Begynd dagen med brunch i Aarhus


i Guides, Inspiration, Mad

Der falder en blød solstribe ind gennem vinduet i caféen, og lyset reflekteres straks i glasset med friskpresset juice, som står på bordet. En skål med granola og yoghurt stilles ved siden af sammen med et blødkogt æg, brød, lidt frugt og en smørbagt croissant. Kaffen kommer også ind, og mælken danner hurtigt hvide hvirvler i den mørke mokka, når de to kontraster i koppen mødes. Der er god tid. Tid til brunch i Aarhus i godt selskab og med god mad.

Derfor har vi fundet 10 gode brunch steder i Aarhus, hvor du kan få den bedste start på dagen. Du kan se vores udvalg af forskellige slags brunch i indlægget herunder, og vi kan byde på alt fra den store brunch buffet til den lille, lækre morgenmadsanretning.

Velbekomme!

 

Se alle vores brunch

 

10 gode brunch steder i Aarhus

Begynd dagen med en brunch i Aarhus.

Friskbrygget kaffe, blødkogt æg, frugt og måske en sød pandekage eller en luftig croissant til at slutte af på. Det er én måde at starte dagen på. En anden måde at komme godt fra start på er med friskpresset appelsinjuice, müsli, røræg og et lille stykke chokolade.

Hvordan får du den bedste start på dagen? Vi foreslår, at du starter din dag med en brunch i Aarhus. Derfor har vi fundet 10 gode brunch steder i Aarhus, hvor du kan begynde dagen på bedste vis uanset, hvilken menu du vælger.

Herunder kan du se alle vores forslag, og du kan godt glæde dig, for lige meget om det er hverdag, lørdag eller søndag, er brunch i Aarhus altid en god idé.

 

1. Skovmøllen

📍 Adresse: Skovmøllevej 51, 8270 Højbjerg

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af skovmøllen (@skovmoellen) den

Der venter en lækker brunch med champagne på Skovmøllen.

Den ligger der i lysningen, Skovmøllen, og med sine hvide bindingsværkbygninger og sit mørke stråtag er det ren idyl at gå den i møde. Her ved Moesgårds dybe skove i Aarhus får du nemlig en god brunch med bobler, juice, kaffe, te og lækre anretninger.

Brunchen består af 3 retter og dertil et pølse- og ostefad med små lækkerier, som oliventapenade og hjemmelavet marmelade. Ostene er fra Arla Unika, pølserne er fra OMHU og brødet har Skovmøllens bagere bagt.

 

Læs mere

 

2. Karpenhøj Naturcenter

📍 Adresse: Dragsmurvej 12, 8420 Knebel

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Karpenhøj Naturcenter (@karpenhoej) den

På Karpenhøj Naturcenter serveres brunchen under åben himmel.

Det knitrer i gløderne, der i en varm orange farve lyser op fra bålet. Kaffen snurrer allerede på kanden, for selvom der er langt fra den brunch buffet, der serveres på caféerne i Aarhus, til den i vildmarken ved Mols bjerge, skal der kaffe i koppen før, at dagen rigtigt kan begynde.

Herude under åben himmel skal alle være med til at lave brunch af de ting, der sankes i naturen ved Karpenhøj, og når maden er klar, samles alle ved langbordet for at spise sammen. Vi lover, at udsigten over Nationalpark Mols Bjerge til hver en tid slår den, du får, hvis du spiser din brunch på en café i Aarhus.

 

Læs mere

 

3. Casablanca

📍 Adresse: Rosensgade 12, 8000 Aarhus

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Café Casablanca Aarhus (@casablancaaarhus) den

En brunch på Casablanca kaldes crunch.

I det hyggelige Latinerkvarter, hvor de toppede brosten ligger i gaderne, kan du spise brunch på Casablanca – den ældste café i Aarhus. Eller crunch, som en brunch kaldes her, og både i weekenden og i hverdagene kan du gå om bord i det lækre udvalg.

Fra Casablancas eget bageri, Mor Anna, kommer brød og kager, og herudover er der også charcuteri, marmelade, ost og nøddecreme på bordet. Du også se frem til at sætte tænderne i skyr med granola, salat med koldrøget laks, samt kolde og varme drikke, der serveres ad libitum.

 

LÆS OGSÅ: Spis brunch i København

 

4. Bernth & Co.

📍 Adresse: Borggade 12, 8000 Aarhus

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af BERNTH & CO (@bernthogco) den

Bernth & Co. i Aarhus udvider deres brunch lørdag morgen.

Den bløde musik, der strømmer gennem højttalerne, får dig hurtigt til at føle dig hjemme i Borggade, hvor Bernth & Co. holder til. På den lille café serverer de altid god brunch, men kommer du forbi til brunch lørdag, kan det mærkes, at det er weekend.

