Find de bedste getaways


i Ophold

Der er dage med vasketøjsbunker så høje, at Mont Blanc skrymper og dage med madpakker så almindelige, at leverpostej virker eksotisk. Kender du det? Så er det nu, du trænger til et getaway for at få en pause fra hverdagen og rutinerne.

Derfor har vi samlet en række lækre getaways til dig længere nede på siden. Så scroll ned, find det, der passer bedst til dig og pak så tasken til en tiltrængt pause med din partner.

 

Tag på et dejligt weekend getaway

Tag en pause fra hverdagen med et getaway.

Getaways er de pauser, vi alle sammen har brug for en gang imellem, når hverdagen skal lidt på afstand, men ferien stadig ligger langt ude i fremtiden. Det kan hurtigt føles mere energifyldt end en dobbelt espresso at komme hjem fra sådan et weekend getaway, for når det ikke er dig, der skal stå for madlavning, opvask og støvsugning, så bliver der pludselig tid til… Dig selv! Og din partner, hvis du tager ham eller hende med dig for at bruge weekenden på at flette fingre.

Herunder har vi samlet en række weekend getaways i Danmark, Sverige og Tyskland, så du kan komme af sted på nye eventyr langt væk fra hverdagsvasketøjet.

 

Se alle getaways

 

5 weekend getaways på Sjælland

Badehotelstemning på Sjælland.

Der er mange lækre steder, du kan tage på et weekend getaway på Sjælland. Langs den nordsjællandske kyst ligger badehotellerne, hvor du kan tjekke ind til et ophold med spa. Fælles for badehotellerne er, at de ligger med direkte udgang til de brusende bølger, så du i løbet af dit ophold kan hoppe en tur i havet.

Er du taget på et weekend getaway på den tid af året, hvor havet er isnende koldt, har hotellerne heldigvis nogle lækre spaafdelinger, hvor vandtemperaturen er noget mere behagelig. Så kan du selv vælge, hvad du har mest lyst til at bade i.

Nordsjælland er ikke det eneste sted, hvor der venter et weekend getaway på Sjælland. Derfor har vi også fundet nogle ophold, hvor romantik og storbyliv er i fokus. Du kan se 5 lækre getaways til en weekend på Sjælland herunder.

 

Se alle getaways på Sjælland

 

1. Kragerup Gods

📍 Adresse: Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby

Kragerup Gods ligger i naturskønne omgivelser.

Kragerup Gods er i 8. generation drevet af familien Dinesen, og måske synes du, at navnet siger dig noget? Det kan meget vel være, for Dinesen er nemlig i familie med den kendte forfatter Karen Blixen, der i sin levetid ofte holdt ferie på Kragerup Gods.

 

LÆS OGSÅ: Et ikke helt almindeligt hotel – Mød Kragerup Gods

 

I dag er godset et 4-stjernet hotel, hvor du både får lækker gourmetmad, kan gå lange ture i den store park, slappe af i wellnessafdelingen eller bruge energien i trætoppene med Go High Klatring og GoBounce.

 

Læs mere

 

2. Villa Copenhagen

📍 Adresse: Tietgensgade 35-39, 1704 København

Luksushotellet Villa Copenhagen er centralt placeret i København.

I hjertet af København ligger Villa Copenhagen, og vil du opleve Danmarks hovedstad under dit getaway, kan du ikke bo mere centralt end her.

 

LÆS OGSÅ: Sightseeing i København

 

Villa Copenhagen ligger nemlig ikke mange skridt fra Hovedbanegården, så herfra kan du nemt komme ud i Københavns byliv for at opleve Tivoli, Strøget, parkerne, slottene og alle de andre oplevelser i byen.

 

Læs mere

 

3. Kurhotel Skodsborg

📍 Adresse: Skodsborg Strandvej 139, 2942 Skodsborg

Du har fri adgang til spaafdelingen under dit getaway på Kurhotel Skodsborg.

Til den ene side ligger Dyrehavens grønne skove, til den anden havets blå bølger og i midten rejser Kurhotel Skodsborgs hvide bygninger sig. Trænger du til et afslappende getaway, er Kurhotel Skodsborg et godt sted at søge hen, for her kan du nemt bruge mange timer i den prisvindende spaafdeling.

Spaafdelingen byder på mange forskellige spafaciliteter, lige som det også er muligt at bestille wellnessbehandlinger, hvis du virkelig vil forkæles.

