Gave til bryllup: Ideer & ønsker ud over det sædvanlige

Vi står lige midt i bryllupssæsonen, og det betyder, at hjernen skal vrides for at finde den bedste gave til bryllup Det er svært nok i forvejen at finde fødselsdagsgaver, julegaver, studentergave og hvad man ellers har, men det er trods alt oftest kun til én person. Bryllupsgaver derimod – der skal du altså finde lige præcis det, der gør hele to personer glade på samme tid. Åh, man kan næsten få lyst til at give op, inden man overhovedet kommer i gang, hva’?

 

Men bare rolig. Vi har selvfølgelig vredet vores hjerner for dig, og fundet vores allerbedste ideer og tips til den helt rigtige gave til brylluppet. Vi mener nemlig, at det er meget sjovere at forlænge glæden fra bryllupsfesten og bryllupsrejsen med endnu flere oplevelser og minder. Derfor får du her vores tips til oplevelser, brudeparret kan have sammen så de kan skabe endnu flere gode minder – og fortælle historier, du ikke allerede har hørt 100 gange før.


Hvad kan man ønske sig i gave til bryllup?

Alt muligt. Alt fra nye tallerkner til penge, der skal bruges på et nyt hus. Hvis du gerne vil ønske dig en gave til dit bryllup som du med glæde husker om 5, 10, 15 år – ja måske for altid – så anbefaler vi, at du ønsker dig en oplevelsesgave herfra DuGlemmerDetAldrig.

En oplevelse-a’hva’for’noget? Jo du hørte rigtigt. Du skal ønske dig en oplevelse i gave til dit bryllup. Undersøgelser viser igen og igen, at oplevelser gør os mere lykkelige end materielle ting og sager. 

Få en ide om, hvilke oplevelser du bl.a. kan ønske dig i gave i videoen herunder eller se flere bryllupsønsker her


Smutture i Danmark

Det er stressende at planlægge et bryllup – måske oftest for bruden. Bryllupsrejsen, hvis den er planlagt, er et rigtig fint afbræk og en god måde at slappe af og finde hinanden igen efter diskussioner og stress over invitationer, dekorationer og bordplaner. Men et lille ophold senere hen kan være med til at genfinde magien i en hverdag fyldt med tøjvask og madplaner. Og der kan du hjælpe med din gave. Der er flere forskellige slags ophold, så det afhænger af, hvad du tror, brudeparret ville synes om. Eller hvad du synes, de burde synes om og prøve. Derfor har jeg samlet vores favoritter, hvor der er fokus på enten wellness, gourmet eller kultur. Alle opholdene kan klares på en weekend, så det lykkelige brudepar er fri for at tage ferie for at få brugt deres gave. Det skal jo være så nemt for dem som muligt at komme afsted.

 

Spaophold

Et spaophold er oplagt til brudeparret, som trænger til at slappe helt af og blive forkælet (hvem gør ikke det?). Vi er vilde med Alter Meierhof – bare se på kundeservice-Anders’ anmeldelse af stedet – og kan kun anbefale det som gave til et bryllup. Hotellet ligger lige ned til Flensborg Fjord, og man kan nyde en fin udsigt til den fra hotellet og poolen. Det er en luksuriøs lille perle, som man siger, og i denne oplevelse er der inkluderet en såkaldt Hamam Ceremoni for to, så brudeparret rigtig kan blive forkælet. Værelserne er indrettet med et ønske om, at gæsterne skal føle sig hjemme, når de overnatter på hotellet – vi synes, det er lykkedes dem ret godt! Alt i alt en varm anbefaling til et spaophold på Alter Meierhof.

Pris: 6.696 kr. for to personer i to nætter

 

Gourmetophold

Når man taler gourmet i Danmark, er der selvfølgelig “the usual suspects”, som man siger. Her taler vi om f.eks. Noma og Frederikshøj, hvis du skulle være i tvivl. Det er svært at argumentere imod Michelin-restauranter, og jeg vil ikke forsøge. Men hvis du alligevel ikke er helt sikker på, brudeparret ville synes om mos og myrer, men de gerne vil kunne forlænge oplevelsen og overnatte, så bør du overveje Norsminde Kro. Kroen er mere eller mindre berygtet for deres vinkælder, og der var endda snak om, at Michelin-folkene ville svinge vejen forbi. Det gjorde de dog ikke, og måske er det derfor, det stadig er muligt at reservere bord i restauranten uden at smadre sparegrisen og kigge to år frem i kalenderen.

