På siden her finder du både madkurser til amatøren og den erfarne.

Du kan selv vælge, om du vil udforske det nordiske køkken eller få styr på, hvordan en hotdog med det hele bliver lavet fra bunden.

Kig med og find det perfekte madkursus for dig.

Indhold:

 

Madkurser: Vores 3 favoritter

Madkurser er blevet mere og mere populære, og stort set alle familier har deres egen lille amatørkok.

Hos os synes vi ikke, at opskrifterne er det vigtigste på et madkursus, for så kunne du jo bare nøjes med at kigge i en kogebog.

Nej, vi synes, at det vigtigste er, at man lærer nogle teknikker at kende, og at man kan bruge de teknikker i flere forskellige retter.

Det gør også, at man får noget ud af madkurser, uanset om man er begynder eller har helt styr på sous vide og molekylær gastronomi.

Nedenfor kan du se vores 3 favoritter, når det gælder madkurser.

 

1. Den professionelle kok med stjernerne

Hvis der virkelig er styr på køkkenet, er det en helt særlig oplevelse at prøve at lave mad med nogle af de dygtigste i branchen.

Hos Michelin-restauranten Kokkeriet kan du komme på kokkeskole.

Du lærer at koge, braisere, flambere, piske og porchere. Du er med til at forberede menuen, som til daglig serveres i restauranten – med andre ord en menu i særklasse.

3 kokke, 2 tjenere og 1 opvasker sikrer de bedste rammer for aftenen.

 

2. Amatørkokken på vej mod stjernerne

Det er ikke kun kagerne, Timm Vladimir har styr på.

Hos Timm Vladimirs Køkken finder du kurser for enhver smag og indenfor en masse forskellige slags køkkener.

Ind i mellem kan du møde Timm Vladimir himself i køkkenet, hvor han underviser på udvalgte madkurser, men ellers bliver du undervist af vaskeægte madnørder. Nogle gange kokke, nogle gange madbloggere og amatørkokke, men fælles for dem alle er, at de virkelig går op i mad – og god mad.

Der er en meget afslappet og hyggelig stemning i køkkenet, præcis som der skal være, når man laver mad.

På Timm Vladimirs madkurser er mottoet: det er ok ikke at vide alt. Så lige meget, hvilket niveau dine kokkeevner udfolder sig på, kan du roligt møde op.

 

3. De små stjerner: Madkurser for børn

I mange børnefamilier kan det nogle gange gå lidt for hurtigt med aftensmaden i hverdagene, når der er mange andre ting, der skal nås, og man jo også gerne lige vil nå at være lidt sammen med de unger.

Når du inddrager børnene i madlavningen, bliver det en hyggelig ting, I kan lave med hinanden.

De fleste børn vil rigtig gerne være med til at lave mad, så det handler bare om at sætte dem til noget, hvor de ikke lige pludselig brænder sig eller skærer sig i fingeren. Samtidig er det en god måde at give dem en idé om, hvad de putter i munden.

Derfor er Karoline Triers madskole rigtig god, fordi børnene lærer, hvad det vil sige at lave rigtig, sund mad fra bunden, hvordan de bruger råvarerne, og får nogle teknikker, de kan bruge i køkkenet derhjemme sammen med dig.

 
 

Find dit næste madkursus

Der er mange forskellige slags madkursus derude, og det helt rigtige for dig skal selvfølgelig være lige indenfor dét, du er interesseret i.

Find dit næste madkursus lige her.

Til den søde tand

 

Lær at lave mad

 

Kend smagene

 
 

Kom i gang hjemme

Hvis du allerede har booket dit madkursus og bare ikke kan vente til dagen, du skal afsted, så kan du selvfølgelig gå i gang hjemme.

Der findes masser af gode blogs, YouTube-kanaler og bøger, der guider dig gennem både opskrifter, men også teknikker.

Lige her finder du et par steder, du kan starte.

Sådan laver du den gode surdej

Læsetid: 10 min.

Sådan laver du den gode pizzadej

Læsetid: 7 min.

Sådan laver du de perfekte flødeboller

Læsetid: 7 min.
 

Mere inspiration

Folkets Madhus

Læsetid: 3 min.

CPH Cooking Class

Læsetid: 3 min.

Bagekursus

Læsetid: 4 min.