Efterårsferie i København


i Guides

Når dagene begynder at blive kortere, vinden køligere, og solen kaster sine sidste blege stråler ned mellem hustage og spir, mens de gyldne blade hvirvler af sted i en strøm af røde, gule og brune farver, langs fortovskanterne, så ved man, at det er efterårsferie i København.

Så tag med til hovedstaden, drik en kaffe på en lille plet, og slentr ned ad Oktober Boulevard på vej mod nye oplevelser, eller forskans dig for vejr, vind og spredte byer med indendørs aktiviteter i Københavns varme bymidte.

Det er efterårsferie i København og oplevelserne venter på dig derude mellem bladene.

 

Sejltur og picnic på Trekroners Fort

efterårsferie i københavn

Skonnerten Halmø er mere end 100 år gammel og under dækket på det gamle skib, finder du lasten med historier fra livet på de syv have. Halmø har nemlig spillet en vigtig rolle under 2. Verdenskrig, hvor skonnerten sejlede med danske jøder. I dag er kursen sat mod Trekroner Fort, en kunstig ø i udkanten af Københavns Havn, hvor der lægges til kaj. Efter landgang på Trekroner er det tid til picnic og interaktiv skattejagt, inden Halmø igen stævner ud, for at fragte både mand og mus tilbage til hovedstaden.

Læs mere her.

 

Chokoladesmagning hos Peter Beier

peter beier chokoladesmagning

Kakaobønnen har været på en lang rejse, før den lander i slikskålen i den form, vi genkender som chokolade. Tag med kakaobønnen på en tur, der begynder i de varme caribiske plantager, og følg bønnen til det danske klima ved Ørsholt Gods. Undervejs på rejsen bliver der tid til at prøvesmage klassiske chokolader, fyldte chokolader og nye, eksperimenterende smage, mens der fortælles om dyrkning, forarbejdning og bæredygtighed.

Læs mere her.

 

Bageskole hos Meyers Madhus

bageskole-meyers

Er du ved at have styr på færdighederne, når det kommer til brødbagning, eller har du bare lyst til en hyggelig eftermiddag, så står Meyers Madhus klar til give dit brød den bedste start. Der bliver gået i dybden med surdejen, der heldigvis slet ikke er så drilsk, som rygtet siger, og der bliver arbejdet med spændende meltyper med masser af smag. Hævekurvene kommer også i brug, og der bliver givet tips og tricks undervejs, så du lærer, hvordan du kan variere dit brød. Når brødet begynder at sende sin sprøde duft ud i rummet, er det tid til at gå til bords, spise brødet med noget godt charcuteri og få diskuteret de sidste bageteknikker, inden turen går hjem.

Læs mere her.

 

Den Blå Planet

den blå planet

Den Blå Planet er havdyrenes domæne, og her bor både farlige hajer og søde oddere. Men bag akvariernes glas sker der også ting og sager, som er værd at se nærmere på, for i teknikgangene, i karantænebassinerne og på foderbroerne gemmer der sig spændende historier, som får Den Blå Planet til at hænge sammen. Få svar på, hvorfor vandet altid er så krystalklart i akvarierne, og om det er rigtigt, at der bor en ægte, levende havfrue blandt fiskene på Den Blå Planet…

Læs mere her.

 

Whiskysmagning hos Kruts Karport

whiskysmagning vestjylland

Manden bag Kruts Karport er Peter Kjær, og han er en af Danmarks garvede whiskyeksperter. Gennem mange år har han nemlig samlet viden om ”livets vand”, som han deler ud af til både kendere og nybegyndere. Der skal smages på 6 forskellige whiskyer og fortælles lige så mange historier om whiskyernes oprindelser, smagsnoter og forskelligheder, inden aftenen slutter. Har du mod på mere whisky efter smagningen, holder Kruts Karport åbent, så du kan få tanket op.

Læs mere her.

 

Flødebollekursus

Flødebollekursus hos Social Foodies

Flødeboller er en favorit! En knasende bund, sprødt chokoladeovertræk og sødt, blødt skum. Faktisk er det ikke svært at lave flødeboller, selvom det selvfølgelig kræver lidt teknik at få skummet til at stå snorlige på den lille bund, men både børn og voksne kan hurtigt lære teknikken, så flødebollerne bliver genkendelige – og skidt pyt, hvis en enkelt eller to af de i alt ti flødeboller bliver lidt skæve, de smager helt sikkert godt alligevel.

Læs mere her.

 

The Big Five

Når du er på efterårsferie i København, må du forbi ”Københavns Big Five” – de fem store seværdigheder i København, som du ikke må gå glip af. Tag forbi Københavns Zoo, hvor der bor mere end 3000 dyr fordelt på 264 arter og besøg Elefanthuset, der regnes for et af de bedste elefantanlæg i verden, eller gå omkring i den Arktiske Ring, hvor du kommer helt tæt på isbjørne, sæler og nordatlantiske fugle.

Du må også en tur forbi Rosenborg Slot, hvor de danske kronjuveler og kongekroner er udstillet, og slå dig bagefter løs på Experimentarium, hvor du kan være videnskabsmand for en dag. Er du til danmarkshistorie og arkæologiske fund, så må du forbi Nationalmuseet, hvor Restaurant Julian, der er københavnerkendt for sin brunch, også ligger. Slut af med candyfloss i Tivoli, nyd suset fra forlystelserne, tag en slentretur i haven og læn dig tilbage omkring midnat, hvor fyrværkeriet siger godnat.

 

Efterårsferie i København byder på mange aktiviteter

Efterårsferie i København er en hyggelig tid, lige inden vinteren for alvor begynder at bide sig fast med kulde og rusk. Nogle dage regner det, og så må man finde på noget indendørs, men man kan også være heldig, at der gemmer sig en lille solplet, hvor man kan få en god kop kaffe eller tage på picnic. Mulighederne er mange, når der er efterårsferie i København, så pak tasken og tag afsted.

Du kan finde flere oplevelser i København her.

 

Efterårsferie i København
5 (100%) 1 vote

Christine Granild
Jeg hedder Christine, og det er mig, der sætter ord på alle oplevelserne. Når jeg ikke tryller ved tastaturet, har jeg fingrene dybt begravet i den jyske muld hjemme i køkkenhaven eller også er jeg på vej ud på eventyr et sted i verden.