Der popper flere og flere virkelig lækre restauranter op rundt omkring i Aarhus, og faktisk har flere aarhusianske restauranter for første gang fået Michelin stjerner for nylig, og i 2017 er Aarhus udnævnt til Europæisk Gastronomiregion.

Vil du være en del af den gastronomiske udvikling, men samtidig lære noget selv? Så har vi samlet en række madkurser i Aarhus lige her.

Madkursus hos Timm Vladimirs Køkken

Smag

Bagekursus hos Timm Vladimirs Køkken

Timm Vladimirs Køkken lærer dig, hvordan du bager godt brød på dette 4 timers bagekursus. Lær både at bage brød, kage & knækbrød på kurset.

Aarhus C, Valby

Smag

Mexicansk Madkursus hos Timm Vladimirs Køkken

Tag med til det varme, mexicanske køkken når Timm Vladimirs Køkken viser dig, hvordan du laver ægte, mexicansk mad i 3,5 time.

Aarhus C, Valby

Smag

Cocktailkursus hos Timm Vladimirs Køkken

Cocktailkursus hos Timm Vladimirs Køkken i København. En velsmagende par- eller venneoplevelse. Læs mere om oplevelsen og book kurset her.

Aarhus C, Valby

Smag

Den lille kemiker hos Timm Vladimirs Køkken

Den Lille Kemiker hos Timm Vladimirs Køkken er et meget anmelderrost og populært madkursus. Læs de mange gode anmeldelser og se oplevelsen.

Aarhus C, Valby

Smag

Bøf og Bajere hos Timm Vladimirs Køkken

Kom på madkursus hos Timm Vladimirs Køkken. Et kursus for alle som elsker saftige bøffer, sovs og gode øl. Oplagt som oplevelsesgave.

Aarhus C, Valby

Smag

Nyt nordisk hos Timm Vladimirs Køkken

Madkursus i Timm Vladimirs Køkken med fokus på nyt nordisk mad. Den perfekte oplevelsesgave til madentusiasten, der vil være endnu bedre.

Aarhus C, Valby

Smag

Ølbrygning hos Timm Vladimirs Køkken

Hvordan brygger man øl? Det spørgsmål kan du få besvaret ved at deltage i dette ølbrygningskursus hos Timm Vladimirs Køkken.

Valby

Smag

Italienske Klassikere hos Timm Vladimirs Køkken

Et madkursus hos Timm Vladimirs Køkken med fokus på det italienske køkken. Mad af gode råvarer serveret med lækker vin. Skal du med?

Aarhus C, Valby

Smag

Franske fristelser hos Timm Vladimirs Køkken

Det franske køkken er berømt for sin gastronomi og har haft stor betydning for madlavningen verden over. Få indsigt i fransk madlavning her.

Aarhus C, Valby

Madkursus hos Birks Køkken

Birks Køkken er en hyggelig lille kokkeskole, som ligger på Aarhus Havn i et gammelt testlaboratorium. Den er startet af Benjamin Birk, som i mange år har undervist til madkurser hos Meyers Madhus. På et tidspunkt fik han så lyst til at starte sin egen kokkeskole i Aarhus, og i dag underviser han i forskellige bageteknikker i sit hyggelige, aarhusianske køkken.

Du kommer til at lære en masse om håndværket bag f.eks. bagning, i et uhøjtideligt miljø. Det er vigtigt for Benjamin, at samværet er i fokus under madkurserne. Derfor får du også en rolig vejledning fra underviserne, og behøver ikke bekymre dig om hidsige kokke, som ikke synes, du gør det rigtigt. Og så kan du i øvrigt lære at lave hotdogs helt fra bunden til stort set ingen penge. Når I er færdige med at lave maden, smutter I over til den nærliggende Sigfred’s Kaffefabrik, som i øvrigt leverer friskristet kaffe til kokkeskolen.

Birks Køkken er et hyggeligt og uhøjtideligt madkursus i Aarhus. 

Koldkærgård ligger lige midt i Agro Food Park i Skejby lidt uden for Aarhus. Hvis du ikke helt ved, hvad det er, så får du en kort introduktion her. Agro Food Park er et vækst- og innovationscenter for virksomheder, der udvikler fremtidens fødevarer for at sige det på en lidt højpandet måde.

Egentlig handler det om, at de har samlet en lang række større og mindre fødevarevirksomheder, som har kontor eller laboratorium i Agro Food Park. Fælles for alle er, at de arbejder inden for fødevareindustrien. Og midt i al den her udvikling og nytænkning ligger altså Koldkærgård, som til gengæld ikke er særlig ny. Gården har ligget der siden starten af 1200-tallet, og har både været ejet af Kongehuset og huset en Landboskole.

I dag er det primært hotel og konferencecenter, men de tilbyder også lærerige og hyggelige kokkeskoler. Der er plads til maks. 12 personer på deres kokkeskoler, så du er altid sikker på, der er tid og personale nok til, at du rent faktisk også får noget ud af din oplevelse. Hvis du har en holdning til det, du spiser, så er Koldkærgård et godt bud på et madkursus for dig.

 

Det Franske Hjørne ligger i Skødstrup lidt uden for Aarhus, og er – som navnet antyder – en kokkeskole med fokus på fransk mad. Madkurserne afholdes af franskmanden Bruno Lecanu, som i nogle timer deler ud af sine opskrifter, tips og tricks og franske accent.

Han er en meget engageret underviser, og går virkelig op i, at deltagerne på madkurset får mest muligt ud af det, har en hyggelig aften og får lavet noget lækker mad. Der er ikke noget med arrogante franskmand her – bare en hyggelig stemning og lækker creme brulée. Hvis du kan lide fransk mad og en uhøjtidelig stemning, så tag et smut på kokkeskole hos Det Franske Hjørne. Det er autentisk, afslappet og virkelig lækkert. Bon Appétit!

Brdr. Koch står bag en række af virkelig gode restauranter i Aarhus – blandt andet Det Glade Vanvid og Koch. Men de har altså også startet en rigtig god kokkeskole, hvor du kan lære at lave en 6-retters gourmetmenu (og hvem vil ikke gerne kunne det?), smage på lækre vine og finde de rigtige til menuen. Dagen starter med frokost og champagne, som det jo hører sig til, når man skal have 6-retters gourmetmenu. Undervejs bliver I vejledt af de virkelig dygtige kokke, der er ansat hos Brødrene Koch, og de krydrer dagen og vejledningen med hyggelige anekdoter og historier fra det daglige kokkeliv – og der er altså mange sjove historier at hente hos sådan nogle kokke. Som en ekstra lille detalje, er kokkeskolen en slags konkurrence, hvor I skal dyste med de andre deltagere om at lave den bedste version af aftenens retter, og køkkenchefen agerer smagsdommer i anledningen. Der er endda præmie til vinderholder! Perfekt, hvis du elsker god mad og at vinde ting.

 

Det var vores bud på et madkursus i Aarhus – vi håber, du er blevet klogere på, hvor du kan prøve madkurser og kokkeskoler i og omkring Aarhus, og ønsker dig en rigtig god tur. Velbekomme! 

 

P.S. Der er selvfølgelig også rigtig mange steder, som tilbyder madkurser, så hvis du kommer fra en virksomhed og leder efter en anderledes form for teambuilding, kan du jo lige tage et kig på Norsminde Kros kokkeskole. 

Alle madkurser i Aarhus