Hvad gør en mand interessant?


i Inspiration

Vi har alle en interesse i at blive opfattet som værende interessante, men hvad er det egentligt, der gør en mand interessant?

I mit virke som blogger på Stay Classy er det et emne, som jeg dagligt beskæftiger mig med på den ene og anden måde.
I den forbindelse har jeg samlet tankerne og sat ord på, hvad der efter min opfattelse gør en mand interessant og særligt, hvorfor oplevelser og det at udfordre sig selv spiller så stor en rolle.

Intelligens

 

Intelligens er en af grundpillerne i det at være interessant. Det er dog vigtigt ikke at misforstå det at være intelligent. For hvornår er man egentligt intelligent? Skal man have Ph.d. i raketvidenskab?

Det mener jeg ikke. Overhovedet endda.

Intelligens er på mange måder et vidt begreb. Der er nemlig flere grene inden for intelligensbegrebet.

 

Helt præcist er der syv intelligenstyper, som dækker over sproglig, musikalsk, matematisk, visuel, kropslig-kinæstetisk, intrapsykisk og interpsykisk intelligens.

Uanset hvilken gruppe du befinder dig i, er det efter min mening muligt at være interessant.

 

Jeg synes eksempelvis, at Tiger Woods er interessant. Det skyldes hans ekstraordinært høje kropslige-kinæstetiske intelligens, der har hjulpet ham til at slå umulige verdensrekorder. Ligeledes finder jeg også Stephen Hawking interessant, som er kendt for at være enormt intelligent på det matematiske niveau og de mange spændende teorier om universets opstandelse.

 

Det er dog svært for os almindeligt dødelige at profilere sig på denne slags intelligenstyper, når man ikke er et ikon på et nationalt eller internationalt niveau. Den intelligenstype, som kommer flest til gode i forhold til at blive opfattet som intelligent, er uden tvivl den interpsykiske intelligens også kendt som den sociale intelligens.

 

En person med høj social intelligens er nemlig god til at læse andre mennesker. Han er god til at tilpasse sig mennesker og forstå deres behov. Keder min gæster sig? Ok, hvordan laver jeg om på det?

At kunne analysere mennesker på denne måde gør det nemmere at falde i hak med dem. Folk underholdes ganske enkelt mere.

 

 

Holdninger

Uanset hvor høj en social intelligens du måtte have, skal du også kunne byde ind med ting, der strækker sig ud over jokes, du har lært udenad.

Du skal have holdninger. Du skal vide ting. Du skal kunne snakke med om ting. Vigtigst er det, at holdningerne er dine egne. Der er intet så uinteressant som en mand, der snakker i samme retning, som døde fisk flyder.

 

Men pas på.Der er nemlig en hårfin balance, når det drejer sig om at have holdninger. Ingen gider lytte til en know-it-all smartass.

I know I don’t.

 

Du skal være i stand til at kombinere dine holdninger med en interesse i andres. Du skal lytte mere, end du taler. Du skal stille spørgsmål til andre. Og gerne uddybende spørgsmål. Grundlæggende tror jeg, at det handler om at kunne indgå med et åbent sind i gode, lange samtaler og samtidig tilføje værdi.

Det er noget, som jeg i løbet af de seneste par år har brugt en del energi på at lære mig selv.At være åben overfor det, som den anden person har at sige. Jeg skal gerne indrømme, at præinstallerede holdninger baseret på fordomme har domineret mit outlook det meste af mit liv.

 

Derfor er det til tider også en udfordring at leve op til denne åbensindethed, men øvelse gør mester, som man siger.Og guleroden?

Det er, at jeg i folks optik fremstår som et mere sympatisk menneske, som derved har nemmere vej til titlen som værende interessant. Der er ikke noget udspekuleret eller umoralsk ved det, så længe du ikke praktiserer et åbent sind med den ene hensigt at virke mere interessant.

 

Ambitioner og mod på livet

Vi har alle idoler og rollemodeller. Vi elsker at holde os inspireret. Hvis du gerne vil være professionel fodboldspiller, har du som garanteret også en helt eller to, der spiller i Premier League og/eller La Liga.