Lørdag morgen opgraderes hverdagens morgenmad nemlig, så find dig en hyggelig krog du kan sidde i og begynd så at fordybe dig i de mange små retter, du kan vælge i mellem. Blødkogt æg, hjemmelavet granola, avocado, grape og eggs benedict er blot nogle af de ting, der er på menuen.

 

5. Café Faust

📍 Adresse: Åboulevarden 38, 8000 Aarhus

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Cafe Faust (@cafefaustaarhus) den

Du kan både få vegetar- vegansk- og glutenfri brunch på Café Faust.

På en sommerdag samler folks sig under de store parasoller på Café Faust til en lækker brunch ved åen i Aarhus. Når vejret ikke er til at sidde ude, kan du heldigvis rykke ind i de lyse lokale, hvor de store vinduer stadig giver dig mulighed for at se ud på bylivet.

 

LÆS OGSÅ: 10 lækre kaffebarer i Aarhus

 

På Café Faust er der brunch til alle, og er du på udkig efter en vegetarisk, vegansk eller glutenfri brunch i Aarhus, kan du sagtens sætte dig til bords her. Udvalget er nemlig stort, og med de mange forskellige retter, finder du helt sikkert det, der giver dig den bedste start på dagen.

 

6. Ziggy

📍 Adresse: Åboulevarden 56, 8000 Aarhus & Tordenskjoldsgade 96, 8200 Aarhus

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af SIDEWALK (@cafe_sidewalk) den

Du kan spise brunch på Ziggy flere steder i Aarhus; ved åen & på Trøjborg.

Når det gælder brunch i Aarhus, er Ziggy et af de steder, du ikke kan komme udenom. Med tiden har caféen nemlig fået en ikonisk status – særligt blandt byens studerende, som mødes her til en billig brunch på en hverdag før, bøgerne kalder.

Fra buffeten kan du forsyne dig med lun leverpostej, årstidens salater, scrambled eggs, frisk frugt, nutella, ost, hjemmelavet müsli, friskbagt brød og meget mere før, at du vender tilbage til bordet for at snakke om løst og fast med familie og venner. Et dejligt sted at starte dagen før, at turen går videre ud i Aarhus.

 

7. Salling Rooftop

📍 Adresse: Søndergade 27, 8000 Aarhus

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Salling (@sallingdk) den

Salling i Aarhus serverer brunch hver dag til klokken 12.00.

Salling Rooftop er hurtigt blevet et samlingspunkt i byens midte fra morgen til aften. Tager du turen til toppen af Salling for at begynde dagen med brunch, får du den bedste udsigt over Aarhus sammen med det friskbagte brød.

 

LÆS OGSÅ: Seværdigheder i Aarhus

 

Brunchbrættet fra Salling er fyldt med små lækkerier fra yoghurt med granola og honning til laks, røræg og en sød brownie som en afrundende bid. Har du lyst til mimosa, kan bartenderne nemt mikse en morgendrink til dig.

 

8. Langhoff & Juul

📍 Adresse: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Langhoff&Juul (@langhoffogjuul) den

I 2018 vandt Langhoff & Juul prisen for byens bedste brunch i Aarhus.

Glas, kopper, tallerkener og bestik er ikke ens, men mødes alligevel i en stilfuld tilfældighed på de rå plankeborde. Buketter med vilde blomster står på bordene og de bløde skind i stolene, får dig automatisk til at læne dig tilbage.

Langhoff & Juul har kant på den moderne og urbane måde, og det er ikke svært at forstå hvorfor, at aarhusianerne både til hverdag og i weekenderne mødes til en luksus brunch her. Råvarerne er økologiske, maden er veltilberedt og du kan både vælge mellem en signaturbrunch og en vegetarbrunch.

 

9. Grappa

📍 Adresse: Åboulevarden 60, 8000 Aarhus

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Restaurant Grappa og al Porto (@restaurantgrappa) den

Grappa serverer italiensk brunch ved åen i Aarhus.

Der hænger en hyggelig stemning i luften hos Grappa, hvor småsnak strømmer ud i lokalet fra bordene, som har samlet familie og venner til gensyn og god mad på ægte italiensk maner.

Grappa er nemlig kendt for sin autentiske, italienske mad, og det gælder også den brunch, som serveres her ved åen i Aarhus. Uova, salumi og pane er blot nogle af de retter, der sættes på bordet, men en morgenpizza med økologiske spejlæg, skinke, tomat og mozzarella er også noget af det, du kan se frem til.

 

10. Klassisk 65

📍 Adresse: Jægergårdsgade 65, 8000 Aarhus

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Klassisk 65, Bistrot & Vinbar (@klassisk65) den

På Klassisk 65 i Aarhus får du en champagne brunch med alt, du kan drikke.

