Ideer til Mors Dags gave – 4 forslag

“Jeg ønsker mig bare søde børn”

Sådan siger min mor hver evig eneste gang, mine søskende og jeg vil give hende en gave.

Jeg skulle jo nok mene, hun allerede er beriget med en flok søde unger – så sent som sidste uge hjalp jeg hende for eksempel med at hænge hylder og lamper op. Min søster har endda sørget for et par meget søde børnebørn også.

Men ak nej – hun ønsker sig stadig de søde børn

Og de er altså ikke sådan lige til at støve op i butikkerne. Fødselsdags- og julegaver er som regel fine nok. Hun mangler jo alligevel altid et eller andet (udover søde børn), så det finder vi til hende. Mors Dag derimod – der kniber det lidt. På mystisk vis kommer dagen altid snigende, lige som man mindst venter det, og så står man der med håret i postkassen den anden lørdag i maj.

 

Se alle idéer til Mors Dags gaver her

 

Så vi ender altid med den nemme løsning og bestiller blomster på nettet – og den dårlige samvittighed og stigende panik ender som regel ud i et hav af mærkelige tilkøb. Man skal i øvrigt lade være at købe gaver, når man har dårlig samvittighed over at have glemt anledningen. Det er ligesom at købe ind, når man er sulten.

 

gave til mors dag

Hvor mange gange har du givet mor blomster til Mors Dag? Lidt for mange gange måske.

Men blomsterne kommer altså, og vi er alle glade og lettede over, vi fandt en gave. Tanken er, at så kan hun se på dem og tænke:

Sikke nogle søde børn, jeg har, der sådan giver mig blomster! Jeg bager lige en kage til dem.

Og det gør hun da også, men det er også lidt en flad fornemmelse, når vi ved, hvor stort et arbejde og ansvar, det er at være mor.

Så slår det mig pludselig: måske synes hun faktisk, vi er søde nok, men at vi bare ses for lidt? Derfor har jeg besluttet, at jeg vil lave noget med hende den her gang. Jeg er ikke helt sikker på, hvad endnu, men jeg har nogle idéer, som jeg gerne vil dele med dig. Hvis nu du også står med en mor, der gerne vil have mere tid med sine søde børn.

 

Når mor skal forkæles med wellness

Når mødre rigtig skal forkæles gøres det bedst med en spadag.

Min mor brokker sig tit over at have ondt i ryggen, korte negle, rynker og hvad hun nu ellers kan finde på, at der er galt med hende. Jeg synes jo ikke, der er noget galt med hverken korte negle eller rynker, men hvis der er nogen, der har fortjent at blive rigtig forkælet, så er det min mor (og alle andres mødre). Hun har trods alt skabt mig helt fra bunden, lavet mad, lært mig manerer og tørret tårer væk i mange mange år efterhånden.

 

❤ Du finder Spadag hos Helle Thorup lige her ❤

 

Og det må simpelthen være hårdt arbejde. Så det fortjener hun en helt særlig tak for. Jeg forestiller mig en dag, hvor hun ikke skal tænke på praktiske gøremål, men bare skal slappe af og nyde at blive forkælet. Målet her er jo at bruge mere tid med sammen med hende, så jeg har fundet en spadag for 2 personer hos Helle Thorup i Aarhus, hvor man også får en lækker 50-minutters massage, ansigts- og hovedbundmassage og – måske vigtigst af alt – chokolade.

Prøv et gratis alternativ

Hvis budgettet er lidt stramt, men du stadig gerne vil give din mor en dag med wellness og forkælelse, så kan du heldigvis lave din egen lille wellnessoase derhjemme. Hvis du sørger for lidt lækker juice og rolig baggrundsmusik, laver et lækkert fodbad og selv giver hende massage eller manicure, kan du give hende (næsten) den samme oplevelse for ingen penge!

 

Tag ud i naturen

Der er mange naturoplevelser i Danmark – se flere her, hvis mor nu ikke er så vild med sæler.

Min mor er lidt af en skovtrold og elsker at være i naturen. Jeg er ikke selv den helt store naturelsker, og har bosat mig lige midt i Aarhus, men der er nu alligevel et eller andet særligt over at være ude i naturen sammen. Min mor og jeg har tit gået lange ture med hendes hund, og vi får altid talt sammen på en helt anden måde, når der ikke er al mulig elektronik, der forstyrrer eller opvask, der distraherer.