 

Læs mere

 

4. Marienlyst Strandhotel

📍 Adresse: Nordre Strandvej 2A, 3000 Helsingør

Der er udsigt over Øresund fra Marienlyst Strandhotel.

Marienlyst Strandhotel ligger i strandkanten med udsigt over Øresund og Kronborg Slot. Her bliver du mødt af en moderne og luksuriøs badehotelstemning, hvor afslapning, gourmet og natur følges ad og bliver omdrejningspunktet for dit getaway.

Under dit ophold kan du bruge tid i den nyrenoverede spaafdeling, gå ture langs strandkanten eller få en predinner-drink i loungen før, at du sætter dig til bords i restauranten.

 

Læs mere

 

5.Hotel Bretagne

📍 Adresse: Sauntevej 18, 3100 Hornbæk

Hotel Bretagne indkapsler den hyggelige badehotelstemning.

Hotel Bretagne har oplevet badehotellernes storhedstid, for bygningerne er fra 1939. I dag er hotellet naturligvis renoveret, så det opfylder alle moderne krav, men den ægte badehotelstemning finder du stadigvæk, og det er præcis den, der gør et getaway her til noget særligt.

Fra hotellet er der udsigt over Kattegat og Hornbæk Sø, så pak nogle gode sko i tasken og oplev områdets natur under dit ophold eller søg mod Ilse Jacobsen Kurbad for afslapning og velvære. Om aftenen serveres der middag i restauranten.

 

Læs mere

 

5 weekend getaways i Jylland

Der er udsigt over Sønderborg på Hotel Alsik.

Det er ikke kun langs Nordsjællands kyst, at du finder badehotellerne – de ligger også i Jylland. Med udsigt over havet og midt i naturen er et getaway her spot on, hvis du virkelig trænger til at komme ned i gear, finde ro og bare lade tiden flyve.

Er du på udkig efter et weekend getaway i Jylland, hvor tiden godt må blive sat på standby, men du alligevel har brug for noget at lave, er der mange muligheder. Vi har nemlig også udvalgt nogle hoteller, hvor spa, golf og gourmet er omdrejningspunktet for dit weekend getaway. Du behøver derfor ikke at gå og tænke over, hvad du skal få tiden til at gå med, for der er nemlig hele tiden noget, du kan opleve.

Her får du 5 lækre getaways til en weekend i Jylland.

 

Se alle getaways i Jylland

 

1. Hotel Thinggaard

📍 Adresse: Jernbanegade 5, 7760 Hurup Thy

Nationalpark Thy ligger ikke langt fra Hotel Thinggaard.

På Hotel Thinggaard er det Nationalpark Thy, der er stedets nærmeste nabo, og det afspejler sig i restauranten. Råvarerne hentes nemlig i nationalparken og hos lokale producenter, for på Hotel Thinggaard er det vigtigt, at maden tager afsæt i det lokale. Netop det har gjort Hotel Thinggaards køkken kendt langt uden for Thys grænser.

 

LÆS OGSÅ: Lyse nætter – Tag på ophold i Thy

 

Du får dog også meget andet end god mad, når du tager på et getaway i Thy. Et ophold på Hotel Thinggaard giver dig nemlig også mulighed for at besøge Sydthy Kurbad til et par timers afslappende spa.

 

Læs mere

 

2. Tambohus

📍 Adresse: Tambogade 37, 7790 Thyholm

Afslapning ved Limfjorden.

Der er udsigt over Limfjordens blå bølger, når du tjekker ind på Tambohus Kro, og netop egnens særlige natur har en særlig plads her på stedet. Blandt andet kan du under dit getaway komme med på en østerssafari for at samle østers i Limfjorden.

Tambohus ligger desuden med kort afstand til nogle af områdets største seværdigheder, så ønsker du at tage på sightseeing i denne del af Jylland, er Tambohus et godt sted at pakke tasken til et getaway i weekenden.

 

Læs mere

 

3. Himmerland Golf & Spa Resort

📍 Adresse: Lars Larsens Vej 1, 9640 Farsø

Brug tid med dit partner på et romantisk getaway.

Hvis der er noget, Himmerland Golf & Spa Resort er kendt for, så er det deres golffaciliteter. Både nybegyndere og professionelle mødes på greenen i Himmerland, og det er da også resortets golfbaner, der flere gange har dannet rammerne om den internationale turnering Made In Denmark.

