Aktiviteter i Aarhus


i Inspiration

Er du en garvet aarhusianer, der har slingret ned ad Vestergade et utal af gange, og som aldrig tvivler på din barbestilling: et Aarhus-sæt, tak. Ja, så kender du nok byen ud og ind, og ved, at Street Food serverer lækker mad, at La Cabra brygger byens bedste kaffe og at Regnbuen over Aros, er byens vartegn. Men hvad med dig, der ikke er så velbevandret i Vestergade, og som ikke har styr på kaffebarer, aarhusianerslang og hemmelige dansesteder? Tager du et kig her, så er du på ingen tid opdateret på, hvilke aktiviteter Aarhus har at byde på.

 

Flødebollekursus

Flødebollekursus hos Social Foodies

En god indendørs aktivitet i Aarhus er et flødebollekursus, for selvom du er havnet i smilets by, så skinner solen ikke altid fra en skyfri himmel, desværre. Der kan være dage med regn og rusk, og så er det altså hyggeligt at krybe sammen indenfor, mens man kreerer indholdet til aftenens slikskål. Der kommer styr på skummets konsistens og chokoladens knæk, så du kan bare håbe på tørvejr, når du tager videre fra kurset, så flødebollerne kan holde formen, indtil de skal spises.

 

Vinsmagning

vinsmagning i aarhus

Et andet bud på en god indendørs aktivitet i Aarhus er en vinsmagning som optakt til en god middag ude i byen eller som afslutningen på en hyggelig aften. Hver vin følges af en helt særlig historie. Den ene fortæller om sydlige himmelstrøg, støvet jord og bondens engagement i hver gren og klase, den anden fortæller om middelhavsbrise eller bjergluft. Lyt til fortællingerne, smag på vinen og find en favorit.

 

Paint n Wine

Studentergave til hende - Paint 'n Wine

Er du vild med vinsmagning, men synes du, at der mangler det der ekstra, som gør, at du bare må afsted? Paint n Wine er svaret. Her sipper du vin med vennerne, mens du maler som Monet. Eller du kan da i hvert fald forsøge at få penselstrøgene til at gøre, som du vil. Måske udvikler din kunstneriske åre sig i takt med, at vinen bliver drukket?

 

Hotdogkursus

hotdogkursus

Hotdogkursus hører til de sjove aktiviteter i Aarhus, og får du lyst til at åbne din egen pølsevogn, inden dagen er omme, så go for it! For efter et kursus hos Birks Køkken, kan du bage dine egne pølsebrød, stoppe dine egne pølser og fikse alt det tilbehør, der skal i en vaskeægte hotter.

 

Klatring i naturen

klatring i træer

Der er også dage, hvor vejret er oplagt til udendørsleg, hvor der kan blive brugt en masse energi. Er du på jagt efter udendørs aktiviteter i Aarhus, så læg arm med klatring i naturen. Her skal der klatres til top i træerne og på vægmoduler til armene er ømme og benene er trætte.

 

Aarhus Culture Walk

culture-walk

Er du til en slentretur gennem Aarhus med fortællinger om byens historie, vigtige pejlemærker og historiske bygninger, så tag med på en kulturel gåtur gennem byen med Aarhus Culture Walk. Nogle vil måske mene, at denne aktivitet i Aarhus er for voksne, men børn er også mere end velkomne til at høre om vikingernes Aros fra den gang til nu.

 

The Big Five

Efter Culture Walk gennem Aarhus har du måske fået lyst til mere kultur? Aarhus er Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og kulturen er derfor på programmet hver eneste dag. Du kan tjekke programmet ud her.

Når du er på besøg i Aarhus må du forbi ”Aarhus’ Big Five” – de fem store seværdigheder i Aarhus, som du ikke må snyde dig selv for. Besøg Aros til en dag med kunst og gå en tur i Regnbuen, mens du kigger ud over byen.

Du må også forbi Moesgård Museum, se Grauballemanden og opleve historiefortælling i særklasse eller slå et slag forbi Den Gamle By til nostalgi, levende museum og smørrebrød i Simonsens Have. Er du til hyggelige caféer og kringlede sidegader så søg mod Latinerkvarteret, drik kaffe på Great Coffee eller spis frokost på Café Englen – deres ”Engleburger” er hver en bid værd. Som det sidste må den nye havnefront nævnes, for her ligger prisvindende arkitektur lige fra DOKK1, over Navitas til Isbjerget, og har du en arkitekt i maven, må du ikke springe sightseeingen over.

 

Hjem til Aarhus

Du kan næsten høre, hvordan byen nynner dig hjem til Aarhus med sine mange oplevelser, og DuGlemmerDetAldrig vil gerne hjælpe dig med at finde den aktivitet i Aarhus, som du står og mangler.

Du kan altid finde flere oplevelser i Aarhus her.

Avatar
Jeg hedder Christine, og det er mig, der sætter ord på alle oplevelserne. Når jeg ikke tryller ved tastaturet, har jeg fingrene dybt begravet i den jyske muld hjemme i køkkenhaven eller også er jeg på vej ud på eventyr et sted i verden.