Karamelsmagning i København – Vi har testet

Vores salgschef, Johannes fik inviteret sig selv med på sin søsters fødselsdagsgave. De skulle en tur til karamelsmagning hos Karamelleriet i København, og du kan læse historien om de lækre karameller her.

Som en del af min søsters forsinkede fødselsdagsgave, havde min kæreste og jeg foræret hende en karamelsmagning hos Karamelleriet i København.  Det skal siges, at hun fik en gave af os på dagen, som det naturligvis bør være, men vi kunne ikke ankomme tomhændede en uge senere. Nu er det ikke så ofte, at jeg er hjemme hos min familie, da de bor på Sjælland, mens jeg selv er groet dejligt fast i den jyske muld. Derfor var det oplagt, at den gave, hun skulle have, indeholdt en oplevelse, som hun forhåbentlig ville nyde med os.

Min søster blev naturligvis helt vildt glad, og hun havde tilfældigvis selv lige været forbi DuGlemmerDetAldrigs spændende udvalg og købt karamelsmagning som konfirmationsgave til en nær ven, der havde ønsket sig det til sin konfirmation.

Med forventninger om velsmag og bevidstheden om, at Karamelleriet er en autentisk oplevelse, hvor man står midt i den daglige drift, tog vi mod København i fuld solskin, med nedrullende vinduer og fuld skrue på det højaktuelle musikrepetoire, som mine teenagesøskende mener, er værd at høre på i 30 minutter.

Den lille kælderbutik på Nørrebro, hvor kunderne strømmede ind og ud, mens produktionen af de næste 20 kg flødekarameller var i fuld gang, er kulminationen på en drøm og passion, som de to bornholmske veninder, Tine og Charlotte, forløste i 2006.

Vi blev budt velkommen med et stykke varm, blød flødekaramel, som karamelkogeren Peter var i gang med. Wow, det var godt!! Med en galoperende lyst til at gå ud af butikken og komme ind igen med forhåbningen om et nyt stykke, fortalte vi, at vi var kunder fra DuGlemmerDetAldrig og meget gerne ville se, hvordan de lavede deres håndlavede karameller.

Den ene ejer, Tine, tog godt imod os og spurgte, om det var i orden, at de havde travlt imens – selvfølgelig, sagde vi. Det er kun et godt tegn, og vi ville jo bare se, hvordan deres dagligdag er, mens vi samtidig havde i baghovedet, at der ventede os en pæn mængde af deres udvalg, som en krølle på halen for oplevelsen.

Peter, der er ansvarlig for karamelproduktionen, havde netop lagt en 20 kilo karamelmasse over på kølebordet til videre ’forædling’, og han begyndte så at fortælle om alle steps i skabelsen af den perfekte flødekaramel. Min lillebror, Victor, der er 9 år, er åbenbart en kommende ingeniør, for han spurgte ind omkring alt fra vandtilførslen i kølebordet til samtlige knapper og temperaturer. Det imødekom Peter hurtigt, og han var sindssyg dygtig til at tilpasse sine forklaringer, så det blev både detaljeret, men også i et sprog, som 9-årige ’ingeniører’ og vi andre slikmunde kunne forstå.

Snakken gik lystigt over maskinerne, nye kunder kom på besøg, smagsprøver blev uddelt, og karameller blev købt med hjem. Omgivelserne var trange, og man befandt sig midt i ’orkanens øje’, men på en forunderlig måde, føltes det helt okay for alle parter – og mine søskende opdagede intet omkring dem, for de holdt bare øje med den største karamel, de nogensinde havde set, mens Peter viste og forklarede. Perfekt at opleve sig selv og sine mindre søskende være så opslugte af processen, mens smagsprøverne lige gjorde det hele endnu bedre!

Mens de indpakkede flødekarameller væltede ud i en lind strøm fra pakkemaskinen, blev vi taget med over til hylderne, hvor de pakkede produkter stod på hylderne. Som en del af oplevelsen hos Karamelleriet, når man køber den gennem DuGlemmerDetAldrig, får man 3 forskellige pakker med hjem pr person. Karamel til en værdi af 150 kr!

Med posen fuld af ’Klippestykker’, ’Peanut Crunch’ og ’Flødekarameller’ var vores lille oplevelse fuldendt, og mine søskende kunne ikke vente med at bytte karameller og smage på det hele.

Jeg kan klart anbefale denne oplevelse, hvis man vil prøve at se en karamelproduktion ’in the making’ på tæt hold. Men man skal være klar over, at det foregår i åbningstiden, så der også sker andre aktiviteter imens. Vi synes personligt, at det er helt perfekt, og Tine fortalte også, at det er meget forskelligt, hvor lang tid kunderne bruger derinde. Nogle er der i en time, som vi var, og andre er der i kortere tid. Men fælles for alle kunderne er det, at de får en masse karamel og historien omkring de to bornholmske veninders passion for gode, håndlavede produkter med sig hjem. Og heldigvis er Karamelleriet utrolig gavmilde med at dele ud af begge de ting!

Prøv karamelsmagning

Hvis du har lyst til at prøve en karamelsmagning hos Karamelleriet, finder du den på tilbud til 149 kr. lige her.

Johannes Læssøe Dreller
Johannes er personen, som sørger for, at vi har landets bedste udvalg af oplevelser. Johannes er sprogligt uddannet, vild med cykling og P-tærter, og er oprindeligt fra Sjælland.