 

❤ Du finder sælsafari lige her ❤

 

Vejret i Danmark kan jo som bekendt være en anelse ustadigt, men jeg er vild med tanken om at køre i en hyggelig hestevogn hen over Vadehavet, som er en af Danmarks absolut fineste naturskatte eller langs Limfjorden og se på de mange, søde sæler. Vi kan slutte dagen af med varm kakao eller et glas iste (alt afhængig af vejret), og så bliver det næsten ikke bedre.

Prøv et gratis alternativ

Pak en picnickurv og et gammelt tæppe, tag din mor under armen og nyd en hyggelig eftermiddag i en af de smukke nationalparker, der findes i Danmark. Husk varme trøjer!

 

Spis godt

Mads Cortsen laver fantastisk mad, men du kan også give mor et gourmetophold til Mors Dag.

I de fleste hjem er det nok mødrene, der står for madlavningen i hverdagen. Sådan var det i hvert fald i mit barndomshjem, og min mor har stadig en tendens til at skulle ordne alt muligt og stå klar med tre-retters middag, hver gang vi unger kommer på besøg. Så for mig er Mors Dag en perfekt anledning til at hive hende væk fra køkkenet og nyde en lækker, hyggelig middag sammen – som hun ikke har stået og knoklet med i flere timer. Mad smager trods alt meget bedre, når man ikke selv har lavet det. Og så ved jeg også godt selv, hvor nervøs man pludselig kan blive for, om alt nu også er godt nok, når man inviterer nogen på middag hos en selv.

 

❤ Du finder en middag med Mads Cortsen lige her  ❤

 

Som Mors Dags gave ville jeg vildt gerne invitere min mor med på Cortsen Dining på Amager, hvor vi kunne få en hyggelig aften med god mad, mulighed for at lære nye tricks og en masse lækker vin.

Prøv et gratis alternativ

Hvis du er god i et køkken (eller i hvert fald ikke er i fare for at brænde hele hytten ned), er det oplagt at invitere din søde mor på middag hjemme hos dig! Det er godt nok ikke helt gratis, men hvis du kigger lidt efter tilbud, kan det klares relativt billigt.

 

Meget mere kultur

Du kan finde flere kulturoplevelser her.

Selvom besøg på kedelige museer måske ikke står allerhøjest på min bucket list, er det altså ret fint med nogle kulturelle oplevelser engang i mellem. Og endnu mere nu, hvor det rent faktisk er lykkedes mig at finde noget, der er virkelig interessant! Min mor er rigtig god til at tage nye oplevelser ind og reflektere over dem, indtil hun lige pludselig finder en helt ny mening med livet.

 

❤ Du finder en guidet tur med en hjemløs lige her  ❤

 

Netop derfor kunne jeg godt finde på at tage hende med på en guidet tur med en hjemløs. Så kunne vi gå der og føle os kloge, underholdt og kulturelle samtidig med, at vi ville få et unikt indblik i en verden som, selvom den ligger langt fra vores egen, stadig er en stor del af vores samfund, og som mange mennesker påvirkes af. Når man så samtidig støtter et godt formål, så ville min mor næsten ikke kunne få armene ned igen.

Prøv et gratis alternativ

Hvis du gerne vil have en kulturel oplevelse med din mor, men ikke har det store budget, kan du hos rigtig mange museer få gratis indgang enten på særlige dage eller til specielle udstillinger. Du kan endda komme til en masse gratis koncerter i bl.a. Musikhuset i Aarhus.

 

→ Mangler du stadig en gave til Mors Dag? Så find flere oplevelser til hende her ←

mors dag gave

Blomster er en klassiker til Mors Dag, men skal du ikke prøve noget nyt i år?

Jeg har ikke helt besluttet mig for, hvad der vil være den helt perfekte gave til mor endnu, men her fik du i hvert fald mine forslag!

Har du en idé til den helt rigtige Mors Dags gave? Så må du meget gerne dele den med os andre i en kommentar herunder! Måske kan vi sørge for, at alle mødre får søde børn i år ;)

 

 

Nanna Cathrine Jensen
Jeg arbejder med at sprede de gode oplevelseshistorier hos DuGlemmerDetAldrig. Vi har alle fortjent uforglemmelige oplevelser - gennem historier og guides gør jeg det nemmere at komme afsted :)