Bordene står tæt hos Klassisk 65, og den lille bistro ikke kun dufter af Frankrig, den ligner også et fransk spisested med sin varme og hygge. Så slå dig ned på Klassisk 65, som ligger på den ikoniske Jægergårdsgade i Aarhus, til en brunch med franske undertoner.

Her laves æg og pandekager i køkkenet efterhånden, som du bestiller dem, og både kager, brød, marmelade og nutella er hjemmelavet. Ymeren serveres med tavlehonning, og som prikken over i’et er alt den champagne, du kan drikke, inkluderet i brunchen.

 

Spis en lækker brunch i Aarhus

Du kan få en lækker brunch mange steder i Aarhus.

Der er det summende liv ved åen, hvor stemmer og lyden af klirrende glas strømmer imod dig i takt med, at vandet i åen glider forbi. Her sidder man tæt, men på en sommerdag er det essensen af Aarhus at spise en brunch ved åen og se på folk, der flimrer forbi.

 

LÆS OGSÅ: Restauranter & spisesteder i Aarhus

 

Åen er dog ikke det eneste sted, du kan spise en lækker brunch i Aarhus, for langs de små sidegader finder du de caféer, man ikke lige kommer forbi uden at vide, at de er der. Her finder du den rolige og hyggelige stemning, og hvert sted du sætter dig til bords, har sin egen personlige indretning, stil og servering – fra de simple morgenmadsserveringer til den store luksus brunch med bobler og delikatesser.

Du finder et stort udvalg af brunch i Aarhus, og både til hverdag og i weekenden kan du finde et sted at starte dagen på bedste vis. Vil du spise brunch hjemme ved dig selv, kan du få brunch ud af huset mange steder i Aarhus – sendt direkte hjem til din dør. Nemmere bliver det ikke.

 

Byens bedste brunch

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af The Lazy Wombat (@thelazywombat) den

I 2019 blev The Lazy Wombat kåret som byens bedste brunch i Aarhus.

Der findes lige så mange forskellige brunch, som der findes folk, der spiser brunch. Det er nemlig meget forskelligt, hvad vi hver især bedst kan lide at starte vores dag med at spise. Nogle er til den store brunch buffet med røræg, pølser, bacon og pandekager, mens andre synes, at en skål med granola eller en friskbagt bolle er alt, der er brug for.

Hvor du finder den bedste brunch i Aarhus er derfor en smagssag. Måske endda en smag, som skifter fra dag til dag. Det er jo ikke sikkert, at du har lyst til at spise det samme søndag morgen, som onsdag morgen – det kan variere efter humør, tid og sult.

 

LÆS OGSÅ: De 5 vildeste brunch i verden

 

Når det så er sagt, er der alligevel nogle guidelines, du kan gå efter, når du er på udkig efter en lækker brunch. Hvert år afholdes der både i Aarhus og København ”Byens Bedste”, hvor caféer, spisesteder og butikker kan vinde en af de eftertragtede priser.

I 2019 vandt The Lazy Wombat prisen som byens bedste café. Den kombinerede café og mikrobager er inspireret af den australske laid back-stemning med god kaffe, økologiske råvarer og hjemmebagt brød. Der serveres selvfølgelig også morgenmad på The Lazy Wombat, så vil du begynde dagen med byens bedste brunch i Aarhus, er det et godt valg at sætte sig til bords her.

 

Gode tilbud på brunch i Aarhus

Vi håber, du fandt et godt tilbud på en brunch i Aarhus.

Her i indlægget har vi samlet 10 lækre brunch i Aarhus til dig, der gerne vil have et godt tilbud. Det kan nemlig være svært at finde ud af, hvordan dagen skal begynde – om det skal være med en brunch buffet eller blot en enkel kop kaffe inden, at turen går videre ud i Aarhus.

Derfor håber vi, at vores guide har hjulpet dig til at komme tættere på, hvordan din dag skal starte. Vi har samlet et meget forskelligt udvalg her i guiden, så der både er inspiration til dig, der er på udkig efter en billig brunch i Aarhus og til dig, der har lyst til at give den gas med bobler.

Er du stadig på udkig efter et godt tilbud på brunch i Aarhus, kan du kigge videre her. Her har vi samlet hele vores udvalg af brunch, så du kan finde lige præcis det sted, du har lyst til at slå dig ned for at spise dagens første måltid sammen med venner og familie.

 

Se alle vores brunch

 

Avatar
Jeg hedder Christine, og det er mig, der sætter ord på alle oplevelserne. Når jeg ikke tryller ved tastaturet, har jeg fingrene dybt begravet i den jyske muld hjemme i køkkenhaven eller også er jeg på vej ud på eventyr et sted i verden.