Aarhus CoastZone Challenge 2014


i Inspiration

Kom med til Aarhus CoastZone Challenge 2014, hvor Rasmus Sørensen og to venner under navnet “Team Ild i Lakridspiben” fik en kæmpe oplevelse og lod sig udfordre i årets race.

Det er ottende år i træk, at Aarhus Coastzone Challenge – i daglig tale AACC – blev skudt i gang i centrum af Aarhus. For undertegnede var dette samtidig tredje år i streg, at eventet var tydeligt markeret i kalenderen.

Vejret er ingen hindring

Et hurtigt kig på himlen, såvel som kalenderen, røbede at efteråret bestemt var ankommet. Jorden var stadig fugtig efter nattens skybrud og mørket var så småt ved at blive afløst af en spinkel morgensol. Kort sagt; alt var som forventet, når man afholder et udendørs arrangement i slutninger i oktober. Og som mange tidligere har citeret: ”Der findes ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning.” Dermed kan det også afsløres, at uanset hvor kraftigt et regnskyl, der muligt kunne findes frem ovenfra, kunne dette ikke skylle forventningsglæden væk i forhold til de udfordringer, som lå forude.

Aarhus CoastZone Challenge 2014Foto: Thorbjørn Wangen

Konkurrencegenet udfordres, grænser overskrides

Selve konkurrencen i Aarhus CoastZone Challenge handler i sin enkelthed om at nå flest muligt udfordringer på enten 4 eller 6 timer. Hver oplevelse giver et anvist antal point og fuldføres opgaven, medfører det point til holdet. Konkurrencemomentet giver blot dagen et ekstra adrenalin-kick. Som hold havde vi i år besluttet at se mindre på antal point, og i højere grad på at vælge udfordringer, som vi vidste ville rykke grænser. Dette til trods, havde starturet ikke tikket mange slag, før vi alligevel mærkede konkurrenceadrenalinens indtog, og således blev der ikke spildt mange sekunder, når der skulle enten løbes eller cykles ud til de mange udfordringer.

Aarhus CoastZone Challenge 2014Foto: Thorbjørn Wangen

Højdeskræk og adrenalinsus

Forude lå en dag med spænding, prøvelser, adrenalin, overraskelser og venskabelig konkurrence. Rapelling, ATV-kørsel, hjerne-udfordringer var blot nogle af udfordringerne dagen bød på. For første gang var selve udgangspunktet for AACC blevet placeret midt i Tivoli Friheden – og som et særligt markant trækplaster var Frihedens varemærke, det frie fald ”Sky Tower” naturligvis inkluderet som en af dagens offentliggjorte oplevelser.

Skytower frit fald i Tivoli Friheden Foto: Thorbjørn Wangen

Vi var fast besluttede på, at dagens udfordringer blandt andet skulle indebære en test af tyngdeloven, hvorfor både ”Sky-tower” og rappelling tydeligt var markeret i vores game plan. Personligt har højder tidligere været noget af en udfordring, og barndomstraumer om besøg i Eiffeltårnet, kan således til stadighed vise sig når afstanden til fast grund under fødderne hæver sig over stueetage.

I sikre hænder

Med hastigt tempo bevægede vi os mod Aarhus midtby, hvor Scandic hotellet lagde væg til rappelling. Efter kyndig fastgørelse og anvisning var det ”blot” at hoppe over gelænderet, og lade sig rappelle ned fra bygningens tag. Det giver noget af et sus i maven, at læne sig bagover og stole på at alting holder. Endnu et sus i maven og et fantastisk følelse i kroppen når man har givet slip. Udfordringen er i den grad større psykologisk end fysisk og det er i særdeleshed en stor hjælp, at man aldrig er i tvivl om, at alting foregår under fuld kontrol. Tak til de dygtige instruktører.

Aarhus CoastZone 2014Foto: Aarhus CoastZone Challenge Facebook

Sol over Aarhus – og vinderne af AACC 2014

Efter 4 hårde, sjove og udfordrerne timer som, foruden overstående, nåede at indebære ildslugning, braingames, kick-bike duathlon og meget andet, var det med store smil på læberne, at vi alle kunne samles ved Frihedens scenen og hylde vinderne – i strålende vejr, for det truende regnvejr fra morgenstunden var nu udskiftet med flot solskin.

Aarhus CoastZone Challenge 2014Foto: Thorbjørn Wangen

Tak for i år – næste års deltagelse er bestemt allerede planlagt.

Se den fede video fra Aarhus CoastZone Challenge 2014 her

 

Aarhus CoastZone Challenge 2014

Rasmus Sørensen
Speciale studerende på Handelshøjskolen. Tidligere basketball spiller som i dag cykler lidt MTB i skoven. Jeg har deltaget i AACC tre gange og elsker at dyrke sport sammen med gode venner.