gåture før wellnessafdelingen indtages eller middagen serveres i restauranten.

 

Læs mere

 

LÆS OGSÅ: Et ikke helt almindeligt hotel – Mød Kragerup Gods

 

5. Falsled Kro

📍 Adresse: Assensvej 513, 5642 Millinge

Kombiner et ophold på et luksus hotel på Fyn med udsøgt gastronomi på Falsled Kro.

Falsled Kro er både en gourmetrestaurant og et luksus hotel på det sydlige Fyn. Her kan man forkæle sig selv med et ophold, der fokuserer på de gastronomiske overraskelser, som køkkenchefen er kendt for at levere. På Falsled Kro kan man strække benene med en gåtur i den store og velholdte have, der blandt andet inkluderer den 1000 m2 store køkkenhave, som gør kroen næsten selvforsynende med grøntsager.

 

LÆS OGSÅ: Gourmetophold – 7 favoritter

 

6. Ruths Hotel

📍 Adresse: Hans Ruths Vej 1, 9990 Skagen

Ruths Hotel er et af Danmarks 5-stjernede hoteller.

Ruths Hotel er et 5-stjernet hotel på toppen af Danmark, der siden 1904 har været et samlingssted for lokale og turister, der mødes til wellness, strandture og gastronomi i Gl. Skagen. Ruths Hotel er kendt for sin lækre mad, der tilberedes af nogle af landets bedste kokke. Et ophold på Ruths hotel byder blandt andet på afslappende gåture ved havet, der ligger få skridt fra hotellet, og forkælelse i wellnessafdelingen og restauranten.

 

7. Bandholm Hotel

📍 Adresse: Havnegade 37, 4941 Bandholm

Bandholm Hotel har flere gange været kåret som Danmarks bedste hotel.

Bandholm Hotel er flere gange blevet kåret som Danmarks bedste hotel – senest i 2018. Luksushotellet ligger med udsigt over Smålandshavet, og som gæst på stedet falder man hurtigt til ro i de smukke omgivelser, der er restaureret med respekt for stedets historie, som trækker tråde tilbage til 1886. Foruden at være Danmarks bedste hotel har Bandholm Hotel 4 stjerner, der giver garanti for en god oplevelse på alle måder.

 

8. Hotel Vejlefjord

📍 Adresse: Sanatorievej 26, 7140 Stouby

Spaafdelingen på Hotel Vejlefjord er i en liga for sig selv.

Som et af Jyllands førende luksushoteller byder Hotel Vejlefjord velkommen til et ophold med fuld fokus på selvforkælelse. Stedet er kendt for sine termiske bade og thalasso spa, der har vundet priser for sin luksus og særlige stemning. Udsigten over fjorden og de grønne skove, der ligger i lige forlængelse af parken, er også med til at danne rammerne om opholdet.

 

9. Nimb Hotel

📍 Adresse: Bernstorffsgade 5, 1577 København

Det gamle luksus hotel i København har udsigt over Tivoli.

Nimb Hotel er et luksus hotel i København, der med sine 5 stjerner står lysende klart i bybilledet. Hotellet, hvis historie begynder i 1909, ligger i Tivoli og netop det, er med til at tilføre en magisk og eventyrlig stemning. Et ophold på Nimb Hotel indbyder til lækre middage i restauranten, cocktails i baren og afslapning på tagterrassen, der i 2018 åbnede med pool og poolbar.

 

10. Hotel Royal

📍 Adresse: Store Torv 4, 8000 Aarhus

Hotel Royal ligger centralt i Aarhus.

På det pulserende Store Torv i centrum af Aarhus ligger Hotel Royal. Et besøg her byder på lækker mad i vinterhaven Queens Garden, afslapning i de luksuriøse omgivelser og mulighed for at besøge stedets casino. Et ophold på dette luksus hotel i Aarhus indbyder også til at opleve byens mange muligheder, for kunstmuseet ARoS og Aarhus Teater ligger kun få minutters gang fra hotellet.

 

LÆS OGSÅ: Restauranter & spisesteder i Aarhus

 

Luksushoteller – Er det noget for dig?

Mon ikke, at afslapning på et af Danmarks luksushoteller er noget for dig?

Der er noget særligt over at vågne i en hotelseng. Sengetøjet, der dufter helt specielt. Lydene fra de andre hotelgæster, der langsomt vågner. Lyset, der kigger ind gennem de tunge gardiner og måske sniger duften af morgenkaffe sig også ind gennem den lukkede dør.

Det er afslapning sådan at ligge her uden at skulle nå noget, og der er god tid til at bestemme, hvordan dagen skal begynde. Måske med en tur i poolen eller en svømmetur i havet efterfulgt af en varm tur i saunaen? Det kan jo også være, at en løbetur, spinning eller yoga frister mere, hvis ikke lige dynen lokker til at tage en halv time mere med lukkede øjne.

 

LÆS OGSÅ: Weekendophold for 2

 

Dagen kan begynde, som man vil, når man tager på et af de mange luksus hoteller i Danmark, men underordnet, hvordan dagen begynder, venter morgenmaden, når øjnene begynder at vågne. Friskbrygget kaffe. Et glas juice. Måske en sprød croissant. Der er noget for en hver smag på morgenbordet, for med en mæt mave kan dagen rigtigt begynde.

 

5-stjernet forkælelse

Tid til forkælelse.

Når du tjekker ind på et 5-stjernet hotel i Danmark, Sverige, Tyskland, Norge – ja nærmest, hvilket som helst sted i verden, bliver du mødt af en service, der giver dig et ophold lidt ud over det sædvanlige.

Lyder det som noget for dig? Det gør det jo nok, for det er de færreste, der ikke synes, at et ophold på et luksus hotel lyder fedt. Derfor har vi lavet ovenstående liste med luksushoteller til dig, men fandt du ikke helt det, du ledte efter, så kan du finde mere inspiration her 👇

 

Læs mere

 

Avatar
Jeg hedder Christine, og det er mig, der sætter ord på alle oplevelserne. Når jeg ikke tryller ved tastaturet, har jeg fingrene dybt begravet i den jyske muld hjemme i køkkenhaven eller også er jeg på vej ud på eventyr et sted i verden.