Samme princip gør sig gældende for de mennesker, vi omgås til dagligt, hvad end det er kollegaer, venner, familie eller bekendte. Jeg finder, at de personer der er mest interessante, som regel også er de mest ambitiøse med mod på livet.

Der er dem, der oplever en masse. Dem der altid har noget nyt at fortælle. Og dem som på den ene og anden måde formår at inspirere.

Der er en grund til, at hele verden inspireres, når de ser ham surferdrengen Jay Alvarrez, der med sine eksotiske videoer viser, hvordan livet bør leves.

 

Selvfølgelig ledsaget af en smuk kvinde, prøver Jay alle de ting, som de fleste drømmer om, og som de fleste også kan blive enige om, er en vigtig grundpille i et spændende liv.

Nemlig at opleve.

At springe ud af en flyver. At køre hurtige biler. At surfe. At i det hele taget forære sig selv erfaringer der bidrager til, at man bliver et menneske med en stor oplevelsesmæssig ballast.

Denne ballast er nemlig i sidste ende den, der efter min opfattelse medvirker til, at du er eller bliver et interessant menneske.

Men er det opskriften på at være interessant?

Både ja og nej.

Du kan være helt sikker på, at du kommer langt med kombinationen af intelligens, holdninger og et højt ambitionsniveau. Spørgsmålet er bare, om du vil være lidt interessant eller meget interessant?

 

Humor

Hvis målet er at være meget interessant, er det også vigtigt at besidde humor. At kunne anskue tingene fra et humoristisk perspektiv gør dig nemlig til en bedre story teller. Jeg vil også hellere lytte til dig, da du på den måde fremstår mindre selvhøjtidelig.

At besidde humor er ikke ensbetydende med, at du skal være en Anders Matthesen eller Louis CK. Alle kan være underholdende på den humoristiske måde. Også selvom du aldrig har følt dig som værende nogen skide sjov fyr. Hvis det er noget, du har interesse i at arbejde på, kan du med fordel tage et kig på denne udmærkede guide.

Jeg mener ikke, at humor er noget, som man er født med. Det er noget, man tilegner sig op gennem livet. At være humoristisk er en måde at tackle livet på.

 

Udseende

En anden ting som kan have en hel del at sige i forhold til at være en interessant person, er udseende. Whether you like it or not.

Igen er det ikke ensbetydende med, at du skal ligne Brad Pitt eller Ryan Gosling. Det handler om at være præsentabel. At du har en stor næse eller lidt for meget mellemrum mellem øjnene, er ikke noget problem. Hvis du kan forstå at klæde dig pænt, være velsoigneret, have en pæn frisure, dufte godt og så fremdeles, er du rigtigt godt på vej.

Det forholder sig nemlig således, at folk automatisk er mere positivt stemt overfor et menneske, som de finder fysisk tiltalende. Du har garanteret også hørt om, hvor meget et førstegangsindtryk har at sige?

 

Hvis du ikke er helt sikker på, hvilke knapper der kan skrues på, kan du hente inspiration i denne stilguide, hvor jeg tager fat i 10 helt konkrete ting, som en mand kan gøre for at forbedre sit udseende.

 

X-Faktor

Nej, ikke det fallerede talentshow vi år efter år får trukket ned over hovedet. I stedet er det reel x-factor, der er tale om.

 

Der findes ikke nogen konkret opskrift på det at være en interessant person. Folks idé om hvornår en person er interessant, er jo også subjektiv. Der kan sættes mange ord på, hvorfor en given person er interessant, men aldrig så mange, at der ikke er et eller andet ubeskriveligt tilbage. X-factoren.

Synes jeg, at Tiger Woods er interessant, fordi han har været forsvarende mester på alle fire majors på samme tid? Givetvis, ja, men det er ikke kun derfor. Der er et eller andet over ham. Et eller andet magisk som jeg ikke helt kan sætte ord på. Og dét er efter min mening, det der gør en person rigtigt interessant.

 

Opfatter du dig selv som et interessant menneske?

Joen Falsner
Joen Falsner er livsstilsblogger og ejer af sitet www.stayclassy.dk