Pris: 3.099 kr. for to personer

 

Aktive ophold

Skal du finde en gave til et aktivt brudepar, eller synes du bare, de trænger til at prøve noget nyt? Så kunne et kanoophold på Gudenåen være ret fint. Det er overraskende sjovt (også for folk, der ikke er kano-mestre), og man behøver slet ikke sove i telt, fordi opholdet inkluderer en overnatning på designhotellet Radisson Blu Papirfabrikken i Silkeborg og en tre-retters middag på Restaurant Michael D. Men altså, hvis nu de meget gerne vil sove i telt, kan de sikkert godt få lov at slå et telt op på parkeringspladsen. Man kan jo altid spørge. Og nu de alligevel er i Silkeborg og er ude og nyde naturen, så kunne de jo passende slå et smut forbi Himmelbjerget. Så er det jo også krydset af bucket-listen. Har du lyst til at give dem et anderledes ophold, så finder du et luksuriøst kanoophold her.

Pris: 1.765 kr. for to personer

 

Aktive oplevelser

De skal selvfølgelig ikke bare sidde og drive den af, de nygifte. Man skal ud og opleve! Så du kunne jo passende give dem en hjælpende hånd på vejen, og give dem en gave, hvor de udfordrer sig selv og hinanden. Det er jo noget med, at man skal overskride sine grænser indimellem for virkelig at mærke, man er i live. Adrenalinfyldte oplevelser skulle også være ret effektive til at skabe et stærkere bånd til den, man oplever det med, så det må da være oplagt for et nygift par.

 

En tur på vandet

Mangler du en gave til bryllup, som har noget for dem begge? Så kunne en tur på Aarhusbugten med Aarhus SeaRangers være et godt bud. Aarhus SeaRangers er en samling af marinbiologer, arkitekter, aarhusianske erhvervsfolk, sømænd og andet godtfolk, som har en vision om at skabe en stærkere sammenhæng mellem Aarhus by, havn og hav, om man vil. Alle guiderne har en bunke af fascinerende historier og viden om Aarhusbugten og byen i sig selv, og de er rigtig dygtige til at give dem videre. Turen foregår i de såkaldte RIB-både, som har 600 hk. Det er ret mange hestekræfter, så det går hurtigt i bådene – til sammenligning kan det oplyses, at en Lamborghini Gallardo har ca. 540 hk. Altså mindre end RIB-bådene. Så der var en gave til gommen. Turen foregår jo på Aarhusbugten, hvor der er et meget rigt dyreliv, så I kan være heldige at se de søde marsvin og ellers bare nyde den smukke udsigt over Aarhus og den fine natur. En fin gave til bruden, som måske ikke er så interesseret i bådens motor. Du finder et eventyr på Aarhusbugten her.

Pris: 798 kr. for 2 personer

 

En tur i luften

Er dit brudepar til smukke udsigter – og højder? Så kunne en privat helikoptertur meget vel være den perfekte gave. Hos DuGlemmerDetAldrig forhandler vi to slags flyvninger; rundflyvningen og den private flyvning. I en privat flyvning får man sin helt egen helikopter med plads til op til 3 personer, man får selv lov til at vælge flyvested og rute, og der er ret stor fleksibilitet i flyvningen. Rundflyvninger er selvfølgelig lidt billigere. Her deler man helikopteren med andre og flyver en fast rute på et bestemt tidspunkt. Som en gave til bryllup, er det virkelig pengene værd at give den private tur. Du giver brudeparret en helt anden oplevelse med den private flyvning, fordi de bare er de to, der sammen kan dele et (måske) romantisk øjeblik. Og så kunne de måske flyve over deres hus, eller der, hvor de blev gift? Du kan finde en privat helikoptertur her.

Pris: 2.325 kr. for en privat helikopter

 

En tur i skoven

En tur i skoven er ikke særlig action-packed, tænker du måske? Det er det nok heller ikke umiddelbart, men det kan det faktisk være. På Kragerup Gods har de nemlig lavet en kæmpestor klatrepark inkl. 3,5 km. svævebane. Alt afhængig af om brudeparret lider af højdeskræk, kan de komme helt op i 28 meters højde og klatre rundt og nyde udsigten over den fine natur. Der er selvfølgelig også højdeskræksvenlige klatrebaner, så de bestemmer selv, hvor højt de vil op. Det er en rigtig god gave til brudeparret, som gerne vil udfordre sig selv og prøve nye ting. Der er desuden rig mulighed for at lave en lille picnic i skoven, så du kunne måske lægge gaven i en picnickurv, de kan tage med? Er budgettet lidt større, kan du kombinere gaven til brylluppet med et romantisk ophold på Kragerup Gods. Du finder Go High Klatring her.