 

LÆS OGSÅ: Himmerlands Vestkyst – Oplev kontrasterne i Vesthimmerland

 

Du kan dog roligt besøge Himmerland Golf & Spa Resort til et weekend getaway selvom, golf ikke er det, du bruger mest tid på. Her er nemlig også mange andre aktiviteter. Blandt andet Nordic Spa, hvor du kan gå på opdagelse i de mange wellnessfaciliteter inden, at middagen er klar i en af stedets tre restauranter.

 

Læs mere

 

4. Hotel Amerika

📍 Adresse: Amerikavej 48, 9500 Hobro

Tag på et getaway for 2 på Hotel Amerika.

Hotel Amerika har en virkelig central placering for lige gyldigt, hvorfra i Jylland du kører for at komme på et weekend getaway her på hotellet, er turen lige lang. Det er en af fordelene ved at tjekke ind på et ophold i Midtjylland.

 

LÆS OGSÅ: Den røde tråd – Besøg Hotel Amerika

 

På Hotel Amerika får du et ophold med fokus på god mad, for hotellet har en ambition om at være blandt de bedste gourmetrestauranter i landet. I køkkenet kræser kokkene om detaljerne og mange af de råvarer, som ender på menuen, er samlet i Østerskoven, der bruser lige uden for hotellets døre.

 

Læs mere

 

5. Kroophold

📍 Adresse: Flere steder i landet

Rold Storkro ligger i naturskønne omgivelser.

En sidste ting, der er værd at fremhæve, når vi snakker om at tage på getaway i Jylland, er kroerne. Her kan du se frem til lange gåture, hyggelige stuer, hvor du kan slå dig ned med kaffe og en god bog – og ikke mindst kan du glæde dig til lækre gourmetmiddage.

Hvor kroerne en gang var steder, hvor trætte rejsende slog sig ned, er de i dag gastronomiske pejlemærker, der er værd at rejse langt efter. Kroerne er altså et oplagt weekend getaway for 2, der er glade for god mad.

 

Læs mere

 

Tag på weekend getaway på Fyn

Fyn er det stedet i landet, hvor der er flest slotte.

Der er eventyr i luften over Fyn, og selvom man kunne fristes til at tro, at det er sporene efter H.C. Andersen, der er skyld i det, er det nok i lige så høj grad fordi, at Fyn er det sted i Danmark, hvor du finder flest slotte og herregårde.

Har man sagt eventyr og slotte, har man også sagt romantik, så er du på udkig efter et romantisk getaway, skal du tage turen til Fyn.

 

1. Broholm Slot

📍 Adresse: Broholmsvej 32, 5884 Gudme

Broholm Slot  giver dig et romantisk getaway for 2.

På Fyn finder du Broholm Slot, der med voldgraven, de gamle, krogede træer og fine tårnværelser ligner et rigtigt eventyrslot. Om der ligger en ært under madrassen, det kan vi ikke sige noget om, men mon ikke, at det kun er noget, der sker i eventyrenes verden.

 

Læs mere

 

2. Skrøbelev Gods

📍 Adresse: Skrøbelev Hedevej 4, 5900 Rudkøbing

Afslapning i haven på Skrøbelev Gods en sommerdag.

Udvider du din søgen efter et weekend getaway på Fyn til også at inkludere Langeland, der kun ligger et stenkast fra Fyn, kan du komme på et romantisk ophold på Skrøbelev Gods.

Slå dig ned i den store have på de hvide møbler en varm sommerdag eller ryk inden for ved pejsen, når de kolde vinde blæser over landet. Uanset, hvilken årstid du kommer forbi Skrøbelev Gods, er stedet nemlig et besøg værd.

 

Læs mere

 

4 weekend getaways i Sverige

Tag på et getaway i Sverige.

Nu kører vi over Øresundsbroen til vores naboer mod øst for at udforske, hvor man får det bedste weekend getaway i Sverige. Så snart bilens hjul har ramt den svenske muld, begynder der at tegne sig et billede af de ophold, som kendetegner Sverige: spaophold.

Svenskerne er nemlig kendt for deres traditioner, når det gælder kurbade og spaophold, så når du tager på et getaway i Sverige, er der ret stor garanti for, at du vil få lov til at opleve de traditioner på egen krop. Og det skal du endelig takke ja til. I Sverige finder du nemlig nogle af Skandinaviens lækreste spahoteller, og flere af dem har vundet priser for deres spaafdelinger.

Her får du 4 lækre getaways til en weekend i Sverige.