Pris: 618 kr. for to personer

 

Mad og drikke

Langt de fleste sætter pris en lækker middag og et godt glas vin, men det er sjældent, man lige får taget sig tid til at gøre det med sin partner i hverdagen, hvis man “bare” er alene sammen. Ofte bliver det noget, man kun gør sammen med andre, og så bliver aftensmaden i hverdagene bare noget, der lige hurtigt skal overstås. Det synes vi er ærgerligt, for det er netop, når man sætter sig ned overfor hinanden og får lidt lækker mad, at man får mulighed for stille og roligt at snakke om stort og småt og bare nyde hinandens selskab. Så hvis du gerne vil give en gave til bryllup, der hjælper brudeparret til at blive bedre til de der små, men vigtige øjoblikke i hverdagen, kunne du med fordel kigge nærmere på noget ud i gourmetens verden.

Madkursus

Man siger jo, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, men jeg vil godt vædde med, at de fleste kvinder ville blive glade, hvis deres mænd var gode til at lave mad til dem også. Nogle mennesker elsker at lave mad, mens det for andre er dødens pølse, som bare skal overstås. Men hvis man nu gør det til et fælles projekt, som man kan hygge sig med, så var det måske ikke så slemt alligevel? Måske kan man endda komme tættere på hinanden og blive bedre til at samarbejde – både i og uden for køkkenet. Det kan du hjælpe brudeparret til med et madkursus. Der får man nemlig en masse baggrundsviden, som gør det nemmere og mere spændende at lave mad fremadrettet, men man er også lidt tvunget til at blive i køkkenet. Der er ikke noget med at kaste viskestykket i ringen og gå sin vej, hvis den anden skærer løgene forkert. Der må man finde en løsning sammen og måske lære lidt af hinanden. Der findes en del forskellige madkurser – både til begynderne og til dem, der allerede er lidt en René Redzepi. Der er både hotdogkurser, bagekurser, kurser i italiensk mad og kurser i molekylær gastronomi. Eller hvad med cocktails? Mulighederne er mange – du skal bare vælge et, du tror, brudeparret ville kunne lide. Du kan se vores samlede udvalg af madkurser her.

Pris: fra 590 kr. for to personer

 

Smagninger

Leder du efter gaveideer til livsnyderne? Så er en smagning en god idé. Her får de nemlig det lækre slutresultat som ved madkurser (læs: god mad), men uden at skulle ”arbejde” for det. De skal bare møde op, og så er der serveret gode historier og interessant viden sammen med enten mad eller drikke. Vinsmagninger er meget populære som gave til brudeparret, mens chokoladesmagninger er et hit, ligegyldigt hvem man er. Det specielle ved smagninger er, at du får godt kendskab til f.eks. vin eller chokolade, som sætter dig i stand til for det første at nyde de enkelte smagsoplevelser mere, men også blive klogere på, hvad det egentlig er, du godt kan lide. Derudover er smagninger ofte lidt billigere end madkurser, og det er jo en ret stor fordel, hvis man nu skal tænke på prisen på ens gave til brylluppet – og det skal man jo ofte.

Pris: fra 90 kr. for to personer

 

En anderledes middag

Vi afslutter gourmet-afsnittet med den anderledes middagsoplevelse Dinner in the Dark. Konceptet med Dinner in the Dark er ret enkelt; middagen foregår i mørke. Det giver aftenen og oplevelsen en anden dimension, fordi du jo netop ikke kan se noget. Faktisk ved du heller ikke inden, hvad menuen er – den er nemlig altid hemmelig. Den er til gengæld også altid lækker, og så kan brudeparret jo udfordre hinanden i, hvem der gætter bedst – og hvem der rammer munden bedst. De bliver betjent af det synshandicappede personale hos Dark Waiter, som jo er vant til at navigere rundt uden at bruge synet. Brudeparret får altså en lækker middag, hvor de skal bruge alle andre sanser end synet, og får derved også et indblik i livet som synshandicappet, omend kun for et par timer.

Pris: 1.990 kr. for to personer

 

Kultur

Et bryllup kan jo være meget stressende at tidskrævende at planlægge, og nogle gange kan det altså være sundt for brudeparret at komme lidt ud og opleve noget andet – gerne noget, der får dem til at reflektere over andet end farven på servietterne og blomsterne i brudebuketten. Måske særligt oplagt, hvis en af dem har været lidt af en bridezilla. Har du lyst til at give dem en gave, der udvider deres horisont og gør dem klogere på flere af livets facetter? Så læs med her.

En tur bag facaden

Vi ved alle sammen godt, at de findes, men de færreste af os ved egentlig, hvordan de har det, og hvordan deres hverdag er. Jeg taler selvfølgelig om samfundets udsatte – om det så er hjemløse, misbrugere eller andre, som af en eller anden årsag lever et liv, der ofte er meget langt væk fra vores. Det er en sindssygt gribende oplevelse at høre dem fortælle om deres liv på gaden, hvordan de endte der, og forhåbentlig hvordan de kom ud af det. Man får på en måde åbnet øjnene for, at det ikke er alle, der er lige så privilegerede som os, og at man nogle gange skal huske at sætte pris på de små ting i livet – og hjælpe, hvor man kan. På den her oplevelse får man en guidet tur rundt i enten Aarhus eller København, hvor enten en tidligere misbruger eller hjemløs fortæller om hverdagen på gaden. Find oplevelserne her.

Pris: fra 198 kr. for to personer

 

Et rigtigt fængsel

Vi bliver i samme genre, hvor vi får et indblik i en anden virkelighed end den, de fleste af os lever i. I løbet af de senere år, er det gamle statsfængsel i Horsens blevet omdannet til lidt af en kulturinstitution, hvor det vigtigste (hvis du spørger os) er Fængselsmuseet. Her kan man få en guidet tur rundtur i den gamle fængselsbygning. Undervejs bliver der fortalt historier om de indsattes liv og hverdag i fængslet, men du hører også om fængselspersonalets liv inden- og udenfor fængslets mure. Alt i alt er det en virkelig tankevækkende oplevelse, som man skylder sig selv at prøve.

Pris: 298 kr. for to personer

 

Natur og luksus

Er brudeparret mere til forkælelse end fortællinger, men synes du stadig, de trænger til en kulturel oplevelse? Så kunne Østers- og Champagnetur i Vadehavet være et ret godt bud. Turen foregår i en hyggelig hestevogn noget af tiden, og resten af tiden er brudeparret ude og samle østers i vadehavet og nyde naturen. Oplevelsen er oplagt til brudeparret, som godt kan lide natur – og østers. Men i virkeligheden ville den også kunne passe fint til det mere storby-agtige par, når nu der er både østers og champagne inkluderet. Uanset om de er til storby-luksus eller smuk natur, så har de i hvert fald en anderledes historie at fortælle til den næste parmiddag eller familiekomsammen. Hvis du gerne vil give brudeparret en anderledes (natur-)oplevelse, så er Østers- og Champagnetur i Vadehavet et godt bud. Læs mere og køb oplevelsen som gave til bryllup her.

Pris: 640 kr. for to personer

 

Fandt du en gave til brylluppet?

 

Jeg håber, indlægget her har hjulpet dig lidt på vej til at finde den helt rigtige gave til brudeparret – eller om ikke andet, at du så er blvet klogere på, hvad det i hvert fald ikke skal være. Uanset hvad, må du meget gerne dele dine tips, tricks og forslag til den perfekte gave til brylluppet i en kommentar herunder – måske kan du hjælpe en anden til at skabe glæde hos et brudepar mere? Ellers du velkommen til at læse videre: Her til sidst giver vi dig nemlig svar på to spørgsmål, der tit og ofte bliver stillet, når der skal findes en gave til brylluppet.

 

P.S. Husk, du kan få 10% rabat på din gave – se hvordan her.

 

Hvor meget giver man i gave til bryllup?

Et spørgsmål, der er lidt svært at give et konkret svar på. Det afhænger nemlig af lidt forskellige ting.

Hvis du for eksempel er studerende, så giver du af gode grunde ikke for ligeså meget som en person, der er i arbejde.

Overordnet set giver forældre/familien for mere end vennepar og lignende. Et vennepar giver ca. for 500-1000 kr. til brudeparret. Typisk går vennerne sammen for at kunne give en større gave. Og det er smart, hvis brudeparret for eksempel ønsker sig noget, der koster på den anden side af 1000 kr.

Som sagt er det svært at gøre svaret på spørgsmålet mere konkret end ovenstående. Derfor anbefaler vi, at du giver for lige præcis det du har lyst til / er normen i din omgangskreds.

 

Hvad giver man i gave til bryllup?

Det her spørgsmål er noget nemmere at give et svar på. For her kan vi nemlig komme med konkrete gaveideer og tips til, hvad man kan give i gave til et bryllup. Som du nok har regnet ud, så ser vi jo helst, at du giver en oplevelsegave til brudeparret, men hvis det ikke kan lade sig gøre, så får du her en række bryllupsgaveideer:

  • Champagne (måske også en champagnesabel?)
  • Blomster
  • Georg Jensen ting
  • Stel
  • Designermøbler
  • Lithografier
  • Planter og buske
  • Køkkengrej
  • Tilskud til bryllupsrejse og oplevelser

 

Nanna Cathrine Jensen
Jeg arbejder med at sprede de gode oplevelseshistorier hos DuGlemmerDetAldrig. Vi har alle fortjent uforglemmelige oplevelser - gennem historier og guides gør jeg det nemmere at komme afsted :)