 

Se alle getaways i Sverige

 

1. Ystad Saltsjöbad

📍 Adresse: Saltsjöbadsvägen 15, 271 39 Ystad

Oplev prisvindende spa på Ystad Saltsjöbad.

Turen til Ystad tager under en time fra København, så det er ikke nogen lang tur, du skal ud på før, at du kan tjekke ind på et af Sveriges mest populære spahoteller. Her kan du slappe af i loungen, mens du kigger ud over havet og lytter til ilden, der knitrer i pejsen, men vi anbefaler selvfølgelig, at du også husker at prøve spaafdelingen – det vil du helt sikkert ikke fortryde.

 

Læs mere

 

2. Falkenberg Strandbad

📍 Adresse: Havsbadsallén 2A, 311 42 Falkenberg

Afslapning i spaen på Falkenberg Strandbad.

På Skrea Strand med direkte udgang til havet ligger Falkenberg Strandbad. Du kan derfor sagtens tage en svømmetur i bølgerne inden morgenmaden, men viser vejret sig fra sin kølige side, kan du jo nøjes med at gå i spaafdelingen. Her er der i hvert fald lækkert lunt.

 

LÆS OGSÅ: Tag turen over Øresund – Weekendophold i Sverige

 

Hvis du under dit weekend getaway i Sverige får brug for en spapause, serverer Falkenberg Strandbad gourmetmad i restauranten og kolde cocktails i loungen. Du kommer med andre ord ikke til at mangle noget under dit ophold.

 

Læs mere

 

3. Hotel Skansen

📍 Adresse: Kyrkogatan 2, 269 33 Båstad

Sverige er kendt for sine spatraditioner.

I den lille by Båstad i det sydlige Sverige ligger Hotel Skansen kun få timer fra København. Omkranset af smuk natur, hav og skov indbyder et besøg her til afslapning med lange gåture, god mad og spa i Kallbadhuset.

Det særlige ved Kallbadhuset er, at det er bygget på vandet, så du kan sidde i saunaen, slappe af og nyde udsigten over Kattegat. Har du lyst, kan du endda tage en svømmetur i bølgerne inden, du vender tilbage til saunaen igen.

 

Læs mere

 

4. The Lodge

📍Adresse: Södra Ugglarp 621, 247 98 Genarp

Honulele Spa er The Lodges nyrenoverede spaafdeling.

The Logde er et hyggeligt, lille hotel, der ligger midt i den svenske natur på toppen af Romeleåsen. Hotellet er placeret 167 meter over havets overflade, og det giver dig et helt særligt view ud over landskabet og trætoppene.

Under dit getaway kan du slappe af i den nyrenoverede spaafdeling, der er et 1000 kvm. stort spaområde, som er inspireret af Hawaii. Honulele Spa kaldes det, og du kan blandt andet tage en svømmetur i den 12 meter lange infinitypool.

 

Læs mere

 

Tag på weekend getaway i Tyskland

Alter Meierhof ligger lige ved den dansk-tyske grænse.

På samme måde som svenskerne har lange traditioner for deres kurbade, har tyskerne det også. Det kan du opleve, hvis du besøger Alter Meierhof til et weekend getaway i Tyskland. Her kan du slappe af i det 1400 m2 store hamambad eller forkæle dig selv med rasul.

 

LÆS OGSÅ: Din guide til Flensborg

 

Spa er dog ikke det eneste, du kan opleve, når du tager på et getaway på Alter Meierhof. Det 5-stjernede luksushotel har nemlig 2 restauranter, og den ene er Meierei Dirk Luther, der har 2 michelinstjerner. Du kan derfor godt regne med, at der serveres god mad, når du sætter dig til bords her.

 

Læs mere

 

Find de rigtige getaways

Der findes mange lækre getaways i Danmark.

Når du endelig har besluttet dig for at pakke tasken, tage din partner under armen og stikke lidt af fra hverdagen, så gælder det altså også bare om at finde de rigtige getaways. Du ved dem, man ikke vil hjem fra.

Derfor har vi her i indlægget samlet et stort udvalg til dig, så du både kan finde inspiration til et romantisk getaway og et med gourmet, spa eller noget helt fjerde. Uanset, hvad du har brug for, er vi sikre på, at du nok skal finde lige præcis det ophold, du mangler.

Har du brug for mere inspiration før, at du pakker tasken til et weekend getaway for 2, kan du se hele vores udvalg af ophold her.

 

Se alle getaways

 

Avatar